Tilbage til bloggen

Oplevelsesrejse til New Zealand helt i top for rejsevant ægtepar

Det rejsevante ægtepar Merethe og Bruno Nielsen fra Ishøj var i februar og marts måned på en oplevelsesrejse til New Zealand i autocamper arrangeret af DANexplore.

Såvel Merethe som Bruno er pensionister og har rejst meget igennem livet, men der er blevet skruet op for aktiviteten nu, hvor både tiden og økonomien tillader det. Denne gang stod det på en oplevelsesrejse til New Zealand med DANexplore på sidelinjen.

Vi har fået lov til at høre lidt mere om deres tur og oplevelser, som du kan blive klogere på herunder.

Hvor gik turen hen?
Vores tur til New Zealand startede i Auckland med rundtur i autocamper på Nordøen, hvorefter vi sejlede til Sydøen og udforskede den indtil vi nåede Christchurch. Det blev til lidt over 3600 kilometer i en dejlig autocamper. Vi fik nogle helt utrolige oplevelser i et meget spektakulært land, der har så meget forskelligt at byde på. Den smukke natur, den spændende kultur, lækker mad og drikke og alle steder superflinke og hjælpsomme mennesker. Deres kendskab til lille Danmark er meget begrænset, men det er meget nysgerrige, åbne og videbegærlige.

Hvorfor valgte I at bruge DANexplore til turen?
At det var DANexplore, der blev rejsearrangør, beror på flere forskellige ting. Vi fik fem forskellige tilbud og valgte altså DANexplore. Det gjorde vi på baggrund af god mailkorrespondance, det gennemarbejdede rejseoplæg og den konkurrencedygtige pris. Og her efterfølgende fortryder vi ikke det valg på nogen måde.

Hvordan var det at rejse rundt i New Zealand i autocamper?
Det der med at skulle køre autocamper i et land, der har venstrekørsel, er noget, man lige skal vænne sig til, også selvom man har prøvet det tidligere. Især i rundkørslerne skal man holde tungen lige i munden. Derudover køres der stærkt, for den tilladte hastighed på hvad, der ligner vores landeveje, er 100 kilometer i timen. Der er også en del bjergkørsel, men her er skiltningen god med anbefalede hastigheder ved alle sving, så alt i alt var det en god oplevelse at rejse i autocamper i New Zealand. Og rejseformen er fantastisk i et land som New Zealand, hvor man kommer helt tæt på så smuk og forskellig natur.

Benyttede I jer af Okay2Stay – og hvilke oplevelser fik I her?
Vi brugte kun Okay2Stay en gang, da autocamperen gerne skal have strøm hver anden dag, men denne oplevelse var til gengæld også super. Vi overnattede på en vingård ude blandt vinrankerne og oplevede den mest betagende solnedgang. Vi var også til vinsmagning på gården, hvor der var lutter supersøde og hjælpsomme mennesker. Så det kan helt klart anbefales.

(Når DANexplore arrangerer rejser til New Zealand i autocamper, så får du helt gratis adgang til en masse forskellige oplevelser hos Okay2stay, hvor lokale lægger areal til nogle unikke, lokale oplevelser.)

Hvad overraskede jer mest positivt ved turen?
Naturen såre og simpelt. Den diversitet, der er i New Zealand, er bare helt fantastisk. Det var ganske imponerende at først køre i bjerge, så i bakker og så ud på åbne sletter. Pludselig var vi steder med dyr eller vinranker til alle sider, for så at køre med betagende bjerglandskaber i horisonten. Det var bare helt fantastisk.

Hvornår følte I jer mest på ”eventyr”?
Det er der ingen tvivl om. Det var helt klart, da vi var på helikoptertur og landede på Fox-gletsjeren en med udsigt til Mount Cook. Her gik vi rundt omgivet af bjergtinder i høj sol. Det var en vidunderlig oplevelse, der virkelig overraskede os.

Var der noget, der gik galt? Og hvordan løste I det i så fald?
Man frygter altid at noget går galt, når man skal på så lang en tur, men på denne tur var det kun småting. Der var f.eks. en skuffe med service, der ikke kunne låses under kørslen. Løsningen blev, at skuffen blev sat på sengen. Derudover oplevede vi, at der var en times forsinkelse på overfarten mellem øerne og udsolgt på den dag, vi gerne ville over, men det betød ikke så meget. Det værste var rent faktisk den ventetid og kø, der var i USA både ved sikkerhedstjek og immigrationen. Vi nåede med det yderste af neglene flyet hjem, og vi forstår ikke, at man ved mellemlanding skal gennem samme ”rumle”, som dem der skal blive i USA. Men vi nåde det, så PYT.

Har I nogle gode råd ift. at tage på oplevelsesrejse til New Zealand?
Det gode råd skal være tid, at man skal have tid nok, for der er så meget at se! Vores tur på 27 dage kunne sagtens være forlænget med 14 dage til. Et andet råd er, at man skal kunne lide at køre bil og ikke være helt nybegynder, når man skal køre stor autocamper.

Hvordan rangerer New Zealand som destination for jer i forhold til tidligere rejser?
New Zealand er den absolutte højdespringer og er helt i top. Der er intet, der kan slå denne forunderlige rejse, vi lige har været på. Det spiller så også ind at selskabet, vejret, dem vi mødte på vejen og alle oplevelser var fantastiske.

Hvor går næste rejse hen?
Vi har planer om rejser til Warszawa, Bologna og Malta i 2024, og så tænkes der på at tage på Safari engang i 2025. Vi bruger en del tid og penge på at rejse, og det gør vi simpelthen fordi, at man skal huske at nyde livet og få store oplevelser sammen med dem, man elsker – store som små – mens man stadig kan!

Vil du også afsted til New Zealand, så send os en forespørgsel herunder!