Tilbage til bloggen

Top 5 oplevelser på New Zealands Sydø

Fra hvalsafari og vandreture til bungy jump og dykning i Milford Sound.

Få vores bedste tips til både kendte, ukendte og de lidt oversete oplevelser på New Zealands Sydø

#1. Abel Tasman National Park

I den nordligste del af New Zealands Sydø finder du det lille paradis –  Abel Tasman National Park.

Gyldne strande, frodigt landskab og det sted, med flest solskinstimer i landet. Det er svært ikke at holde af parken, og uanset om du til badeferie eller aktiv hiking-ferie (eller begge dele), så tilfredsstiller Abel Tasman National Park dig.

Coast Track

En populær vandrerute blandt mange. Det skyldes selvfølgelig hovedsageligt den fantastiske natur, du bevæger dig igennem, men også rutens sværhedsgrad. Nogle mennesker lader sig nemt skræmme af orden ”vandrerute”. Det skal du ikke gøre her. Ruten kan klares af folk i alle aldre.

Du kommer forbi de smukkeste strande, som du kan nyde helt for dig selv.

Cleopatra’s Pool

Trænger du til en afstikker fra de lækre strande, så skal Cleopatra’s pool på New Zealands Sydø besøges. Inde midt i regnskoven finder du denne skjulte skat. Et lille ”vandland” skabt af naturen. Her kan du blandt andet suse ned at en naturskabt rutsjebane i klipperne. En sjov oplevelse som børnene også vil elske.

Afslapning på stranden

Du kender måske følelsen: stranden er proppet med turister, pågående sælgere og dyre strandstole. Du skal lede længe efter et spot, hvor der er plads til dig og din familie.

Den følelse kommer du ikke til at få her. Med over 60 km strand, kan du solbade på din egen ”private” strand i ro og mag.

Mountainbiking

Oplev parkens natur på en sjov og aktiv måde. Mange af vandreruterne i området egner sig ikke til mountainbiking. Men dem der så gør, er i en klasse for sig.

#2. Fiordland National Park 

Parken er med sine 12,607 km² New Zealands største Nationalpark. Parken er populær blandt mange, og det forstår man godt. Som navnet antyder, er parken mest kendt for sine imponerende fjorde. Bjergene der tordner op i det grønne uspolerede landskab, samt et fascinerende dyreliv, gør parken til et MUST SEE, når rejser på New Zealands Sydø.

Parken har en utal af seværdigheder og her er bare et lille udsnit af ting du skal opleve.

Hollyford track

Fiordland National Park har nogle af landets bedste vandreruter og Hollyford Track er bestemt en af dem. Ligesom ved de fleste andre nationalparker, er den bedste måde at opleve parken til fods Ruten er ikke en del af The Great Walks (En række anerkendte vandreruter i New Zealand) hvilken gør overnatningsmuligheder billigere, og færre antal gæster. Det er svært at beskrive de smukke scener, du oplever på ruten – DE SKAL OPLEVES.

Milford Sound

En af de smukkeste seværdigheder New Zealand har at tilbyde.

Milford Sound betegnes af mange som den flotteste fjord i verden. Her kan du tage nok så mange billeder, uden de vil retfærdiggøre, hvor smuk fjorden i virkeligheden er.

Du kan godt udforske området til fods, men den bedste måde at opleve Milford Sound er med båd. Du skal ikke snyde dig selv for en sejltur gennem den spektakulære natur.

Den tæt pakkede skove, de brusende vandfald og ikke mindst de mægtige bjerge på begge sider af fjorden, gør oplevelsen til noget helt specielt.

Du har også mulighed for at tage på et længere cruise, hvor du overnatter på båden og vågner op i Milford Sounds fantastiske omgivelser.

Husk at bestille sejlturen hjemmefra, så du ikke sætter forventninger op forgæves.

Glowworm Caves

Du kan ikke blive andet end imponeret når du ser de selvlysende orme.

New Zealand er et af det eneste sted i verden, hvor du kan opleve disse mærkværdige skabninger. Ormene fungerer som dioder i de mørke grotter og danner en ”stjernehimmel” på både grottens vægge og loft.

Du kan finde glowworm caves flere steder i New Zealand. Blandt andet i Waitomo. I Fiordland nationalpark finder du grotterne i Te Anau området.

Dykning i Milford Sound

Milford Sound er næsten ligeså smukt under vand, som det er over. Garvesyre har gjort det mørke ferskvand rigt på koraller og dyreliv, som du normalt kun ser på dybt havvand.

Under vandoverfladen støder på et imponerende dyreliv. Du kan møde alt fra delfiner til rokker og sågar (fredelige) hajer.

Har du aldrig dykket før, så fat mod. Kyndige instruktører vil guide dig hele vejen ned til de flotte koraler. Uanset om du er garvet dykker eller nybegynder, så er dykning i Milford Sound en oplevelse du skylder dig selv.

#3. Fox og Franz Josef Glaciers

Midt i Westland National Park på New Zealands Sydø finder du Fox og Franz Josef gletsjerne. Begge gletsjere er ret unikke i den forstand, at de i modsætning til mange andre gletsjere ikke bliver mindre.

I de gamle maori sagn bliver Franz Josef gletcher kaldt Kā Roimata ō Hine Hukatere. Hvilket betyder: ”Den frosne tåre fra Hine Hukatere”

Ligesom en tåre bevæger sig ned af kinden, bevæger gletsjerne ned af bjerget – og med en stor fart. Over 50 cm om dagen, og nogen gange helt op til fire meter. Det er også gletsjernes bevægelse der skaber de utrolige is-grotter, tunneller og sprækker på gletsjeren.

Gletsjerne er også meget populære fordi, de er så let tilgængelige. Du kan nærmest gå direkte fra regnskoven ud på gletsjeren.

Du finder adskillige vandreruter ved gletsjeren, men du har også mulighed for at få den ultimative oplevelse, hvor en helikopter tager dig hen over gletsjeren.

#4. Kaikoura

Ca. 2 timers kørsel nord for Christchurch på New Zealands Sydø, ligger Kaikoura. Byen har tusindvis af besøgende hvert år. Den primære årsag til, at folk valfarter til byen, er deres meget anerkendte hvalsafarier. Udover de fantastiske udflugter på havet, har Kaikoura også andre seværdigheder der er et besøg værd.

Hvalsafari

Kaikoura er som nævnt tidligere kendt for at være et af de bedste steder i verden, at komme helt tæt på hvalerne.

Der er flere selskaber, der tilbyder hvalsafarierne. Fælles for dem alle er, at de er ekstremt professionelle, og vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at i får lov til at se de utrolige skabninger.

Kaskelothvaler, pukkelhvaler og albatrosser. Det er blot nogle af de dyr, du kan støde på, når du drager på eventyr ud fra Kaikouras kyst.

Får show

Kiwien er New Zealands nationaldyr, men når du taler om New Zealand, er det svært at komme uden om deres mange får.

Hver eneste dag laver The Point B&B shows, hvor de demonstrerer, hvordan fårene skal klippes og behandles.

Det er en lærerig og underholdende oplevelse for hele familien. Børn får mulighed for at klappe dyrene, mens de ældre kan blive klogere på de forskellige uldtyper.

Kaikoura Museum

Et rigtig fint museum, der er blevet kaldt ”mini Te Papa” (New Zealands anerkende nationalmuseum)

Museet kan være et godt alternativ, hvis vejret er dårligt eller din hvalsafari er aflyst /udskudt. Du får et indblik i Kaikouras historie og se gamle skibsdele, en fængselscelle og meget mere.

Museet er børnevenligt med mange interaktive udstillinger, så hele familien nok skal føle sig underholdt.

Fish and chips

Byen er kendt for dens gode fiskerestauranter.

Gør dig selv den tjeneste at sætte tænderne i noget af det bedste fisk du finder i  landet.

Nyd en solnedgang ud over bugten med fish and chips, imens du fordøjer alle de indtryk Kaikoura har givet dig.

#5. Queenstown

White water rafting, bungy jump, zip-line eller skydive? Queenstown er adrenalinjunkiernes mekka.

Byen på New Zealands Sydø har kun 8500 indbyggere, alligevel havde byen ca. 3 millioner besøgende sidste år. Udover det store udvalg af ekstremsport, er byen også omringet af smuk natur.

Du finder byen ved søen Lake Wakatipu og byen er omgivet af hele 3 floder; Dart River, Shotover River og Kawarau River

Skippers Canyon

En historisk smuk dal der strækker sig over 22 km. Et populært sted for bådture og bungy jumps.

Bob’s Peak and Skyline Gondol

Stedet hvor du kan få panoramaudsigt over byen. Når du skal nå det højeste punkt har du 2 muligheder. Enten snører du vandrestøvlerne og bevæger du ud på ”tiki trail” som vil føre dig til tops.

Den anden mulighed er gondolen ”skyline gondol”. Uanset hvad du vælger, er du sikker på at få en uforglemmelig udsigt over Queentowns landskab.

Nevis Valley

Det store spring. Har du mod til at springe ud fra en bro med et elastik spændt fast til dine ben – så er du kommet til det rette sted.

Nevis Valley er kendt for bungy jump. Med et fald på 134 meter er det New Zealands højeste bungy jump og verdens tredje højeste.

Den eneste måde at komme til dalen, er med shuttlebusser fra Queenstown ”downtown”

 

Ps. Læs også om vores top 5 seværdigheder på New Zealands Nordø her

 

Skriv et svar