Send rejseforespørgsel

Australien

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Australien

Ayers Rock, koralrev, nationalparker og Operahuet i Sydney

Når man taler om rejser til Australien, drømmer de fleste nok om at opleve solopgangen over Ayers Rock, koralerne og fiskestimerne ved Great Barrier Reef, det rige dyreliv i Kakadu National Park, Utzons berømte operahus i Sydney og de lækre tropestrande. Australien har dog meget mere end disse verdensberømte ikoner at byde på.

Kør i egen bil eller autocamper langs Great Ocean Road, trek i Blue Mountains nationalpark, smag på vin i Barossa Valley, udforsk den endeløse røde ørken, se koraller og farvestrålende fisk i Great Barrier Reef og oplev vidunderlige og rå Tasmanien.

Bliv inspireret til din kør-selv ferie i Australien her.

Australien er spækket med så mange oplevelser, at ferien kan planlægges efter dine behov og ønsker. De mange og alsidige oplevelser betyder også, at du altid kan finde noget nyt at se,  selvom du har besøgt Australien flere gange. Australien er simpelthen et land, der aldrig løber tør for oplevelser.

Storbyoplevelser i Australien

Du kan (næsten) ikke rejse til Australien uden at besøge Sydney. De fleste australiere er meget stolte af, at Danmark har en australsk kronprinsesse, ligesom Jørn Utzons berømte operahus er et berømt vartegn for hovedstaden.

Sydney har også et utal af gode butikker og caféer, og har du brug for afslapning, kan du sætte kursen mod den berømte Bondi Beach, der er en af verdens bedste surferdestinationer. Nyd solen på den brede sandstrand, og hvis du har mod på det, kan du prøve kræfter med bølgerne. Fra Sydney kan du drage videre mod det tropiske Queensland i nord, også kaldet ”The Sunshine State”. Her finder du lange hvide sandstrande med krystalklart vand, det storslåede Great Barrier Reef og de ældgamle regnskove, Daintree og Cape Tribulation.

I Queensland finder du Airlie Beach, som er en livlig og populær ferieby. Området ud for Airlie Beach hedder Whitsunday Islands og er kendt for sine 74 smukke øer. Hvis du vil opleve ø-livet, er der mulighed for at forlænge turen med et ophold på den ø, der ligger tættest på fastlandet: Daydream Island.

Efter en rejse langs østkysten, kan du vælge at rejse ind til et af de smukkeste og mest storslåede områder af Australien; den røde ørken omkring Ayers Rock i “The Outback”, der byder på en smuk og gold natur.

Australiens røde hjerte

Australiens ”Red Centre”, den røde ørken, byder på Aboriginal kultur og imponerende naturoplevelser. En af de helt store oplevelser er Uluru, kendt som Ayers Rock eller slet og ret: ”Australiens røde hjerte”. Den store sten skifter farve alt efter, hvordan solens stråler rammer den, og netop derfor er mange ture planlagt, så du enten besøger stenen ved solopgang eller solnedgang.

En rejse gennem Red Centre er næsten som en rejse til en anden planet. Ved første øjekast er her kun rødt støv og klipper, så langt øjet rækker. Hvis du ser nærmere efter, vil du se kænguruer, vandhuller og de stædige planter. Hvor end du kommer frem, er det tydeligt, at livet går sin barske gang. En rejse gennem bushen giver dig en bedre forståelse for Australiens fortid og nutid.

Midt i Red Centre finder du Alice Springs, der er den tredje største by i Northern Territory. Både i- og omkring byen er der masser af hotspots for den nysgerrige rejsende. Flyv for eksempel i en kæmpe luftballon op over bush’en. Nede på jorden vågner bushen langsomt op, mens solen begynder at titte frem over horisonten. Hvis du er heldig, ser du et par kænguruer eller andre af bushens beboere.

En anden unik oplevelse er Alice Springs Desert, som ligger ved foden af MacDonnell range. Parken giver dig en vidunderlig introduktion til hele det centrale Australiens økosystemer. På de kilometerlange stier kommer du gennem et vekslende landskab, der giver dig et godt billede af ”outbacken”.

Det sydlige Australien

Syd for Sydney finder du Victoria, den mindste stat i Australien, men samtidig den tættest befolkede. Victoria byder på alt fra et pulserende storbyliv i hovedstaden, Melbourne, til fantastisk surfing ved de storslåede kyststrækninger og ”bushwalking” i højlandet. Det er her du finder den imponerende og ikoniske kyststrækning ”Great Ocean Road”, der danner rammen om en fantastisk kør-selv ferie. På strækningen finder du blandt andet de utrolige klippeformationer ”De 12 apostle”, der står som enlige klippesøjler ud for kysten.

Skønne naturoplevelser på Tasmanien

Tasmanien byder på noget af Australiens smukkeste natur. På nordkysten finder du imponerende sandstrande med smukke klitter, mens naturen på østkysten er barsk. Her har vind og vejr sat sine særprægede spor på naturen. Ved ”Devil’s Kitchen” har havet gnavet sig langt ind i klipperne og efterladt et stort hul, hvor vandet nu passerer gennem. Det er et konstant skiftende landskab, hvor vejrforholdene fungerer som en malerpensel.

Tasmanien er også et af de steder i Australien, der byder på flest nationalparker. Her kan du glæde dig til at opleve alt fra imponerende vandfald, smukke regnskove og flotte søer.

Få hjælp til at sammensætte en (realistisk) rejseplan

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Australien kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.