Trekking i Østafrika

Bestig Afrikas højeste bjerg, Mount Kilimanjaro, i Tanzania og imponerende (og lidt oversete) Mount Kenya i Kenya

Snør vandrestøvlerne og oplev nye højder på en trekkingtur til Kilimanjaro i Tanzania og Mount Kenya i Kenya. Trekking i Østafrika er en god udfordring og en fantastisk måde at opleve Tanzania og Kenyas imponerende natur på nærmeste hold.

I Kenya kan vi anbefale to trekkingture. Den ene er til Mount Kenya og den anden til Mount Longonot. Har du ingen erfaring med trekking, fungerer Mount Logonot som god opvarmning til trekking på Mount Kenya.

I Tanzania venter en trekkingtur til verdensberømte Mount Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg.

TIP! Få mere inspiration til din Kenya og Tanzania rejse på rejsebloggen.

Mount Kenya og Mount Longonot

Afrika og gletsjere er ikke det mest normale match, men ikke desto mindre finder du hele 12 gletsjere på Mount Kenya, der ligger blot 16 kilometer syd for ækvator. Det kræver teknik og erfaring at nå bjergets to højeste toppe, Batian og Nelion på henholdsvis 5.199 og 5.188 meter, mens den 4.985 meter høje Point Lena kan bestiges som ”almindelig” trekker uden den store erfaring. Der er altså gode chancer for at tage på trekking i Afrika og nyde en betagende udsigt fra en af toppene, selvom du ikke tidligere har besteget et bjerg.

Det er ikke kun den imponerende udsigt fra toppen, der imponerer. Også den varierede rute gør oplevelsen særlig. Du bevæger dig fra savannen og op gennem skov. Du går ind og ud mellem bambus og op til lave buske for til sidst at komme op på den nøgne bjergside. De centrale toppe er præget af kilippeformationer og bekldt med is og sne. Så denne trekkingtur giver dig en uforglemmelig oplevelse.

Mount Longonot er et vulkankrater, som ligger i Mount Longonots nationalpark. Fra nationalparkens indgang går en sti op til- og rundt langs vulkanens krater. Her er det oplagt at tage på trekking. Vulkanen Longonot havde sit seneste udbrud i 1860. Hvis du kommer op på toppen, vil du blive belønnet med en fantastisk udsigt udover krateret og nationalparken.

Læs mere om rejser til Kenya her

Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro i Tanzania er Afrikas højeste bjerg med sine 5.895 meter og er verdens højeste fritstående vulkan. Med titlen som Afrikas højeste bjerg følger også en placering på listen ”Seven Summits”, der omfatter det højeste bjerg på hvert af klodens syv kontinenter. Af de syv bjerge opfattes Kilimanjaro som det nemmeste bjerg at bestige, da det ikke kræver forudgående klatreerfaring, men blot en god fysisk form. Drømmer du om at krydse ”Seven Summets” af på din bucket list, er Kilimanjaro derfor et godt sted at starte. Dog er det vigtigt at understrege, at det kræver grundig forberedelse at nå toppen. Det er altafgørende at træne op til turen, da den kræver en vis fysisk kunnen.

Det er forbudt at bestige Kilimanjaro uden guide og bærere til at bringe dit udstyr til toppen, og derfor sælger vi kun rejser, hvor det er inkluderet i prisen.

Du kan trekke på Kilimanjaro året rundt. De to tørre perioder fra midt i december til marts og fra juli til begyndelsen af oktober anbefales. Januar, februar og september er de mest almindelige bestignings-måneder. Mod toppen kommer du igennem mange klimazoner, og det stiller særlige krav til udstyret. En god taske indeholder shorts, t-shirt og solhat til start og slut og samtidig vintertøj til toppen, hvor minus 20 grader og stærk vind ikke er unormalt. Det er desuden vigtigt, at du har nogle gode vandrestøvler, og det anbefales ligeledes at medbringe et par vandrestave.

Hos DANexplore anbefaler vi, at der indlægges en dag til akklimatisering, hvilket forhøjer chancen for at nå toppen og mindsker risikoen for at få højdesyge.

Læs mere om rejser til Tanzania her

Få hjælp til at planlægge trekking i Østafrika

En trekkingtur er mulig for alle, der er velforberedt og i god fysisk form.

Lyder dette som noget for dig, er du velkommen til at ringe til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din trekkingrejse til Østafrika kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.