Autocamper i New Zealand

Lej en autocamper i New Zealand og tag på en rundrejse, hvor du selv bestemmer rute og rejsetempo

Når du rejser med autocamper i New Zealand vælger du selv i hvilket tempo din ferie skal foregå, og hvad du vil se på din vej. I al beskedenhed mener vi, at en camper giver dig den ultimative frihed, når du rejser rundt i New Zealand.

Se også, hvordan du kan sammensætte en kør-selv ferie i bil i New Zealand her

New Zealand består af to store øer, Nordøen og Sydøen, og en række mindre øer, bl.a. Stewart Island og Chatham. New Zealand er kendt for at være både rent og naturskønt med et væld af oplevelser for både store og små.

Når du rejser med camper i New Zealand har du tilmed mulighed for at campere i landets nationalparker, hvor du kan nyde både solop- og nedgange over alt fra havet, sneklædte bjergtinder og vinmarker.

Vi kan også varmt anbefale en autocamper, når du rejser med børn. Med en autocamper har du dit hus med dig overalt. Det vil sige, at både køkken, toilet og sovepladser er lige ved hånden, og at du ikke skal bekymre dig om hverken tissepauser, sultne eller trætte børn.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

TIP! Se hvordan du får mest for pengene, når du rejser med camper i New Zealand her

Seværdigheder på New Zealands nord- og sydø

Er du til vild og uspoleret natur? Så er det en kæmpe oplevelse at rejse rundt i New Zealand. Naturen opleves naturligvis bedst til fods og helt tæt på, men i New Zealand kan du også glæde dig til (stort set) altid at have en imponerende udsigt ud af forruden på dit motorhome. Hvad end det er havet, de sneklædte bjergtinder eller vinmarker, så skuffer New Zealands natur ikke.

På Nordøen kan du blandt andet nyde livet på Coromandel halvøens skønne strande, vandre i det imponerende vulkanske landskab og blive klogere på landets Maori kultur. Maori er navnet på New Zealands oprindelige befolkning. I Rotorua kan du fx besøge en original Maori landsby, hvor du kan smage på deres traditionelle (og lækre!) retter, se den traditionelle maori dans, beundre deres træudsmykninger og høre deres historiske fortællinger.

På Sydøen kan du glæde dig til sneklædte bjerge, gletsjere, hvaler og majestætiske fjorde i Fiordland National Park. Er du en vovehals, er Queenstown et must. Her kan du nemlig prøve kræfter med alt fra bungy jump til paragliding og waterrafing.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

Praktisk information om at holde ferie i autocamper i New Zealand

New Zealand har et omfattende netværk af campingpladser. Du finder både meget moderne campingpladser, men også de mere primitive steder, der ofte er smukt beliggende. Vi har samlet nogle af mulighederne her:

Holiday Parks og campingpladser i New Zealand

Der findes mange campingpladser i New Zealand med gode faciliteter. På de fleste campingpladser kan du få vasket tøj og koblet din autocamper til strøm. Desuden vil du have adgang til både fælles køkken og bad. Derudover er der opholdsrum, hvor man kan spise eller se TV. Mange Holiday Parks har legepladser, opvarmede swimmingpools, trampoliner og grillområder. Leje af cykler, kanoer og både er også muligt.

Campingpladserne er ideelle for familier, og er oftest beliggende tæt ved søer eller strande. Læs mere om Holiday Parks

Camping i nationalparker

De fleste nationalparker har områder, der er afsat til camping. Der er ofte brusere, toiletter, udendørsgrill og picnicområder. Nationalparker er smukke og fredelige steder at overnatte. Men vær opmærksom på, at nationalparker ofte ikke tilbyder mulighed for at lade din camper op med strøm.

Få mere information om camping i naturen: Camping i nationalparker

Freedom camping i New Zealand

Freedom camping betyder, at du camperer andre steder end på en campingplads. Det kan blandt andet være ved søer, strande eller på rastepladser. For at passe på New Zealands smukke natur, er der udarbejdet love omkring dumping af affald, campering, toiletter mv.

Det er kun tilladt at campere, hvor der er skiltet. Hvis du camperer i naturen, hvor det ikke er tilladt, kan du risikere at få en bøde på 200 $. Så det er meget vigtig at holde øje med skiltene. I New Zealand passer de på naturen. Derfor skal du ikke efterlade noget skrald eller andet.

Campingbegreber – det betyder de…

  • Serviced campsite: Her tilbydes en bred vifte af faciliteter: Toiletter, brusere med varmt vand, køkken, vandforsyning, container til skrald, mulighed for at vaske tøj, grill, bål område, picnic borde og komfur.
  • Standard campsite: Her tilbydes der en mindre vifte af faciliteter: Toilet, vandforsyning, bålplads, bad med koldt vand, picnic borde, udendørs køkken og skraldespande.
  • Backcountry campsite: Her tilbydes kun toilet og vand, picnic borde, udendørs køkken og bålplads.
  • Basic campsite: Her tilbydes meget lidt, så derfor er det vigtigt, at autocamperens udstyr er tilstrækkelig. Der er toilet og vand fra en tank.

Hos den ovennævnte udbydere er sengetøj, puder, dyner inklusiv i lejen af camperen. Af køkkenudstyr er der inkluderet: Gryde, pande, skærebræt, knive, tallerkner, gafler, kopper, fejebakke, kost mv.. Derudover er det muligt at leje børnesæder, GPS, camping borde og stole.

Betalingsveje

Når du kører på New Zealands Nordø, vil du opleve at der oprettet betalingsveje. Du er derfor ansvarlig for, at gebyret bliver betalt, når du køre rundt i en lejet autocamper. Du kan læse mere om betalingsveje her.

Alder på chaufføren, når du rejser med autocamper i New Zealand

For at køre en autocamper tilrådes det, at du får lavet et internationalt kørekort, som kan købes på borgerservice (husk pasfoto). Minimum alderen for at køre i New Zealand er 21 år, og den maksimale alder er 75 år. Husk at du altid skal køre i den venstre vejbane i New Zealand. Desuden er det vigtigt, at du kører med sikkerhedssele og altid har dit kørekort.

Bagage i din camper

Vi anbefaler, at du pakker i bløde tasker i stedet for kufferter, da bløde tasker fylder mindre og er nemmere at opbevare i autocamperens skabe.

OBS! DANexplore tager forbehold for eventuelle ændringer i ovenstående oplysninger.

Få hjælp til at sammensætte en rejse med autocamper i New Zealand

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til New Zealand kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.