Rejser til Norge

Rejser til Norge er til dig, der vil opleve natur i verdensklasse lige rundt om hjørnet

Selvom vi er naboer og har fælles forhistorie, så er Norge alligevel meget anderledes end Danmark naturmæssigt. Du har måske stået på ski i de norske fjelde eller brugt en sommerferie i en hyggelig hytte. Men rejser til Norge er meget mere end det!

Her på siden har vi udvalgt en række byer og områder, som vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed og som vi naturligvis tilbyder rejser til.

Men inden vi kommer til det, så er her en række sjove fakta om Norge, som du måske ikke vidste.

Vidste du fx, at:

  • Den 8 km lange Atlanterhavsvej – også kendt som en af verdens smukkeste køreture – har været med i en James Bond Film
  • Norge er oplagt at rejse rundt i med autocamper
  • Solen ikke går ned i Nordnorge om sommeren, hvilket betyder, at du kan opleve midnatssol
  • Du kan opleve det smukke nordlys i Norge
  • Du kan tage på randonee ski på Svalbard helt frem til juni!
  • Der stadig er alle-mands-ret i Norge, så du kan campere midt i den smukke natur
  • Der er store chancer for at se isbjørne på Svalbard

Det bedste tidspunkt at se nordlys i Norge

Mange siger, at Norge er det bedste sted at se nordlys i verden. Det kan der være delte meninger om, men sikkert er det, at Norge ligger i Top 3 over steder at se nordlys. Nordlysbæltet starter ved Lofoten-øerne i det nordlige Norge, hvor det følger kysten op til Nordkap og faktisk helt op til Svalbard. Ingen af stederne er bedre end andre at se lyset, hvorfor vi anbefaler Tromsø som et rigtig godt udgangspunkt for at se nordlys. Tromsø er let at komme til, den er hyggelig og tilbyder mange spændende aktivitetsmuligheder som fx hundeslædekørsel og isklatring.

OBS! Naturen udsteder igen garantier, så husk at pakke en god portion tålmodighed, når du rejser til Norge for at se nordlys. Vil du forøge dine chancer for at se nordlys, så oddsene bedst, når du rejser i det sene efterår til det tidlige forår.

Udvalgte områder, når du rejser til Norge

Lofoten

Lofoten består af flere småøer nord for Polarcirklen. Øerne ligger som perler på en snor i det vilde Norskehav, og er præget af smuk vild natur. Her er store smukke fjelde, dybe fjorde og et fantastisk fugleliv. Og så er det også det bedste sted i Norge at surfe pga. de surfervenlige sandstrande.

I Lofoten vil du også opleve små kystsamfund, som ligger langt fra alfarvej, hvor du kan fiske, sejle kajak, paddleboarde eller bare sidde i stilhed med en kop kaffe og iagttage de smukke havørne.

Tromsø – det bedste udgangspunkt for dine rejser til Norge

Fordi Tromsø er så let tilgængelig, er byen det oplagte sted at starte dit arktiske eventyr både i sommer- og vinterferien.

Om vinteren kan du opleve de smukke snelandskaber og måske tage en tur med hundeslæde, inden du tager på jagt efter nordlyset om aftenen. Vil du have en ekstraordinær hoteloplevelse? Så besøg Tromsø Ice Domes, hvor du kan få en drink i isbaren eller vælge at overnatte på et af is-hotellets værelser og ikke mindst, sove i en seng lavet af is!

Det er ikke kun himlen over Tromsø, der er interessant – det er selve byen også. Gå fx rundt i de hyggelige gader, oplev en nordlys-koncert ved Ishavskatedralen eller en midnatssols-koncert om sommeren.

I sommerhalvåret kan du ligeledes vandre på nogle af de mange vandreruter, der er i området og hvis du er frisk, kan du tage de 1200 stentrin op til toppen af Storsteinen og nyde panoramaudsigten udover byen.

Tromsø vil ikke skuffe jer – hverken sommer eller vinter!

Nordkap, hvor Ishavet og Atlanterhavet mødes

Nordkap er Europas nordligste punkt, og stedet hvor Ishavet og Atlanterhavet mødes. Her går solen ikke ned i mere end 2,5 måned i løbet af sommeren, og derfor er Nordkap et perfekt sted at opleve midnatssolen. Det kan især anbefales at tage op på Nordkapsklippen, hvor udsigtspunktet gør det muligt rigtig at se, hvordan de to have mødes.

Nordkap er også stedet, hvor du kan opleve fugleklippen Gjesværstappan, som er hjem for mange tusinde søpapegøjer, suler og skarver! Er du mere til det våde element, så er der gode muligheder for at fange kongekrabber, og hvis du har mod på det, kan du også tilberede disse lækre krabber, der har massere smag!

Har du tid, så tag ud til Skarsvåg, som er verdens nordligste fiskerleje eller tag på en af de mange vandreruter i området!

Tag på randonee ski på Svalbard helt frem til juni

Svalbard bliver også kaldt isbjørnenes rige og ligger i Ishavet lige mellem Nordpolen og Norge. Øen har en unik historie og et helt unikt dyreliv og uspoleret natur.

Der bor næsten lige så mange isbjørne som mennesker på Svalbard og hovedparten af indbyggerne på i Longyearbyen.

Bæredygtighed er en stor del af Svalbards nuværende DNA, hvilket bl.a. ses ved, at to tredjedele af øen er beskyttet! Det står lidt i skærende kontrast til at minearbejde, hvalfangst og fældefangst har været hovederhvervene på øen tidligere!

Svalbard har masser af unikke oplevelser både sommer og vinter!

Vandreture i Fjord Norge

Fjord Norge, eller det vestlige Norge som det rettelig kaldes, er skabt af forskellige istiders hærgen. Her er to fjorde faktisk på UNESCOs verdensarvsliste – Geirangerfjorden og Nærøyfjorden.

Mange af fjordene og vandfaldene i Fjord Norge er let tilgængelige, og du kan både opleve storbyer og små hyggelige lokalsamfund i området.

Få hjælp til at planlægge din rejse til Norge i dag

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor.

Bestil et tilbud på din rejse til Norge her

Vi glæder os til at vise dig, hvordan din drømmerejse til Norge kan se ud – uanset om det er med autocamper eller en kort tur med mange oplevelser.

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.