Tilbage til bloggen

Fantastisk familierejse i New Zealand i autocamper

I december 2023 var familien Hvid/Frederiksen på en fantastisk familierejse i New Zealand i autocamper. 

Familien består af forældrene Henrik og Majbrit samt de to voksne ”børn” Nanna og Anders. Familien har tidligere rejst meget sammen, primært bilferier i Europa, men var i 2022 afsted i Tanzania på safari med badeferie på Zanzibar. De har nu virkelig fået smag på at få store oplevelser rundt omkring i verden sammen som familie.

Vi har stillet dem et par spørgsmål om deres familierejse i New Zealand i autocamper. Vil du blive klogere på New Zealand, så se vores rejsekatalog her.

Hvor gik turen hen?
Turen gik til New Zealand. Her rejste vi rundt med autocamper på både Nord- og Sydøen. Vi startede med at rejse rundt på Sydøen, hvor vi kørte rundt og så den smukke natur. Sydøen bød blandt andet på hvalsafari, bungee-jump og ikke mindst en masse hiking og naturoplevelser. Nordøen bød på black-water-rafting, Maui-show, gejsere, hot water beach, storbyen Auckland og selvfølgelig så vi Hobbiton Movie Set, hvilket var helt fantastisk. Det var kun Anders, der havde set filmene, så han genkendte naturligvis en masse ting. Selvom resten af familien ikke havde det samme kendskab og forhold til det, så synes de også, at det var helt fantastisk at træde en i en anden verden og glemme alt andet for en stund.

Hvad overraskede jer mest ved turen?
Det der overraskede os mest var, at naturen er så smuk og varieret, som den er i New Zealand. Det var helt vildt, hvordan naturen gik fra at man kørte rundt i alpine bjerge til, at man indenfor få timers kørsel var i en regnskov. Derudover overraskede det os også meget, at alting var så rent og pænt som det var. Der var ikke noget skrald nogle steder. Uanset om det var natur eller storby, så var alt rent. Alle de offentlige toiletter var rene! Uanset om det var på en campingplads, et Okay2Stay eller offentlige overnatningssteder, så var toiletterne pæne og rene. Derudover var det fedt, at alle var så vildt søde og hjælpsomme. Både turister og lokale var meget udadvendte og høflige.

Hvorfor brugte I et rejsebureau som DANexplore til turen?
Vi valgte at bruge et rejsebureau, fordi vi gerne vil have en ekspertise i henhold til vores rejse. Vi ønskede at kunne få så meget ud af vores tur som muligt, og derfor valgte vi DANexplore, som vi kendte til og vidste ville kunne hjælpe os. Derudover ville vi også gerne have noget tryghed i form af at have nogle at kunne kontakte, hvis der skulle ske noget uventet eller vi skulle have hjælp til noget dernede. Vi havde mange overvejelser i form af turen, grundet at vi “kun” havde 14 dage til at se begge øer. Derfor satte vi os sammen med DANexplore og gennemgik vores plan for, at vi fik udnyttet vores tid bedst.

Hvad ville I have gjort anderledes?
Vi vidste godt, at turen var komprimeret på grund af den forholdsvis korte tid, vi kunne være afsted. Så ideelt set ville vi gerne have haft mere tid, så vi kunne slappe af og opleve de enkelte steder mere intenst. F.eks. ville vi gerne have haft en dag mere i Queenstown og Auckland. Ligeledes kunne vi godt have tænkt os at besøge kysten på nordøen.

Hvordan var det at rejse fire voksne mennesker rundt i New Zealand i autocamper sammen?
Det var faktisk rart at være tæt, og rejseformen var ideel i forhold til, at vi ikke behøvede at skulle pakke ud hver gang, vi skulle overnatte. Vi nød også at kunne lave mad i autocamperen og sørgede for at proviantere undervejs. Det var en meget fri måde at rejse på, og det gav mulighed for at nyde vores måltider i spektakulære omgivelser.

Var der slet ikke noget, der gik galt?
Vi formåede simpelthen at låse os ude af autocamperen, selvom udlejeren havde fortalt os, at nøglen altid skulle være i lommen. Heldigvis var der to andre danske familier på campingpladsen, som kunne hjælpe os med at komme ind. Ellers gik alt som smurt.

Har I planlagt en næste tur? Hvor går den hen?
Vores næste drømmerejse er en tur til Bali eller måske Vietnam, som vi også har hørt meget godt om. (Psst. DANexplore kan også hjælpe med at sende rejsende til Bali…)

Har I nogle gode råd ift. at tage til New Zealand?
Vores råd er, at man bare skal gøre det! Det er en oplevelse, man aldrig glemmer. Som familie er man sammen på en helt anden måde ved at bo sammen i autocamper. Vi har haft nogle helt fantastiske oplevelser i New Zealand. Dog vil vi anbefale at have længere tid, da der er så meget at se på begge øer! Vi havde “kun” 14 dage, og det var også det absolutte minimum for at besøge sådan et fantastisk land.

Kunne du tænke dig tilsvarende oplevelser, som familien fik på deres familierejse i New Zealand i autocamper?  Så send os gerne en rejseforespørgsel herunder.