Få et tilbud på din rejse

Malaysia

Rejser til Malaysia

Glæd dig til at opleve det kontrastfulde Malaysia

Rejser til Malaysia rummer alt fra moderne storbyer fyldt med templer og hightech bygninger til små landsbyer i den dybeste jungle. Her er noget for de historieinteresserede, for wildlife- og dykkerentusiaster og for dig, der drømmer om at bestige bjerge. Her er bountyøer og luksus resorts, og en befolkning som er både imødekommende og oprigtig gæstfri.

Se hvordan du kan sammensætte din rundrejse i Malaysia her

Rejser til Malaysia: Geografi & befolkning

Malaysia ligger i Sydøstasien og er delt op i to dele. Den ene del ligger på Malaccahalvøen i vest, og den anden del ligger på Borneo i øst. Det vestlige Malaysia, også kaldet ”Fastlands-Malaysia”, grænser op til Thailand i nord og Singapore i syd. På Borneo grænser Malaysia op til Sultanatet Brunei og Indonesien.

Malaysia er næsten 8 gange større end Danmark, og her bor godt 28 millioner mennesker. Malaysia er en sand smeltedigel af kulturer, hvor religioner som islam, buddhisme, kristendom, hinduisme og traditionelle kinesiske religioner lever side om side. Det afspejles blandt andet i de spændende etniske bydele, festivaller og ikke mindst det malaysiske køkken.

Bestil et tilbud på din rejse til Malaysia her

Rejser til Malaysia året rundt

Du kan rejse til Malaysia året rundt. Landet har et tropisk klima, hvilket betyder, at dagtemperaturen sjældent kommer under 30 grader. Det betyder også, at luftfugtigheden er høj og at daglige regnskyl, selv i ”tørsæsonen”, ikke er usædvanligt.

Der findes alligevel enkelte tommelfingerregler, som du kan forholde dig til, hvis du vil planlægge en rejse til Malaysia i tørvejr.

Vejret i det vestlige Malaysia

I den nordvestlige del af Malaysia, fx omkring Penang og Langkawi, falder der store mængder nedbør i september og oktober. Vil du undgå nedbør, når du besøger Langkawi, så er sandsynligheden for tørvejr størst fra november til april.

Rejser du alligevel til Malaysia i september og oktober, så vær opmærksom på, at selvom det regner på vestkysten, så skinner solen på østkysten. Heldigvis ligger der også nogle dejlige tropeøer og nationalparker, som er værd at besøge på østkysten.

Kuala Lumpur, som ligger i den sydvestlige del af Malaysia, har tørvejr fra november til februar og igen i maj og juni.

Vejret på Borneo

Borneo ligger i den østlige del af Malaysia, hvor tørsæsonen strækker sig fra marts til oktober.

Det er en god idé at undgå Borneo i januar måned, hvis dit formål med rejsen er at vandre i junglen, trekke til Mount Kinabalu, snorkle eller dykke. Det skyldes, at nedbøren på Borneo er på sit højeste i januar måned, hvilket besværliggør alle former for trekking. Sigtbarheden på både snorkel- og dykkerture kan også være væsentlig nedsat på grund af regnen.

Bestil et tilbud på din rejse til Malaysia her

Husk at tjekke den opdaterede rejsevejledning for Malaysia på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

Udvalgte oplevelser, når du rejser til Malaysia

Der findes et hav af oplevelser i Malaysia, så dette er blot et udpluk baseret på de områder, som vi laver rundrejser til.

Rejser til det vestlige Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysias hovestad

Kuala Lumpur udgør en smeltedigel af Malaysias forskellige etniske grupper. Her finder du både hinduistiske og buddhistiske templer, kirker og moskeer og bygninger fra kolonitiden, hvor byen var under britisk styre.

I dag er Kuala Lumpur en moderne by, som er både ren og nem at komme rundt i. Her er en behagelig atmosfære og masser af spændende udflugts-muligheder. Oplev for eksempel det berømte Sin Sze Si Ya Tempel, Little India og Chinatown og naturligvis Petronas Twin Towers. For de madglade kan vi også varmt anbefale at besøge Kuala Lumpurs mange gadekøkkener.

Få også en mini-guide til 24 timer i Kuala Lumpur her 

Langkawi, 99 øer på vestkysten af Malaysia

Øgruppen Langkawi er omgivet af funklende turkisfarvet hav, og har strande strøet med palmetræer og det blødeste hvide sand. Hovedøen er en blanding af marker og grønne bjergskråninger. For dem som søger eventyr, så tilbyder Langkawi fremragende dykning og trekkingmuligheder op til De Syv Brøndes Vandfald.

Penang, “Orientens perle”

Penang er en af de mest besøgte destinationer i Malaysia – bl.a. på grund af George Town. George Town er på UNESCOs verdensarvsliste, og formår med sin unikke arkitektur at forene moderne og historisk arkitektur på charmerende vis. Penang er også kendt som “mad-hovedstaden” i Malaysia. Så glem ikke at smage den berømte nasi kandar og Penang char kuey teow, når du er der.

Oplev bl.a. Langkawi og Penang på rundrejsen Storby, teplantager & Langkawi

Cameron Highlands, teplantager og trekking

Cameron Highlands er kendt for områdets store teplantager, der pryder landskabets bakker og dale med uendelige frodige rækker af grønne teplanter. Er du interesseret i teproduktion? Så besøg de lokale producenter og nyd en kop lokalproduceret te. Med kilometervis af gode stier er Cameron Highlands også et godt sted at trekke. Desuden er her også templer, skove og frugtfarme, som er værd at besøge.

Taman Negara National Park

Taman Negara National Park er en 130 millioner år gammel regnskov, som du kan udforske til lands, til vands og i luften. Udforsk kalkstensgrotter, tag på vandretur i junglen, sejl langs floden og spot dyrelivet på en dag- eller aftensafari. Det er også her, du kan gå på verdens længste gangbro, Canopy Walkway, som hænger 30 meter oppe i luften.

Redang Island

Redang Island er en berømt badeferie- og dykkerdestination med en masse skønne resorts. Redang Island er berømt for sit klare vand, kridhvide sandstrande og et imponerende liv under havets overflade. I modsætning til sin nabo, Perhentian Island, som er populær blandt rygsækrejsende, så appellerer Redang Island mere til det eksklusive marked.

Oplev både Taman Negara National Park og Redang på rundrejsen Kuala Lumpur, jungle & strand

Udvalgte højdepunkter og seværdigheder på Borneo

Bestig Mount Kinabalu

Mount Kinabalu hæver sig 4.096 meter over havoverfladen, og er et af Sydøstasiens højeste bjerge. Selvom der ikke kræves specialudstyr for at nå toppen, anbefales et moderat til højt fitnessniveau for at klare turen derop. På toppen af bjerget belønnes du med den smukkeste solopgang over Borneo. Er vejret med dig, kan du se langt over Sabah’s bjergområder, de flade sletter og det endeløse hav.

Sepilok Orangutang Center

Centerets formål er at rehabilitere orangutanger, der af forskellige årsager, ikke er i stand til at klare sig selv i naturen. Samtidig gør centeret det muligt for besøgende at se og opleve orangutangerne i deres naturlige miljø i Borneos skove.

Sukau regnskoven

Tag på bådtur langs Kinabatanganfloden, som er hjemsted for en utrolig koncentration af vilde dyr. Er du heldig, spotter du måske en af de 10 forskellige abearter som fx den berømte næseabe, der findes i Sukau. Området er også hjemsted for Borneos pygmæelefanter og alle otte slags næsehornsfugle, som lever på Borneo – så hold godt øje!

Gaya Island

En kort sejltur fra Kota Kinabalu ligger en lille ø dækket af regnskov og omgivet af det fineste hvide sand. Gaya Island ligger i det beskyttede område Tunku Abdul Rahman National Park. Vi anbefaler at udforske nationalparkens rige dyreliv på både regnskovens mange vandrestier eller under havets overflade.

Danum Valley

Gå på opdagelse i Danum Valleys uspolerede regnskov, hvor både orangutanger, pygmæelefanter, krokodiller, næseaber og næsehornsfugle bor. Danum Valley kan opleves både til lands, til vands og i luften. Fra luften på de mange hængebroer, der forbinder trætoppene eller du kan bade i vandfald og vandre gennem regnskoven. Der er mange forskellige vandrestier i området af forskellig længde og sværhedsgrad, så der er noget for enhver.

Gunung Mulu National Park

Nationalparken er berømt for sine imponerende grotter, også kendt som Mulu-grotterne. Grotterne findes også på UNESCOs verdensarvsliste, og det er ikke uden grund. Mount Mulu er Sarawaks næsthøjeste bjerg og består af kalkstensformationer, klipper og kløfter samt de imponerende grotter. Sarawak Chamber, som er en af grottens huler, har rekorden som verdens største kendte underjordiske hule. Den er så stor, at 40 Boeing 747 kan være derinde! Gunung Mulu National Park er også kendt for sit rige dyreliv. Her bor hele 8 arter af næsehornsfugle, 27 arter af flagermus, skæggede vildsvin, spøgelsesaber, gibbonaber, 3 hjortearter m.fl.

Få hjælp til at planlægge din rejse til Malaysia

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Malaysia kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.