Rejser til Malaysia

Glæd dig til at opleve det kontrastfulde Malaysia

Rejser til Malaysia rummer alt fra moderne storbyer fyldt med templer og hightech bygninger til små landsbyer i den dybeste jungle. Her er noget for de historieinteresserede, for wildlife- og dykkerentusiaster og for dig, der drømmer om at bestige bjerge. Her er bountyøer og luksus resorts, og en befolkning som er både imødekommende og oprigtig gæstfri.

Rejser til Malaysia: Geografi & befolkning

Malaysia ligger i Sydøstasien og er delt op i to dele. Den ene del ligger på Malaccahalvøen i vest, og den anden del ligger på Borneo i øst. Det vestlige Malaysia, også kaldet ”Fastlands-Malaysia”, grænser op til Thailand i nord og Singapore i syd. På Borneo grænser Malaysia op til Sultanatet Brunei og Indonesien.

Malaysia er næsten 8 gange større end Danmark, og her bor godt 28 millioner mennesker. Malaysia er en sand smeltedigel af kulturer, hvor religioner som islam, buddhisme, kristendom, hinduisme og traditionelle kinesiske religioner lever side om side. Det afspejles blandt andet i de spændende etniske bydele, festivaller og ikke mindst det malaysiske køkken.

Bestil et tilbud på din rejse til Malaysia her

Rejser til Malaysia året rundt

Du kan rejse til Malaysia året rundt. Landet har et tropisk klima, hvilket betyder, at dagtemperaturen sjældent kommer under 30 grader. Det betyder også, at luftfugtigheden er høj og at daglige regnskyl, selv i ”tørsæsonen”, ikke er usædvanligt.

Der findes alligevel enkelte tommelfingerregler, som du kan forholde dig til, hvis du vil planlægge en rejse til Malaysia i tørvejr.

Vejret i det vestlige Malaysia

I den nordvestlige del af Malaysia, fx omkring Penang og Langkawi, falder der store mængder nedbør i september og oktober. Vil du undgå nedbør, når du besøger Langkawi, så er sandsynligheden for tørvejr størst fra november til april.

Rejser du alligevel til Malaysia i september og oktober, så vær opmærksom på, at selvom det regner på vestkysten, så skinner solen på østkysten. Heldigvis ligger der også nogle dejlige tropeøer og nationalparker, som er værd at besøge på østkysten.

Kuala Lumpur, som ligger i den sydvestlige del af Malaysia, har tørvejr fra november til februar og igen i maj og juni.

Vejret på Borneo

Borneo ligger i den østlige del af Malaysia, hvor tørsæsonen strækker sig fra marts til oktober.

Det er en god idé at undgå Borneo i januar måned, hvis dit formål med rejsen er at vandre i junglen, trekke til Mount Kinabalu, snorkle eller dykke. Det skyldes, at nedbøren på Borneo er på sit højeste i januar måned, hvilket besværliggør alle former for trekking. Sigtbarheden på både snorkel- og dykkerture kan også være væsentlig nedsat på grund af regnen.

Bestil et tilbud på din rejse til Malaysia her

Udvalgte oplevelser, når du rejser til Malaysia

Der findes et hav af oplevelser i Malaysia, så dette er blot et udpluk baseret på de områder, som vi laver rundrejser til.

På rejsebloggen kan du få mere inspiration og gode idéer til oplevelser i Malaysia. Læs bl.a. om 6 udvalgte højdepunkter på Borneo og 6 udvalgte oplevelser i det vestlige Malaysia.

Få hjælp til at planlægge din rejse til Malaysia

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Malaysia kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.