Canada
Info om Canada

Info om Canada

Canada fakta og praktisk info, du gerne vil vide inden afrejse

Denne side med fakta og praktisk info om Canada er ment som en hjælp til dig, der gerne vil planlægge og forberede dig bedst muligt inden din rejse til Canada.

Vi håber, at du finder de svar, du søger.

 

Info om pas- og visumregler i Canada

Der kræves i øjeblikket (april 2015) ikke visum for danske statsborgere, der rejser til Canada på turist- eller forretningsrejser under 90 dages varighed. Det er ligeledes tilladt for børn at være opført i forældrenes pas.

Vær dog opmærksom på, at hvis jeres rejseplaner i Canada også inkluderer et besøg i USA, skal alle rejsende have eget pas. Check pas- og visumregler for rejser til Canada ved at kontakte Den Canadadiske Ambassade på 3348 3200.

VIGTIGT! De indrejsepapirer, man hidtil har skullet udfylde på flyet på vej til Canada, afløses pr. 15. marts. 2016 af et nyt indrejseprogram, Electronic Travel Authorization (eTA).

eTA er for rejsende med statsborgerskab i Visa Waiver Programmedlemslande, herunder Danmark. eTA er en internetbaseret formular, der ligger på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp Her indtastes de samme personoplysninger, som man før skrev på indrejsepapirerne. Det koster p.t. CAD 7,- pr. rejsende, og gyldigheden for godkendelsen er 5 år (eller indtil passets udløbsdato). Indtastningen skal foretages ikke mindre end 72 timer før afrejse.

Rejsende med fremmed statsborgerskab eller dansk fremmedpas bør kontakte Den Canadiske Ambassade på tlf. 3348 3200

Tjek også Udenrigsministeriets opdaterede pas og visum regler for inderejse i Canada her

Ovenstående oplysninger er givet med forbehold for ændringer.

Indrejse

Hav pas og udfyldte indrejse- og toldpapirer (CBSA Declaration Card) klar til aflevering hos myndighederne ved ankomsten til Canada. Disse papirer udleveres om bord på flyet og skal udfyldes omhyggeligt.

Om dit opholdssted i Canada

Vær opmærksom på, at du ved check-in i lufthavnen og på de indrejsepapirer, som udleveres på flyet, skal oplyse følgende angående dit opholdssted i Canada:

 • Hvis du har reserveret et hotel, skal nøjagtigt navn og adresse på dit hotel oplyses.
 • Er du i transit til et krydstogtskib skriver du: “Transit to Cruise Line” + skibets navn + navnet på den by, hvorfra skibet sejler.
 • Hvis du har lejet bil og ikke ved, hvor du skal overnatte den første nat, skriver du for eksempel “Touring Rocky Mountains” (eller hvad der nu måtte være relevant) + navn på den by og provins, hvor du regner med at bo den første nat.

Info om hvilke madvarer du må tage med til Canada

Læs mere om hvilke madvarer du må tage med på din rejse til Canada HER

Rejseforsikring

Det gule sygesikringskort gælder ikke i Canada. Vi anbefaler, at der tegnes en sygeforsikring med højeste dækning hos Gouda.

Se mere om Gouda rejseforsikring her

Info om tidsforskellen i Canada

Canada er inddelt i 6 tidszoner. Her får du tidsforskellen i forhold til Danmark. Bemærk, at Canada er “bagud” på tid. Det vil sige, at når klokken er 20 i Danmark, er den 11 i Vancouver.

 • New Foundland – 4½ timer
 • Atlantic (Nova Scotia) – 5 timer
 • Eastern (Toronto, Montreal, Quebec, Ottawa) – 6 timer
 • Central (Winnipeg, Regina) – 7 timer
 • Mountain (Calgary, Edmonton, Banff, Lake Louise, Jasper) – 8 timer
 • Pacific (Vancouver, Victoria, Whistler, Kamloops, Yoho, Kootenay) – 9 timer

Info om klimaet og vejret i Canada

Canada er verdens næststørste land, så der er mange klimatiske forskelle fra by til by. Vi henviser til www.dmi.dk for nærmere information.

Læs også, hvornår på året det er bedst at rejse til Canada

Elektricitet

Der bruges 110 volt. Desuden bruges der oftest to flade ben på stikkene i Canada, hvor vi bruger runde. Der kræves derfor adapter og eventuelt transformer, hvis de medbragte maskiner ikke kan omstilles.

Kreditkort

Det mest anvendte betalingsmiddel i Canada er kreditkort, og vi anbefaler, at du medbringer Visa, MasterCard eller American Express. Da der ofte er en begrænsning på, hvor store beløb du kan bruge/hæve, foreslår vi, at du medbringer mere end ét kreditkort.

Info om shopping i Canada

Det er billigt at shoppe i Canada. Især amerikanske mærkevarer et godt køb. For eksempel koster et par Levis cowboy-bukser kun omkring CAD 50, og du kan ofte finde dem billigere på udsalg eller i outlets. Andre gode køb er blandt andet sportstøj- og sko, vandre- og golfudstyr samt amerikanske kosmetikmærker. På alle varer tillægges der PST – provincial sales tax. PST varierer fra provins til provins.

Outlets er stedet, hvor fabrikanter sælger sidste sæsons varer eller i mange tilfælde sidste måneds varer til stærkt nedsatte priser – her kan der virkelig være penge at spare.

Vær opmærksom på, at du ifølge Told og Skat maksimalt må have varer med ind i Danmark for 3.250 kr. ved indrejse fra et ikke-EU-land. Se de gældende toldregler her

Info om helligdage i Canada

 • 1. januar: Nytårsdag
 • 2. januar: 2. nytårsdag (kun nogle steder i landet)
 • Langfredag
 • 2. påskedag
 • Mandagen før eller på selve 24. maj: Victoria Day
 • 1. juli: Canada Day
 • Første mandag i september: Labor Day
 • 2. mandag i oktober: Thanksgiving
 • 25. december: Jul
 • 26. december: Boxing Day

International kørekort i Canada

Det er nemt at komme omkring i bil i Canada. Afstandene er store, men en god infrastruktur gør, at du snildt kan køre 4-500 km om dagen, hvis ikke det lige er i bjergene. Afstande og hastigheder angives som regel i kilometer, men det kan ske, at de som supplement også er angivet i miles.

Vi anbefaler, at du laver et internationalt kørekort på din lokale politistation inden afrejsen til Canada. I skrivende stund koster det 25 kr. Husk et pasfoto til dit internationale kørekort.

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om billeje i Canada HER

Info om åbningstider i Canada

Banker har åbent fra kl. 9-15 mandag til fredag. På flere officielle canadiske helligdage, som f.eks. Canada Day (1. juli) og Thanksgiving (2. mandag i oktober) er bl.a. banker, posthuse og til dels museer lukkede.

Butikkernes åbningstid afhænger af beliggenhed. I små byer har butikker åbent fra 9.30-17.30, hvorimod man i de store byer har åbent fra 9-21 mange steder.

Flere provinser har de seneste år indført begrænsede åbningstider i weekenden, men både Mac’s og 7-Eleven har døgnåbent ligesom de fleste tankstationer.

Drikkepenge

I Canada er drikkepenge en stor del af indtægten – og det er almindeligt at give 15% i drikkepenge på restauranter og i taxaer. For exceptionel god service gives 20%.

Det regnes for særdeles uhøfligt at undlade at give drikkepenge.

Der gives drikkepenge til piccoloen og stuepigen på hotellet. Nogle restauranter tillægger regningen drikkepenge helt automatisk. Gennemgå derfor altid regningen, inden du giver drikkepenge.

Info om valuta i Canada

Vi anbefaler, at du medbringer lidt canadiske dollars hjemmefra, indtil du finder en lokal ATM/pengeautomat.

Tjek valutakursen på den canadiske dollar her

Telefon

For at ringe til Danmark tastes 011 45 efterfulgt af det ønskede nummer. Vær opmærksom på, at det er dyrt at benytte telefonen på hotelværelset. Køb eventuelt telefonkort (fås i kiosker og supermarkeder), som kan benyttes i telefonautomater.

Længdemål

Der bruges både miles og km. i Canada. Afstande er angivet i km, mens speedometeret i bilen vil vise begge dele.

 • 1 Mile = 1,6 km
 • 60 Miles/h = 96 km/t
 • 1 Foot = 33 cm
 • 1 Inch = 2,2 cm

Temperatur

I Canada bruger man celsius som i Danmark. Dog kan fahrenheit-målinger forekomme. For at omregne til celsius benyttes følgende formel:

Divider fahrenheit med to og fratræk 13. 82 grader Fahrenhiet vil altså være 82/2 = 41. 41-13 = 28 grader celsius.

Den Danske Ambassade i Canada

47 Clarence Street
Suite 450
Ottawa, Ontario K1N 9K1
Tlf.: (613) 562-1811 Fax: (613) 562-1812
E-mail: ottamb@um.dk
Website: https://canada.um.dk/

Få hjælp til at planlægge din rejse til Canada i dag

Se alle vores rejser til Canada her

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.