Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

Søges: Snetosser og sushi-entusiaster

5 gode grunde til at tage på skiferie i Japan

Få 12-15 meter sne på en skiferie i Japan

Hvert år falder der cirka 12-15 meter sne i Niseko.

Til sammenligning falder der cirka 4-6 meter i Val d’Isère i Frankrig.

Niseko er et af Japans største og bedste skiområder, og ligger på øen Hokkaido. Fra Sapporo lufthavn er der cirka 2 timers transport til Niseko.

Sneen falder dagligt i Niseko, men i modsætning til snefald i Europa, som oftest forbindes med ventetid indendøre og længselsfulde blikke rettet mod pisterne, er det ikke tilfældet på en skiferie i Japan.

Med smallere pister og masser af træer at navigere efter – især i off-pist områderne – er det daglige snefald ingen sag for den erfarne skiløber.

Mere sne betyder også færre solskinstimer. Så din kæmpe snitzel og fadøl i eftermiddags-solen må du nok se langt efter. Til gengæld får du masser af puddersne (hver dag) og sushi i lange baner.

Men.

Hånden på hjertet.

Der vil heller ikke være meget fidus i at tage på skiferie i Japan bare for at gøre, som du plejer. Vel?

5 gode grunde til at tage på skiferie i Japan

#1 Japansk Powder – verdens bedste puddersne

Den japanske puddersne, også kaldet Japansk Powder, er det største trækplaster. Den er grunden til, at skientusiaster verden over er villige til at rejse tusindevis af kilometer for at få den ultimative sne-oplevelse. Du får ikke puddersne af højere kvalitet (og kvantitet!) end i Japan.

#2 Powder-guides og tree-skiing

Vil du prøve kræfter med tree-skiing og dyner af puddersne under skiene? Så book en powder-guide. Skiløb i puddersne kræver nemlig en anden teknik, end på de præparerede pister. En powder-guide kan også hjælpe med teknik og fortælle dig, hvordan du navigerer og hvor du får de bedste oplevelser på bjerget.

#3 Sushi, kobe-bøffer og hot pot

Det er ikke umuligt at få en snitzel i Japan (hvis du virkelig insisterer), men må jeg have lov til at anbefale dig en kobebøf istedet – oksekødets svar på en Rolls Royce? Vil du prøve de mere traditionelle japanske retter, bør du også holde øje med teppanyaki, ramen (hot pot) og selvfølgelig sushi på menukortet.

#4 Onsen – velvære i 40 graders varme

’Onsen’ er det japanske ord for varme bade, og dækker over Nisekos vulkanske, varme kilder. Vandet siges at have helende kræfter, og efter en hel dag på pisterne er det også sådan det føles, når du sænker dine trætte ben ned i det 40 grader varme vand, under åben himmel og omgivet at sne.

#5 Kombiner skiferie med storbyferie i Tokyo

Kombiner din skiferie til Japan med metropolet Tokyo, tempelbyen Kyoto, uhøjtidelige Osaka eller hyggelige Sapporo. Alle er et besøg værd og giver dig et indblik i både japansk kultur, historie og storbyliv.

 

Bonusinfo

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om skirejser til Japan, eller se hvordan en skirejse til Japan kan sammensættes her

2 svar til “Søges: Snetosser og sushi-entusiaster”

 1. Uffe Dittmer siger:

  Vi tænker på at tage til Japan i februar 2021
  Så kunne vi besøge Japan/Hokkaido, få lidt skiferie, komme til Is-skulptur Festival i Sapporo, Se tranerne i Tsuri og sejle ud fra Rausu for at ede efter Stellar’s Sea Eagle.
  Vi ved jo det kun er en lille del af Japan så var det muligt at besøge Sne aberne i Jigokudani Park? Se Mount Fuji? eller måske de allerførste kirsebærtræer i blomst på Izu-halvøen?
  Vi tænker 10-20 dage og et budget på 30-40.000 kr
  Hvordan lyder det? Er det noget I kan hjælpe med?
  Med Venlig hilsen
  Uffe Dittmer

  • Benedicte D. de la Cour siger:

   Hej Uffe,
   Hvor lyder det spændende! Det kan vi godt hjælpe jer med. Jeg har bedt en af vores Japan-specialister om at kontakte dig, så du hører nok fra Jens eller Iben en af dagene.
   Hilsner
   Benedicte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *