Send rejseforespørgsel

USA

Info om USA

Info om USA

Værd at vide, inden din rejse til USA:

Se også vores store udvalg af kør-selv ture i bil og autocamper, skirejser, udflugter og krydstogter i Nordamerika her

Visum og pas til USA

Alle rejsende til USA skal have eget pas. Det gælder både voksne og børn. Såfremt du er i besiddelse af et maskinlæsbart pas (med magnetstribe), kræves der i øjeblikket (Dec 2008) ikke visum for danske statsborgere på turist- eller forretningsrejse under 90 dages varighed til USA. Dette er under forudsætning af, at du ikke tidligere er blevet nægtet visum, har været straffet, skal arbejde i USA (f.eks. som au pair) eller på anden måde ikke opfylder indrejsebetingelserne. Har du fremmed statsborgerskab, skal du være længere tid i USA, eller er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder alle betingelser, bør Den Amerikanske Ambassade kontaktes på telefon: 3341 7100. Undlades relevante oplysninger med en eventuel afvisning ved grænsen til følge, kan der ikke gøres krav gældende overfor arrangør/rejsebureau. Passet skal være gyldigt til og med hjemkomstdagen i Danmark.

Søg om ESTA

Den 12. januar 2009 trådte et nyt indrejseprogram i kraft. De indrejsepapirer, du hidtil har skulle udfylde på flyet på vej til USA, afløses af Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Programmet er for rejsende med statsborgerskab i Visa Waiver Program-medlemslande, herunder Danmark. ESTA er en internetbaseret formular, der ligger på https://esta.cbp.dhs.gov Her indtastes de samme personoplysninger, som du før skrev på indrejsepapirerne. Indtastningen skal foretages ikke mindre end 72 timer før afrejse og efterfølges i de fleste tilfælde af en godkendelse indenfor få sekunder. Du får desuden et kontrolnummer, som skal medbringes på rejsen. Hvis svaret er PENDING, foretages der en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil ifølge myndighederne komme i løbet af maks 72 timer. Resulterer ansøgningen i et afslag, skal du henvende dig til den amerikanske ambassade – se:  http://denmark.usembassy.gov

Indrejse-procedure

Hav pas og udfyldte toldpapirer klar til aflevering hos myndighederne ved ankomsten til USA. Disse papirer udleveres ombord på flyet og skal udfyldes omhyggeligt. Vær opmærksom på, at du ved ankomsten til USA skal have taget fingeraftryk samt scannet øjets iris. Vær desuden opmærksom på, at du ved check-in i lufthavnen, skal oplyse følgende angående dit opholdssted i USA: Hvis du har reserveret hotel, skal nøjagtig navn og adresse på dit hotel/opholdssted i USA oplyses inklusiv ZIP-code (postnummer). Hvis du ikke har alle informationerne, skriver du hotellets og byens navn samt så mange oplysninger, du er i besiddelse af. Hvis du transiterer til et krydstogtskib, skriver du: “Transit to Cruise Line” + skibets navn + navnet på den by, hvorfra skibet sejler. Hvis du har lejet bil og ikke ved, hvor du skal overnatte den første nat, skriver du for eksempel: “Touring New England” + navnet på den by og stat, hvor du regner med at bo den første nat.

Skal jeg tegne en rejseforsikring?

Det gule sygesikringskort gælder ikke i USA. Vi anbefaler på det kraftigste, at der tegnes en sygeforsikring med højeste dækning.

Hvilke kreditkort skal jeg medbringe på rejsen?

Det mest anvendte betalingsmiddel i USA er kreditkort, og vi anbefaler, at du medbringer VISA, MasterCard eller American Express. Diners er ikke nær så udbredt. Da der ofte er en begrænsning på, hvor store beløb du kan bruge/hæve, foreslår vi, at du medbringer mere end ét kreditkort.

Hvor store er hotelværelserne?

Normalt er hotelværelserne store og udstyret med to dobbeltsenge (som oftest queensize, hvilket svarer til en halvanden-mandsseng). Så der kan reelt være op til fire personer på et værelse. Hvis du er tre eller fire personer på værelset, er der altså ikke tre men fire senge. Der kan dog være dobbeltværelser med én kingsize seng. Ligeledes findes der mange værelser, hvor størrelsen ikke tillader flere end to-tre personer. Derfor er det vigtigt at undersøge disse forhold hjemmefra. Såfremt der er plads på værelset til ekstra seng(e), kan disse bestilles hjemmefra. Prisen for dette betales direkte til hotellet.

Shop mærkevare og besøg outlets

Det er billigt at shoppe i USA, og især amerikanske mærkevarer er et godt køb. For eksempel koster et par Levis cowboybukser kun omkring US$ 40, og du kan endda ofte finde dem billigere på udsalg eller i outlets. Andre gode køb er sportstøj, sportssko, golfudstyr og amerikanske kosmetikmærker. Vær opmærksom på, at priserne i forretningerne er opgivet uden den lokale statsskat (cirka 6-15 %), der lægges til ved betaling.

Outlets er et amerikansk begreb, der dog efterhånden også er kendt på vore breddegrader. Outlets er stedet, hvor fabrikanter sælger sidste sæsons varer – eller i mange tilfælde sidste måneds varer – til stærkt nedsatte priser. Så her kan der virkelig være penge at spare på indkøbsbudgettet! På bedste amerikanske vis ligger outlets ofte i områder, der er vanskelige at komme til med offentlige transportmidler. Der findes dog undtagelser i nogle byer.

Vær opmærksom på, at du ifølge Told og Skat maksimalt må have varer med ind i Danmark for 3.250 kr. ved indrejse fra et ikke-EU-land.

Åbningstider: Banker, stormagasiner og supermarkeder

Banker har i almindelighed ekspeditionstid fra klokken 9-15 mandag til fredag.
Øvrige butikker har længere åbent, så det er stort set muligt at handle, når du ønsker det i USA. Stormagasiner har som regel åbent fra kl. 10.00-20.00 eller 21.00 mandag til lørdag og fra klokken 11.00-18.00 om søndagen. Supermarkeder har ofte åbent fra klokken 7.00-21.00 hver dag. Nogle supermarkeder har sågar åbent døgnet rundt.

Hvor meget skal jeg give i drikkepenge?

Selv om det kan virke irriterende på mange danskere, slipper du ikke for at give drikkepenge, når du rejser i USA. På restauranter og i taxi’er er normen 15-20% (OBS! Tjek regningen på restauranten – især i storbyerne lægges drikkepenge automatisk på), stuepigen skal have cirka US$ 1,5 pr. dag og bellboy cirka US$ 1,5 pr. kuffert.

Valutakursen

1 USD = cirka 6,4 danske kroner. Du kan også tjekke valutakursen HER

Vi anbefaler, at du hjemmefra får vekslet, så du medbringer nogle Amerikanske Dollars i kontanter til USA. Optankning af USD undervejs foregår nemt og bekvemt ved at hæve penge på dit kreditkort i pengeautomater (ATM’er).

Husk adapter

Der er kun 110-120 volt i de amerikanske stikkontakter (vi har 230 volt i Danmark). Derfor kræver det en adapter og eventuelt transformer, hvis dine medbragte elektriske apparater ikke kan omstilles.

Sådan ringer du (billigt) hjem til Danmark

For at ringe til Danmark tastes 011 45 efterfulgt af det ønskede nummer. Vær dog opmærksom på, at det er dyrt at benytte telefonen på hotelværelset. Køb eventuelt telefonkort (fås i kiosker og supermarkeder), som kan benyttes i telefonautomater.
Kun mobiltelefon med triband-system kan benyttes i USA. Langt de fleste nyere mobiltelefoner er udstyret med triband.

Kontakt Den Danske Ambassade i USA

3200 Whitehaven Street N.W.
Washington D.C. 20008-3683
Tlf.: (202) 234 4300 Fax: (202) 328 1470
E-mail: wasamb@wasamb.um.dk
Website: http://www.denmarkemb.org/

Hvad er længdemålene i USA?

1 Mile = 1,6 km
1 Foot = 30 cm
1 Inch = 2,5 cm

Hvad er tidsforskellen i USA?

USA er inddelt i 6 tidszoner:
Zone Tidsforskel i forhold til Danmark
Eastern (Østkysten inkl. Florida) – 6 timer
Central (Chicago, Dallas, St. Louis) – 7 timer
Mountain (Denver, Grand Canyon, Phoenix) – 8 timer
Pacific (Vestkysten) – 9 timer
Alaska – 10 timer
Hawaii – 11 timer
Det betyder, at når klokken er 14.00 i Danmark, er den 08.00 i New York.

Hvor meget er Fahrenheit?

I USA måles temperaturen i Fahrenheit. For at omregne til Celsius benyttes følgende formel: Træk 32 fra temperaturen i Fahrenheit, divider med 9 og gang med 5.
77 grader Fahrenheit vil altså være: 77-32 = 45. 45/9 = 5.5*5 = 25 grader celsius.

Planlæg rejsen til USA i dag

Se alle vores rejser til Nordamerika her

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud fra en af vores rejsekonsulenter.
Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.