Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
USA
Info om USA

Info om USA

Praktisk info om USA, som er værd at vide inden afrejse

Her på siden får du en række USA fakta, som vil hjælpe dig med svar på dine oftest stillede spørgsmål om alt fra visumregler til rejseforsikring og billeje inden turen går til USA.

Se også, hvordan du kan sammensætte din kør-selv ferie til USA her

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til USA her

Info om visum til USA?

OBS! Se opdaterede pas- og visumregler for USA på Udenrigsministeriets hjemmeside her

USA fakta. Alle rejsende til USA skal have eget pas. Det gælder både voksne og børn. Såfremt du er i besiddelse af et maskinlæsbart pas (med magnetstribe), kræves der i øjeblikket ikke visum for danske statsborgere på turist- eller forretningsrejse under 90 dages varighed til USA. Dette er under forudsætning af, at du ikke tidligere er blevet nægtet visum, har været straffet, skal arbejde i USA (f.eks. som au pair) eller på anden måde ikke opfylder indrejsebetingelserne.

Har du fremmed statsborgerskab, skal du være længere tid i USA eller er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder alle betingelser? Så kontakt Den Amerikanske Ambassade på telefon: 33 41 71 00. Undlades relevante oplysninger med en eventuel afvisning ved grænsen til følge, kan der ikke gøres krav gældende overfor arrangør/rejsebureau. Passet skal være gyldigt til og med hjemkomstdagen i Danmark.

Søg om ESTA: Godkendelse af indrejse til USA

Den 12. januar 2009 trådte et nyt indrejseprogram i kraft. De indrejsepapirer, du hidtil har udfyldt på flyet på vej til USA, afløses af Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Programmet er for rejsende med statsborgerskab i Visa Waiver Program-medlemslande, herunder Danmark.

ESTA er en internetbaseret formular, der ligger på https://esta.cbp.dhs.gov. Her indtastes de samme personoplysninger, som du tidligere skrev på indrejsepapirerne. Indtastningen skal foretages min. 72 timer før afrejse, og godkendes ofte indenfor få sekunder. Du får et kontrolnummer, som skal medbringes på rejsen.

Hvis svaret er PENDING, foretages der en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil ifølge myndighederne komme i løbet af maks. 72 timer. Resulterer ansøgningen i et afslag, skal du henvende dig til den amerikanske ambassade – se: https://dk.usembassy.gov/

Fakta om indrejseprocedure i USA: Har du styr på, hvor du bor?

Ved ankomsten til USA skal du gennem Immigration, så hav pas dit klar. Vær opmærksom på, at du ved ankomsten til USA også skal have taget fingeraftryk samt scannet ansigt/iris.

OBS! Ved check-in i lufthavnen skal du oplyse dit opholdssted i USA. Oplys nøjagtig navn og adresse på dit hotel/opholdssted i USA. Hvis du ikke har alle informationerne, så skriv de oplysninger, du er i besiddelse af.

USA fakta, når du er i transit til et krydstogtskib. Her skriver du: “Transit to Cruise Line” + skibets navn + navnet på den by, hvorfra skibet sejler. Hvis du har lejet bil og ikke ved, hvor du skal overnatte den første nat, skriver du for eksempel: “Touring New England” + navnet på den by og stat, hvor du regner med at bo den første nat.

Find ud af hvilke madvarer du må tage med på din rejse til USA her

Skal jeg tegne en rejseforsikring?

Det gule sygesikringskort gælder ikke i USA. Vi anbefaler på det kraftigste, at der tegnes en sygeforsikring med højeste dækning.

Læs mere om Gouda Rejseforsikring her

USA fakta. Hvilke kreditkort skal jeg medbringe på rejsen?

Det mest anvendte betalingsmiddel i USA er kreditkort. Vi anbefaler, at du medbringer VISA, MasterCard eller American Express. Da det kan være begrænset, hvor meget du må bruge/hæve foreslår vi, at du medbringer mere end ét kreditkort.

VIGTIGT! Ved billeje/leje af motorhome SKAL 1. chauffør være i besiddelse af et kreditkort.

Hvor store er hotelværelserne?

Normalt er hotelværelserne store og udstyret med to dobbeltsenge (oftest queen size, hvilket svarer til en trekvartseng). Det vil sige, at der reelt kan være op til fire personer på ét værelse. Der findes dog mange værelsestyper, hvor størrelsen ikke tillader mere end to-tre personer. Derfor er det vigtigt at undersøge disse forhold hjemmefra. Såfremt der er plads på værelset til ekstra seng(e), kan disse bestilles hjemmefra. Prisen for dette betales ofte direkte til hotellet.

Shopping i USA: Outlets og (billige) mærkevarer

Det er billigt at shoppe i USA og især amerikanske mærkevarer er et godt køb. For eksempel koster et par Levis jeans kun omkring US$ 50, og du kan endda ofte finde dem billigere på udsalg eller i outlets. Andre gode køb er sportstøj, sportssko, golfudstyr og amerikanske kosmetikmærker. Vær opmærksom på, at priserne i forretningerne er opgivet uden den lokale statsskat (cirka 6-15 %), der lægges til ved betaling.

Outlets er oprindeligt et amerikansk begreb, der dog efterhånden også er kendt på vores breddegrader og her kan der virkelig være penge at spare på shoppingbudgettet! På bedste amerikanske vis ligger outlets dog ofte i områder, der er vanskelige at komme til med offentlig transport. Der findes dog undtagelser i nogle byer.

Vær opmærksom på, at Told og Skat har fastsat en beløbsgrænse på hvor meget du må hjembringe ved indrejse fra et ikke-EU-land. Se opdaterede toldregler her

Fakta om åbningstider i USA: Banker, stormagasiner og supermarkeder

Banker har i almindelighed ekspeditionstid fra klokken 9-15 mandag til fredag.
Øvrige butikker har længere åbent, så det er stort set muligt at handle, når du ønsker det i USA. Stormagasiner har som regel åbent fra kl. 10.00-20.00 eller 21.00 mandag til lørdag og fra klokken 11.00-18.00 om søndagen. Supermarkeder har ofte åbent fra klokken 7.00-21.00 hver dag. Nogle supermarkeder har sågar åbent døgnet rundt.

Hvor meget skal jeg give i drikkepenge?

Selv om det kan virke irriterende på mange danskere, slipper du ikke for at give drikkepenge, når du rejser i USA. Fakta er, at på restauranter og i taxi’er er normen 15-20% (OBS! Tjek regningen på restauranten – især i storbyerne lægges drikkepenge automatisk på), stuepigen skal have cirka US$ 2 pr. dag og bellboy cirka US$ 2 pr. kuffert.

Fakta om valutakursen i USA

1 USD = cirka 7,00 danske kroner (+/-) Tjek den opdaterede valutakurs HER

Vi anbefaler, at du hjemmefra får vekslet, så du medbringer nogle Amerikanske Dollars i kontanter til USA. Optankning af USD undervejs foregår nemt og bekvemt ved at hæve penge på dit kreditkort i pengeautomater (ATM’er).

Husk adapter

Der er kun 110-120 volt i de amerikanske stikkontakter (vi har 230 volt i Danmark). Derfor kræver det en adapter og eventuelt transformer, hvis dine medbragte elektriske apparater ikke kan omstilles.

Sådan ringer du hjem til Danmark

For at ringe til Danmark tastes 0045 efterfulgt af det ønskede nummer. Vær dog opmærksom på, at det er dyrt at benytte telefonen på hotelværelset.

Den Danske Ambassade i USA

3200 Whitehaven Street N.W.
Washington D.C. 20008-3683
Tlf.: (202) 234 4300 Fax: (202) 328 1470
E-mail: wasamb@wasamb.um.dk
Website: http://usa.um.dk/

USA fakta. Hvad er længdemålene i USA?

1 Mile = 1,6 km
1 Foot = 30 cm
1 Inch = 2,5 cm

Fakta om tidsforskellen i USA?

USA er inddelt i 6 tidszoner.

Her får du overblik over tidsforskellen i forhold til Danmark. Vær opmærksom på, at USA er tidsmæssigt “bagud”. Det vil sige, at du skal trække timerne fra den danske lokaltid. Så når klokken er 14.00 i Danmark, er den 08.00 i New York.

  1. Eastern (Østkysten inkl. Florida) – 6 timer
  2. Central (Chicago, Dallas, St. Louis) – 7 timer
  3. Mountain (Denver, Grand Canyon, Phoenix) – 8 timer
  4. Pacific (Vestkysten) – 9 timer
  5. Alaska – 10 timer
  6. Hawaii – 11 timer

Hvor meget er Fahrenheit?

I USA måles temperaturen i Fahrenheit. For at omregne til Celsius benyttes følgende formel: Træk 32 fra temperaturen i Fahrenheit, divider med 9 og gang med 5.
77 grader Fahrenheit vil altså være: 77-32 = 45. 45/9 = 5.5*5 = 25 grader celsius.

Få hjælp til at planlægge din rejse til USA i dag

Se alle vores rejser til Nordamerika her

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev