Tilbage til bloggen

Tag på skisafari og kombiner flere af USAs bedste skiområder på én skiferie

Bliv klogere på, hvordan du kombinerer 2 (eller flere) skiområder i USA, og får mest muligt ud af dit liftkort.

Oplev 2 (eller flere) skiområder på én skiferie, og få mest muligt ud af dit liftkort.

Vidste du, at det er muligt at benytte det samme liftkort i flere skiområder i USA?

Læs med her og bliv klogere på, hvor du kan stå på ski i USA og hvilket liftkort du skal vælge, når du vil stå på ski i mere end et skiområde.

Når du tager på en skisafari i USA:

  • oplever du flere skiområder på én skiferie
  • får du et bredere udvalg af nedfarter og et varieret skiløb
  • besøger du flere hyggelige ski-byer med hver deres stemning

I denne artikel bliver du klogere på, hvilke skiområder du får adgang til med et Icon Skipass. Med sådan et kan du nemlig stå på ski i flere skiområder i USA – og hele verden. Det vender vi tilbage til.

Et af de områder du får adgang til i USA, med et Icon Skipass, er Aspen.

Læs om alle vores skirejser i USA her

Aspen – Også legeplads for de rige og berømte

George Clooney, Barack Obama og Heidi Klum er bare nogle af de kendisser, du kan være heldig at løbe ind i på din skiferie i Aspen.

Aspen er nemlig de rige og berømtes foretrukne vintersportdestination. Så det er ikke et særtilfælde, hvis du pludseligt deler ski-lift med en hollywoodstjerne, men Aspen er meget mere end eksklusivitet, berømtheder og dyre luksushoteller.

Aspen er nemlig også kendt for sit fantastiske skiløb og en let og tør sne, der gør skiløbet til en leg. Den lette og tørre tekstur medfører, at sneen er nem at køre i. Du bruger ganske enkelt færre kræfter på at svinge dig gennem sneen. Så det er ikke utænkeligt, at skidagen forlænges i Aspen, alene af den grund at der er flere ture i benene.

I Aspen står du på ski på 4 forskellige bjerge: Aspen Mountain, Snowmass, Buttermilk og Aspen Highlands. De 4 bjerge lokker med hver deres ski-områder, hvor du finder alt fra begynderpister til stejle nedfarter – alt sammen i en smuk naturkulisse med udsigt til de endeløse bjerge.

I Aspen er der desuden mulighed for at benytte en ski butler service. Det betyder, at du kan indlevere dit skiudstyr i ski-centret. Her fortæller du dem for eksempel, at du den efterfølgende dag vil stå på ski i Buttermilk. Skicentret sørger så for, at dit skiudstyr står klar i Buttermilk næste morgen. Så slipper du for selv at slæbe skiene frem og tilbage med skibussen.

Fra Aspen kan du fx fortsætte din skisafari i USA i Jackson Hole, som du også får adgang til med dit Icon Skipass.

Læs mere om skirejser til Aspen/ Snowmass her

Jackson Hole – 11,6 meter sne på en sæson

I Jackson Hole forkæler vejrguderne dig med omkring 11,6 meter sne på en sæson. Til sammenligning faldt der omkring 3 meter sne i Wagrain i Østrig i år 2018. Så på en skisafari til Jackson Hole får du masser af sne.

Byen Jackson er hvert år et tilløbsstykke for millioner af turister, der besøger Grand Teton Park, Yellowstone National Park, National Elk Refuge og ikke mindst de populære skisportssteder.

Direkte sydøst for byen er der et relativt lille, men udfordrende, skiområde kaldet Snow King. Området byder på udfordrende pister, hvor den øvede kan boltre sig.

Det mere berømte skiområde Jackson Hole Mountain Resort ligger 19 km nordvest for Jackson.

Terrænet strækker sig over 2.500 hektar og med de store mængder sne hver vinter, kan Jackson Hole uden tvivl byde på en unik skiferie. Jackson Hole Mountain Resort har desuden den længste, uafbrudte lodrette stigning fra dal til top blandt alle skisportssteder i USA.

Pisterne i Jackson Hole er primært for øvede skiløbere:

  • 50% af pisterne er for eksperten
  • 40% af pisterne er for den mellemgode skiløber
  • 10% af pisterne er for nybegynderen

Læs mere om skirejser til Jackson Hole her

Hvordan kan en skisafari i USA sammensættes?

Det er DIN skisafari, så den kan sammensættes lige efter dine behov og ønsker.

Men en skisafari til Aspen og Jackson Hole kunne for eksempel bygges op af:

  • 5 skidage i Aspen
  • 1 overnatning i Denver
  • 4 skidage i Jackson Hole

Rejs jorden rundt på ski

Som tidligere nævnt giver et Icon Skipass adgang til flere skiområder i hele verden. Det betyder, at du kan rejse jorden rundt på ski og besøge skiområder i både:

  • USA
  • Canada
  • Australien
  • Japan

Læs mere om at rejse jorden rundt på ski her

Skriv et svar