Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

“Min fedeste roadtrip-oplevelse i USA er…”

Vi har spurgt 11 af Danmarks bedste rejsebloggere. Se deres svar her...

USA er et fantastisk rejseland. Men det er også et enormt land fra nord til syd og fra øst til vest. Vil du opleve kulturen og lokalbefolkningen tæt på, er et road trip den optimale rejsemåde.

Et roadtrip i USA handler lige så meget om køreturen og oplevelserne undervejs, som det handler om selve destinationerne.

Til dig, der planlægger din rejse lige nu – eller dig, der går og drømmer om at tage af sted, og som lige kunne bruge et sidste skub, har vi spurgt 11 af Danmarks bedste rejsebloggere:

”Hvad er din fedeste road trip-oplevelse i USA?”

Bloggerne er gået til spørgsmålet på vidt forskellige måder – resultatet er blevet til spændende artikler med gode råd, fortællinger og masser af inspiration. Udgangspunktet var, at bloggerne skulle beskrive blot én helt særlig US road trip-oplevelse, men heldigvis var det ikke alle, der kunne nøjes med at dele blot en enkelt oplevelse.

Du får derfor beskrevet både enkelte rejseoplevelser og hele dagbogsopslag med masser af detaljer fra helt forskellige dele af USA.

1) Henrik Lange, redaktør, Highways-USA.com

Henrik Lange - highways-usa

Den bedste roadtrip-oplevelse i USA får I ved at rejse i enten foråret i april eller maj – eller efteråret i september eller oktober. Ved at undgå højsæsonen er priserne lavere, og I kan køre lige ind fra gaden og få et værelse på mange moteller – også de sjove og historiske langs fx Route 66. Og I slipper for den ekstreme varme i fx det sydvestlige USA eller den fugtige varme i syden.

Hvis jeg skal fremhæve et område, som jeg synes er ret overset i USA, så er det de amerikanske sydstater. I juni 2016 tog jeg turen fra Memphis via New Orleans og til Nashville. USA’s musikalske vugge, som ud over Elvis og Graceland også byder på masser af soul i Memphis, blues i den lille flække Clarksdale i Mississippi, jazz i New Orleans og naturligvis masser af country i Nashville i Tennessee.

Men også turen ned langs Great River Road i Mississippi og Louisiana og turen tilbage op ad den fantastisk smukke Natchez Trace Parkway med masser af skøn og frodig natur med skove og sumpe, var en skøn oplevelse. Læg hertil masser af historie i form af den amerikanske borgerkrig, men også nyere amerikansk historie i form af borgerrettigheds kampen mellem sorte og hvide. En undervurderet del af USA, som har betydet ekstremt meget for, hvorfor USA som nation ‘er’, som det moderne USA ser ud i dag.

 

2) Katrine og Lau – outnabout.dk

Katrine & Lau - outnabout.dk
Hjemmeside: http://outnabout.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/outnaboutrejseblog

Hele familien var på roadtrip i den store obligatoriske firhjulstrækker med stor åbne vidder og kilometervis af asfalt. Undervejs på turen fik vi os en noget anderledes oplevelse, da vi besøgte Hobi-indianernes reservat.

Det havde regnet hele vores lange tur over prærien på vej ud til indianerne, og vi havde lidt bekymret kigget på hinanden, mens “Country Road”-sangen spillede for fuld drøn på radioen uden at lade sig påvirke af vores utilfredse miner over det ikke særlig perfekte roadtrip-vejr.

Efter utallige bump over jordhuller og igennem vandpytter, der så alt for store ud til vores bil, nåede vi endelig nået frem til indianerstammen. Til vores glæde var regnen endelig stoppet. Nu skulle der opleves noget på dette roadtrip!

Vi var havnet i en af de mere originale stammer her på vestkysten. Selvom Hobi-indianerne ikke løber rundt på prærien med bue og pil for på livsfarlig vis at jagte bisonokser og blegansigter, så gør de stadig en dyd ud af at holde deres traditioner i hævd. En af deres vigtigste traditioner, viste det sig, var at hylde regnen, når den endelig opsøgte dem her langt ude på prærien. Så det var en glædens dag for hele stammen. Desværre blev det ikke en glædens dag for os. For med så hellige og rituelle handlinger, der skulle udfolde sig i disen fra regnen, var lejren nu lukket for udefrakommende. Indianerne skulle feste alene.

Om de skulle danse regndans fandt vi aldrig ud af.

Jeg ved ikke om det var regnånderne, der fortalte indianerne om vores hårde kamp for at komme over den regnfulde hullede prærie eller om de måske bare kunne læse vores slukørede blikke. I hvert fald udbrød en af de ældre fra stammen: “I kan da tage med på en rundtur i området og lære lidt mere om vores hjem. Vi har stadig en rundtur i dag”. Fedt, tænkte vi, så lærte vi da noget om indianerlivet og kulturen hos de indfødte indianere, som i grunden er mere amerikanske og originale end de bredgående cowboyere med deres alt for store hatte.

Vi var ikke gået langt væk fra lejren før vores indianerguide blev meget højtidelig. Vi troede det var regnånderne, som måske havde opsøgt ham, men det viste sig at være noget helt andet:

”Lige her på vores forfædres grund, hvor I nu har fået lov at komme på besøg, har vi fundet noget helt unikt. I er nogle af de første til at beskue det”. Han kiggede rundt på os alle sammen med en højtidelighed, som havde passet bedre til den 4. juli 1776, hvor USA opnåede deres længeventede uafhængighed fra England. Da han var sikker på at have alles opmærksomhed rømmede han sig og fortsatte: “Vi har fundet resterne af en kæmpe dinosaur lige her på vores territorium, og I kan stadig se fodsporene herhenne. ”

Foran os lå en stor sten med et hul i og resterne af hvad jeg syntes mere lignede skelettet fra en ko. Det er lige præcis derfor jeg elsker at rejse. Man ved aldrig hvad man oplever. Hver regnskyl eller hullet vej kan give nye – og nogle gange ret anderledes – oplevelser med i bagagen. Men næsten gang ville jeg nok hellere bydes op til regndans i stedet for at se på kamuflerede ko-knogler.…

 

3) Tore, Annette & Maria – http://ontrip.dk/

Tore, Annette & Maria - ontrip.dk

Hjemmeside: http://ontrip.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/OnTripDK/

For os bag den Danske Rejseblog OnTrip.dk er et road trip i USA, en af de bedste rejseformer, vi kender.

Friheden, vidderne og naturen, med mulighed for at gøre stop præcis når vi ønsker det. Vores bedste roadtrip er altid det, vi lige er kommet hjem fra, som i april i år. OnTrip.dk - RoadtripTuren startede i Chicago og sluttede i San Francisco – omkring 5.500 km på 4 uger.

Et roadtrip gennem 11 stater, som viste os det bedste af USA. Vi oplevede tre årstider: vinter, forår og sommer. Vi så ikoniske monumenter, nationalparker, mangfoldigt dyreliv bl.a. bisoner i hundredvis, de smukke Black Hills bjerge, søer og floder. Vi mødte Stillehavet, udforskede storbyer og kørte på Highway 1, en af USA’s smukkeste vejstrækninger.

 

4) Rebecca og Kris – opdagelse.dk

Rebecca & Kris - opdagelse.dk

Hjemmeside: http://opdagelse.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/opdagelse.dk/

Sidste år var vi på roadtrip langs USA´s østkyst, og det var en tur spækket med gode oplevelser. Højdepunkterne var:

  1. At se det storslåede Niagara Falls, hvor der var nogle fantastiske udsigtspunkter. Der var også mulighed for at hoppe ombord på båden Maid of the Mist, der bragte os helt tæt på vandfaldet og direkte ind i øjet på Horseshoe Bend.
  2. At besøge Amish Folket i Lancaster, hvor vi fik en smag af det autentiske liv for Amish folket og var ude på en Buggy Ride.
  3. At bade ved strandene ved Floridas vestkyst. Her var sandet hvidt og fint, og vandet var klart og blåt. Vores favoritstrande var Clearwater Beach og Siesta Beach.

IMG_1219

IMG_1760

 

5) Mette og Martin – metteogmartinrejser.dk

Mette & Martin - metteogmartinrejser.dk

Hjemmeside: https://metteogmartinrejser.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/metteogmartinrejser/

Mødet med Highway 1 står stadig som en af vores største roadtrip-oplevelser.

Intet slår den følelse, når du ruller bilens kaleche ned og kører ud af en af verdens mest ikoniske landeveje, der smyger sig langs kanten af Stillehavet. Især stykket omkring Big Sur er helt unikt. Vejen er smal og stejl og snor sig gennem duftende fyrskove og langs afgrundsdybe kløfter, hvor bølgerne brager ind mod den dramatiske, forrevne klippekyst.

Her er højt til himlen og postkortsmukke views rundt om hvert eneste hårnålesving. Den eneste ulempe ved turen er, at du konstant har lyst til at træde bremsen hårdt i bund – blot for at gå i staver over sceneriet igen og igen og igen og igen …

 

6) Maj Fjord Nielsen – travelush.dk

Maj - travelush.dk

• Hjemmeside: http://travelush.dk
Facebook: https://www.facebook.com/travelushbymaj

Mit fedeste roadtrip i USA er klart Hawaii. Kombinationen af stillehavsø og civiliseret USA er helt perfekt – det amerikanske islæt er især fedt mht. biltyperne, da man kan få udlevet sine amerikanske bilfantasier ved f.eks. at leje en Mustang eller Camaro.

 

Der er eksotisk, frodigt, hvide sandstrande med krystalklart vand, aktive vulkaner, et unikt marineliv, lækre friskfangede fisk, gourmetrestauranter, foodtrucks langs vejene og en enorm forskel fra ø til ø. Kombinér mindst 2-4 øer undervejs, og du vil opleve at øerne er ligeså forskellige som dag og nat. Øerne er tilpas små, så du kan køre rundt og have base et sted.

Lava free flow

Lava hike

 

7) Michael Høst – www.ferieiusa.dk

Michael - www.ferieiusa.dk

Hjemmeside: http://www.ferieiusa.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/ferieiusa

Det er ikke nemt at udvælge den fedeste roadtrip-oplevelse, da der hele tiden dukker nye oplevelser op. Jeg vil dog gerne fremhæve nogle stykker.

roadtrip usa

Under mine rejser besøger jeg ofte flymuseer og airshows. Airshows giver mulighed for at opleve fantastiske flyopvisninger, men er også en mulighed for at opleve amerikanerne i flok, da der ved de store airshows dukker flere hundrede tusinder mennesker op, og stemningen minder lidt om et marked med adskillige madboder med forskellige lokale favoritter, og ofte en masse fremragende barbecue.

airshow1

airshow2

Under et besøg ved museet “Fantasy of Flight” i Florida, fik jeg mulighed for at komme ud og flyve med en “New Standard D-25”, som er en gammel dobbeltdækker. Flyet kan medtage op til 4 passagerer, men på turen var vi kun 3, så jeg sad alene forrest. Bagved sad 2 amerikanere, og for den ene var det første flyvetur. I en “”New Standard D-25″” sidder piloten bagerst.

newstandard

Det var en fantastisk oplevelse at sidde i et åbent cockpit og føle vinden i håret (den smule jeg har tilbage), og se en del af Florida oppefra, flyve ud over vand og se skyerne spejle sig i vandet, se alligatorer ligge og tage sol og…. ja, det er svært at sætte ord på – det skal opleves.

 

atlantis

I Florida have jeg også fornøjelsen at opleve en opsendelse af de amerikanske rumfærger, nemlig “Atlantis” sidste opsendelse i 2009.

I 2011 besøgte jeg Grand Canyon – North Rim. På sidste del af turen mod nationalparken kom jeg igennem den lille by Fredonia, hvor jeg besluttede at finde noget at spise til frokost. Der var ikke det store udvalg. Det var enten en hotdog på tankstationen eller et besøg i Grand Canyon Western Town for at få en burger/steak. Jeg valgte det sidste.

cowboycity

Det er ikke verdens største eller bedste western-by, som billedet viser, og jeg ved ikke om alle forskrifter mht. til madlavning blev fulgt, men ikke desto mindre fik jeg en af de bedste cheeseburgere jeg nogen sinde har smagt – direkte fra grillen. Måske var det kun pga. omgivelserne og den friske luft, men ikke desto mindre er erindringen stadig klar. Samtidigt fik jeg en ny favoritost til brug i cheeseburgere, da de anvendte Pepper Jack Cheese, som jeg ikke før havde smagt.

Ofte er det faktisk de små ting, som uventede oplevelser, når man bare kører afsted uden at have planlagt noget på forhånd, men ser, hvad dagen byder på. Ofte, hvis jeg ikke har noget jeg skal nå, sætter jeg GPS’ en til at undgå motorveje og betalingsveje og kører dermed ad mindre veje.

Med hensyn til den bedste roadtrip-oplevelse, så er det formentlig den næste…

 

8) Helle Mikkelsen – http://helles-univers.dk

Helle - helles-univers.dk

Hjemmeside: http://helles-univers.dk
Facebook: https://www.facebook.com/hellesunivers

I 2010 kørte jeg det klassiske roadtrip i Californien fra Los Angeles til Las Vegas, San Fransisco og tilbage igen. En 3 ugers helt uforglemmelig oplevelse med så mange kontraster, lige fra imponerende storbyer og strande til storslået natur, dyreliv og det simple liv på landevejen.

Noget jeg specielt husker meget klart, er da vi kører fra varme Palm Springs og videre ud i ørkenen. Mørket er ved at være faldet på og sulten ved at melde sig. Da vi kører over sidste bakketop møder os et kæmpe neonlys, nemlig Las Vegas. Det var så vildt og surrealistisk på samme tid og en ting som jeg aldrig glemmer. Der gik et kæmpe sus gennem maven og smilet var stort.

 

9) Bjarne & Luise – Amazingtravels.dk

Bjarne & Luise - amazingtravels.dk

• Hjemmeside: http://amazingtravels.dk/

Én af vores fedeste roadtrip-oplevelser er amazingtravels.dk - billede1mødet med en gammel indianer i en bod ved Monument Valley. Han lavede nogleimponerende sandstensbilleder med motiver, der har en speciel betydning i den indianske kultur. Han fortalte os ombaggrunden for disse billeder og vi kom efterfølgende til at snakke om indianernes historie, kultur samt hvordan nutidens unge indianere sætter mindre og mindre pris på deres gamle traditioner.

Vi glemte både tid og sted, og inden vi vidste af det, havde vi brugt et par timer i boden og det var ved at blive mørkt. En dag med fantastiske naturoplevelser sluttede fuldstændig uventet af, med en af de mest interessante samtaler i vores liv. Endnu engang blev vi mindet om, at det amerikanske folkefærd generelt er meget åbne og interesseret i at snakke med landets turister.

amazingtravels.dk - monument valley

 

10) Michael – Drivingusa.dk

Michael Bo Christensen - www.drivingusa.dk

Hjemmeside: http://www.drivingusa.dk
Facebook: https://www.facebook.com/drivingusadk-1670885869827170/

Det var mere en let berøring, end en rusken. Den er fem i, hviskede hun. Jeg svingede øjeblikkelig benene ud af sengen. Tændt. Spændt. Kort efter er jeg ude på den fælles terrasse, hvor ca. 20 personer, tydeligvis fra mange verdensdele, gjorde sig klar, mens de finindstillede deres dyre fotogrej. Der var stille. Nærmest respektfuld stille. Så kom hun. Moder sol. Stille og rolig dukkede hun frem bag de majestætiske klippeblokke og kastede sine lange stråler ud over det røde landskab. Morgenen var kommet til Navajo-indianernes reservat i Monument Valley.solopgang

Vi er på roadtrip. Dag fem. Kl. 8 er vi afsted. Jeg trykker på knappen, der slår taget ned på den næsten nye Mustang Convertible vi har lejet. Jeg elsker den lyd. Nu kan jeg se himmelen. Der er varmebølge i Utah. 27 grader fra morgenstunden. Køletasken er fyldt med drikkevarer lagt på is. En uundværlig rejseledsager. Vi stopper mange gange for at fotografere, mens vi forlader John Waynes westernkulisse. Det sidste klik bliver taget midt på vejen, lige der hvor Forrest Gump, pludselig stoppede med at løbe. Nu vil jeg ikke mere, sagde han, efter at have løbet USA tyndt. Jeg fortsætter.

gooseneck

Mexican Hat og San Juan River forsvinder i bakspejlet. Gør holdt ved Gooseneck Statspark, hvor floden bugter sig og danner et s midt i det golde landskab. Lidt efter stopper vi ved indgangen til Valley of the Gods. Den kender jeg ikke, men gør et notat om at checke op på den. Vi skal over et bjergpas ad frygtindgydende The Moki Dugway, en smal sandet og støvet vej uden rækværk. Vi kører op og op. Møder kun en modkørende bil på den lange strækning. Et godt tegn, eller hvad, spurgte vi os selv flere gange. Ruten er på listen over Amerikas farligste veje.

roadtrip usa

Vi har fundet en perle, der skal checkes. Natural Bridges National Monuments er en lille, ikke særlig kendt naturpark. Nede i de smukke Canyons er der skabt naturlige broer, fra tiden hvor området stod under vand. Ikke den mest nærliggende tanke, da vi i 38 graders varme klatrer derned. En halv time senere er der “pay off”. Dette er et utroligt smukt sted. Vi tager ikke alle nedstigningerne på grund af varmen, men må nøjes med fotos fra de mange “overlooks” inden vi sætter kursen mod Arches National Park. Den skal vi se i morgen. Dag seks.

11) Afterglobe.dk

Afterglobe

Hjemmeside: http://afterglobe.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/afterglobedk

Både tid og sted gik op i en højere enhed i efteråret 2014 på vores tredje amerikanske roadtrip, da vi befandt os i Albuquerque lige nøjagtig som deres International Balloon Fiesta løb af stablen. Forestil jer at stå midt på en mark mens flere hundrede farverige luftballoner stiger til vejrs rundt omkring jer, mens solen står op over bjergene i baggrunden og danner en perfekt kulisse.

Afterglobe - luftballon

Det var et vanvittigt smukt syn, og vi glemte hurtigt de få timers søvn og de lave temperaturer, da himlen efterhånden forvandlede sig til den vildeste farvepalet af små luftballoner. Befinder man sig i New Mexico i starten af oktober er det bestemt værd at tage Albuquerque International Balloon Fiesta med i sin planlægning. Vi lover jer, at det er en oplevelse I aldrig vil glemme!”

Afterglobe - luftballon_2

Tusind tak til de inspirerende rejsebloggere

Sikke en masse spændende tips og oplevelser!

Hvis du synes, at denne artikel er lige det, der kan sætte skub i planerne om et road trip i USA for en god ven eller et nært familiemedlem, så del gerne artiklen.

Har du allerede været afsted eller planlægger en tur i nærmeste fremtid, så del det gerne med os og andre. Klik på ”kommentar”-feltet nedenfor og deltag i samtalen på vores Facebook-side. Ellers start planlægningen af din rejse til USA her.

Vi glæder os til at høre om din rejseoplevelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *