Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Canada?

Vejret i Canada varierer, ligesom landets natur, utrolig meget. På den canadiske prærie kan du for eksempel opleve alt fra minus 25 grader i vintermånederne til 35 grader om sommeren.

Det canadiske vejr er omskifteligt og svært at forudsige. Derfor er dette kun et generelt overblik, med fokus på vejret på vores mest populære destinationer: British Columbia, Alberta og Ontario.

Se også, hvordan du kan sammensætte en kør-selv ferie i Canada (maj til september) eller en skiferie til enten Whistler eller Banff (november til februar)

Vejret i British Colombia: Vancouver og Whistler National Park

British Columbia ligger på Canadas vestkyst og grænser op til både Alaska og staten Washington i USA. British Colombia er blandt andet kendt for storbyen Vancouver, Vancouver Island, Wells Gray Provincial Park, Glacier og Whistler National Park.

Vancouver & Vancouver Island

Vejret i Vancouver og på Vancouver Island siges at være det mildeste i Canada. Sommeren er den tørreste i hele Canada, men alligevel kan det anbefales at besøge Vancouver og Vancouver Island fra marts til maj, og igen fra september til November. Det er muligt, at det regner i forår- og efterårsmånederne, men temperaturen er stadig behagelig, og du undgår de store mængder turister, som besøger området om sommeren.

Fra marts til maj er den gennemsnitlige dagtemperatur 15 grader. Fra juni til august er den 22 grader, og fra september til november ligger den på 14 grader. Vinteren er mild i Vancouver og på Vancouver Island, hvor den gennemsnitlige dagtemperatur kan snige sig op på 11 grader.

Se hvordan du kan opleve det bedste af British Columbia (og lidt til), og samtidig bo helt unikt i ekstraordinære logdes midt i naturen på vores West Canada Deluxe kør-selv ferie.

Whistler

Whistler ligger kun små to timers kørsel fra Vancouver, så her er ikke de store temperaturforskelle. Bevæger du dig ud på en vandretur i Whistler National Park skal du dog være opmærksom på, at vejret kan være omskifteligt i bjergene. Om vinteren er mange af vandreruterne lukket på grund af sne.

Og apropos sne, så er Whistler et af Canadas mest populære skisportsområder for både børnefamilier og erfarne skiløbere. Skisæsonen starter i november og slutter i marts.

Vil du vide mere om skirejser til Canada? Så få svar på de oftest stillede spørgsmål om skirejser til Canada her

Alberta: Vejret i Jasper og Banff National Park

I Alberta (som grænser op til British Colombia) finder du Jasper og Banff National Park, Lake Louise og byen Calgary.

Vejret i Jasper og Banff National Park er kendetegnet ved deres beliggenhed i de canadiske Rocky Mountains. Det betyder (groft sagt), at vejret afhænger af, hvor højt du bevæger dig op i bjergene. Men det betyder også, at vejret er omskifteligt.

For eksempel starter foråret midt i april i de lavtliggende områder, mens det først når til toppen af bjergene i midten af juni. Sommeren er kort, men med lange dage. Juli er den varmeste måned med dagtemperaturer op til 23 grader, men vær opmærksom på, at selvom dagtemperaturerne er høje, så kan nattetemperaturen nogle steder godt falde til frysepunktet.

Et godt tip er at rådføre dig med de lokale, førend du bevæger dig ud i nationalparkerne på større eller mindre vandreturer – og huske at pakke din rygsæk til al slags vejr.

Skisæson

Vejret i Canada er præget af lange vintre. I Jasper og Banff National Park er januar den koldeste måned med dagtemperaturer ned til -10 grader. Til gengæld betyder vinteren også skisæson, hvor du ligesom i Whistler kan stå på ski i Jasper og Banff National Park fra november til marts.

Hvad koster en skirejse til Canada? Se alle vore skipakker til Canada her

Ontario: Vejret i Toronto, tæt på Niagara Falls

På den canadiske østkyst finder du Ontario og provinsens hovedstad Toronto. Toronto er blandt andet udgangspunkt for mange dagture til det berømte vandfald Niagara Falls.

Niagara Falls

Niagara Falls består af to vandfald. På den amerikanske side af grænsen finder du American Falls og på den canadiske side har du Horseshoe Falls. Befinder du dig på den canadiske side, så kan du glæde dig over, at udsigten er absolut bedst herfra. Niagara Falls kan besøges året rundt.

Toronto

Vejret i Toronto er kendetegnet ved sommerdage med dagtemperaturer op til 27 grader. I efterårsmånederne er den 14 grader, og om vinteren ligger dagtemperaturen lige omkring frysepunktet. Forårsmånederne er den gennemsnitlige dagtemperatur 10 grader. Året rundt kan du forvente cirka 10 nedbørsdage om måneden, hvilket er et par dage mindre end i København.

Se hvordan du kan opleve Toronto, Niagara Falls (og meget mere) i Ontario og naboprovinsen Quebec her

Gratis rejsetilbud

Udfyld formularen og få hjælp fra en af vores rejsekonsulenter, der står
klar til at hjælpe dig med din næste rejse.