Hvornår er det bedst at rejse til Bali?

Bali har et behageligt klima med cirka 30 grader året rundt. Dog veksler sæsonerne mellem tørtid og regntid, men du kan rejse til Bali hele året. Derfor er det dine behov og ønsker, der afgør, hvornår på året, du bør rejse til Bali.

Bliv klogere på årstiderne og få små tips til, hvad du kan opleve.

Vinter på Bali – Omskifteligt vejr og kraftfulde regnbyger

Vintermånederne (december til februar) på Bali er regnfulde sammenlignet med resten af året. Der er nemlig regntid, hvor du vil opleve relativt korte, men kraftfulde regnbyger. Efter bygerne vil solens stråler som regel finde vej gennem skyerne, men du skal forberede dig på, at vejret er omskifteligt i vintermånederne. Så hvis du er til sol, sol og atter sol, er det ikke i vintermånederne, at du skal rejse til Bali.

Forår på Bali – Solen kommer og balineserne fejrer Day of Silence

Marts er den sidste måned, hvor vejret kan være ustabilt med regnperioder. Efter marts starter tørsæsonen. Det betyder, at april og maj er oplagte måneder for en solrig ferie. Samtidig er Bali grøn og frodig på den anden side af regnsæsonen, og disse måneder er skånet for de helt store turiststrømme.

Rejser du til Bali i marts måned, kan du til gengæld opleve det Balinesiske Hindu Nytår, hvor den første nymåne melder sin ankomst. Dagen kaldes ”Day of Silence”. Balineserne forbereder sig i dagene op til nytåret ved at rengøre statuer og templer. Dagen før ”Day of Silence” fyldes gaderne med larmende optog. Balineserne bevæger sig gennem gaderne med skræmmende figurer i håbet om at jage onde ånder væk.

På selve ”Day of Silence” er alle helt stille – også turisterne. Gaderne er mennesketomme, butikkerne lukker, og selv lufthavnen ligger øde hen. I de balinesiske hjem vil alle lys være slukket, og dagen bruges til selvrefleksion. Som gæst på Bali skal du være opmærksom på ikke at planlægge udendørsaktiviteter, transport, restaurantbesøg eller andet denne dag.

Sommer på Bali – højsæson og et tip til, hvor du (måske) slipper for turiststrømmen

Sommervejret med sol og tørvejr fortsætter hen over sommeren og helt frem til september måned. Sommeren er højsæson, så vil du undgå den værste turiststrøm, kan det være en god ide at overveje, om ferien kan lægges i april, maj, juni eller september.

I sommerperioden kan det anbefales at besøge Hai Tide Huts på øen Nusa Lembongan i Badung-strædet. Her kommer du væk fra Sydbalis hektiske tempo. På Lembongan er du omgivet af mangrovesumpe, palmer og sandstrande. Der er stort set ingen biler og ingen store hoteller, så alt du hører, er havets brusen og i ny og næ en knallert. Livet på øen er afslappende og helt uden stress. I højsæsonen kan det være et afbræk fra Balis turiststrømme.

Efterår på Bali – mellemperioden og højsæson for surfere

Oktober er mellemperioden, og i november måned starter regntiden igen. Luftfugtigheden er høj, men gennemsnitstemperaturen er stadig 30 grader på denne tid af året.

Til gengæld er oktober og de kommende måneder højsæson for surfere verden over, da bølgerne er på sit højeste i efterårs- og vintermånederne.