Tilbage til bloggen

6 skiområder i Canada hvor du får powder og smuk natur

De 6 bedste skiområder i Canada

Der findes mange skønne skiområder i Canada. Vi har samlet de (efter vores mening) 6 bedste til dig her, så du kan finde det skiområder, der passer til lige netop dig.

Canada står højt på listen for mange skiløbere, og det er ikke uden grund. I Canada får du sne i særklasse, en imponerende naturkulisse og et høj serviceniveau – uanset hvilket skiområde du besøger.

6 skiområder i Canada med champagne powder og hyggelige skibyer

De mange gode skiområder i Canada er kendt for den tørre og lette sne – populært også kaldet champagne powder – som sjældent bliver iset eller slushy.

De fleste skiløbere, der har stået på ski i Europa, har nok oplevet at sneen bliver iset eller tung efter en lang og solrig skidag. Det kan ødelægge dagens sidste ture ned af pisterne, og for nybegyndere gør det skiløbet hårdt og svært. I Canada undgår du den oplevelse.

Men hvor i Canada skal du have den tørre champagne powder under skiene?

Vi giver dig 6 skiområder i Canada, som gemmer på gode nedfarter, tør sne og hyggelige skibyer – og selvfølgelig heliskiing.

1) Whistler – 200 nedfarter, tre gletschere og en bilfri skiby

Whistler er Nordamerikas største skiområde med 200 nedfarter fordelt på to bjerge. Så vi kan slet ikke komme uden om Whistler, når vi snakker om skiområder i Canada.

Du står på ski på Whistler Mountain og Blackcomb Mountain, som også lokker med tre gletschere. Whistlers størrelse betyder, at du finder skiløb for alle. På Blackcomb Mountain er der brede begyndervenlige boulevarder, med masser af plads, som strækker sig ned mod byen. På den anden side af bjerget finder du off-pister, der kan udfordre skieksperten.

På Whistler Mountain finder du også bowls, snævre slugte og masser af puddersne. Så selv den bedste skiløber kan bruge flere uger her.

Heliskiing, catskiing og hundeslæde-udflugter

Whistler lokker ikke kun med skiløb. Området inviterer til mange andre sjove aktiviteter i sneen. Du kan fx prøve kræfter med hundeslæde, radonnée, snesko, cat-skiing, heliskiing eller bungy jump.

I Whistler Village finder du eksklusiv shopping, barer med afterskiing og gode restauranter. En stor del af vejene i Whistler Village er anlagt som gågader, så byen er stort set bilfri.

I stedet for bilstøj summer gaderne af glade skiløbere overalt, og restauranterne og caféerne får deres udendørs servering til at minde om en bred strandpromenade, blot med udsigt til de canadiske Rocky Mountains.

2) Banff – Stå på ski med udsigt til de canadiske Rocky Mountains

I Banff står du på ski midt i nationalparken med udsigt til de store bjerge. Området ligger midt i et smørhul, så du har adgang til tre skiområder:

  • Sunshine Village
  • Mount Norquay
  • Lake Louise

Alle tre områder er inkluderet i dit liftkort, så her får du skiløb for alle pengene. Vil du fra det ene område til det andet, kan du nemt tage en gratis skibus. Ved Banff er naturskønheden ikke til at tage fejl af. Ved Lake Louise, står på du ski ved den dybblå sø, som er nationalparkens hjerte.

Det er også muligt at snøre skøjterne og prøve kræfter med skøjteløb. Vi har skrevet mere om, hvorfor du skal stå på ski ved Lake Louise her.

Banff er et yndet feriemål, både vinter og sommer. Det skyldes blandt andet den hyggelige by. Den har alt, hvad du kunne ønske dig af biografer, butikker og aktivitetstilbud. Der er selvfølgelig også mulighed for at sætte tænderne i en ægte Alberta Steak på en af de mange restauranter.

3) Kicking Horse – et skiområde for den erfarne skiløber

Kicking Horse har altid været kendt som et skiområde for den øvede skiløber. Men inden for de seneste år er især liftsystemerne blevet udviklet. Det har medført, at området er blevet mere tilgængelig for de mindre øvede skiløbere.

137 nedfarter, tree-skiing og bowls

Alligevel anbefaler vi primært Kicking Horse til den erfarne skiløber. Er du erfaren på ski får du nemlig virkelig udbytte af hele området og de unikke skiudfordringer, området lokker med. Du kan fx kaste dig ud i tree-skiing, bowls og stejlhang af topklasse. Området har 137 nedfarter, så du kan få mange ski-kilometer i benene.

I Kicking Horse har du også mulighed for at prøve cat- og heliskiing. Bliv transporteret til fjerne områder, hvor du kan sætte de første spor i sneen. Kicking Horse kan desuden prale af at have Canadas højst beliggende restaurant: Eagle’s Eye Restaurant.

4) Revelstoke – 12 til 18 meter powder

Revelstoke er et hurtigt voksende skiområde, og der er store planer for området. Faktisk tyder det på, at Revelstoke kan blive Canadas største og bedste skiområde, når det står helt færdig. Allerede nu får du dog masser af skiløb for pengene.

I Revelstoke falder der 12-18 meter sne om året. Højdeforskellen mellem top og bund ligger på 1.713 meter, som er det tredje største fald i verden.

I Revelstoke kan du dyrke både alpin skiløb, off-pist, cat-skiing og heli-skiing. Selve skiområdet ligger seks kilometer udenfor Revelstoke by.

5) Panorama – skiområde for hele familien

Panorama ligger i en snedækket krog, to timers kørsel fra Banff. Her finder du både nedfarter, hvor nybegyndere kan øve sine sving, og de mere udfordrende pister til de erfarne skiløbere. Til eksperten kan vi anbefale “Taynton Bowl”.

I Panorama har du mulighed for at få en på ‘ski-opleveren’ med heli-skiing. Bliv fløjet op over trætoppene i helikopter, hvor en guide leder dig ned af bjerget, gennem det uspolerede tærran, og du kan sætte de første spor i den dybe sne.

Panorama er et godt valg for børnefamilien, da området byder på en lang række aktiviteter for børn i alle aldre.

Vil du have det bedste, af det bedste, så er Panorama stedet. Området er udstyret med højhastighedslifter, restauranter, varme kilder og luksus-faciliteter til dig, der vil forkæles efter en dag i den friske bjergluft.

6) Fernie Alpine Resort – 9 meter sne og 5 bowls

Fernie kan prale af et gennemsnitligt snefald på 9 meter hvert år. Men det stopper ikke ved det. Skiområdet er også kendt for at have Nordamerikas største samling af bowls på ét sted. Området har nemlig ikke mindre end 5 bowls.

Fernie ligger i Elk Valley i Rocky Mountains. Området byder generelt på god sne og flot skivejr. En anden fordel ved området, er at lift-køerne er nærmest ikke-eksisterende. Så området er et ægte eldorado for skiløbere.

Du har desuden mulighed for at dyrke andre aktiviteter som hundeslædekørsel, langrend og snesko-ture.

De mange skiområder i Canada har skiløb til en hver smag og til et hvert niveau. Det er bare om at vælge den destination, der passer bedst til dine behov.

Rigtig god skirejse til Canada!

PS. Fik vi sagt, at vi har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål skirejser i Canada her?

Skriv et svar