Tilbage til bloggen

9 seværdigheder der viser dig det bedste af Canadas natur

Bliv klogere på hvor og hvordan du kan opleve Canadas berømte vandfald, dyreliv, gletsjere og prægtige nationalparker.

9 seværdigheder i Canada du ikke vil gå glip af

Canada er en populær rejsedestination – både sommer og vinter. For at sikre dig den ultimative rejse til Canada har jeg derfor samlet 9 seværdigheder i Canada, der vil fuldende din rundrejse og vise dig Canadas natur, når den er allerbedst.

1. Niagara Falls: En af de mest ikoniske seværdigheder i Canada

Niagara Falls i Ontario skal på listen over seværdigheder i Canada, der skal opleves mindst en gang i livet – i hvert fald hvis du spørger mig. Hvert minut falder 2,8 millioner vand med kæmpemæssig kraft, og det er altså et imponerende syn, du ikke må gå glip af.

Naturvidunderet blev dannet, da gletsjerene trak sig tilbage i slutningen af den sidste istid. Niagara Falls er ikke voldsomt høje, men de er til gengæld meget brede.

Det er muligt at opleve det brusende vand både fra båd og helikopter.

2. The Mail Run: Sightseeing fra luften

The Mail Run var i gamle dage en postrute, hvor det var muligt at komme med som passager. I dag er det en rute for turister og en unik mulighed for en anderledes sightseeing.

Det siger sig selv, at du med vandflyver oplever Vancouver og den canadiske natur fra luften – og det giver et helt andet perspektiv end fra landjorden. Så selv om du måske allerede har bevæget dig rundt i Vancouvers gader, så giver The Mail Run dig muligheden for at opleve storbyen på ny.

Fra luften får du nemlig for alvor et indblik i, hvor stor Vancouver er, og du får et unikt udsyn til byens smukke belliggenhed med frodige skove, sneklædte bjerge og blå floder.

Du stiger ombord på vandflyveren i Vancouver. Turen går over små landsbyer og mindre øer. Flyet lander på vandet i hjertet af Salt Springs Island. Her har du en times tid til at opleve byen på egen hånd.

Herefter flyver du retur til Vancouver.

Turen tager alt mellem tre timer og en hel dag – afhængig af hvordan du ønsker at planlægge turen.

 

3. Bjørnesafari: Se sorte bjørne i Canada

Er du i Canada, må du ikke gå glip af at opleve de smukke, sorte bjørne. På en bjørnesafari i Tofino ser du de charmerende dyr fange krabber ved kysten.

Bjørnene kommer ud fra skovene ved lavvande, og fra båd er der gode chancer for at komme tæt på dyrene – i sikre og trygge omgivelser.

Det er bedst at opleve bjørnene fra april til oktober.

4. Hvalsafari: Gråhvaler, pukkelhvaler og spækhuggere i Canada

I Tofino, på Vancouver Island, kan du få endnu flere oplevelser med Canadas rige dyreliv. Tag på en hvalsafari med båd, hvor du kan være heldig at opleve gråhvaler, pukkelhvaler og spækhuggere.

Det er heller ikke utænkeligt, at du får et glimt af ørne og andet fugleliv. Personalet på båden vil under vejs fortælle om de store dyr.

Et møde med hvalerne i deres rette element er en autentisk oplevelse, hvor du kommer helt tæt på Canadas natur og dyreliv. Derfor kan det også meget vel være dét, der fuldender din rejse til Canada.

Hvalsafarien har en varighed af 2-3 timer afhængig af rute, vejrforhold og dyrenes færden osv.

Turene afgår fra 1. marts til 31. oktober.

5. Rocky Mountains: Nationalparker, smaragdgrønne søer og gletsjere

Rocky Mountains er en bjergkæde i det vestlige Nordamerika, og er samtidig også en af de store seværdigheder i Canada. De store bjergtoppe strækker sig fra New Mexico, igennem det kontinentale USA og igennem Canada op til British Columbia.

I Rocky Mountains udforsker du nationalparkerne Jasper og Banff, som gemmer på et spændende dyreliv og storslået natur.

I Banff Nationalpark kan du for eksempel opleve den smaragdgrønne Lake Louise, der ligger smukt placeret omgivet af bjergtoppene. Og så er parken kendt for sine varme kilder.

Fra Banff Nationalpark kan du køre ad Icefield Parkway til Jasper Nationalpark. Strækningen er lidt over 200 kilometer lang, og undervejs passerer du bjerge, søer og vandfald – af den grund kan ruten også betegnes som en af verdens smukkeste køreture.

Jasper Nationalpark er den største nationalpark i The Rocky Mountains. Her oplever du gletsjere, varme kilder, vandfald, søer og Mount Robson, den højeste top i bjergkæden.

Men det stopper ikke ved det. Jasper Nationalpark huser også et varieret dyreliv. Af dyr kan nævnes: elge, ulve, bævere, bjerggeder og bjørne.

Området gemmer også på unikke lodges, hvor du bor afsides, midt i den vilde canadiske natur.

Rocky Mountains danner også rammen for fantastisk skiløb i Banff, Jasper og Whistler.

6. Athabasca Glacier: Oplev gletsjer-landskabet i Jasper National Park

Athabasca gletsjeren er en del af den enorme Columbia Icefield. Ved gletsjeren er det muligt at køre op i en Ice Explorer, som er et special-designet til gletsjer-kørsel. På gletsjeren gøres der stop, og du går herefter rundt på gletsjeren i et afmærket område.

Du kan også besøge Glacier Skywalk, som er en platform med glasbund, der rækker ikke mindre end 30 meter ud over Sunwapta Canyon. Under dig har du 280 meter, og udsigten er fantastisk – hvis ikke du lider af højdeskræk. Du får udsigt til vilde dyr, smuk natur og mindre vandfald.

7. Victoria, Vancouver Island: Kystbyen med britisk Afternoon Tea og udsigt til bjergene

Byen Victoria er hovedstad i provinsen British Columbia og ligger på Vancouver Island, der er på størrelse med Jylland.

Byen ligger smukt ned til havet med udsigt til bjergene. Men det er ikke kun den skønne beliggenhed, der lokker besøgende til. Også byens britiske stemning er trækplaster.

Du bevæger dig rundt i byen af brostensgader, der tager dig forbi pubber, slotte og haver. Alt i mens kører en rød dobbeldækker-bus forbi, hvilket nok er det mest tydelige bevis på byens britiske præg. Går du i forretningerne, vil du også opleve at de sælger britiske varer og delikatesser.

Den hyggelige havn og bymidte lokker med forretninger, spisesteder og The Royal BC Museum.

Du kan også lægge vejen forbi Butchard Gardens, som er en af byens helt store seværdigheder. Haven er et mekka af farverige blomster og søde dufte. Haven kan besøges hele året rundt.

Slut eventuelt din sightseeing i Victoria af med et besøg på Empress Hotel, hvor du kan nyde en kop britisk eftermiddagste.

8. Inside Passage: En af verdens smukkeste sejlture

Inside Passage er en af de smukkeste sejlture i verden. Og derfor kommer sejlturen også på vores liste over seværdigheder i Canada. Ruten strækker sig mellem Prince Rupert og Port Hardy, og British Columbia. Vancouver Islands kystlinjer lægger kulisse undervejs.

Sejlturen langs Canadas vestkyst er alt andet end en almindelig færgeoverfart. Under vejs har du udsyn til storslåede landskaber, udsigt til sneklædte bjerge, dybe fjorde og charmerende fiskelandsbyer.

Der er god grund til at holde øjne og øre åbne. Det er nemlig ikke utænkeligt, at du får et glimt af både sæler, spækhuggere og den hvidhovedet havørn.

Turene afgår fra midt juni til midt september.

 

seværdigheder i canada inside passage

 

9. Penticton/Okanagan: Canadas frugtkurv

Penticton ligger ved Okanagan-søen i British Columbia, og er omgivet af frodige frugtplantager og vinmarker. Området er kendt for sit varme og lune klima, og er det eneste sted i Canada, du finder palmer.

Netop klimaet giver optimale betingelser for vinproduktion af høj kvalitet.

Området kaldes også ’Canadas Frugtkurv’, da området har over 80 vinproducenter, der dyrker 75 forskellige druearter. På et besøg i området er der rig mulighed for at besøge nogle af de mange vingårde og smage den lokale produktion af vine.

 

Ps. Anne og Christina har rejst rundt i Canada i et motorhome. Og i dette gæste-blogindlæg har de skrevet om deres oplevelser og deres møde med de mange seværdigheder i Canada. Vi kan afsløre, at det blandt andet indebærer bjørne, gletsjere og nationalparker.

Ét svar til “9 seværdigheder der viser dig det bedste af Canadas natur”

  1. Hanne siger:

    Hej
    Vi rejser til Canada på ferie i 6 mdr. Vi oplever at det er svært at forsikre en bil, hvis man køber en
    Hilsen Hanne

Skriv et svar