Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

5 byer vi anbefaler dig i det østlige Canada

Bliv klogere på hvad du kan opleve i Toronto, Montréal, Québec, Ottawa og Niagara Falls

Vi giver dig et overblik over 5 byer i det østlige Canada fuld af mangfoldighed, fransk charme og med nationalparkerne lige uden for bygrænsen.

Læs fx om et underjordisk shoppingcenter i Toronto og om brostensbelagte gader og pakhuse i Montréals gamle bymidte. Vi gør dig også klogere på, hvor du skal hen for at opleve Nordamerikas eneste tilbageværende bymur – som i øvrigt er på UNESCOs Verdensarvsliste – og så fortæller vi dig også om en by med intet mindre end 8 nationalmuseer.

Når du har læst artiklen, ved du:

 • Hvad der gør byerne til noget særligt
 • Hvad du kan opleve i de 5 byer
 • Hvor du skal bo i byerne

5 byer i det østlige Canada med imponerende skylines, fransk charme og nationalparker

Toronto: En by med 80 forskellige nationaliteter 

Toronto er hovedstad i provinsen Ontario og ligger ved bredden af Lake Ontario halvanden times kørsel fra Niagara Falls.

Hvad gør Toronto særlig?

Toronto er Canadas største, og Nordamerikas fjerde største, by med 2,7 millioner indbyggere. Byen er yderst mangfoldig med mere end 80 forskellige nationaliteter. Byens mangfoldighed giver byen en særlig stemning med alt fra irske byhuse til farverige silker i bydelen Little India.

Mangfoldigheden afspejler naturligvis også gastronomien, hvor du finder alverdens køkkener med alt fra kinesiske gadekøkkener i Chinatown til trendy caféer på havnefronten.

Hvad kan du opleve i Toronto?

Toronto byder på alt fra imponerende arkitektur og shopping til gyldne strande og enorme nationalparker.

Vi anbefaler dig blandt andet:

 • Torontos imponerende skyline med CN Tower, som den ukronede konge. Tårnet er verdens anden højeste, fritstående tårn, og fra toppen har du en imponerende udsigt ud over byen og Lake Ontario. På tårnets yderside finder du The Edgewalk – en gangbro der fører dig hele vejen rundt om tårnet.
 • Byens multikulturelle islæt ses også i byens shoppingmuligheder, hvor du finder alt fra autentiske markeder med kunsthåndværk til de store modehuse. Vi anbefaler, at du besøger det underjordiske shoppingcenter PATH, som strækker sig over 30 kilometer under jorden. Centret forbinder dig også til attraktioner som: The Hockey Hall of Fame, The Air Canada Centre, Rogers Centre og The CN Tower.
 • Om sommeren bør du besøge bydelen The Beach, som emmer af liv og leben. Rulleskøjteløbere suser forbi, og på caféerne, langs Queens Street East, mødes de lokale til en frokost i solen.
 • Hop på færgen til Toronto Island. Her kan du nyde de gyldne strande og den imponerende udsigt til Torontos skyline. Øen er helt bilfri, og der bor kun 800 mennesker på øen.
 • Kun 3 timers kørsel fra Toronto finder du Algonquin Provincial Park, og her oplever du en bid af den natur Canada er så berømt for. Parken er 7.653 km² stor – det er et større område end Cypern. Parken har 2.400 søer, og floderne strækker sig over 1.400 kilometer. Så her det oplagt at leje en kano og sejle gennem landskabet. Er du heldig får du et glimt af elge, hjorte, sorte bjørne og ulve.

Hvor skal du bo i Toronto?

Vi anbefaler dig at bo i hjertet af Toronto – i downtown. Her bor du i gåafstand fra byens metrostationer, restauranter, butikker og seværdigheder.


Montréal: Brostensbelagte gader og gamle pakhuse

Montréal ligger i provinsen Québec cirka 200 km øst for Ottawa.

Hvad gør Montréal særlig?

Montréal er Canadas kulturelle hovedstad. Byen formår at forene sin franske kultur med den engelske – tilsat et canadisk særpræg, og det giver byen helt særlig atmosfære, som du ikke oplever andre steder i Canada. Og så har Montréal verdens største underjordiske by.

Hvad kan du opleve i Montréal?

Vi anbefaler dig at opleve:

 • The Underground City, som er en række af gader og passager, der snørkler sig mellem bygninger – både over og under jorden. De underjordiske gader forbinder lejligheder, hoteller, museer og metrostationer. Den underjordiske by er verdens største og har 120 ind- og udgange.
 • Montreal gemmer på en stemningsfuld og historisk gammel bydel kaldet Vieux Montréal. Her går du ad brostensbelagte gader forbi byhuse og gamle kirker i fransk stil. Havneområdets gamle pakhuse fra 1700- og 1800-tallet er i dag indrettet som gallerier og delikatessebutikker og på en af bydelens caféer, nyder du frokosten i stemningsfulde omgivelser.
 • I 1976 opførte man The Olympic Park i forbindelse med OL. I dag er parken indrettet med blandt andet en zoologisk have og botanisk have.
 • Den Blå Katedral – Notre Dame Basilica – et must at opleve under dit besøg i byen. Kirken er en arkitektonisk perle og blev bygget mellem 1824 og 1829. Indvendig præger et smukt interiør i blå og guld nuancer.

Hvor skal du bo i Montréal?

Vi anbefaler dig, at du bor i den gamle bydel, hvor du er midt i det kulturelle og historiske centrum. Her fra har du også byens seværdigheder og havneområde inden for gåafstand.

Québec City: En fransk renæssanceby 

Québec City er hovedstad i provinsen Québec og ligger cirka 250 km nordøst for Montréal.

Hvad gør Québec særlig?

Quebéc er en fransk renæssanceby med en europæisk stemning grundlagt i 1608, og 95% procent af byens befolkning taler fransk.

Byens historie ses tydeligt i den UNESCO fredede bymidte, der omkranses af Nordamerikas eneste tilbageværende bymur. Den historiske bymidte er alene grund nok til, at Québec er blandt de 5 byer i det østlige Canada, du ikke vil gå glip af.

Hvad kan du opleve i Québec?

De fleste rejser til byen for at opleve byens historiske stemning, og her er der 3 tips til oplevelser i byen:

 • Den gamle bydel, som er opført tilbage i 1500-tallet. Både bymuren, kirker og byhuse står uspolerede i deres oprindelige pragt.
 • Dufferin Terrace er navnet på den 700 meter lange havnepromenade, hvor du går med vandet på den ene side og små boder på den anden.
 • Oplev den gamle bydel fra vandsiden på en guidet cruise på St. Lawrence River.

Hvor kan du bo i Québec?

Vi foreslår, at du bor i den gamle bydel. Her bor du midt i historiens vingesus med de stemningsfulde gader lige uden for døren.

Ottawa: Canadas hovedstad 

Ottawa er Canadas hovedstad og ligger på grænsen mellem provinserne Ontario og Québec. Som Canadas hovedstad, skal Ottawa naturligvis med på listen over 5 byer i det østlige Canada. Byen ligger 450 km nordøst for Toronto og 200 km vest for Montreal.

Hvad gør Ottawa særlig?

Ottawa deles af Floden Ottawa, som også udgør grænsen mellem de 2 delstater Ontario og Québec. Det giver byen en særlig stemning, fordi den på en og samme tid er moderne og højtidelig med et europæisk præg.

På Québec siden vil du opleve, at det primære sprog er fransk, hvor i mod engelsk er det bærende sprog på Ontario-siden.

Hvad kan du opleve i Ottawa?

Canadas hovedstad lokker med alt fra 8 nationalmuseer og parlamentsbygninger til naturområder med et rigt dyreliv.

Vi anbefaler dig at opleve:

 • Det canadiske parlament kaldet Parliament Hill. Foran parlamentsbygningen har du mulighed for at overvære det daglige vagtskifte.
 • 8 nationalmuseer hvor du oplever alt fra dinosaurer og krigshistorie til pengenes betydning og teknologisk udvilking. Besøg fx: Canadian War Museum, Canadian Museum of Nature og National Museum of Science and Technology
 • Forkæl dine smagsløg på Byward Market Square, hvor du finder 20 forretninger under ét tag. Her er der et multikulturelt udbud af mad og delikatesser.
 • 1 time fra Ottawa ligger Omega Park, som er en wildlife park. Parken huser 15 forskellige dyrearter, der lever i skove, enge, bjerge og ved søerne. Du kan være heldig at opleve elge, okser, rådyr, ulve, ørne mm. Parken indbyder desuden til vandreture og picnics.

Hvor kan du bo i Ottawa?

Vi anbefaler dig at bo i området omkring Lowertown. Her bor du nemlig tæt på byens museer, parlamentsbygningen, floden og byens restauranter.

Niagara Falls: En af de mest besøgte byer i verden

Niagara Falls ligger i Ontario. Byen er berømt for sine vandfald, der forbinder den internationale grænse mellem den canadiske provins, Ontario, og den amerikanske stat, New York.

Hvad gør Niagara Falls særlig?

De fleste forbinder nok Niagara Falls med de enorme vandfald, men faktisk er Niagara Falls også en by, der ligger ved Niagara-floden i den sydlige del af Ontario. Der bor omkring 80.000 indbyggere i byen, men på daglig basis opholder der sig langt flere mennesker i byen. For vandfaldene gør byen til en af de største turistattraktioner i verden. Millioner af turister besøger årligt byens vandfald.

Hvad kan du opleve i Niagara Falls?

Der er ingen tvivl om, at byens ubestridt største attraktion er de enorme vandfald. Vandfaldene blev skabt under den sidste istid, da gletcherne trak sig tilbage.

Hvert minut fosser 1,68 millioner liter vand ud over kanten i en øredøvende brusen.

Der er mulighed for at stige ombord på en af turbådene, der sejler helt tæt på vandfaldet. Du kan også vælge at opleve de enorme vandmasser fra luften på en helikoptertur.

Skylon Tower hæver sig op over Niagara Falls. I tårnets top kan du nyde en frokost i den roterende restaurant, så du får en 360 graders udsigt over Niagara Falls.

Hvor kan du bo i Niagara Falls?

De fleste besøger byen Niagara Falls med det formål at opleve vandfaldenes kræfter. Derfor anbefaler vi også, at du bor så tæt på vandfaldet som muligt. For hvorfor ikke spise din morgenmad med udsigt til det brusende vand?

Ps. Vi har også skrevet om, hvad du kan opleve på 48 timer i Vancouver

Skriv et svar