Tanzania
Info om Tanzania

Info om Tanzania

Forbered dig på rejsen med praktisk information om alt fra visumregler til vacciner og vejret i Tanzania

Uanset om du skal på safari i Tanzania eller på badeferie på Zanzibar, så er der en række praktisk info om Tanzania som du med fordel kan sætte dig ind i.

Listen er ikke nødvendigvis fyldestgørende, men giver dig et godt overblik over, hvad du bør huske inden afrejse, så du trygt kan rejse afsted.

Husk også at besøge rejsebloggen, hvor du finder masser af rejseinspiration, tips og tricks til din rejse til Tanzania.

Praktisk info om visum i Tanzania

Du skal have visum til Tanzania. Visum kan udstedes ved indrejsen, og i forbindelse med visumansøgningen får du en blanket i lufthavnen, der udfyldes og afleveres sammen med pas og betaling for visum. Prisen er cirka USD 50 pr. person. Beløbet afregnes i kontanter.

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i seks måneder fra indrejsedatoen. Disse regler er gældende for danske statsborgere. Såfremt du ikke er dansk statsborger, er det din pligt selv at undersøge reglerne omkring indrejse, visum m.m. Kontakt ambassaden i det land du er født for mere information.

Ved indrejse kan det blive krævet, at du fremviser returbilletten og tilstrækkelige økonomiske midler til opholdet, herunder kontanter, rejsechecks eller kreditkort.

Læs mere om pas og visumregler ved rejser til Tanzania på udenrigsministeriets hjemmeside

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter egen læge eller en certificeret vaccinatør, og gennemgår din rejseplan med ham – eller hende.

På Sikkervaccination.dk finder du desuden de opdaterede og gældende anbefalinger. Rejsende med DANexplore får 10 % rabat på vacciner booket gennem Sikkervaccination.dk.

Rejseforsikring

Det gule sygesikringskort dækker ikke i Tanzania. Tegn derfor altid en rejseforsikring inden afrejse.

Læs mere om Gouda Rejseforsikring her

Praktisk info om valuta i Tanzania

Valutaen i Tanzania kaldes schilling (TZS). Det er muligt at veksle til schilling i de større lufthavne i Tanzania. I Tanzania kan du på de fleste lodges og hoteller betale med kreditkort som for eksempel VISA og Mastercard. Sørg for at hæve valuta hjemmefra eller i lufthavnen, hvis du vil betale med kontanter. Se den aktuelle valutakurs her

Drikkepenge til tjeneren, stuepigen og chaufføren

Det er skik at give drikkepenge i Tanzania. Det er normalt at give cirka 10 % i drikkepenge, hvis du får en god service på en restaurant. Desuden er det normalt at give drikkepenge til stuepigen, og ham eller hende, der bærer kufferten til- eller fra værelset. Det er meget passende at give omkring 100 tanzanianske schillings per værelse per dag. Det er også vigtigt at give safarichaufføren/-guiden drikkepenge, som svarer til cirka 10-15 USD pr. person pr. dag.

Praktisk info om vejret i Tanzania

Klimaet i Tanzania er tropisk på trods af de store geografiske forskelle i landet. Der falder årligt mellem 400 og 2000 mm. regn fordelt over to regnperioder. Regnen falder mest ved kysten og i højlandene. Der er relativt tørt på centralplateauet. Der er dog med garanti rigtig meget sol året rundt. Der er en konstant temperatur hele året på omkring 30 grader og ca. 20 grader om natten.  Der er dog lidt varmere på kysten. Badevandet er generelt dejligt varmt.

Omkring safariparkerne er der ofte en smule køligere, derfor er det er det vigtigt, at du medbringer lidt varmere tøj i kufferten til aftenen og natten. Man kan sige, at den tørre periode er fra midt december til midt marts og regnperioden går fra april til maj. Vejret kan variere lidt fra år til år, og derfor kan man aldrig med sikkerhed forudsige vejrforholdene.

Elektricitet – husk adapter

Tanzania har den samme strømstyrke som i Danmark på 220-250 V. Men stikkontakterne er som regel anderledes end vores. Stikkontakterne er til firkantede ben, så derfor er det en god ide at købe en adapter hjemme. På nogle lodges og hoteller kan du låne/leje en adapter.

Telefoni

For at ringe til Danmark fra Tanzania tastes 00 45 efterfulgt af det ønskede nummer.

Det muligt at ringe til og fra en dansk mobiltelefon langt de fleste steder i Tanzania. Dog kan forbindelsen visse steder være svingende og afhænger af den danske udbyders aftale i Tanzania. Tjek prisen med dit teleselskab inden afrejse. Det kan meget vel blive en dyr fornøjelse.

Praktisk info om tidsforskellen i Tanzania

Om vinteren er Tanzania to timer foran Danmark og ved skiftet til sommertid er Tanzania kun en time foran Danmark.

Se hvad klokken er i Tanzania her

Info om indkvartering i Tanzania

Hvordan skal du bo, når du tager på safari? Beliggenhed har stor betydning for din safarioplevelse. Bor du for eksempel udenfor en nationalpark skal du igennem indgangsporten hver dag, hvilket kan være dyrt i forhold til både transporttid og entré-udgifter.

Bor du inde i parken, kan du ofte se dyrene fra din camp eller lodge. På en privat safari bestemmer du selv, hvor meget tid du vil bruge på at køre rundt i parken, og hvornår du ønsker at slappe af i campen/lodgen.

Nogle lodges/camps i parken har udsigt til vandhuller og floder, hvor dyrene samles for at få vand og slikke salt. Du kan derfor se de store flokke af vilde dyr indsamle næring til dagen direkte fra dit værelse.

Nogle lodges, ofte dem der er bygget i sten, kan have mellem 100 og 200 senge, mens andre kun har ti senge, typisk camps. Når du vælger en mindre camp, vil der være få mennesker til at betale lejen, så derfor skal du betale mere for overnatningen her. Dog foretrækker mange stadig at bo på de mindre og personlige camps, da du på den måde får en mere autentisk oplevelse af den afrikanske safari.

Se hvordan du kan bo på udvalgte logdes, camps og et farm house i Tanzania her

Hos DANexplore har vi inddelt vores indkvartering i følgende kategorier…

Budget camping

I budget camping sover du i campingtelte, permanente telte eller basale hytter. Nogle camps tilbyder et privat badeværelse, men ofte er det uden. Budget camping ligger ofte udenfor parkerne, hvor der bliver tilberedt en menu af en kok på campen.

Lodge

Lodges kan varierer meget i standard og udseende. Dette afhænger af hvem der ejer dem og om de vedligeholder den angivne standard. En lodge er typisk defineret som et hotel bygget af mursten og beliggende i vildtområderne eller på savannen. Værelserne kan være i separate hytter og alle værelser har eget badeværelse. Måltiderne består af en buffet, som serveres i en stor spisesal.

Telt camps

Telt camps har ofte mindre plads end lodges og tilbyder derfor en mere ægte safari oplevelse. Disse camps har ofte en rigtig god beliggenhed i parken og er meget populære. Teltene er store og indrettede med senge, elektricitet og eget badeværelse. Måltiderne er enten buffet eller a la carte, afhængig af størrelsen og standarden af campen. Måltiderne bliver ofte serveret udenfor under stjernerne i fantastiske omgivelser.

Luksus telt camps

Luksus telt camps er mindre end de almindelige telt camps. Her vil du møde et meget opmærksomt og flittigt personale. Disse camps er indbegrebet af luksus i det fri. Teltene er indrettet i en overdådig og smagfuld stil og vil fuldende din safarioplevelse. Måltiderne er a la carte, og de bliver serveret i private og smukke udendørs omgivelser, lige ved dit telt eller på et andet unikt sted i campen, hvor der er udsigt til et vandhul eller en rindende flod, hvor de vilde dyr flokkes. Luksus camps tilbyder en effektiv service og nogle har endda private butlere.

Info om Den Danske Ambassade i Tanzania

Adressen til den danske ambassade i Tanzania er:

Embassay of Denmark, Tanzania
Ghana Avenue
P.O. Box 9171
Dar es Salaam, Tanzania

Eller du finder deres (opdaterede) kontaktoplysninger her

Få hjælp til at planlægge din rejse til Tanzania i dag

Ring til os på 86 40 88 44 eller send en mail info@danexplore.dk og fortæl os om dine rejseplaner.

Læs mere om rejser til Tanzania her

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.