Det skal du vide om billeje i Canada

Forbered dig på din kør-selv ferie i Canada. Få hjælp til planlægning og svar på de oftest stillede spørgsmål om billeje i Canada her.

Men allerførst…

Så har vi samlet 5 ting, du skal være opmærksom på både INDEN og EFTER du booker din lejebil. 

  1. Vær opmærksom på, at hvis du bestiller fly og billeje samlet så er du sikret med pakkerejseloven.
  2. Læs din lejekontrakt grundigt igennem, inden du skriver under. Og hav altid lejepapirerne på dig, når du er ude at køre.
  3. HUSK, du SKAL have et gyldigt credit card når du lejer bil i Canada.
  4. Vær opmærksom på, at det som regel kun er tilladt at køre på asfalterede veje med udlejningsbiler.
  5. Sikkerhedssele skal bruges på ALLE sæder under kørslen.

Hvor gammel skal jeg være for at leje bil i Canada?

For at leje bil i Canada skal du være mindst 21 år gammel, men vær opmærksom på, at alder kan variere fra bilkategori og udlejningsfirma. Du skal også have haft dit danske kørekort i mindst et år. Bilister mellem 21-24 år bliver påkrævet et ekstra ung-chauffør-gebyr.

Skal jeg have et internationalt kørekort i Canada?

Et dansk kørekort er gældende under en ferie i Canada. Lejer du bil i Canada anbefales det dog, at du har et internationalt kørekort, da danske kørekort ikke har engelsk oversættelse.
Et international kørekort gælder ét år og koster ca. 25 kr. Du får dit internationale kørekort i din kommunes borgerservice. Læs mere om kørekort i udlandet HER

Hvilke forsikringer er inkluderet i prisen når jeg lejer bil i Canada?

Vi anbefaler altid den lovpligtige ansvarsforsikring med en selvrisiko på 500 – 1.000 CAD. Selvrisiko betyder, at du hæfter for et beløb, hvis uheldet er ude.

Det kan være lidt af en jungle, det med bilforsikringer, og der er mange til- og fravalg. Er du det mindste i tvivl, så tag fat i din rejsekonsulent. Hvis du lejer bil gennem DANexplore vil din lejebil altid være uden selvrisiko.

Hvad koster det at leje bil i Canada?

Prisen på billeje varierer fra dag til dag, afhængigt af udbud og efterspørgsel. Derfor er det oftest billigere at leje bil i Canada, jo før du bestiller.

Kan jeg hente og aflevere lejebilen i to forskellige byer?

Det kan du godt, så længe det er inden for Canada’s grænser. Nogle udlejere kan have begrænsninger på udvalgte bilkategorier, så forhør dig hos din rejsekonsulent for en sikkerheds skyld. Vær også opmærksom på, at du kan blive opkrævet et oneway fee (envejsleje), hvis du henter din bil i en by og afleverer den i en anden.

Hvor længe må jeg leje bil i Canada?

Der er som udgangspunkt ikke nogen tidsbegrænsning på billeje i Canada.

Hvilken størrelse bil skal jeg vælge?

Det kommer an på hvor mange børn og voksne I er, og ikke mindst, hvor meget bagage I har med – håndbagage og kufferter fylder ofte mere end du tror. Til din kør-selv ferie i Canada anbefaler vi, at du vælger en bil, der er nummeret større end du tror, du får brug for. Det er pengene værd, særligt på de lange køreturer, hvor den ekstra plads giver jer langt større komfort.

Er jeg sikker på at få et bestemt bilmærke?

Du kan være sikker på at få en udlejningsbil i den kategori, som du vælger ud fra en prisliste, men det er svært at få biludlejerne til at garantere leje af en bestemt bilmodel. Årsagen er, at biludlejerne har så mange forskellige bilmodeller i deres flåde, at en reservation af én bestemt bilmodel vil gøre det svært for dem at få deres ‘bil-kabale’ til at gå op.

Hvad koster det at tilkøbe GPS når jeg lejer bil i Canada?

GPS er en stor hjælp, men kan også være en dyr affære. Afhængigt af udbyder så koster det ca. 10 CAD pr. dag at leje en GPS.

Et billigere alternativ er at downloade en GPS-app via din mobil eller tablet inden afrejse, eller medbringe din egen (som du selvfølgelig har husket at installere Canada på).

Er der vejskatter i Canada?

Ja. Flere stater i Canada har betalingsveje, eller det de lokalt kalder Toll Roads.

Det er forskelligt om du skal betale med kontanter eller kreditkort på betalingsvejene. Enkelte steder sker betalingen automatisk ved at din nummerplade scannes. I dette tilfælde sendes regningen til din billejer, og du afregner direkte med biludlejeren når du afleverer din lejebil.

Er der nationalpark-gebyrer i Canada?

Langt de fleste store nationalparker i Canada opkræver et entrégebyr. Fra 1. januar 2018 er der dog gratis éntre for børn og unge under 17 år.

Vil du vide mere om hvad du kan opleve i Canada’s nationalparker, så besøg Parks Canada’s hjemmeside HER

Kan I hjælpe med at arrangere overnatning og rute?

JA! Det kan vi i hvert fald.

Faktisk er vi eksperter på området. Baseret på dine behov kan vi hjælpe dig med at skræddersy lige netop den rejse, der passer til dig.

Du kan kontakte os på 86 40 88 44 eller via formularen nedenfor.

 

Ønsker du mere praktisk information om din rejse i Canada? Så klik HER

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.