Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

Få vores 10 favorit-seværdigheder i New Zealand

De her 10 seværdigheder vil du ikke gå glip af i New Zealand

10 seværdigheder i New Zealand

Drømmer du om at opleve New Zealand, men har du svært ved at finde ud af, hvilke seværdigheder du skal have med på dit besøg i det naturskønne land? Så giver vi dig seværdigheder i New Zealand.

1 – Trekking på Rob Roy Glacier

Gletsjeren kaldes også for ’Juvellen af Mount Aspiring National Park’, og den ligger i 2600 meters højde i grønne omgivelser. På din vej op til gletsjeren, går du ad vandrestier gennem frodig regnskov med mos, bregner, buske og træer. Efter et par timers trekking i regnskoven åbner landskabet sig, og bjergene kommer til syne. Og så har du en fantastisk panoramaudsigt til Rob Roy gletsjeren.

Du kan være heldig at opleve store is- og sneblokke knække af gletsjeren. Det er en stor oplevelse at se dem falde 150-300 meter ned, og så er lyden, der følger med, ganske imponerende.

Du har desuden udsigt til et 260 meter højt vandfald, som også er et flot syn.

2 – Hobitton, kendt fra Ringenes Herre Triologien

Dette lille eventyrlandskab ligger i grønne bakker, og stemningen er helt særlig. Måske vil du genkende landskabet med de små hytter fra Ringenes Herre Trilogien. Det er nemlig her, filmene blandt andet er optaget. Derfor er området da også blandt de sjove og anderledes seværdigheder i New Zealand. De små hytter ligger ved søbredden, og på en guidet tur rundt i landskabet kan du høre mere om området og filmenes tilblivelse.

Efter at have travet i de grønne bakker kan du nyde et glas hjemmebryg på kroen ”The Green Dragon”, mens du læner dig tilbage i en af de håndlavede læderstole. Herfra har du udsigt over landskabet og søen. Alt i mens knitrer ilden i pejsen.

Det er også muligt at fuldende besøget i Hobitton med en middag på kroen. Der bliver serveret lækre hovedretter og desserter, der er anrettet på langborde i kroen. Drikkevarer er naturligvis inkluderet i prisen.

3 – Tramway Restaurant: Få seværdigheder og lækker middag på samme tid

Forestil dig at nyde en 4-retters middag i en gammel sporvogn, der kører rundt i Christchurchs hyggelige gader. Vognene har kun 36 pladser, og under vejs kører du tre runder af en varighed på 50 minutter.

Her handler det bare om at nyde maden, vinen og udsigten.

Bon appetit og god tur!

4 – Bay of Islands: En af de største seværdigheder i New Zealand

Velkommen til Bay of Islands, bugten med 150 små søer!

Bay of Island er et velvalgt navn, for i bugten ligger der 150 små øer – alle spredt med løs hånd i det krystalklare vand. Bugten ligger 150 kilometer nord for Auckland, og er med sin natur, hvide strande og historie en af New Zealands største attraktioner.

Bay of Island kom for alvor på landkortet i 1840, da Maorifolket i Paihia indgik den såkaldte Waitangi-traktat. En fredsaftale, hvor Maorihøvdingen formelt lod New Zealand indlemme i det britiske imperium.

Området byder på mange aktiviteter. Tag fx på vandreture, guidede kajakture, sejlture eller hvad med et besøg på en østersfarm? Desuden er det ikke utænkeligt at hilse på delfiner, hvis du vælger at tilbringe en dag på vandet.

5 – Lake Taupo: Rafting, mountainbike og vandreture

Søen blev dannet for 25.000 år siden, da et stor vulkanudbrud skabte de store krater. Og den vulkanske undergrund er stadig synlig, når du bevæger dig rundt i området. Lake Taupo er især kendt for ørredfiskeri og er velanset blandt lystfiskere. Men området har meget mere end fiskeri at byde på. Du kan for eksempel prøve rafting, tandem-skydiving, mountainbike, eller du kan vandre ad de mange markerede ruter.

Ikke langt fra søen finder du desuden det flotte Huka-vandfald, hvor der også ligger et net af vandreruter.

Et par timers kørsel fra Lake Taupo finder du Tangariro National Park, der er et af de bedste vandreområder i New Zealand. Der er mange ruter at vælge mellem, men den mest berømte er ”Tongariro Crossing”, hvor du går blandt vulkankratere med udsigt til bjergene.

En del scener i Ringenes Herre er faktisk optaget her, og turen betegnes som New Zealands bedste en-dags-vandretur.

6 – Wellington: Storbystemning i naturskønne omgivelser

Omgivet af en hyggelig havn, grønne bakker og stejle skråninger ligger Wellington. Bybilledet er præget af victorianske huse, som giver byen en hyggelig atmosfære. Byen er et stolt kunst- og kulturcenter med et bredt udvalg af restauranter, cafeer og et aktivt natteliv.

Bymidten er lille og nem at overskue. Så du kommer også nemt rundt til fods.

Byens absolutte højdepunkt er Te Papa Tongrewa, som er New Zealands National Museum. Du bevæger dig rundt i en supermoderne og højteknologisk bygning, som, sammen med udstillingerne, fortæller historien om landets natur, kultur og historie.

7 – Napier: New Zealands største vindistrikt

Bliv hensat til en anden tid med et glas vin i hånden i New Zealands største vindistrikt, Napier.

Napier er en hyggelig kystby med et helt særlig arkitektonisk udtryk. Byen ligger ned til vandet, og har en unik historie. Under et jordskælv i 1931 gik byen nemlig til grunde – faktisk blev den helt udslettet.

Men byen rejste sig fra asken, i bedste fugl phønix stil, og blev genopført i, den dengang moderne, art-deco stilart. Det præger naturligvis stadig byen, og det er en oplevelse i sig selv at gå på opdagelse i byens gader og stræder.

Området omkring Napier og nabobyen Hastings er vidt berømte for sine vine, og grønne vinstokke pryder landskabet. I Napier kan du nyde havbrisen fra en af de hyggelige cafeer, og uden for byen venter et væld af små vingårde, hvor du kan opleve smagen af New Zealands druer.

8 – Queenstown: Prøv et bungy jump eller river rafting

Queenstown ligger umådeligt smukt omringet af fjelde, floder og den krystalklare Wakatipu sø. Byen er blandt andet kendt for sin natur, golfbaner, vingårde og actionprægede friluftsaktiviteter.

Du har for eksempel mulighed for at kaste dig ud i river rafting, eller du kan bogstaveligt kaste dig ud fra 134 meters højde med hovedet først i et bungy jump. Når du har taget springet, kan du fejre det i Queenslands gader, der byder på hyggelige barer og gode restauranter.

9 – Hvalsafari ved Kaikoura: Se kaskelothvaler og delfiner

Ved Kaikoura har du en unik mulighed for at se hvaler på en hvalsafari. På turene oplever du kaskelothvalerne og delfinerne, som begge er faste beboere i området. I juni og juli gæster pukkelhvalerne også vandene. Besøger du farvandet i december til marts er spækhuggerne på vandring, så i den periode kan du være heldig at få dem med.

Af andre faste beboere kan nævnes sæler og diverse havfugle inklusiv albatrossen. Så det er om at holde øjne og øre åbne, og en hvalsafari er en af de helt store seværdigheder og oplevelser i New Zealand.

10 – Milford Sound: Et af New Zealands højdepunkter

I Milford Sound er du havnet i et af de mest dramatiske steder i New Zealand, og en af de store seværdigheder i New Zealand. Området er blevet formet over hundredetusindvis af år af isbjerges kræfter. Naturen er spektakulær, og forfatteren Rudyard Kipling (ham der har skrevet Junglebogen) har beskrevet Milford Sound som et af verdens otte vidundere. Området udgøres af blanke fjorde, brusende vandfald og sneklædte bjergtoppe.

I Milford Sound kan du komme på smukke sejlture mellem skovklædte skråninger med små vandfald og med høje sneklædte bjerge i baggrunden. En eventyrlig kulisse, som meget vel kan blive en af New Zealand-rejsens højdepunkter.

Husk at bestille sejlturen hjemmefra, så du ikke kører forgæves. Det er naturligvis også muligt at udforske området til fods.

Ps. Fik vi sagt, at du også kan blive klogere på, hvad du skal opleve i Australien?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.