Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

Sådan planlægger du en rejse for hele familien – uden at nogen kommer til at kede sig

Få vores rejsekonsulenters 5 bedste (og afprøvede) råd, og kom godt i gang med at planlægge din næste familierejse.

Uanset om du planlægger en rejse for 2 eller 3 generationer, så er udfordringen altid at sammensætte en rejse, som alle vil glæde sig til.

Måske skal I fejre guld- eller sølvbryllup, en rund fødselsdag eller også trænger I “bare” til et afbræk fra hverdagens trummerum.

Anledningerne for en familierejse kan være mange, men målet er altid det samme: Kvalitetstid med familien.

Læs mere om generations- og familierejser her

En familierejse der samler alle generationer

Mange bedsteforældre er godt klar over, at deres børnebørn lever i en anden verden, hvor det kan være svært at følge med.

Derfor er det vigtigt at vælge en feriedestination, hvor børnene ikke keder sig og både forældre og bedsteforældre kan følge med.

Når det er sagt, så giver det en stor fleksibilitet, at rejse flere generationer sammen, fordi den enkelte har mulighed for at gøre, hvad han eller hun vil, uden at det kræver, at resten af familien nødvendigvis følger med.

Kvalitetstid er nemlig også at have mulighed for at gøre det, du vil på ferien.

En dag hvor familien deler sig op, resulterer ofte i langt bedre kvalitetstid med familien, når alle igen samles om middagsbordet sidst på dagen.

Uanset hvor mange generationer I rejser sammen, så skal den vellykkede familierejse stadig indeholde elementer, der tilgodeser alle aldre, interesser og aktivitetsniveauer. På den måde får alle mest muligt ud af ferien.

Men hvordan planlægger du en ferie, der tager højde for dem der:

 • Elsker kunst og kultur
 • “Bare” vil slappe af på stranden
 • Vil have én på opleveren og masser af udflugter
 • Drømmer om legepladser og børnevenlige aktiviteter?

Der er mange behov at dække. Heldigvis findes der både destinationer og gode tommelfingerregler, der kan hjælpe dig med at planlægge en vellykket rejse for hele familien.

“Tricket er, at planlægge en rejse, hvor alle generationer kan samles uden, at det bliver på én generations præmis.”

5 gode (og afprøvede) råd til at planlægge en vellykket familierejse

Tricket er, at planlægge en rejse, hvor alle generationer kan samles, uden at det bliver på én generations præmis.

Det kan du gøre ved at:

 1. Forventnings-afstemme hjemmefra. Husk at tage børnene med på råd. Hav luft i jeres rejseprogram til at være spontane. Hav også dage hvor I ikke SKAL noget – ellers kunne I jo lige så godt blive hjemme med alle to-do listerne, lektierne og hverdags-forpligtelserne.
 2. Have en base, for eksempel en ferielejlighed, som er både udgangs- og samlingspunkt for hele familien. På den måde er I alle samlet under ét tag samtidig med, at I har mulighed for at opleve det, I vil.
 3. Vælge et rejsemål, hvor der er oplevelser for alle generationer (mere om det nedenfor)
 4. Have så få stop på rejsen som muligt. Ingen gider at pakke en kuffert flere gange end højst nødvendigt. Og så giver det en skøn ro at have tid til (grundigt) at opleve udvalgte områder, frem for at drøne fra sted til sted.
 5. Få upartisk rejsevejledning. Ja ja, det skal du jo sige, når du skriver for et rejsebureau, tænker du måske. Men sagen er den, at er I flere generationer, og i det hele taget mange om at “bestemme” rejsens indhold, så er det en god ide at have en upartisk person med på sidelinjen. En person som ikke bare kender jeres destination (og kan rådgive om hvad I realistisk har tid til at opleve) men som også kan koordinere og hjælpe med at alle bliver hørt.

 

Gode destinationer til familierejsen – året rundt

De fleste lande kan besøges året rundt. Ofte skelner vi dog mellem høj- og lavsæson. Højsæson er ofte kendetegnet ved flest solskinstimer, men også højere priser. Modsat får lavsæsonen mest regn, men har til gengæld rasende gode priser.

Her får du (kort fortalt) en liste over oplagte familerejse-destinationer (for hele året):

 • Sommer (juni – august): Her skal du besøge Bali og glæde dig til frodig jungle, water rafting, fremragende dykker- og snorklemuligheder, kunst og kultur og virkelig lækker (og børnevenlig) mad.
 • Efterår (september – november). Kenya kan besøges året rundt. I de tidlige efterårsmåneder kan du være heldig at opleve den store vandring, hvor gnuer i hobetal krydser grænsen fra Kenya til Tanzania.
 • Vinter (december – februar). Hvem kunne ikke bruge en tur til troperne og en badeferie på kridhvide sandstrande når mørke, sne og slud rammer Danmark? Thailand er et virkelig godt valg, hvis I drømmer om en rejse til østen for hele familien.
 • Forår (marts – maj). Florida er et fantastisk feriemål for hele familien. Her finder I alle de store temaparker (bl.a. Walt Disney World og Universal Studios), Kennedy Space Center og hyggelige Winter Park for de kunst- og kulturinteresserede. Florida er også udgangspunkt for utallige krydstogter i Caribien, og de store krydstogtskibe er et slaraffenland for både store og små.

Leder du efter en god helårs-destination? Så kan Hawaii også varmt anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *