Tilbage til bloggen

Ø-hop på Hawaii

Gæsteblog skrevet af Britta Smits fra OplevUSA.dk

Gæsteblog: Britta fortæller om et ø-hop på Hawaii

Tekst og billeder af Britta Smits / OplevUSA.dk

Tanken om den lange flyvetur er det eneste, der har afholdt os fra at besøge ø-staten Hawaii, men nu skal det altså være. USA’s 50’ende stat trækker i os.
Hawaii består af 8 øer, og da vi ikke kender meget til øernes forskellige kvaliteter, er det svært for os at beslutte, hvor vi skal tage hen. Efter lidt research beslutter vi os for at tilbringe én uge på Big Island og én uge på Maui, – med en enkelt dagstur til Oahu.

The Big Island – vulkaner, vandfald og jetlag

Da vi ankommer til The Big Island, er vi i godt humør. Solen skinner, det er varmt, og vi er glade for endelig at være nået frem til vores destination, efter et døgns rejse. Landskabet vi møder, er grønt og frodigt, og fuglene kvidrer. Hotellet vi bor på, er så stort, at et lille tog kører i pendul mellem reception og værelserne. Hotellet har også en lang række forskellige aktiviteter, med kanoer og paddle-udstyr vi kan låne. I et af hotellets bassiner svømmer 5-6 delfiner rundt. Hele den første uge på The Big Island lider jeg voldsomt af jetlag, og det tager en smule af glæden. Men efter de første 4-5 dage, er døgnrytmen endelig indstillet på Hawaii tid.

 

Helikoptertur

Hjemmefra har vi booket en helikoptertur, der skal vise os øen oppefra. Helikopterturen er forholdsvis dyr, men alle pengene værd vil det vise sig. Det første sted helikopteren flyver over, er Kilauea, en af verdens mest aktive vulkaner. Vi kan tydeligt se den glohede lava, og det er fascinerende at være så tæt på en spruttende vulkan. Da vi er fløjet rundt om vulkanen et par gange, og set den fra alle vinkler, flyver vi videre ud over øen og havet. Under os kan vi se en stor flok delfiner boltre sig i havet. Vi flyver derefter hen til et meget smukt og ekstremt højt vandfald, som ikke kan ses fra land. Det er højere end Empire State Building, fortæller piloten, inden vi begiver os på vej tilbage.
Efter en dejlig uge på Hawaiis største ø er det tid til at pakke kufferterne og flyve mod Maui.

 

Maui – Oprah, lei-kranse og mødet med en havskildpadde

Flyveturen fra The Big Island til Maui tager kun 45 minutter. Vores bagage ankommer straks på det udendørs bagagebånd, og så hopper vi ellers ind i en taxa mod vores hotel. Vi får en god snak med den republikanske taxachauffør, som er meget interesseret i at høre, om det virkelig er sandt, at vi betaler 50% i skat i Danmark. Vi kører forbi en lille sidevej, og taxachaufføren fortæller, med stolthed i stemmen, at det er vejen ned til Oprah Winfreys hus.
Da vi ankommer til vores hotel, bliver vi budt velkommen på ægte hawaiiansk facon. Vi får hver en lei-krans om halsen. Hotellet ligger lige ud til vandet, og vi har en fantastisk udsigt.

 

Vi går en aftentur på stranden, og jeg beslutter lettere impulsivt at hoppe en tur i vandet. Jeg har ikke været ude i vandet mere end et par minutter, og jeg er ikke meget mere end et par meter ude, da der pludselig svømmer en kæmpe havskildpadde forbi mig. Den er ikke mere end én meter fra mig. Følelsen af forskrækkelse bliver hurtigt afløst af ekstase. Det er stadig, en af de største wild life oplevelser jeg har haft.

 

Road to Hana

Den følgende dag, står vi tidligt op. Vi har lejet en bil og vil begive os ud på den berømte Road to Hana. Ruten er kun 100 km lang, men da man max må køre 40 km/t, og der flere steder kun er ét spor, gælder det om at komme tidligt af sted, så vi kan nå at komme frem og tilbage, inden det bliver mørkt. Vejen til Hana fører os igennem 617 hårnålesving og over 59 broer, og dét er kun på udturen. På hjemturen skal vi igennem det hele igen. Der er heldigvis mange stops og udsigtspunkter langs ruten, og vi får flere gange tanket op med banana bread og drikkevarer. En enkelt gang hopper vi i vandet. Vi kører med Stillehavet på vores venstre side og med den frodige grønne regnskov på vores højre side. Det ene øjeblik vælter regnen ned, og det andet øjeblik skinner solen fra en skyfri himmel. Mauis tropiske klima betyder også, at det vrimler frem med vandfald, men vi har ikke tid til at stoppe op og nyde hver enkelt. Turen er fantastisk, og lever helt sikkert op til titlen som en af verdens smukkeste køreture.

 

Oahu – Pearl Harbour, Honolulu og Waikiki Beach

Fra Maui har vi arrangeret en éndags tur til Oahu. Vi vil begge meget gerne se flådebasen Pearl Harbour, hvor 2000 amerikanere blev dræbt og flere slagskibe blev sænket, under det japanske overraskelsesangreb i 1941. Flyveturen til Oahu tager kun en halv time, og vi bliver samlet op i lufthavnen af vores turguide. Fra lufthavnen bliver vi kørt direkte til Pearl Harbour. Stedet er stadig en aktiv flådebase, men fungerer samtidig som mindested for de mange døde. Vi viser vores billetter, og bliver derefter lukket ind på et stort aflukket område. Her er der flere forskellige ting at tage sig til. En biograf viser en kort film om angrebet på Pearl Harbour, og ikke langt derfra er der en udstilling om 2. verdenskrig. Vores billetter giver også adgang til USS Arizona Memorial. Der er naturligvis også caféer og souvenirbutikker.

Det er en stor oplevelse at besøge stedet, og vi får sat endnu et perspektiv på vores viden om krigen.

 

Efter Pearl Harbour får vi en rundtur i Honolulu. Vi får en masse spændende informationer om Hawaii, og bliver klogere på de udfordringer staten kæmper med. Blandt andet er det store antallet af biler et massivt problem.

Vi når en hurtig gåtur på Waikiki Beach, og spiser en dejlig frokost ud til vandet, inden turen går tilbage til Maui.

De to uger på Hawaii har været fantastiske. Ø’erne har været vidt forskellige, og har hver haft deres kendetegn og seværdigheder. Hvis vi skulle gøre noget om, så ville vi nok indlægge et par dage på Oahu. Én dag var ikke nok, og som de bymennesker vi nu engang er, ville vi gerne have brugt mere tid på at udforske Honolulu end hvad vores dagstur tillod.

Få flere tips til Hawaii og andre destinationer på OplevUSA.dk

Har Brittas fantastiske oplevelser på Hawaii givet dig rejsefeber? Så er kuren mod rejsefeber kun et klik væk.

Skriv et svar