Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

48 timer i Vancouver

Du har 48 timer i Vancouver. Hvor skal du starte? Hvad skal du se? I dette indlæg giver vi dig vores bud på, hvordan du får mest ud af 48 timer i en af Canadas smukkeste byer.

 

Selvom Canada ofte bliver forbundet med sneklædte bjergtoppe, nåletræsskove og smagradgrønne bjergsøer, så har landet også en række storbyer, der i den grad fortjener et besøg på din kør-selv ferie i Canada.

En af dem er Vancouver, og her får du vores bud på, hvordan 48 timer kan bruges i Vancouver.

Vancouver ligger i provinsen British Columbia, og Vancouver-området er med sine 2,4 millioner indbyggere, det tredjestørste byområde i Canada efter Toronto og Montreal.

Dag 1

Morgen – Stanley Park med de berømte totempæle

Start dagen ud med en god morgenmad på en af byens mange hyggelige morgenmads cafeer. Det kunne f.eks. være Jam Cafe YVR, der er kendt for deres brunch.

Når morgenmaden har lagt sig, kan du bevæge dig hen mod byens første, største og mest besøgte park. New York har Central Park og Sydney har Hide Park, men Vancouver har Stanley Park. Her har du over 400 hektar canadisk natur, som bare venter på at blive udforsket.

I 2014 kårede TripAdvisor de 25 bedste parker i verden, hvor Stanley Park vandt – med god grund. I Stanley Park finder du både strand, skov og bjerge i horisonten – parken har det hele. Hop på en cykel eller gå langs den kendte Seawall Walk, hvor du kommer rundt om hele parken.

Hvis du rejser med små børn eller bare ikke har lyst til at gå hele vejen rundt om parken, kan du også hoppe på Stanley Park Train. Her kører du gennem parkens smukke skov og kommer forbi flere af parkens højdepunkter blandt andet de farverige totempæle.

Middag – Shopping og virtuel flyvetur

Når du har udforsket Stanley Park, kan du bevæge dig ned mod Downton Vancouver. Der er blot 30 minutters gang fra Stanley Parks udgang til, at du står på en af de mere kendte gader i byen – Robson Street.  Her finder du H&M, Zara og alle de andre store brands. Det er også her, at du finder lækre cafeer og restauranter. Når sulten trænger sig på, er Forage bestemt et besøg værd. Her får du lækkert lokalt mad med et menukort for alle.

Efter shopping og frokost kan du gå ned mod Vancouver Harbour, hvor du, udover den smukke udsigt til North Vanocuver, også finder FlyOver Canada. Her kan du få en virtuel flyvetur, hvor du i en flysimulator bliver  “fløjet” over de smukkeste naturperler i Canada. Det er en smart måde at se Canadas højdepunkter, når du kun har 48 timer.

Hvis du rejser uden børn, og en virtuelflyvetur over Canada ikke lige er sagen, så ligger Vancouver Art Gallery også i gåafstand fra havnen. Det er et imponerende museum med skiftende udstillinger året rundt.

Vancouver

Aften – Specialøl og lokalstemning

Slut dagen af i det hippe område Commercial Drive (eller som de lokaler kalder det: The Drive). Området er spækket med streetart, vintage butikker, hyggelige barer og restauranter. Snup en specialøl, fordøj byens indtryk og mærk stemningen blandt de lokale.

 

Dag 2

Morgen/formiddag – Pandekager og fysikunderholdning

Vancouver har et stort udvalg af cafeer, som specialiserer sig i pandekager – så hvorfor ikke bare starte dagen der?

Jethro’s Fine Grub på Fraser Street serverer eminente pandekager, så hvis du går pandekagevejen, er det stedet!

Når morgenmaden er overstået kan du få en oplevelses- og lærerig oplevelse i Science World. Det er Vancouvers svar på Eksperimentariet, og du finder det i den sydlige del af Downtown. Videnskabsmuseet  holder til i en kæmpe kuppelbygning, der lyser op om aftenen. Ligesom Eksperimentariet i København, henvender Science World sig mest af alt til børn og unge. Det er dog ikke ensbetydende med, at du som voksen ikke kan have en underholdende dag i Science World.

Ildshows, robotter og et hav af interaktive udstillinger gør din formiddag i videnskabens tegn underholdende og lærerig.

Når Science World er blevet udforsket, kan du gå langs False Creek, indtil du rammer Granville Island. Igen kan der trækkes paralleller til København. For Granville Island minder på flere områder om Refshaleøen. Lækre madboder og streetart pryder begge halvøer, og er et populært mødested både for lokale og turister.

På Granville Island finder du også Granville Public Market. Markedet er indendørs og et oplagt sted, hvis du vil have lokale delikatesser eller en hjemmelavet souvenir.

Science World

Middag/aften – Hængebro og historisk bydel

Frokosten er overstået, og nu skal du lidt væk fra storbyens stress og jag. Hop på en shuttlebus fra Downtown, og tag op mod den nordlige del af Vancouver. Her kan du opleve en af Vancouvers absolutte højdepunkter – Capilano Suspension Bridge.

25 minutters kørsel fra byens centrum ligger Capilano River Regional Park. Det er i denne park, du finder den imponerende hængebro. Den 140 meter lange hængebro blev bygget i 1889 og er sidenhen blevet besøgt af millioner af turister.

Det er svært ikke at blive fascineret over, at stå på en hængebro i den smukkeste natur kun 20 minutter fra storbyens højhuse og tætte trafik.

Hængebroen er ikke det eneste Capiliano River Regional Park kan tilbyde. Du kan også bevæge dig ud på nogle af parkens mange vandreruter, hvor du oplever nåleskov og floder i bedste canadisk stil.

Når mørket falder på, kan du hoppe på en shuttlebus tilbage til centrum, nærmere bestemt Gastown. Området er en af byens ældste og mest historiske. Det er svært at finde dårlige spisesteder i Gastown, så det er oplagt at vælge en restaurant her, hvis det er dit sidste måltid i Vancouver.

Tip: Den mexicanske restaurant Gringo og The Flying Pig, der serverer traditionelt canadisk mad, er i den grad et besøg værd.

 

PS. Går rejsen til Canadas østkyst? Så bliv klogere på, hvad du kan opleve i Toronto, Montréal, Québec, Ottawa og Niagara Falls her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *