Sådan får du mest for pengene, når du rejser med camper i New Zealand

Vi har udvalgt 10 gode råd til dig om alt fra overnatning til transport, madbudget og aktiviteter i New Zealand.

Forbered dig på venstre-kørsel, overnat hos lokale vinbønder eller i den vildeste natur, og vær sikker på, at du har købt den rigtige forsikring og at dine vandresko er gået til inden det er for sent.

Vi håber, at vores råd kan hjælpe dig, så du får det bedste ud af din autocamper-ferie på New Zealand.

1. Freedom camping – helt tæt på naturen, året rundt

Freedom camping betyder, at du kan parkere din camper og slå lejr stort set hvor du har lyst. Er du i tvivl, om hvor du må campere, kan du altid forhøre dig hos den lokale turist information eller på DOC’s, Department of Conservation, hjemmeside. Freedom camping giver dig en enorm fleksibilitet, er gratis og du får mulighed for at vågne op med udsigt til floder, søer, gletsjere, bjergtinder eller havet – hver dag!

2. Mød kiwi’erne – overnat hos lokale vinbønder og kunstnere

Rejser du med en selvforsynet camper (dvs. udstyret med toilet og egen spildevandstank) kan du overnatte hos lokale vinbønder, kunstnere eller frugtavlere. Dette giver dig en helt unik chance for at komme ”bag om scenen” og møde de lokale newzealændere, også kaldet kiwi’er. Samtidig har du mulighed for at købe og nyde godt af de lokale råvarer og samtidig støtte lokalsamfundet.

3. Venstre kørsel – forbered dig og husk kørekortet

Indstil dig på, at trafikmønsteret er væsentligt anderledes når du sætter dig bag rattet i din camper i New Zealand. Sørg for, at du er frisk og veludhvilet og brug 10 min. på at studere dagens køreplan, så du er forberedt på afkørsler, rundkørsler m.m. Vær også opmærksom på, at der især på Sydøen er lave broer. Tjek om din camper kan gå under.
Undersøg evt. de lokale trafikregler, og hold et vågent øje med andre bilister og fodgængere. Desuden sidder gearstangen i venstre side, og du skal huske at køre venstre om i rundkørsler og overhale højre om.

Og så skal du selvfølgelig huske at medbringe et internationalt kørekort. Kørekortet gælder i ét år og koster 25 kr. (2017). Det internationale kørekort erstatter IKKE dit danske kørekort, så husk også at medbringe dit almindelige kørekort. Du får dit internationale kørekort i kommunens borgerservice.

4. Vejret er ligesom i Danmark – bare omvendt

Når det er sommer i Danmark, er det vinter i New Zealand. Og når det er forår i Danmark, er det efterår i New Zealand. Klimaet i New Zealand svarer næsten til det danske – også her kan du opleve fire årstider på én dag! Lag på lag er løsningen, når du klæder dig på om morgenen, og du kan gøre dig selv den tjeneste at pakke din kuffert eller backpack derefter, så du ikke pludselig skal til at investere i ekstra tøj på turen.

5. Book færgebillet i god tid – fra Nord- til Sydøen tur/retur

Skal du fra nord- til sydøen med din camper, er det en god idé at booke din færgebillet i god tid. Prisen stiger jo tættere på afgang du kommer, og i højsæson er der rift om pladserne. Sejlturen over Cook Strait, fra Wellington til Picton, varer ca. 3 timer, og færgebilletten med en camper koster fra NZD 300 (ca. 1.300 kr).

6. Hvor meget skal vi regne med i madbudget?

Det spørgsmål bliver vi ofte stillet. Svaret er, at du skal regne med, at prisen i et supermarked i New Zealand er den samme som i Danmark. Og læg så 10-20% oveni, hvis du gerne vil forkæle dig selv og familien lidt ekstra på ferien. Vores bedste råd er, at du går efter lokale råvarer. Agurker koster fx en formue, hvorimod Kiwifrugter er næsten gratis.

7. Book en camper med plads til alle – også på våde dage

Det lyder som logik for burhøns, men alligevel booker mange en camper der er for lille. Forestil dig en regnvåd dag, hvor alle er ”tvunget” til at være indendøre. Der skal laves mad, ryddes op, leges og spilles spil, tages middagslure osv. – vel at mærke, uden at I vælter rundt oven i hinanden. Hav det blot in mente inden I booker jeres camper. Hvis I rejser med børn, kan I evt. overveje at købe et ekstra telt til børnene, hvor de både kan lege og sove i fred.

8. Vær sikker på, at din selvrisiko er kr. 0,-

Hav altid en forsikring når du rejser med camper, og sørg for, at din selvrisiko er kr. 0,-. Hvorfor, tænker du måske? Sagen er den, at den merpris du betaler for din forsikring, hvis selvrisikoen skal være nul, oftest kun er en brøkdel af, hvad det vil koste dig, hvis uheldet er ude.

9. Gå dine vandresko til og undgå vabler

New Zealand er et mekka for vandre-entusiaster – uanset om du er til dagsudflugter eller 14-dages ture. Ejer du ikke allerede et godt par vandresko- eller støvler, så anbefaler vi, at du køber et par i god tid hjemmefra (fx 2-3 mdr. før afrejse). Dernæst er det bare om at få dem gået til, så gnavesår og vabler ikke skal ødelægge de smukke udsigter og vandreture for dig.

10. Lej en cykel

Ønsker du endnu mere bevægelsesfrihed på din ferie, så er det muligt at leje mountain bikes (og cykelstativ) til udvalgte campere. Med en cykel kommer du fx let rundt i byerne, men du får også adgang til det enorme netværk af cykelstier du finder i New Zealand. Vil du have inspiration til cykelruter så klik HER

11. Bonus råd! Medbring en stikdåse

Husk en adapter, og vær opmærksom på, at der ikke er mange stikkontakter i en camper.

 

Har du brug for hjælp til at sammensætte din rejse til New Zealand?

Vi har mange flere gode råd – og vi elsker at dele ud af dem.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

Du kan også få inspiration til din kør-selv rute og læse mere om udflugter i New Zealand, og få en idé om alt det New Zealand har at byde på – og om det er noget for dig.