Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

Rejsen til New Zealand

Længde: 23 dage / 20 nætter  •  Priser fra kr. 24.765,-

Kør-selv ferie med store naturoplevelser, verdensberømte vinområder og hyggelige storbyer

New Zealand har et utal af seværdigheder, og det er umuligt at opleve dem alle på én kør-selv ferie. Men på denne kør-selv-tur oplever du landets absolut største attraktioner. Den 21 dage lange rejse fra nord til syd tager dig gennem New Zealands smukkeste naturområder.

Undervejs oplever du:

  • Glow Worms og kalkstenshuler i Waitomo grotterne
  • Varme kilder, kogende gejsere og duft af svovl i Rotoura
  • Hyggelig bystemning i Wellington
  • New Zealands bedste vinområder
  • Hvalsafari i Kaikoura
  • Togtur på en af verdens flotteste togstrækninger
  • Vandreture ved Fran Josef gletsjeren

Du kan supplere din kør-selv ferie til New Zealand med spændende udflugter. Se for eksempel gletsjerlandskabet fra helikopter, eller hvad med at opleve en stjernehimmel af glowworms?

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

Husk at ruteforslaget nedenfor også er relevant for dig, der vil rejse med autocamper i New Zealand.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
23 dage / 20 nætter
Start:
Auckland
Højdepunkter:

Auckland – Rotorua – Tongariro National Park – Kaikoura – Franz Josef Glacier – Christchurch

Slut:
Christchurch
Priser fra:
DKK 24.765,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Turen går nu mod New Zealand

Dag 2-3: Auckland

Velkommen på dit hotel i Auckland

Ved ankomsten til Auckland afhenter du bilen i lufthavnen og kører til hotellet. Her er der tid til at slappe lidt af  efter den lange rejse, inden du kigger på bylivet. Der er en livlig atmosfære i- og omkring Lorne og Queen Streets, hvor du helt sikkert møder den venlige lokalbefolkning.

Marinemiljø og færgetur

Newzealænderne er bidt af sejlsport, så et godt sted at starte kunne være en tur til Americas Cup Village og havnefronten. Herfra kan du tage en kort færgetur på et kvarterstid til Devonport, der er en hyggelig lille forstad med smukke victorianske bygninger, fine små butikker og rigt cafémiljø.

Oplev Parnells trævillaer og kunstgallerier

I centrum er det også værd at slentre gennem bydelen Parnell, der byder på gamle trævillaer, caféer og kunstgallerier med et snert af boheme-atmosfære.
 Ønsker du at se det hele lidt fra oven – og med et sug i kroppen – kan det gøres på Auckland Bridge Climb. Dette er ikke nogen helt almindelig klatretur. Brovandringen foretages iført sikkerhedsseler på stier af jerndragere, der ligger under vejbanen op til 65 meter over havet.

Se byen fra 328 meters højde

Ønskes mere trygge omgivelser og endnu større højde, kan du tage elevatoren op i det 328 meter høje Skytower, hvorfra du har en fabelagtig udsigt over byen og omegn. I toppen af tårnet serveres i øvrigt rigtig god mad.

Dag 4: Auckland - Rotorua

Glowworms og kalkstenshuler

Hvis du har planer om at opleve de selvlysende sankthansorme i Waitomo grotterne, bør du tage fra Auckland fra morgenstunden. På den måde er du ved grotterne, inden turistbusserne når frem. Selvlysende orme er ikke noget særsyn i New Zealand, men netop i Waitomos enorme system af kalkstenshuler er betingelserne optimale for, at millionvis af disse lysende orme kan formere sig.

Spa og velvære i Rotorua

Tager du turen omkring Waitomo, må du regne med, at køreturen bliver omkring 2,5 time længere til dagens mål: Maoriernes kulturelle højborg i Rotorua, hvor den helt store afslapning til gengæld venter i Rydges Hotels dejlige spa-værelser.

Dag 5: Rotorua

Varme kilder og kogende gejsere

I Rotorua kan du opleve både dramatisk natur og landets rige oprindelige kultur. Helvedes forgård ligger ikke dybt her, hvor jordens termiske varme konstant fyrer op under varme kilder og kogende gejsere, der sprutter vandsøjler en snes meter i vejret.

Duften af svovl

“Helvedes dit” og “Fandens dat” er alle vegne noteret på skilte for mudderbade og alskens andre kursteders helsebringende tilbud fra denne heksekedel. Længe før du når byen, kan du lugte svovlet, der prutter op af de mange mudderhuller i jorden.

Maori kultur med dans og kunsthåndværk

Den oprindelig Maori kultur er stadig stærk i denne del af landet, og lokale Maoriere optræder med deres traditionelle danse og sælger desuden smukt fremstillet kunsthåndværk.

Rainbow Springs og hangi-middag

Gå ikke glip af Rainbow Springs, hvor bl.a. den sjældne kiwi-fugl og tuatara-øglen kan ses. Slut dagen med en hangi-middag; Maoriernes traditionelle ret, der koges i den varme undergrund. Middagen indtages samtidig med, at Maorierne optræder med deres traditionelle danse.

Dag 6: Rotorua - Tongariro National Park

River rafting, jetbåd og bungy jump

New Zealand er kendt for alverdens adrenalin-pumpende udfoldelser, og en stor del af dem tilbydes her i området. Deriblandt river-rafting og kajak-sejlads gennem dramatiske vandfald, race med jetbåde, bungy-jumping og meget andet. Ønsker du at sejle på de flotte søer og evt. prøve kræfter med områdets fantastiske ørredfiskeri, kan du med fordel blive i Rotorua eller tage syd på til den billedskønne Lake Taupo.

Filmkulisse i Ringenes Herre

I Tongariro finder du  af de bedste områder for en-dags vandreture i hele landet. En af turene tager dig op til en række rå vulkankratre, hvorfra du belønnes med en fantastisk udsigt over områdets sneklædte bjerge. En del scener fra filmen “Ringenes Herre” er optaget her.

Dag 7: Tongariro National Park - Wellington

Velkommen til Wellington!

Turen går nu fire timer sydpå gennem parken til New Zealands hovedstad, Wellington.

Med bjergene i ryggen ligger byen presset ned mod vandet og det flotte Cook Strait. Byens centrum er ikke særlig stort, og det kan let udforskes til fods. Ved havnefronten ligger talrige caféer, men kig også forbi Courtenay Place, hvor der er et rigt udbud af restauranter samt et behageligt natteliv.

Historiske oplevelser på Nationalmuseet

Glem heller ikke Wellingtons absolut største attraktion: Te Papa Tongarewa. Dette er New Zealands nationalmuseum, og det er så absolut et must for alle besøgende. Museet huses i en supermoderne, højteknologisk bygning, der rummer rigtig meget god information om New Zealands natur, kultur og historie.

Dag 8: Wellington - Nelson (Abel Tasman National Park)

Velkommen ombord på din færge til Sydøen

Bilen afleveres fra morgenstunden ved færgelejet, inden du går ombord på færgen til Sydøen. (Har du valgt at gøre turen i autocamper, bringes denne med på færgen).

Overfarten tager omkring timer. Den sidste time er værd at tilbringe på dækket, hvorfra du kan nyde den spektakulære indsejling gennem Queen Charlotte Sound. I Picton står en ny bil klar til dig, så du kan fortsætte langs nordkysten og de gyldne strande til Nelson, der danner base for det næste par dages oplevelser.

Dag 9: Nelson (Abel Tasman National Park)

Velkommen til kunstnerby

Nelson har længe været et populært tilholdssted for kunstnere af forskellig art. Området er rigt på godt ler til keramikere og skulptører, mens kunstmalere kan nyde godt af det fantastiske lys. Byen har derfor et flamboyant kunstnerliv, der er værd at udforske.

Natur oplevelser i Abel Tasman National Park

Fra Nelson er der desuden kun en times kørsel til Abel Tasman National Park, hvor snoede og kuperede vandrestier fører gennem den frodige vegetation. Abel Tasman National Park byder også på mulighed for kajaksejlads i det rolige vand langs kysten, og er du heldig, får du måske selskab af delfiner og sæler.

Dag 10: Nelson - Kaikoura

Køreture gemmen nogle af de bedste vindistrikter

Kør tilbage østpå gennem Marlborough området og derefter sydpå til Kaikoura gennem nogle af New Zealands bedste vindistrikter. Flere forskellige druer vokser her, men især hvidvinene på Sauvignon Blanc og Chardonnay er i sand verdensklasse.

Tip: Er du til skaldyr – så nyd en middag på White Morph Motel Inn. Kysten er kendt for sine skaldyr, og navnet Kaikoura er faktisk sammensat af de to Maori-ord: kai (mad) og koura (languster).

Dag 11: Kaikoura

Hvalsafari

Den helt store attraktion i Kaikoura er hvalsafari. Men det er også her, du kan komme ud at svømme med delfiner og sæler. Står en hvalsafari højt på ønskesedlen, bør den bestilles hjemmefra. Ellers kan du risikere, at alle pladserne er udsolgt.

Dag 12: Kaikoura - Christchurch

Du ligger nu Kaikoura bag dig

Havet og dyrelivet omkring Kaikoura er fantastisk, og der er tid til en sidste morgenudflugt, før den to timer lange køretur langs kysten ned til Sydøens største by, Christchurch.

Byen med floder, botanisk have og sporvogne

“The Garden City”, som byen også kaldes, byder på et smukt sceneri af bugtede floder, en flot botanisk have og et væld af farvestrålende blomster. Havebyen er som skabt til afslapning, så hvorfor ikke tage på en hyggelig og informativ tur med sporvognen?
 Da du næste dag fortsætter med tog, afleveres bilen i løbet af dagen på udlejningsselskabets kontor i Christchurch.

Dag 13: Christchurch - Franz Josef Glacier

Togtur på en af verdens flotteste jernbanestrækninger

Turen med TranzAlpine Express morgentoget via Arthurs Pass til Greymouth tager godt fire timer, og denne rejse fra østkysten til vestkysten betragtes som en af de flotteste jernbanestrækninger i verden. Nyd turen, mens toget langsomt stiger op mod bjergene, gennem tunnellerne og krydser bjergpasset, The Divide.

Naturoplevelser og udsigt til klippelandskaber

I Greymouth står en ny bil klar, og de sidste 190 kilometer til Franz Josef foregår op og ned ad skovklædte bjergsider. Efter en dag med afvekslende naturoplevelser kan du nu slappe af med udsigten til rå klippelandskaber på Sydøens dramatiske og tyndt befolkede vestkyst.

Dag 14: Franz Josef Glacier

Gletjsere og vandreture

Af Sydøens godt 60 gletsjere er Fox Glacier og Franz Josef Glacier de to mest imponerende. Området lokker med fantastiske vandreture, og det er muligt at booke en guidet tur op på selve gletsjerisen. En anden mulighed er at se området fra helikopter eller små fly på en såkaldt “flightseeing”.

Fra flyet eller helikopteren kan du desuden betragte Mt. Cook, som med sine 3.764 meter er New Zealands højeste punkt.

Dag 15: Franz Josef Glacier - Queenstown

Betagende køretur

Dagen byder på den flottest tænkelige køretur over passene til Queenstown. Men de, der ønsker at opleve Lake Matheson på vejen, gør klogt i at starte inden solopgang. Beregn cirka en time til at vandre rundt om den spektakulære sø, hvor Mt. Tasman og Mt. Cook spejler sig i det blikstille vand. Chancerne for klart vejr er størst tidligt om morgenen.

Vandfald, skove, sletter, floder og himmelblå søer

Der er godt syv timers kørsel videre til Queenstown gennem Haast Pass og Wanaka, hvor sceneriet konstant ændrer sig fra bjerge med masser af vandfald og skove, til sletter, floder og himmelblå søer. På nogle stræk vrider vejen sig i en sådan grad, at du ind imellem føler, du kan se dig selv i nakken. Undervejs passerer du også den gamle guldmineby, Arrowtown, samt den verdensberømte bungy jump bro.

Området for sportsfreaks og vovehalse

Du er nu ankommet til endnu et område for sportsfreaks og vovehalse. Folk fra hele verden kommer hertil på jagt efter nye adrenalin-kick i form af bl.a. elastikspring, kajakture gennem vilde vandfald, river rafting, faldskærmshop, jetboating, para-gliding, hang-gliding og alle mulige andre dristige udfoldelser. Har du ikke selv modet til at tage springet, er det ganske fornøjeligt at se andre kaste sig ud i vildskaben.

Dag 16: Queenstown

Spring fra 43 meters højde og helt op til 143 meter

Queenstown er nok bedst kendt for at være en ægte legeplads for voksne, der vil overskride nye grænser. Vil du prøve bungy-jump, kan du vælge mellem spring fra 43 meter og helt op til 143 meter. Skippers Canyon og Pipeline er gode steder at se springet an.

Hyggelig bystemning og gode udflugtsmuligheder

Alt i Queenstown foregår dog ikke i højeste gear. Byen er i sig selv hyggelig, og uden for bygrænsen venter et fint udbud af smukke halv- og heldags vandreruter. Turistkontoret har en gratis folder med turforslag og rutekort.

Dag 17: Queenstown - Milford Sound

Milford Sound krydstogt med overnatning

Der køres fra Queenstown via Te Anau, der byder på en betagende sø samt grotter med selvlysende sankthansorme, til et af New Zealands smukkeste områder: Fiordland National Park og Milford Sound.

Sejltur på Milford Sound

Bilen stilles ved molen i Milford, hvorefter du går ombord i Milford Wanderer eller Milford Mariner. Snart står du til søs og sejler ud i Det Tasmanske Hav gennem betagende fjorde prydet med regnskove og stejle bjergvægge, hvor brusende vandfald vælter i dybet. På vej mod Miltre Peak vil skibets guide beretter om turen og naturen.
I løbet af dagen er der mulighed for gratis at prøve blandt andet sejlads i kajak og forskellige andre aktiviteter. Efter en 3-retters middag kastes der anker i Harrison Cove, og når trætheden melder sig, er kahytterne klar.
Overnatning på Milford Wanderer foregår i fælleskahyt uden bad og toilet, mens der er overnatning i privat kahyt med bad og toilet på Milford Mariner.

Dag 18: Milford Sound / Manapouri - Dunedin

Velkommen til landets ældste universitetsby

Skibene vender tilbage til molerne om morgenen. Herfra er der cirka 4-5 timers kørsel til Dunedin. Dunedin er landets ældste universitetsby og et livligt sted, hvor omkring 20.000 studenter og andre unge mennesker sætter deres præg på bylivet. Men også mange kunstnere har forelsket sig i Dunedin og slået sig ned her. Den victorianske byggestil, som skotterne i sin tid bragte med sig, er stadig velbevaret i mange af byens huse, hvoraf en del er mere end 150 år gamle. Det er meget på disse kanter.

Dag 19: Dunedin

Oplev albatrossen yngle, pingviner og søløver

Ud over at nyde byens arkitektur og livet i gaderne kan det anbefales at besøge den nærliggende Otago halvø, der byder på spektakulære kystscenerier samt guldminer.

Her kan du som det eneste sted i verden opleve albatrossen yngle på beboet fastland. Men også pingviner og søløver i hundredvis boltrer sig langs disse kyster.

Dag 20 Dunedin - Lake Tekapo

Pingviner, vandretur og gletsjere

Fra Dunedin køres nordpå i godt fire timer til Mount Cook. Først fører turen dig langs kysten til Oamaru, hvor flere forskellige slags pingviner yngler i havneområdet. Herefter fortsættes ind i landet til bjergkæden The Divide, hvor opstigningen mod New Zealands højeste bjerg for alvor begynder. Området omkring Mt. Cook er rigt på vandreture, og på toppen af bjerget kan du vandre direkte på gletsjere. Lyder dette lige lovligt koldt, kan du også vælge at nyde det storslåede panorama i lune omgivelser fra baren på Hermitage Hotel.

Tag postkort-skønne billeder ved Lake Tekapo

Tilbage på hovedvejen er der ikke langt til Lake Tekapo, der ligger i 707 meters højde. Luften i dette område siges at være den klareste luft på den sydlige halvkugle. Sikkert er det i hvert fald, at bjergene i det fjerne synes at være meget tættere på, end de i virkeligheden er. Deres konturer trækkes skarpt op, og farverne står klokkeklare i den klare luft. Betingelser som disse er ideale til fotografering, og det er en fornøjelse at se sine fotos fra dette område.

Stenkirke, solnedgang og stjernehimmel ved Lake Tekapo Lodge

Er der kræfter til overs, kan en vandretur langs søen anbefales. Også her forbavses du over spillet i det turkisfarvede vand, som får en helt speciel kulør på grund af mikroskopiske klippepartikler fra gletsjernes smeltevand. Kig også indenfor i den pittoreske lille stenkirke, Church of the Good Shepherd, som tager sig helt vidunderlig ud i solnedgangen. Der overnattes i den hyggelige Lake Tekapo Lodge.

Men vent med at gå i seng til du har været udenfor i nattens mørke og betragtet stjernehimlen, som er helt enestående i den klare luft.

Dag 21: Lake Tekapo - Christchurch

Køretur til Christchurch

Der er små 200 kilometer fra Lake Tekapo til Christchurch. Men til forskel fra de foregående dage er der ingen bjergkørsel. Du kan således være hurtigt fremme, så der vil være tid til at nyde byen. Lej for eksempel en af de gondollignende både på Avon floden og stag dig gennem de smukke omgivelser. Eller gør de sidste indkøb i denne hyggelige by, der også byder på mange glimrende caféer.

Dag 22: Christchurch

God rejse hjem!

En stor og begivenhedsrig rejse gennem New Zealand er ved at være afsluttet. Bilen afleveres enten på kontoret i byen eller i lufthavnen.

Dag 23: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse*
24.765,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse*
28.740,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
31.855,-
*To værelser kan forekomme
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Auckland/Christchurch t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
19 nætter på turistklasse hoteller
2 dage/1 nat Milford Sound Wanderer i fælles kahyt uden bad og
toilet (måltider inkl.)
21 dages billeje (se detaljer herunder)
Færge mellem Wellington og Picton
Togrejse med TranzAlpine fra Chrichurch til Greymouth
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Auckland2
Rotorua2
Tongariro National Park 1
Wellington1
Nelson2
Kaikoura2
Christchurch1
Franz Josef Glacier2
Queenstown2
Milford Sound 1
Dunedin2
Lake Tekapo 1
Christchurch1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota Corolla manuel eller lignende (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Toyota Camry eller lignende (større bil kan tilkøbes)
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Iben og se hvor i verden hun har rejst

Iben Thriege

Rejsekonsulent / Partner

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev