Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

New Zealand – kort & godt

Længde: 17 dage / 14 nætter  •  Priser fra kr. 26.525,-

Det bedste af New Zealand på 15 dage

Denne kør-selv ferie på New Zealand er til dig med begrænset tid, som gerne vil opleve det bedste af New Zealand, og hvor det meste er planlagt hjemmefra.

Kort over New Zealand

På et verdenskort syner landet ikke af meget, men New Zealand er faktisk på størrelse med Storbritannien, og fra Auckland i nord til Milford Sound i syd er der over 1600 km via landeveje. Fordi landet er så tyndt befolket er der kun få store hovedveje mellem byerne som, dikteret af den lokale geografi, bugter sig rundt om bjerge, søer og floder. Til gengæld sikrer de kringlede ruter en endeløs række af svimlende smukke udsigter.

Med kun 15 dage til at køre landet rundt, er det vigtigt at prioritere kør-selv-feriens stop, når du planlægger turen hjemmefra, og at din lejebil står klar i lufthavnen. Det er også vigtigt, at du har styr på dit kørekort hjemmefra.

Herunder kan du se et kort over New Zealand med ruten indtegnet.

Højdepunkter på rejsen

Glæd dig til at opleve det bedste af New Zealand, på en kør-selv ferie, der viser dig de vigtigste højdepunkter samt naturoplevelser af den helt store skuffe på både New Zealands nord- og sydø.

Rejsen starter i metropolen Auckland på nordøen og slutter i atmosfærefyldte Christchurch på sydøen.

  • Lysende glow worms i Waitomo Caves
  • Boblende mudderpøle og aktive gejsere i Rotorua
  • Havnemiljø og victorianske huse i Wellington
  • Køretur ad en af de smukkeste togstrækninger i verden
  • Guidet vandretur ved Franz Josef
  • Jetboat safari i Queenstown
  • Sejlture mellem skovklædte skråninger med små vandfald på Milford Sound

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

TIP! Det er også muligt at opleve New Zealand i autocamper. Her kan du fx se, hvordan du får mest for pengene, når du rejser med autocamper i New Zealand

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
17 dage / 14 nætter
Start:
Auckland
Højdepunkter:

Auckland – Rotorua – Queenstown – Milford Sound – Christchurch

Slut:
Christchurch
Priser fra:
DKK 26.525,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Flyrejsen mod New Zealand påbegyndes

Dag 2: Ankomst Auckland

Velkommen til Auckland

Ved ankomsten til Auckland afhentes bilen i lufthavnen, og du kan herefter køre til hotellet i byen. Stræk benene ovenpå den lange flyrejse og gå en tur i Auckland. Oplev den hyggelige og livlige atmosfære omkring Lorne og Queen Streets eller gå en tur ved Americas Cup Village og havnefronten – at New Zealand er en sejlsportsnation fornægter sig ikke.

Dag 3: Auckland - Waitomo Caves - Rotorua (350 km.)

En stjernehimmel af lysende Glowworms

Turen går nu sydpå, og dagens første stop er Waitomo Caves, hvor du finder en labyrint af kalkstensgrotter og underjordiske floder. Turen inkluderer en guidet sejltur på de underjordiske floder, alt imens lysende Sankt Hans-orme danner en flot “stjernehimmel” i grotternes lofter.

Boblende mudderpøle og gejsere der skyder søjler af kogende vand op i luften

Målet for dagens køretur er byen Rotorua, og som du nærmer dig, er lugten ikke til at tage fejl af. Rotorua er en af Nordøens helt store attraktioner. Der er meget høj termisk aktivitet i Rotoura, så i- og omkring byen, kan du derfor opleve de forunderlige landskaber, som den termiske aktivitet har skabt. Her er boblende mudderpøle, dampende varme kilder og gejsere der sender søjler af kogende vand flere meter op i luften.

Det er fascinerende at opleve jordens kræfter så tæt på, men naturkræfterne bliver også udnyttet på bedste vis, så du flere steder i byen kan nyde godt af spabade og wellness behandlinger, alle baseret på områdets varme undergrund.

Dag 4: Rotorua

Kunst, håndværk og en aktiv gejser

Du har hele dagen til at se nærmere på Rotorua og omegn og de naturfænomener, der gør byen så særlig. Med i rejsens pris er bl.a. Whakarewarewa Geothermal Valley, som du finder lige udenfor Rotorua. Her ligger Te Puia med Maori Arts & Crafts Institute med traditionel kunst og håndværk. Det er også her du finder områdets berømthed, Pohutu-gejseren, som 20 gange i døgnet sender en 30 meter høj søjle af varm vand op i luften.

Fåreflokke og hyrdehunde i aktion

Du har også adgang til Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, hvor du kan se nærmere på New Zealands flora og fauna. Sidst men ikke mindst kan du besøge Agrodome, en arbejdende farm, hvor du kan opleve fåreflokke og hyrdehunde i aktion.

Maori hangi-fest

Om aftenen er du inviteret til maori hangi-fest, et kulturelt indslag med sang, dans og underholdning, og efterfølgende traditionel maori middag, hvor maden tilberedes på varme sten.

Dag 5: Rotorua - Wellington (450 km.)

Nationalparken med tre aktive vulkaner

Du lægger nu Rotoura bag dig og kører atter sydpå forbi Lake Taupo, New Zealands støreste sø og Tongariro National Park. Tongariro National Park domineres af de tre aktive vulkaner Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro og parkens rå natur har da også lagt kulisse til flere scener i “Ringenes Herre” filmene.

Et af de bedste vandreområder

Området er også kendt som et af de bedste vandreområder i New Zealand, så er du frisk på at snøre vandreskoene venter der fantastiske udsigter oppe i højderne.

Målet for dagens køretur er New Zealands hyggelige hovedstad, Wellington.

Dag 6: Wellington

Havnemiljø, victorianske huse og et rigt udvalg af spisesteder

Wellington ligger fantastisk smukt omgivet af havnen, grønne bakker og stejle skråninger, bebygge med smukke victorianske huse. Byen er stolt af at være kunst- og kulturcenter, og den byder på et rigt udvalg af restauranter og caféer samt et aktivt natteliv.

Hitstoriske oplevelser på nationalmuseet

Selve bymidten er lille og nem at overskue til fods. Kig f.eks. forbi havnefronten men glem heller ikke Wellingtons absolut største attraktion: Te Papa Tongarewa som er New Zealands nationalmuseum, og det er et must for alle besøgende. Museet huses i en supermoderne, højteknologisk bygning, der rummer rigtig meget interessant information om landets natur, kultur og historie.

Dag 7: Wellington - Picton - Christchurch

Stig ombord på din færge til Sydøen

Tiden er kommet til at tage afsked med Nordøen og fortsætte videre til Sydøen. Bilen afleveres fra morgenstunden ved færgelejet, hvorefter du går ombord på færgen, der sejler dig til Picton på Sydøen. Overfarten tager omkring tre timer og specielt den sidste time, under indsejlingen gennem Queen Charlotte Sound, er værd at tilbringe på dækket.

Togtur gennem kystlandskaber

Fremme i Picton går turen nu videre med Coastal Pacific toget langs kysten ned til Christchurch. Der venter en togtur ud over det sædvanlige forude, hvor du kører igennem nogle af New Zealands flotteste kystlandskaber.

Ved ankomsten til Christchurch bliver du kørt til hotellet.

Dag 8: Christchurch - Greymouth - West Coast Glaciers (180 km.)

En af de smukkeste kyststrækninger i verden

Endnu en dag på skinner, denne gang går turen med TranzAlpine toget på tværs af Sydøen fra Christchurch i øst til Greymouth på vestkysten. Turen i dag betragtes som en af de smukkeste togstrækninger i verden, så der er meget at se frem til. Turen tager dig over Canterburys åbne sletter, langs Waimakariri-floden og gennem Southern Alps over dybe kløfter og høje bjergpas.

Køretur syd på

Ved ankomsten til Greymouth udleveres en bil på ny, og turen går nu sydpå langs vestkysten frem til West Coast Glaiciers. De spektakulære Pancake Rocks og “blowholes” i Punakaiki, finder du umiddelbart nord for Greymouth, så vil du opleve dem, skal det gøres, inden kursen sættes mod syd.

Turen langs den tyndtbefolkede rå vestkyst, går forbi skov, små vandfald og snedækkede bjerge.

Dag 9: West Coast Claciers

Vandretur ved Franz Josef Glacier

Af sydøens mere end 60 gletsjere er Franz Josef Glacier og Fox Glacier i Westland Tai Poutini National Park de to mest imponerende. Området lokker med fantastiske vandreture og med i rejsens pris, er en guidet vandretur ved (ikke på!) Franz Josef og langs Waiho River.

Ved vandreturens afslutning er der mulighed for en afslappende stund i Franz Josef Hot Pools, inden turen går mod hotellet.

Dag 10: West Coast Glaciers - Queenstown (350 km.)

Køretur ind i landet

Turen går nu fra kysten og ind i landet igen. Du kører gennem smukke landskaber over Haast Pass, inden vejen snor sig gennem Aspiring National Park. Som turen skrider frem, vil du opleve, at landskaberne bliver mindre frodige, men dog ikke mindre imponerende. Den sidste del af turen køres langs søerne Lake Wanaka og Hawea inden du er fremme i Queenstown, også kendt som New Zealands action-hovedstad.

Så vil du prøve kræfter med bungee jump, river rafting eller noget helt tredje, er du kommet til det rette sted.

Dag 11: Queenstown

Jetboat safari på Dart River

Dagen i dag byder på vilde oplevelser og en tempofyldt jet boat Wilderness Safari på Dart River. Fra hotellet går turen langs Lake Wakatipu frem til Glenorchy, hvor jet boat turen afgår fra. Der venter nu en tur på den snoede Dart River gennem skov og gletsjerdale, med imponerende snedækkede bjerge og høje vandfald i baggrunden.

Efterfølgende venter en kort vandretur og en 4WD safari hvor guiden fortæller om landskaberne og udpeger locations, der er brugt som kulisse i bl.a. “Ringenes Herre” filmene.

Dag 12: Queenstown - Milford Sound - Te Anau (405 km.)

Sejltur på Milford Sound

En længere køretur venter forude, så det anbefales at starte tidligt. Målet for dages køretur er en af turens absolutte højdepunkter, Milford Sound.

Sejlturen på Milford Sound, som du finder i Fiordland National Park, er inkluderet i rejsens pris. Sejlturen på fjorden foregår mellem skovklædte skråninger med små vandfald og med høje sneklædte bjerge i baggrunden, en eventyrlig kulisse du ikke må gå glip af. Husk, at bestille Milford Sound sejlturen hjemmefra, så du ikke kører forgæves.

Når du atter har fast grund under fødderne, kører du til hotellet i byen Te Anau.

Dag 13: Te Anau - Invercargill (160km.)

Guidet sightseein

Invercargill, som er New Zealands sydligste by, er næste stop på turen. Med i rejsens pris er en sightseeing, hvor byens historiske seværdigheder vises frem.

Er du til flere oplevelser på egen hånd, anbefales en tur endnu længere mod syd, hvor du kan opleve New Zealands dramatiske sydkyst.

Dag 14: Invercargill - Dunedin (210 km.)

Kongealbatrossen og guløjet pingvin

I dag kører du til universitetsbyen Dunedin. Lige udenfor Dunedin finder du Otago-halvøen, hvor du bl.a. kan opleve kolonier af Kongealbatrossen og den meget sjældne guløjede pingvin.

Ønsker du at blive i byen, kan du f.eks. prøve kræfter med verdens stejleste gade, Baldwin Street eller blot nyde bylivet i denne charmerende by med skotsk islæt og med tilnavnet “Edinburgh of the South”.

Dag 15: Dunedin - Christchurch (360 km.)

Velkommen til Christchurch

Tid til turens sidste køretur. Du kører i dag i flade landskaber mod Christchurch i nord.

Nyd eftermiddagen i Christchurch med shopping, sightseeing eller en tur i en af byens mange parker og grønne oaser.

Dag 16: Afrejse fra Christchurch

God hjemrejse!

Tid til afsked med New Zealand for denne gang. Bilen afleveres i lufthavnen.

Dag 17: Hjemkomst Danmark

I Danmark igen efter en nat i flyet

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse*
26.525,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse*
30.615,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
32.925,-
* To værelser kan forekomme
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Auckland/Christchurch t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
15 dages billeje (se detaljer herunder)
14 overnatninger på hotel
Entré til Waitomo Glowworm Caves
Entréer til Te Puia - Maori Arts & Craft Institute, Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, Agrodome Sheep Show
Maori Hangi Dinner & Concert
Færgebillet fra Wellington til Picton
Coastal Pacific Train fra Picton til Christchurch (kun okt. - april)
TranzAlpine Train fra Christchurch til Greymouth
Franz Josef Glacier Valley Walk & Hot Pools
Dart River Wilderness Safari, Queenstown
Milford Sound sejlads
Discover Invercargill sightseeing
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Auckland1
Rotorua2
Wellington2
Christchurch1
West Coast Glaciers2
Queenstown 2
Te Anau1
Invercargill1
Dunedin1
Christchurch1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota Corolla manuel eller lignende (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Toyota Camry eller lignende (større bil kan tilkøbes)
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Mille og se hvor i verden hun har rejst

Mille Kjeldal Raun

Rejsekonsulent

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev