Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev

East Coast Adventures

Længde: 22 dage / 19 nætter  •  Priser fra kr. 33.095,-

Unik kør-selv ferie i det østlige Australien der kombinerer Kangaroo Island, Great Ocean Road, Ayers Rock og Great Barrier Reef

Tag på en 3 ugers rejse gennem det østlige Australien spækket med højdepunkter og unikke naturoplevelser.

Din rejse starter i Adelaide, dit udgangspunkt for et 2-dages natureventyr til Kangaroo Island. Fra Adelaide går rejsen via en af verdens mest dramatiske kyststrækninger, Great Ocean Road, til Melbourne.

Herfra går rejsen til Sydney og Blue Mountains Nationalpark, inden du stiger ombord på flyet til Ayers Rock. Tilbring 3 hele dage i den australske outback omgivet af den karakteristiske rustrøde jord, og besøg aboriginernes, Australiens oprindelige folk, helligste vartegn Ayers Rock.

Rund rejsen af i hyggelige Port Douglas, Cape Tribulations regnskove og på en snorkel- eller dykkerudflugt til Great Barrier Reef.

Rejsens højdepunkter:

  • De 12 Apostle på Great Ocean Road
  • Far vild i Melbournes hyggelige parker, små gader og arkader
  • Sydneys operahus og nærliggende Blue Mountains Nationalpark
  • Ayers Rock, Australiens røde hjerte, placeret midt i den australske outback
  • Krystalklart vand, koralrev og farverige fisk (i alle størrelser!) på Great Barrier Reef
  • Kangaroo Island, hvor Australiens dyreliv og øens lokale beboere bor uforstyrret side om side
  • Smag på de lokale dråber i Barossa Valley, og nyd en lækker frokost på en af områdets smukt beliggende vingårde

Denne rejse er til dig, der virkelig ønsker at opleve den australske naturs alsidighed – fra de rå klippekyster og vinranker i syd til outback og kystbyer med hvide sandstrande så langt øjet rækker i nord.

Hertil kommer rejsens kombinationen af Australiens berømte storbyer, hyggelige små kystbyer og outback samfund.

På denne kør-selv rejse i det østlige Australien er du garanteret en på opleveren!

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til Australien her

Få inspiration til hvad du (også) kan opleve i Australien i vores rejseblogindlæg om 9 udvalgte seværdigheder i Australien her.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
22 dage / 19 nætter
Start:
Adelaide
Højdepunkter:

Kangaroo Island – Barossa Valley – Port Fairy – Apollo Bay – Melbourne – Sydney – Ayers Rock – Cairns

Slut:
Cairns
Priser fra:
DKK 32.850,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Rejsen mod Australien påbegyndes

Dag 2: Ankomst Adelaide

Velkommen til Adelaide!

Ved ankomsten til Adelaide tager du på egen hånd ind til hotellet, hvor du har din første overnatning. Brug resten af dagen på at slappe af ovenpå flyveturen eller få de første indtryk af byen.

Dag 3: Kangaroo Island

Afgang til Kangaroo Island

Dagen starter tidligt med afhentning på hotellet i Adelaide. Herfter går turen ad en naturskøn rute mod Cape Jervis, hvor færgen forbinder fastlandet med Kangaroo Island. Efter 45 minutters sejlads ankommer du til havnen Penneshaw, hvor turens guide venter og straks efter velkomst, starter introduktionen til Kangaroo Island.

Kangaroo Island er et fredeligt paradis for australsk dyreliv, som her lever i deres naturlige miljø uden trusler fra rovdyr.

Guidet gåtur blandt dasende søløver

På den spektakulære Seal Bay, som er hjemsted for en stor australsk søløve koloni, vil guiden eskortere på en uforglemmelig gåtur langs stranden. Du går rundt blandt søløverne, mens de daser på stranden eller slapper af i klitterne. Sammen med guiden vil du på sikker afstand kunne iagttage og tage fotos af disse vidunderlige truede skabninger.

Oplevelsen på Seal Bay afsluttes med en frokost i det fri.

Nyd lydene fra 250 fuglearter

Kangaroo Island er hjemsted for omkring 250 fuglearter, hvoraf mange af arterne er helt unikke for øen, da de gennem generationer har været isoleret fra fastlandet og derved har udviklet deres egne arter. Giv dig tid til at lytte til forskellige lyde af indfødte fugle, når de synger i kor fra de høje eukalyptustræer.

Mød vilde kænguruer og wallabies

Eftermiddagen går med at udforske de spektakulære strande på den nordlige kyst og undervejs er det muligt at opleve hoppende kænguruer, små wallabies, vilde blomster og sjældne krybdyr. Som dagen går på hæld, vil kænguruer komme frem fra deres skjul og søge hen til de åbne enge efter føde.

Efter en lang dag med mange naturoplevelser er der indkvartering for natten.

Dag 4: Kangaroo Island - Adelaide

Guidet rundtur i en af de vigtigste nationalparker i det sydlige Australien

Dagen byder på oplevelser på den vestlige del af Kangaroo Island, hvor den usædvanlige Flinders Chase National Park. Parken er en af de ældste, og vigtigste nationalparker, i det sydlige Australien, og den dækker omkring  20% af hele øen.

Store dele af parken er fredet og hjemsted for en bred vifte af dyr og planter, som er unikke for Kangaroo Island. På en guidet gåtur i parken er der mulighed for at se både kænguruer, wallabies og et rigt fugleliv.

10.000 sæler og kastede klipper

Oplev op mod 10.000 New Zealandske sæler, som samles i store kolonier ved Cape de Couedic på tæt hold og se de forunderlige Remarkable Rocks i samme område. Disse store klipperformationer er med stor kraft fra det turbulente Southern Ocean kastet op på klipperne og balancerer nu på dramatisk vis på klippekanten 75 meter over havets overflade.

Frokost i det grønne og græssende kænguruer

Tilbage i bushen venter der endnu en veldækket frokost i det grønne.

Efter frokost går turen til Kelly Hill Conservation Park, hvor kænguruer græsser på de åbne sletter.

Når tid er, skal der tages afsked med guiden og Kangaroo Island, og fra lufthavnen i Kingscote sættes kursen atter mod Adelaide, hvor du har endnu en overnatning.

Dag 5: Adelaide - Barossa Valley (ca. 80 km)

Great Ocean Road – Australiens smukkeste strækning

Dagen startes med, at du afhenter bilen i Adelaide og forude venter der nu fem dages kør-selv-eventyr på selveste Great Ocean Road, Australiens smukkeste vejstrækning.

Barossa Valley – området for alle vinelskere

I dag sættes kursen mod nord gennem Adelaide Hills til vinområdet Barossa Valley. Barossa Vally har for længst sat sig selv på verdenskortet med vine som Jacob’s Creek, Wolf Blass og Rockford Wines.

Med mere end 50 vingårde i området, er der mange steder at besøge, samt mange spændende muligheder og gourmetoplevelser i vente, når der skal spises frokost og aftensmad.

Hovedbyen Tanunda i Barrossa Valley er også et besøg værd.

Dag 6: Barossa Valley - Robe (ca. 355 km)

Køretur mod syd

Du lægger nu Barossa Valley bag dig og påbegynder turen mod syd. Målet for dagens køretur er byen Robe, som er en lille by, der ligger helt ud til kysten ved Guichen Bay. Turen dertil går blandt andet gennem byerne Mt Pleasant og Murray Bridge.

Turen fortsætter langs Coorong Nationalpark, et fantastisk naturområde kendt for sine saltsøer og et rigt og varieret fugleliv. Sidste strækning går via Southern Ports Highway til dagens mål, Robe.

Dag 7: Robe - Port Fairy (ca. 300 km)

Byen der ligger ved en udslugt vulkan

Turen går nu fra Robe via byen Millicent frem til Mount Gambier. Byen Mount Gambier ligger ved skåningen af en udslukt vulkan og er berømt for sin unikke Blue Lake.

En sø med skiftende farver

Det specielle ved Blue Lake er, at søen to gange om året skifter farve mellem grå og blå, hvorfor er fortsat et mysterium. Herfra kører du langs kysten til dagens endestation, Port Fairy.

Velkommen til Port Fairy

Port Fairy er en lille hyggelig historisk fiskeby og på en tur rundt i byen, kan du opleve flere gamle og fredede kalk- og sandstensbygninger dateret helt tilbage til 1840’erne.

Dag 8: Port Fairy - Apollo Bay (ca. 190 km)

En bro skabt af havets kræfter

Fra Port Fairy går turen via den gamle hvalfangerby, Warrnambool, langs Shipwreck Coast, til dagens første oplagte fotostop, London Bridge, en sandstensbro ude i vandet, udformet af havets bølger.

Du kører herefter mod den lille charmerende by Port Campbell. Umiddelbart herefter kan du opleve kløften, Loch Ard Gorge, hvor skibet Loch Arc forliste i 1878, og de to eneste overlevedne blev skyllet i land.

De 12 Apostle

Herefter venter endnu et af Great Ocean Road højdepunkterne, nemlig strækningen hvor du oplever de 12 Apostle, de høje sandstenssøjler, der rejser sig i havet lige ud for kysten. Et imponerende syn, der naturligvis skal foreviges.

Dagens køretur slutter i Apollo Bay, hvor du har en overnatning.

Dag 9: Apollo Bay - Melbourne (ca. 190 km)

En af de smukkeste køretur i verden

I dag tager du hul på sidste del af køreturen på Great Ocean Road, som ender i Melbourne senere på dagen. Den første del af vejstrækningen fra Apollo Bay til Lorne, er af mange beskrevet som en af de absolut smukkeste køreture i verden, så afsæt tid til stop undervejs og husk at have kameraet indenfor rækkevidde.

Golfbanen der er blevet overtaget af kænguruer

Oplev desuden Erskine Falls ved Lorne, før du fortsætter ad kysten gennem feriebyen Anglesea. Anglesea er blevet berømt, fordi en stor flok kænguruer har bosat sig på byens golfbane og nyder godt af banens velplejede græsarealer.

Ankomst til Melbourne

Efterfølgende går turen via Australiens surfhovedstad Torquay, inden ruten går det sidste stykke til Melbourne, hvor du har en enkelt overnatning.

Dag 10: Melbourne - Sydney

Velkommen til Sydney!

Dagens køretur går til lufthavnen, hvor bilen afleveres og flyet mod Sydney venter. Ved ankomsten til Sydney, tager du, på egen hånd, ind til dit centralt beliggende hotel for de næste tre nætter. Brug resten af dagen på at få de første indtryk af denne vidunderlige og smukt beliggende storby.

Dag 11: Sydney

Sightseeing i Sydney på egen hånd

I dag er første dag til at udforske Sydney på egen hånd.

Tag for eksempel på en hop-on-hop-off sejltur

På en sejtur i Sydney får du en bekvem og sjov sightseeing-oplevelse. Stig ombord på en af “Captain Cook Cruises Hop On Hop Off-både“, og se byens mange seværdigheder fra vandsiden. Du vælger selv, om du vil stå af skibet undervejs og opleve attraktionerne helt tæt på, eller om du vil læne dig tilbage og nyde en 90 minutters havnerundfart. Turen afgår fra enten Jetty 6 Circular Quay eller Pier 26 Darling Harbour.

Du kan du stå af, og naturligvis på igen, ved attraktioner som Darling Harbour, Taronga Zoo, Watsons Bay, Luna Park, Circular Quay og mange flere.

Billetten er gyldig 24 timer fra første ombordstigning.

Dag 12: Sydney

Guidet rundtur i Operahuset

Endnu en dag i vidunderlige Sydney. Dagens program byder på rundvisning i Operahuset og en spændende sightseeing på cykel.

Oplev Jørn Utzons verdensberømte Operahus på allernærmeste hold på en indendørs rundvisning. Turens guide tager dig med på en rejse gennem operahusets dramatiske historie, fra de første linjer på papiret til det færdige varetegn, som stod færdigt i 1973. En fængslede historie om, hvordan den danske arkitekt Jørn Utzon, mod alle odds, fik opført det arkitektoniske mesterværk, der den dag i dag er den mest berømte og anerkendte bygning i Australien.

Oplev byen på to hjul

Eftermiddagen byder på mere sightseeing. Sydneys seværdigheder kan opleves på mange måder og en nem, effektiv og hurtig måde at gøre det på, er på cykel. Tag med på cykeltur rundt i Sydney og se de største highlights. En nem cykeltur, hvor du kommer forbi Circular Quay, the piers at Walsh Bay, Darling Harbour og den royale botaniske have.

Dag 13: Blue Mountains

Velkommen til Blue Mountains

I dag lægger du storbyen bag dig og tager på uforglemmelig udflugt i det grønne. Oplev de spektakulære Blue Mountains og dyrelivet på et besøg i Blue Mountains National Park.

Denne rå og smukke region er en del af Great Dividing Range, der forbinder det tropiske nord med det tempererede syd, og som adskiller kystbyerne fra den enorme Outback.

The Three Sisters og Aboriginal myter

Ved Echo Point kan du opleve de berømte Three Sisters klippeformationer. Her får du også mulighed for at besøge Waradah Aboriginal Centre og høre de gamle aboriginal myter om de imponerende klipper.

Oplev de stejle kløfter fra svævebanen eller med toget

Under det efterfølgende besøg i Scenic World, har du mulighed for (for egen regning) at tage med toget eller svævebanen. Den perfekte måde at opleve områdets stejle kløfter, dybe dale og ikke mindst Three Sisters.

Frokost og dyrepark

Landsbyen Leura er næste stop, og her er der tid på egen hånd til lidt sightseeing og frokost.

Eftermiddagen tilbringes i Featherdale Park, hvor der er mulighed for at blive fotograferet med en nuttet koala, se kænguruer, wombats, dingoer og søde små pingviner.

Homebush Bay og flodbåd-tur

Turens sidste stop er Homebush Bay, der var centrum for De Olympiske Lege i år 2000. Herfra går turen i flodbåd tilbage mod Sydney på en afslappende sejltur langs Parramatta-floden.

Dag 14: Sydney - Ayers Rock

Turen går til Ayers Rock!

I dag tager du afsked med Sydney og begiver dig på nye eventyr inde i landet. Mere præcist i Northern Territory, hvor du finder Ayers Rock (Uluru).

Kata Tjuta – The Olgas

Ved ankomsten til Ayers Rock lufthavn, bliver du budt velkommen af din guide og efterfølgende kørt til hotellet. Om eftermiddagen går turen til Kata Tjuta, bedre kendt som The Olgas og fortsætter til Walpa Gorge, hvor der er afsat tid til at udforske området og de usædvanlige klippeformationer.

Nyd et glas vin og solnedgangen over Ayers Rock

Herefter kører du mod Uluru (Ayers Rock), hvor en spektakulær solnedgang venter. Mens du nyder et glas vin og udsigten til Ayers Rock, kan du se dagens sidste solstråler lave flotte farveskift på stenen.

Australsk barbeque dinner i det fri

Efter solnedgang er der middag og australsk barbeque i det fri. Kokke serverer en menu bestående af bøf, pølser, kænguru kød, salat, brød og mousserende vin. Hvis vejret tillader det, vil nattehimmel med millioner af lysende stjerner danne en flot kulisse, mens natten falder på.

Dag 15: Ayers Rock og Kata Tjuta

Hør historien om Ayers Rock

Dagen starter tidligt med udsigt til solopgangen over Ayers Rock. Hør historien om Uluru (Ayres Rock), om dens hellige betydning for urfolket i Australien og hør hvorfor australierne stadig værner om stenen. Alt dette og meget mere, vil guiden fortælle om, mens han leder jer gennem området.

Hulemalerier i Mutitjulu Waterhole

Turen fortsætter til Mutitjulu Waterhole, hvor du kan se hulemalerier og høre om områdets flora og fauna. Dagen sluttes af med et besøg på Kata Tjuta Cultural Centre, og naturligvis skal Ayers Rock også opleves helt tæt på.

Endnu en middag under stjernehimlen

Aftenen byder på en uforglemmelig oplevelse med Sounds of Silence middag. Endnu engang nydes maden i det fri med en 360 graders udsigt til det omkringliggende landskab.

Solnedgangen opleves denne aften med den sagnomspundne Uluri foran dig og Kata Tjutas spektakulære stenformationer bag dig. Menuen består af mousserende vin og kanapeer efterfulgt af en lækker gourmet grill buffet. Som natten falder på, rettes opmærksomheden mod stjernerne, som næppe opleves smukkere på den sydlige nattehimmel.

Dag 16: Ayers Rock - Cairns/Port Douglas

Ankomst i Cairns – Din bil holder klar

Efter morgenmaden bliver du kørt til lufthavnen i Ayers Rock, hvorfra du flyver til Cairns i det nordlige Queensland. Ved ankomsten henter du din bil i lufthavnen og kører mod hotellet i Port Douglas, der ligger nord for Cairns.

Dag 17: Port Douglas

Nyd feriestemningen i Port Douglas

En dag på egen hånd i Port Douglas. Brug dagen på at kigge nærmere på byen eller tag en afslappende dag ved hotellets pool eller på stranden.

Dag 18: Low Isles udflugt

Velkommen ombord på katamaranen

Dagen starter i Port Douglas, hvor du sammen med en mindre gruppe, bliver budt velkommen om bord på den smukke og luksuriøse katamaran, som bliver dagens samlingspunkt på turen.

Sejlturen ud til Low Isles er en oplevelse i sig selv, og mens du slapper af, og nyder livet på dækket, sørger den venlige besætning for at gøre sejlturen bekvemmelig og uforglemmelig.

Skumsprøjt, bølgebrus og måske en flok delfiner

Nyd skumsprøjtet fra det lune hav og hold udkig efter delfiner og skildpadder, mens katamaranen lydløst skyder vej gennem det turkisblå vand. Ved ankomsten til Low Isles, bliver du sejlet ind til øen i en mindre båd og dagens snorkeleventyr kan begynde.

Snorkling ved den blå lagune

Der er god tid til at snorkle, nyde den blå lagune og svømme, inden turen går tilbage til katamaranen, hvor personalet har dækket op til en lækker frokostbuffet. Om eftermiddagen sættes kursen atter mod Port Douglas efter en uforglemmelig dag på havet.

Dag 19: Port Douglas - Cape Tribulation (ca. 90 km)

Den nordligste by du kan komme til i bil

Turen går i dag til Cape Tribulation, hvor du har en enkelt overnatning. Cape Tribulation er den nordligste by man kan køre til i en almindelig personbil, og køreturen dertil er en oplevelse i sig selv.

Hvor havet møder regnskoven

Du skal passere Daintree Floden, hvilket foregår med en lille kabeltrukket færge og overfarten tager kun få minutter. Herfra fører snoede veje dig igennem regnskoven frem til byen, som du finder efter en køretur på cirka 30 kilometer. I Cape Tribulation kan du opleve det usædvanlige naturfænomen, hvor havet møder regnskoven.

Dag 20: Cape Tribulation - Cairns (ca. 140 km)

En dag i Cairns

Cairns er en charmerende ferieby, hvor The Esplanade ned mod havet, byder på mange små hyggelige caféer, butikker, restauranter samt et godt natteliv.

Selvom Cairns er en forholdsvis lille by, er den udgangspunkt for et utal af spændende ture og oplevelser.

Dag 21: Afrejse Cairns

God hjemrejse!

Turen er ved at være slut, og du tager mod lufthavnen for at flyve hjem eller videre, hvis du har valgt at forlænge din ferie.

Dag 22: Hjemkomst Danmark

Retur i Danmark

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
33.095,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
38.715,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
43.225,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Adelaide/Cairns t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Indenrigsflyvninger iht. dag-til-dag beskrivelse
Alle overnatninger på standard turistklassehoteller
6+4 dages billeje (se detaljer herunder)
2 dage/1 nat udflugt til Kangaroo Island, inkl. morgenmad & frokost
24 timers Sydney Hop On Hop Off
Guided tour Sydney Opera House
Cykelsightseeing i Sydney med guide
Dagstur til Blue Mountains
3 dage/2 nætters tur til Ayers Rock og Kata Tjuta, inkl. måltider, ekskl. park gebyr*
Dagstur til Low Isles, inkl. frokost
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Turistvisum til Australien
*Park gebyr: Voksen AUD 25,-/Barn (5-15 år) AUD 12,50 - betales lokalt
Bemærkninger

Vigtigt:
I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks. 3-5 nætter) på nogle hoteller, samt højere priser grundet messer eller helligdage. Er dette tilfældet, oplyses det ved bekræftelse.

Overnatningsteder
Antal
Adelaide1
Kangaroo Island1
Adelaide1
Barossa Valley1
Robe1
Port Fariy1
Apollo Bay1
Melbourne1
Sydney4
Ayers Rock2
Port Douglas3
Cape Tribulation1
Cairns1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota Corolla e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Mitsubishi ASX e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev