Thailand
Info om Thailand

Info om Thailand

Praktisk information om alt fra visumregler til vacciner og drikkepenge

Få styr på de praktiske deltaljer og info om Thailand inden afrejse, så du trygt kan rejse afsted.

Ønsker du mere information og inspiration til, hvordan din rundrejse i Thailand kan sammensættes? Så læs mere om rejser til Thailand her eller besøg vores rejseblog.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere, der rejser til Thailand og opholder sig i landet mindre end 30 dage. Vær dog opmærksom på at jeres pas skal være gyldigt minimum seks måneder fra indrejsedatoen til Thailand.

Se de opdaterede pas- og visumregler for Thailand på Udenrigsministeriets hjemmeside

Info om Thailand vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter egen læge eller en certificeret vaccinatør, og gennemgår din rejseplan med ham – eller hende.

På Sikkervaccination.dk finder du desuden de opdaterede og gældende anbefalinger.

Rejseforsikring

Det gule sygesikringskort dækker ikke i Thailand. Tegn derfor altid en rejseforsikring inden afrejse.

Læs mere om Gouda rejseforsikring

Info om Thailand valuta

100 thailandske baht = cirka 18 danske kroner. Se de opdaterede valutakurser her

Det er muligt at veksle danske pengesedler til baht i alle større byer og populære strandområder. Det er ligeledes nemt at hæve penge på Visakort eller Mastercard i de mange pengeautomater.

Ved ankomst til Bangkok

Dit første møde med Thailand er paskontrollen. Du skal have pas og det udfyldte immigrationskort parat. Immigrationskortet får du udleveret på flyet til Thailand.

Transport i Bangkok

Hvis du har bestilt transport hjemmefra, vil en kontaktperson fra vores samarbejdspartner i Thailand, vente på dig i ankomsthallen med et skilt med dit navn på.

Har du ikke bestilt transfer til hotellet, kan du fx tage en taxa. Udover taxameterprisen skal du betale en lille lufthavnsafgift samt motorvejsafgifter. De billigste taxaer er dem, der bruger taxameter og holder uden for lufthavnen. Det er billigt at køre med taxa i Bangkok, men vær opmærksom på at ikke alle chauffører kan engels.

Du kan også komme ind til Bangkok med lufthavnens Airport Rail Link. Du kan stå af ved Phaya Thai (BTS Skytrain) eller ved Phetchaburi station (MRT metro). Her er der forbindelser til mange af Bangkoks centrale områder.

Info om Thailand moms, serviceafgift & drikkepenge

Serviceafgift og moms er inkluderet i de priser, du ser på menukortene. Det gælder både mad og drikkevarer. Momsen er på 7% VAT, mens serviceafgiften er på 10%. Drikkepenge er inkluderet i regningen, men ofte forventes det, at fremmede giver omkring 10% oveni. Dette gælder dog ikke for taxaer.

Kunsten at handle

Thailand er et shoppingparadis. Udvalget er enormt, og priserne særdeles rimelige set med vores øjne.

Her får du et par gode råd, der kan spare tid, penge og frustrationer.

  • Er der ikke prismærke på varen, kan prisen forhandles.
  • Undersøg altid varens pris og kvalitet i andre forretninger, inden du slår til. Undgå “panikkøb” der ofte kun giver ærgrelser.
  • Gør fra starten op med dig selv, hvad du vil betale for varen (Husk at en fabriksarbejder får under 6.000 Baht om måneden).
  • Hav god tid når du handler og husk at grine og smile under forhandlingen. Et godt humør giver den bedste pris og ikke mindst en god oplevelse!

Du skal i øvrigt være opmærksom på følgende: Det er ifølge Washington Konventionen forbudt at handle med udryddelses-truede dyr og planter.

Info om dine transport-muligheder i Thailand

  • Taxi: Bed altid om at køre med taxameter. Startgebyret er mellem 35-40 Baht. Det sker, at chaufføren ikke vil køre efter taxameter. Aftal da en pris inden du kører, eller forsøg dig med en anden taxa.
  • Tuk Tuk: Findes primært i Bangkok og Chiang Mai. Udover at de er farligere at køre med, er de som regel også dyrere end de airconditionerede taxaer med taxameter.
  • Minibusser: En blanding mellem lokale busser og taxakørsel. Prisen aftales inden start og afhænger af rejsens længde. Der kan være andre passagerer med på turen, som samles op- og sættes af undervejs. Minibusserne er ofte privatejede, og passagererne er ikke forsikrede, hvis de kommer til skade under et trafikuheld.

Metro og Skytrain i Bangkok

Det kan være tidskrævende at køre med taxa og bus i Bangkok. I slutningen af 1999 åbnede den uden tvivl største forbedring af Bangkoks infrastruktur: et højbanetog ved navn BTS.

I 2004 åbnede desuden første del af en metro, der dækker de områder, som BTS’en ikke når. Brug 20 minutter på at sætte dig ind i begge systemer. De er lidt billigere end taxa og meget velfungerende. Vi lover, at den tid, du bruger på at sætte dig ind i systemet, vil du spare mange gange. Specielt om morgenen og mellem 16-19 kan trafikken i Bangkok være heftig.

Vand

Du bør ikke drikke vandet fra vandhanen, men du kan sagtens tage brusebad og børste tænder i det. Der findes drikkevand på værelset, og vand på flasker kan købes overalt. På de fleste restauranter kan du uden bekymring bede om isterninger og spise salater, da thaierne bruger destilleret vand.

Elektricitet

Thailand har 220 V. Men stikkontakterne er som regel anderledes end vores. Skulle du få brug for en adapter, kan den lånes i hotellets reception. Ellers kan de købes billigt mange steder i de større byer.

Telefon

For at ringe til Danmark tastes 001 45 efterfulgt af det ønskede nummer.

Mobiltelefon

Det muligt at ringe til- og fra en dansk mobiltelefon langt de fleste steder i Thailand. Dog kan forbindelsen visse steder i det nordlige- og sydlige Thailand være svingende og afhænger af den danske udbyders aftale i Thailand. Tjek evt. prisen med dit teleselskab inden afrejse. Det kan meget vel blive en dyr fornøjelse.

Info om Thailand tidsforskel

Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Thailand. Det vil sige, at når klokken er 10:00 i Danmark, er den 16:00 i Thailand.

OBS! Når vi har sommertid, er der kun 5 timers forskel.

Den Danske Ambassade i Thailand

Den Danske Ambassade
10 Soi Attakarn Road, South Sathorn Road
Bangkok 10120

Tlf. 02 343 1105

Bonus info om Thailand. Vidste du at…

  • En gennemsnitlig månedsløn for en thailænder ligger på mellem 4.000 og 12.000 baht. Men lønnen afhænger i høj grad af bopæl og erhverv. De bedstlønnede jobs findes i Bangkok og i de største byer.
  • Kvinder får tre måneders barselsorlov, hvoraf en måned er betalt af arbejdsgiveren.
  • Alle mænd forventes at gå i munkeklosteri en kort periode af deres liv. Tidligere var perioden mindst på tre måneder, men i dag bruger mange kun 2-3 uger.
  • Der findes cirka 26.000 templer i Thailand og 200.000 munke.
  • Den thailandske nationalsang sendes i TV og radio hver dag kl. 08:00 og kl. 18:00. Mange thailændere afbryder deres samtaler og står stille for at vise respekt, mens nationalsangen spiller.
  • Man fejrer nytår tre gange om året (kinesisk, thailandsk og nytår, som vi kender det).
  • Nogle frisører har lukket på onsdage, da det siges at bringe uheld at klippe hår og negle denne dag.
  • Mange thailændere fløjter ikke om aftenen efter solnedgang, da de er bange for at tiltrække spøgelser.
  • Bangkoks rigtige navn er på 163 bogstaver og dermed verdens længste bynavn. I daglig tale kaldes byen “Krung Thêep”.
  • Klistret ris, også kaldet “sticky rice”, kan spises med fingrene.
  • Betydningen af ris i Thailand kan illustreres ved, at verbet “at spise” hedder “at spise ris” (gin khâo) – også selv om der ikke er ris med i retten!
  • Man bruger almindeligvis gaffel og ske i Thailand. Spisepinde bruges kun på kinesiske restauranter.
  • Der er 44 konsonanter, 28 vokaler og fem toner i det thailandske sprog.

Få hjælp til at planlægge din rejse til Thailand i dag

Ring til os på 86 40 88 44  – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Thailand kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.