Få et tilbud på din rejse

Trekking
Kilimanjaro bestigning og trekking

Kilimanjaro bestigning og trekking

Tag på trekking på Kilimanjaro – Afrikas top. Med sine 5895 meter er Kilimanjaro det højeste bjerg på det afrikanske kontinent og det fjerde højeste af verdens “Seven Summits”. Bjerget ligger i Tanzania nær grænsen til Kenya.Hvert år forsøger omkring 15.000 mennesker at bestige Kilimanjaro. Det er muligt at trekke hele vejen til toppen af Kilimanjaro uden reb eller teknisk bjergbestigningskunnen. En bestigning på Kilimanjaro er mulig for næsten alle, der virkelig vil, er i fysisk god form og kommer velforberedte. Du bør kunne løbe en halv time eller mere ud at få vejrtrækningsproblemer, eller være vant til at gå lange ture uden besvær.

At bestige Kilimanjaro kræver sine forberedelser. Er du i god fysisk form burde du kunne bestige Kilimanjaro. Ingen med dårlig hals eller forkølelse bør gå over 3.000 meter. Personer med lunge eller hjerteproblemer bør ikke bestige Kilimanjaro. Minimumsalderen for at bestige Kilimanjaro er 12 år ifølge de lokale parkmyndigheder.

Kilimanjaro bestigning kan ske året rundt. De bedste måneder er dog januar, februar og september. Juni, juli, august, oktober og december er dog også udmærket. Gennemsnitsstørrelsen pr. gruppe er på cirka 4-6 personer. Overnatning på bjerget er i gode ekspeditionstelte med underlag. Udover soveteltet er der et fælles køkkentelt, hvor morgenmad og aftensmad spises. Der er privat kok med på turen, som står for tilberedning af alle måltider. Det er desuden vigtigt at du drikker meget vand, cirka 4-5 liter. Hver morgen bliver dine vandflasker fyldt op, som du selv bærer på. Vand er nøglen til god akklimatisering, og hvis du drikker vand nok kan du undgå højdesyge, som kommer af dehydrering. Det er en god ide at tilsætte energidrik- eller frugtpulver som hjælper på smagen og giver et energiboost.

Kilimanjaro bestigning kan ske via forskellige ruter afhængig af om man foretrækker den korteste eller længste vej op. Den korteste rute er Marangu ruten, og toppen kan nås på 5 dage. Men hvis du vil have tid til at nyde omgivelserne og få en bedre oplevelse uden stress og jag, er 6-7 dage mere optimalt. Når du bestiger Kilimanjaro trekker du igennem smukke omgivelser. Når du bestiger Kilimanjaro, begiver man sig igennem adskillige klimabælter op i højderne mod toppen af Afrikas højeste bjerg og verdens højeste fritstående vulkan. Som du kommer op i højderne falder temperaturen, og på sidste etape kan der være sne. På toppen er der permanent is og temperaturen kan komme ned på -25 grader. Derfor er det meget vigtigt at man har det rigtige udstyr på, så man kan holde varmen. I takt med du stiger i højderne, falder iltindholdet i luften, derfor er det vigtigt at du går langsomt og ikke suser af sted. Hvis du skulle gå hen og blive syg på bjerget, vil en assistentguide ledsage dig ned fra bjerget, og sørge for at du bliver indkvarteret. Hvis ikke det er alvorligt, kan du også blive i campen og vente på at gruppen vender tilbage til campen.

Professionelle bærer tager sig af al udstyr, inklusive telte. Husk drikkepenge til alle hjælpere på turen, da det er del af deres løn på sådan en tur. Drikkepenge til teamet ligger på cirka 35 $ og 45 $ per dag.

Hvis du ønsker yderligere information omkring Kilimanjaro bestigning pris, er du velkommen til at kontakte DANexplore på 86 40 88 44.

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring