Få et tilbud på din rejse

Tanzania

Trekking

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Trekking

Trekking i Tanzania – Bestig Afrikas højeste bjerg

Mount Kilimanjaro er Afrikas mest populære trekking destination, og er med sine 5.895 meter Afrikas højeste bjerg.

Mere end 20.000 mennesker forsøger hvert år at trekke til toppen. Navnet Kilimanjaro stammer fra en kombination af ordet Kilima på Swahili, som betyder “bjerg” og ordet Njaro på KiChaggo.

Din trekkingtur skal vare mindst 6-7 dage for maksimal succes. På kortere ture vil du ikke akklimatiseres korekt. Ruterne varierer i sværhedsgrad, trafik og landskab – trekkingturen tager dig gennem hele fem forskellige klimazone. De mindst vanskelige ruter er Marangu og Rongai, og de mere vanskelige ruter er Machame, Shira og Limosho. De længere ruter har sværere vandring, men du vil bliver mere akklimatiseret, og dine chancer for at nå toppen er derfor højere.

Pak let og book en autoriseret guide

Pak godt og pak let. Sørg for at du har alt, hvad du behøver i højderne og variationen af temperaturen. Du skal ikke selv bærer dine 15 kg bagage, da der er bærer med på turen. Det er bedst at pakke i en sportstaske, der er blød og formbar. Du kan leje udstyr og tøj lokalt, hvis ikke du har alt nødvendigt med på turen. På vej til toppen holder du stop på faste campingsites, hvor du sover i en lejr.

Der er en guide med på turen, som fører an og fortæller nyttig information undervejs. Desuden er der en kok med, som tilbereder mad i løbet af dagen. Du kan ikke nå toppen af Kilimanjaro på egen hånd. Det er obligatorisk at klatre med en autoriseret guide, og at en bærer tager dit udstyr til toppen. Det opretholder den lokale økonomi og giver de lokale mulighed for at høste frugterne af turismen.

Bedste tid at bestige Mount Kilimanjaro

Når du skal bestige Mount Kilimanjaro er du nødt til at tage hensyn til årstiderne. Der er to regnfulde sæsoner, som er fra midten af november til midten af december, samt i april og maj. På grund af det varieret vejrmønster kan disse “våde måneder” blive tørre. Under alle omstændigheder vil der blive arrangeret ture i disse måneder, og selvom regnen kan skabe en smule ubehag, kan det også føre til sne i de højere luftlag. Det gør hele oplevelsen meget mere dramatisk og krævende. Fordelen ved at trekke i disse måneder er, at du næsten får bjerget for dig selv, så du kan nyde det uden et mylder af turister omkring dig.

Symptomer på højdesyge

Klatring på Kilimanjaro kræver ingen teknisk kunnen. Den største udfordring og fare er de store højder. Bjergbestigere kan blive meget syge af forkert akklimatisering og højdesyge. Højdesyge forekommer ofte i højderne fra omkring 2.000 meter og derover. Symptomerne ved mild højdesyge er hovedpine, søvnløshed, kvalme og utilpashed. For at undgå dette, er det vigtigste råd at bruge god tid til opstigningen, lytte til kroppens signaler og ved tvivl foretage nedstigning, for at se om symptomerne forsvinder.

At klatre op ad Mount Kilimanjaro er en af ​​de mest givende oplevelser for aktive- og trekkinginteresserede mennesker.

Få hjælp til at sammensætte en (realistisk) rejseplan

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Tanzania kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.