Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tanzania
Trekking

Trekking i Tanzania

Bestig Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg, på et trek i Tanzania

Når man siger trekking i Tanzania, siger man også Kilimanjaro. Med sine 5.895 meter er Kilimanjaro da også Afrikas højeste bjerg og en særdeles populær trekking-destination. Faktisk forsøger mere end 20.000 mennesker hvert år at trekke til toppen.

Navnet Kilimanjaro stammer fra en kombination af ordet Kilima og njaro, som betyder “skinnende bjerg” på swahili.

Læs også om safari i Tanzania her

Dit trek til toppen af Kilimanjaro bør vare mindst 6-7 dage for maksimal succes. På kortere ture vil du ikke akklimatiseres korrekt. Ruterne tager dig gennem hele fem forskellige klimazone og varierer i sværhedsgrad, “trafik” og landskab.

De mindst vanskelige ruter er Marangu og Rongai, og de mere vanskelige ruter er Machame, Shira og Limosho. De længere ruter har sværere vandring, men du bliver mere akklimatiseret, og dine chancer for at nå toppen er derfor større.

Bestil et tilbud på dit trek i Tanzania her

Tip! Vil du runde dit trekking-eventyr af med lidt badeferie? Så se, hvordan du kombinerer dit trek med en badeferie på Zanzibar her

Pak let og book en autoriseret guide

Pak godt og pak let. Sørg for at du har alt, hvad du behøver i højderne og variationen af temperaturen. Du skal ikke selv bærer dine 15 kg bagage, da der er bærer med på turen. Det er bedst at pakke i en sportstaske, der er blød og formbar. Du kan leje udstyr og tøj lokalt, hvis ikke du har alt nødvendigt med på turen. På vej til toppen holder du stop på faste campingsites, hvor du sover i en lejr.

Der er en guide med på turen, som fører an og fortæller nyttig information undervejs. Desuden er der en kok med, som tilbereder mad i løbet af dagen. Du kan ikke nå toppen af Kilimanjaro på egen hånd. Det er obligatorisk at klatre med en autoriseret guide, og at en bærer tager dit udstyr til toppen. Det opretholder den lokale økonomi og giver de lokale mulighed for at høste frugterne af turismen.

Få 5 gode grunde til at bestige Mount Kilimanjaro her

Trekking i Tanzania: Bedste tid at bestige Mount Kilimanjaro

Når du vil bestige Mount Kilimanjaro er du nødt til at tage hensyn til årstiderne. Der er to regnfulde sæsoner, som er fra midten af november til midten af december, samt i april og maj. På grund af det varierede vejrmønster, der opstår på bjerget, kan disse “våde måneder” også blive tørre.

Uanset, så arrangeres der trekkingture året rundt, også selvom regnen kan skabe en smule ubehag og føre til sne i de højere luftlag, og gøre oplevelsen mere krævende. Fordelen ved at trekke i lavsæsonen (de våde måneder) er, at du næsten får bjerget for dig selv, så du kan nyde det uden et mylder af turister omkring dig.

Se hvordan du kombinerer et trek med camping safari her

Symptomer på højdesyge

Klatring på Kilimanjaro kræver ingen teknisk kunnen. Den største udfordring og fare er de store højder. Bjergbestigere kan blive meget syge af forkert akklimatisering, som fører til højdesyge. Højdesyge forekommer ofte i højderne fra omkring 2.000 meter og derover. Symptomerne ved mild højdesyge er hovedpine, søvnløshed, kvalme og utilpashed. For at undgå dette, er det vigtigste råd at bruge god tid til opstigningen, lytte til kroppens signaler og ved tvivl foretage nedstigning, for at se om symptomerne forsvinder.

At klatre op ad Mount Kilimanjaro er en af ​​de mest givende oplevelser for aktive- og trekkinginteresserede mennesker.

Få hjælp til at planlægge trekking i Tanzania i dag

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Tanzania kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.

Gratis rejsetilbud (Blå content row)
Nyhedsbrev