Camping Safari Tanzania

Længde: 7 dage / 4 nætter  •  Priser fra kr. 15.965,-

Camping safari tæt på Tanzanias natur og vilde dyr

På denne Camping Safari Tanzania besøger du 3 af Tanzanias nationalparker. I Lake Manyara Nationalpark oplever du et mangfoldigt fugleliv og træ-klatrende løver. De træ-klatrende løver hører til sjældenhederne. Faktisk er det stor set kun i denne del af Afrika, at du oplever det fænomen.

Fra Lake Manyara Nationalpark fortsætter dit safari-eventyr på de vidstrakte sletter i Serengeti. Her har du gode muligheder for at opleve blandt andet løver, giraffer og elefanter. I alt lever der mere end 300 millioner patterdyr på den enorme savanne.

Serengeti er også kendt for det imponerende fænomen kalder “Great Migration”. Omkring 2 millioner dyr trækker hvert år i store flokke mod nord for at krydse Mara Floden. De søgere grønne græsgang ved Masai Mara. Med så mange byttedyr samlet på ét sted, bliver dyreflokkene tæt forfulgt af mange sultne rovdyr. Resultatet er et af naturens helt store dramaer og antallet af dyr er ganske imponerende.

Din safari slutter i Ngorongoro krateret, hvor der lever en enorm koncentration af dyr – faktisk finder du ikke mange andre steder med så mange dyr samlet på ét sted.

På en Camping Safari Tanzania får du klassiske safarioplevelser i verdensberømte nationalparker, hvor du kan være heldig at opleve Afrikas “Big Five”: Elefanter, næsehorn, løver, leoparder og bøfler.

Du kan også tage på safari i Kenya og husk at du også kan slutte din safari af med badeferie på Zanzibar.

 

 

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
7 dage/4 nætter
Start:
Kilimanjaro lufthavn
Højdepunkter:

Lake Manyara – Serengeti National Park – Ngorongoro Crater

Slut:
Kilimanjaro lufthavn
Priser fra:
DKK 15.965,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Turen går nu mod Tanzania

Dag 2: Arusha/Kilimanjaro lufthavn - Lake Manyara

Afgang fra Arusha og en kort køretur til Lake Manyara National Park. Frokosten serveres undervejs, inden der fortsættes til nationalparken, hvor eftermiddagens safaritur venter.

Lake Manyara National Park er en af Tanzanias bedst bevarede hemmeligheder. Et fantastisk beskyttet område med græssletter, træer og den dominerende røde skråning mod vest, som danner en flot kulisse til søen.

Løver der klatrer i træer og flodheste

Naturen her er ekstrem dramatisk, og mere end 380 fuglearter er registeret i parken. Deriblandt flamingoer der samles omkring søen. Nationalparkens virkelige specialitet er dog løverne, der af uforklarlige årsager, klatrer i træer. Til tider sover de endda på grenene højt over jorden. Denne opførsel er meget usædvanlig og ses praktisk talt ingen andre steder i Afrika. Lake Manyara er desuden et godt sted at opleve flodheste.

Sidst på dagen ankommer du til campen, hvor der skal overnattes og middagen servers.

Dag 3: Lake Manyara - Serengeti

”De endeløse sletter”

Straks efter morgenmaden er der afgang mod Serengeti National Park. En køretur på cirka tre timer, der bl.a. går forbi Olduvai Gorge, en 50 km lang og op til 100 meter dyb kløft der skærer sig igennem Serengeti sletten. Der er picnicfrokost undervejs og derefter fortsætter du direkte ud på eftermiddagens safaritur i nationalparken. Masai-nomaderne kalder Serengeti for “De endeløse sletter”, et navn der er meget rammende for den enorme savanne, der vrimler med vilde dyr.

Over tre millioner pattedyr boltrer sig i Serengeti

Der lever over tre millioner pattedyr i Serengeti National Park og omkring to millioner af dem trækker hvert år i store flokke mod nord over Mara floden og videre til Masai Mara for at finde grønne græsgange. Med så mange byttedyr samlet på ét sted, bliver dyreflokkene tæt forfulgt af mange sultne rovdyr. Resultatet er et af naturens helt store dramaer og antallet af dyr er imponerende. Fænomenet kaldes ”Great Migration”.

I løbet af eftermiddagen ankommer du til din camp i Serengeti, hvor der er middag og overnatning.

Dag 4: Serengeti

Safari i Serengeti

Dagen byder på game drive safari i Serengeti National Park både morgen og eftermiddag. Midt på dagen er der afsat tid til afslapning og frokost tilbage i campen. Hvor guiderne tager dig hen i løbet af dagen afhænger af sæson og dyrenes placering, men Serengeti er en overvældende oplevelse på alle tidspunkter af året.

”The Big Five”

Serengetis landskaber består primært af savanne med karakteristiske akacietræer, tørre græsområder, skovklædt højland og blandet skov. Området huser et stort antal dyr og fugle, og chancerne for at se både “The Big Five” og mange af de andre ikoniske vilde dyr er i høj grad til stede.

Vil du bytte den ene af dagens ”traditionelle” safarioplevelser ud med en anderledes oplevelse, er der i dag mulighed for en tur over Serengetis sletter i varmluftballon eller alternativt, et besøg i en Maasai landsby – begge ture bookes og betales lokalt.

Dag 5: Serengeti - Ngorongoro

Safari sightseeing på vej mod Ngorongoro

I dag forlader du Serengeti National Park til fordel for Ngorongoro kratret. Turen dertil vil være en såkaldt, safari sightseeing, da meget af køreturen går gennem Serengeti National Park, hvor der stadig er meget at se på og opleve undervejs. Den medbragte frokost spises undervejs og når du ankommer til campen, som ligger flot placeret på kanten af Ngorongoro kratret.

Eftermiddagen og aftenen tilbringes i campen, hvor middagen også serveres.

Dag 6: Ngorongoro – Arhusha/Kilimanjaro lufthavn

Morgenmaden spises meget tidligt, så du kan være nede i Ngorongoro krateret i de tidlige morgentimer, når dyrene er mest aktive. Turen foregår i 4WD køretøj og starter med en stejl nedkørsel ned i selve kratret, hvor safarieventyret for alvor starter.

Naturreservatet med en fortid som aktiv vulkan

Ngorongoro var engang en mægtig vulkan, indtil den styrtede sammen for omkring 2,5 millioner år siden og dannede en perfekt caldera (krater) på knap 20 kilometer i diameter. Det enorme krater er omkranset af 600 meter høje vægge og i bunden græsser en mangfoldighed af dyr på en grøn slette.

Løver, leoparder, det sorte næsehorn og flodheste

Koncentrationen af dyr i Ngorongoro krateret overgår de fleste andre steder i Afrika, og chancerne for at komme tæt på Afrikas mest berømte dyrearter er i høj grad til stede. Løver, leoparder, næsehorn, flodheste, gazeller, antiloper, hyæner, vandbukke og bøfler lever alle her, og de har selskab af et væld af andre dyrearter. Dette er safari i absolut verdensklasse, og du bruger det meste af dagen på at udforske krateret med et frokoststop undervejs.

Om eftermiddagen går turen atter tilbage til Arusha/Kilimanjaro lufthavn.

Dag 7: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne.

Priser
Fra priser
DKK
Ved 2 personer - privat tur*
18.625,-
Ved 4 personer - privat tur*
15.965,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Tanzania t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Lufthavnstransfer Kilimanjaro Lufthavn t/r
Engelsktalende guide/chauffør
Indkvartering, inkl. måltider
Safariture
Entréafgift til parkerne
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Drikkepenge
Bemærkninger

* PRIVAT: Mod tillæg bliver afgangen eksklusiv/privat.

Prisbemærkninger:
Ovenstående priser er lavsæsonpriser og fra-priser!

Husk at medbringe:
Solhat, solcreme, insektspray, kamera og kikkert.

Overnatningsteder
Antal
Camp/lodge 4
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Frederikke og se hvor i verden, hun har rejst

Frederikke Olesen

Rejsekonsulent - Aarhus

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.