Safari i Tanzania

Oplev Serengetis berømte sletter og det dyrerige Ngorongoro krater

Tanzania er det perfekte safariland. En safari i Tanzania er nemlig ikke kun savanne og vilde dyr, det er også et unikt og udslukt vulkankrater, frodige grønne naturområder og smukke søer. Derudover kan du også kombinere din safari med et trek til toppen af Mount Kilimanjaro og badeferie på Zanzibar.

Glæd dig til at opleve Afrikas største koncentration af dyreliv fordelt på Tanzanias berømte nationalparker; Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire. Flere steder er der gode muligheder for at spotte Afrikas berømte ”Big Five” – løven, bøflen, næsehornet, elefanten og leoparden.

På en safari i Tanzania bor du også midt i naturen, selvfølgelig beskyttet fra det vilde dyreliv, som omgiver dig. Vi kan især anbefale at bo på udvalgte camps og lodges i nationalparkerne, idet det giver dig mulighed for flere og længere safariture.

Bestil et tilbud på din safari her

Udvalgte safari-oplevelser i Tanzania

Drømmer du om at opleve Tanzanias smukke natur, er du interesseret i fugle, eller vil du gerne se løver, elefanter og næsehorn? På en safari i Tanzania behøver du ikke at vælge. Vi skræddersyr din safarirejse, så du får god tid til at opleve de største seværdigheder samt det, du drømmer allermest om at se på din rejse.

Nedenfor kan du læse mere om Tanzanias berømte nationalparker, og på rejsebloggen finder du også 5 udvalgte oplevelser i Tanzania.

Serengeti – den store migration

Serengeti er et oplagt mål for safarirejser i Tanzania. Nationalparken har, siden den blev grundlagt i 1951, bidraget til at bevare og beskytte verdens største og mest varierede koncentration af dyr samt parkens imponerende økosystem, der ligeledes er blandt de ældste på jorden.

I Serengeti er der gode chancer for at spotte ”The Big Five”, men parken er faktisk i højere grad berømt for at lægge arealer til den store migration, som finder sted hvert år fra oktober til juli. Her krydser millioner af gnuer, zebraer og gazeller græssletterne i deres søgen efter føde. Og lige i hælene på dem følger enorme flokke af rovdyr, ligeledes på jagt efter deres næste måltid.

Lake Manyara National Park – løver der klatrer i træer

Lake Manyara er en smuk nationalpark med søen, de endeløse græsmarker og skove samt den dominerende, røde skråning, der danner en smuk baggrund for hele sceneriet.

Dyrelivet i parken er yderst rigt og varieret. Her er der blandt andet 380 forskellige fuglearter, herunder flamingoer, der ofte samles i tusindvis ved søen, så vandet nærmest farves lyserødt. Men parkens hovedattraktion er løverne. Løven er i sig selv et spektakulært dyr, men i særdeleshed her i Lake Manyara, hvor løverne af uforklarlige årsager klatrer og sover i træer. En opførsel der ikke ses andre steder i Afrika.

Safari til Ngorongoro Naturreservat– gode chancer for at spotte “The Big Five” i Tanzania

Ngorongoro er et krater dannet af en vulkan, der styrtede sammen for mere end to millioner år siden. I dag danner det enorme krater, der måler mere end 20 kilometer i diameter, base for en af de højeste koncentrationer af dyreliv i Afrika. Her er der derfor gode chancer for at spotte ”The Big Five”; løve, næsehorn, leopard, elefant og bøffel. Du kan desuden se flodheste, gazeller, antiloper, hyæner, vandbukke, bøfler og meget mere.

Landskaberne i Ngorongoro er lige så bjergtagende, som dyrelivet er varieret. Fra toppen af krateret kan du nyde udsigten over de frodige skove og sletter, der afgrænses af vulkanens eroderede bjergsider. Og vender du dig 180 grader, kan du kigge ud over Serengetis enorme sletter.

Tarangire National Park – det uberørte Afrika

Tarangire er ikke en af Afrikas mest berømte nationalparker, men det bidrager faktisk kun til oplevelsen, at du her kommer helt tæt på naturen, og at alt her foregår på naturens præmisser.

Det er oplagt at besøge Tarangire i tørperioden fra juni til oktober, hvor forudsætningerne for at se parkens imponerende dyreliv er bedst. I denne periode migrerer et stort antal zebraer, gnuer og elefanter til parken, hvor de samles ved floder og vandhuller – og i hælene på dem følger rovdyrene på jagt efter føde.

Tarangire er desuden et eminent sted for fugleelskere, idet der i parken er registreret mere end 300 forskellige fuglearter.

Se også hvordan du kombinerer safari med badeferie på Zanzibar

Få hjælp til at sammensætte din safari i Tanzania her

Ring til os på 86 40 88 44 – det er helt uforpligtende – eller send en rejseforespørgsel via formularen nedenfor og vi viser dig, hvordan din drømmerejse til Tanzania kan se ud.

Vi glæder os til at høre fra dig!

  Tryghed

  Personligt rejsebureau

  Hjælp på rejsen døgnet rundt

  Konkurrencedygtige priser

  Over 30 års rejseerfaring

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.