Great Ocean Road – En af verdens mest dramatiske kyststrækninger

Great Ocean Road er en kyststrækning i Australien, der strækker sig fra Melbourne til Adelaide. Den er på listen over de mest dramatiske i verden. Find ud af hvorfor her.

På Great Ocean Road kommer du forbi hvide strande, gemte bugte og stejle klipper. De 12 Apostle (som er store klippeformationer midt i havet) er nok den mest kendte seværdighed på strækningen. Du passerer desuden hyggelige kystbyer, frodig regnskov og berømte vinområder.

Start din rejse til Great Ocean Road i dag

Her på siden får du et overblik over:

  • Hvordan du bedst oplever kyststrækningen
  • Hvordan vejret er
  • Hvor lang tid det tager at køre Great Ocean Road
  • Hvad du kan opleve på din vej langs kysten

Hvordan oplever jeg bedst Great Ocean Road?

Kyststrækningen smyger sig langs delstaten Victorias barske sydkyst. Du kører 243 kilometer fra Melbourne til Adelaide eller omvendt.

Du kan køre strækningen i lejebil eller autocamper.

Rejser du i bil, bor du på hoteller i de stemningsfulde kystbyer med hyggelige havne og tæt på hvide strande og barske klipper.

Med en autocamper bor du på campingpladser midt i naturen ved fx strand, floder og vandfald.

Hvordan er vejret på Great Ocean Road?

Selvom kyststrækningen kun strækker sig 243 kilometer, veksler vejrforholdene alt efter, hvor du befinder dig.

I vådområderne, inde i landet med mange små søer og moser, er temperaturene ofte høje i sommermånederne – specielt sammenlignet med vejret ude ved kysten. Vådområderne er nemlig beskyttet af flere bakkede områder, som gør, at området ligger i læ for kystens havbriser.

Vinter: Vintermånederne (juni til august) er de køligste med omkring 15 grader. Aftenerne kan blive kolde men aldrig under frysepunktet.

Sommer: Sommermånederne (december til februar) er varme med cirka 25 grader.

Hvor lang tid tager det at køre Great Ocean Road?

Vi anbefaler, at du bruger små 14 dage på at køre turen. Så har du nemlig god tid til at gøre stop undervejs, så du får højdepunkterne med.

En kør-selv ferie langs Great Ocean Road hvor du får alle højdepunkterne med.

Det er naturligvis også muligt at kombinere Great Ocean Road med andre områder i Australien.

Kombiner for eksempel den smukke kyststrækning med Australiens østkyst, Sydney og Ayers Rock.

Hvad kan du opleve på Great Ocean Road?

Langs strækningen ligger flere højdepunkter og venter. Vi har samlet 7 af dem her:

1. De 12 Apostle

De 12 Apostle er nok den største seværdighed på kyststrækningen. Nogle af klippeformationerne er eroderet i løbet af årene, og der står nu kun 8 tilbage over havets overflade. Nogle dage er vandet roligt og fladt, mens vinden andre dage får havets bølger til at bruse mod klipperne. Ikke 2 dage er ens. Men ligegyldigt hvordan vejret arter sig, er kysten og De 12 Apostle et storslået syn.

2. Apollo Bay

Apollo bay er en hyggelig kystby med indbydende strande. 
Byen er en god base for udflugter til regnskovene i Otway Ranges og Otway National Park, der bugner af små vandfald og enorme bregner.

3. Warrnambool

Warrnambool er en populær yngleplads blandt hvaler. Giganterne boltrer sig i området fra juni til september og kan ofte ses blot 100 meter fra kysten.

great ocean road

4. Ballarat

Ballarat blev berømt for Eureka Stockade; et blodigt minearbejderoprør i 1854. I 1851 blev området centrum for guld, og det er her, at verdens næststørste guldklump i sin tid blev fundet.Der er meget at se i Ballarat, hvor den største seværdighed er temaparken Sovereign Hill, hvor de gamle guldgraverdage er blevet genskabt.

5. Kangaroo Island

Kangaroo Island er berømt for sin store bestand af vilde koalaer, pingviner og kænguruer. Fra Victor Harbor er der kun 70 kilometer til Cape Jervis, hvorfra færgen afgår mod Kangaroo Island. Øen er vidt berømt for sin uberørte natur samt særdeles rige dyreliv.

6. McLaren Vale

Det berømte vinområde byder på mere end 50 små og store vingårde. Mange er åbne for besøgende, så du kan møde vinmagerne og smage på den lokale produktion.

7. Kennet River

Kennet River ligger mellem Lorne og Apollo Bay, og det er et godt sted at besøge, hvis du drømmer om at opleve koalaer i det fri. Denne del af kysstrækningen besøges desuden ofte af delfiner og hvaler fra maj til september.

koala i austatralien

Start din rejse til Great Ocean Road i dag

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.