Alt du skal vide om Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er et absolut must, når det kommer til udflugtsmål i Australien, fordi det store rev er en af de største attraktioner i Australien. Derfor har vi samlet nyttig information til dig, der planlægger et besøg til Great Barrier Reef.

Bliv klogere på:

  • Hvad der gør Great Barrier Reef særlig
  • Hvornår det er bedst at besøge revet
  • Hvordan sikkerheden er på en udflugt til revet
  • Great Barrier Reef med børn
  • 3 forskellige måder at opleve koralrevet

Se hvordan du inkluderer Great Barrier Reef i din kør-selv rute i Australien her

Hvad er Great Barrier Reef?

Great Barrier Reef er verdens største koralrev. Koralrevet ligger i delstaten Queensland på Australiens østkyst.

Her lever mere end 300 arter af koraller, havskildpadder, rokker, revhajer og et hav af farvestrålende fisk.

Revet består af 3.000 mindre rev og små øer, der ligger drysset ud over området:

  • Heron Island hvor du har muligheden for at bo på øens resort
  • Low Isles en uspoleret ø midt på Great Barrier Reef, hvor du kan sejle til og få sublim snorkling
  • Whitsundays er et vaskeægte ferieparadis med hvide strande og hyggelige feriebyer

Hvad gør Great Barrier Reef særlig?

Great Barrier Reef er verdens største koralrev med 340.000 kvadratkilometer. Til sammenligning er Tyskland 357.022 kvadratkilometer stort.

Revet strækker sig over 2.000 kilometer langs Queenslands kyst, og kan ses fra rummet.

Koralrevet har desuden et fantastisk dyreliv (med fx havskildpadder, rokker og revhajer) og revet er et af verdens 7 vidundere.

Hvornår er det bedst at besøge Great Barrier Reef?

Du kan snorkle og dykke året rundt, men ved revet skelner man mellem 2 sæsoner:

Regntid: December til februar, som er sommermånederne. I den periode kan du forvente mellem 23 og 31 grader og en del nedbør. I regntiden skal du være opmærksom på, at sigtbarheden kan være nedsat efter perioder med meget regn. En overskyet himmel kaster en skygge over havoverfladen og det nedsætter ligeledes sigtbarheden under havoverfladen.

Tørsæson: Juni til august. Temperaturene ligger i denne periode på 18-26 grader. Det er også i denne periode og frem til oktober, at forholdene for snorkling er optimale.

Hvordan kommer du til Great Barrier Reef?

Du sejler ud på revet. Der er afgange fra både Cairns og Port Douglas i det nordlige Queensland.

Nogle udbydere tilbyder desuden flyveture i helikopter, hvor du oplever koralrevet fra luften.

Hvordan er sikkerheden ombord?

Bådene er fuldt bemandet, og fra båden holder de øje med alle snorkelende i vandet. Ofte er der også 1 mand i vandet, så hjælpen er aldrig langt væk.

Inden båden sejler ud på revet finder et sikkerheds-brief sted. Bådens besætning gennemgår sikkerheden ombord. Du få også en række håndtegn, du skal lave, hvis du kommer i nød, mens du er i vandet. På den måde ved besætningen det, hvis du får brug for hjælp. Besætningen holder desuden optællinger under vejs, så ingen bliver ladt tilbage, når båden sejler fra en lokation til den næste.

Katamaranen ”Ocean Freedom” medtager maksimalt 75 personer (max. kapacitet er 105 passagerer), så der er god plads til alle, når den 20 meter store luksuskatamaran sætter kurs mod Great Barrier Reef.

Båden har desuden masser af sikkerhedsudstyr ombord. Er du ikke verdens bedste svømmer, kan du for eksempel få en svømmenuddel (en skumgummi ‘pind’ du kan hvile overkoppen på), der hjælper med at holde dig ovenvande. Mindre børn får redningsvest og svømmevinger.

Du er også godt beskyttet mod solen. Bådene har overdækkede områder, hvor du sidder i skygge. Du får udleveret en våddragt, som ligeledes beskytter dig mod solens stråler.

I bådens bar kan du som regel også købe en solcreme, hvis du skulle være steget ombord uden. Her finder du også søsygepiller, hvis du skulle blive dårlig under sejllads.

NB: Sikkerhedeprocesserne og foranstaltninger kan variere fra båd til båd. Booker du en udflugt til Great Barrier Reef gennem DANexplore, kan du altid være sikker på, at vi benytter en autoriseret udbyder/arrangør.

Great Barrier Reef med børn

Du kan sagtens tage børn med på vandet, dog anbefaler vi at:

  • Dine børn er fortrolige med vand, da det kan kræve lidt mod at hoppe i vandet på det åbne hav.
  • Du medbringer lidt underholdning, som børnene kan kaste sig over under sejllads. For det tager lidt tid at komme ud på revet.

En anden mulighed er at bo på Heron Island, hvor du indkvarteres på øens resort. Resortet ligger på stranden helt ud til vandet og har desuden pool, restaurant og tennisbaner. Her kan familiens yngste snorkle direkte fra stranden i det lave vand, og de voksne og større børn kan bevæge sig længere ud på vandet. På den måde prøver alle kræfter med snorkling på Great Barrier Reef på hver deres præmisser.

Sådan oplever du Great Barrier Reef

Det er muligt at komme på en-dags ture og længere ophold på revet.

En-dags tur på katamaran

På en en-dags tur sejler du fra Cairns omkring klokken 9.00. Ombord er der tid til at nyde livet og solen. Båden har også en bar, hvor du kan købe forfriskninger og undervejs serveres der frokost.

Du får udleveret snorkeludstyr og våddragt. Vi anbefaler, at du benytter dig af våddragten, da den både beskytter dig mod brændmænd (‘Stingers’) og solen.

Der gøres stop 2 forskellige steder, hvor der er god tid til at snorkle.

Du er tilbage i Cairns omkring klokken 16.30.

Medbring: badetøj, solcreme, håndklæde og solbriller.

Tip: Tag en søsygepille inden du stiger ombord. Det kan godt være en gyngende fornøjelse at komme ud på revet.

Læs mere om 1 dag på Great Barrier Reef her.

2 dage på et flydende hotel

Du kan også vælge at bruge et par dage på det enorme koralrev. Det giver dig det maksimale udbytte af Great Barrier Reefs mange oplevelser.

En mulighed er, at du bliver sejlet ud til dit flydende hotel “Reef World”, som ligger ved det berømte og farverige Hardy Reef.

Se frem til snorkling, dykning, massage på dækket og en gourmet grill buffet til aften. Og så ser du, solen gå ned over det store rev fra første parket.

Læs mere om et 2-dages ophold på Great Barrier Reef.

Bo på Lady Elliot Island i det sydlige Great Barrier Reef

Lady Elliot Island ligger i den beskyttede Green Zone af Marine Nationale Park. Området huser mere end 1.200 arter af havdyr, og Lady Elliot betragtes, som et af de allerbedste snorkelsteder på hele Great Barrier Reef. Koralrevet er nemlig sundere og mere velbevaret end de fleste andre steder.

Her kan du være heldig at spotte skildpadder, rokker, revhajer og den karakteristiske ”Nemo-fisk”.

Lady Elliot Island Eco Resort bestræber sig på at tilbyde gæsterne en ægte økoturisme-oplevelse, helt i tråd med områdets generelle, og højt prioriterede, økopolitik.

Læs mere om et ophold på Lady Elliot Island.

 

Få et uforpligtende tilbud på din rejse til Great Barrier Reef her

 

 

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.