Det bedste tidspunkt at besøge New Zealand

Vejret på New Zealand minder (groft sagt) om vejret i Danmark. Bare omvendt. Det vil sige, at når det er vinter i Danmark, så er det sommer i New Zealand.

New Zealand er præget af “ø-klima”. På grund af landets placering i Stillehavet, kan vejret på New Zealand være meget omskifteligt – fra solskin på en skyfrihimmel til tunge regnbyger på et øjeblik.

Det bedste tidspunkt at besøge New Zealand afhænger af, hvad du vil opleve

Det bedste tidspunkt at besøge New Zealand afhænger af, hvad du vil opleve. Drømmer du for eksempel om vandreture på New Zealands sydø eller en badeferie på nordøen, så bør du rejse til New Zealand i perioden december til marts. Er du derimod mere til en skiferie i de newzealandske alper, så er det i juli og august, at du skal besøge landet.

Ligesom der er forskel i vejret afhængigt af, om du befinder dig på Nord- eller Sydøen, så er der også forskel på, hvornår det er bedst at opleve nogle af New Zealands højdepunkter.

Her på siden har vi udvalgt nogle af vores favorit højdepunkter, som vi håber kan hjælpe dig med at beslutte, hvornår det er bedst for dig at besøge New Zealand.

Vil du have de nøjagtige grader, nedbørsmængder og badevands-temperaturer? Så kan du altid besøge DMI.

Find din kør-selv rute på New Zealand her

Vejret på New Zealand: Nordøen

Der falder generelt mindre regn på nordøen end på sydøen. Det betyder også flere solskinstimer og et (lidt) varmere klima.

Sommer på nordøen (december – februar) har en gennemsnits-dagtemperatur på 22 grader. Om vinteren (juni – august) er den gennemsnitlige dagtemperatur 13 grader.

Badeferie på nordøen: Bay of Islands & Coromandel halvøen

Badeferie er ikke det første man forbinder med New Zealand. Ikke desto mindre har Bay of Islands på nordøens spids masser af skønne strande, og i nogle byer, som for eksempel Whangarei, er det muligt at tage dykkercertifikat og på dykkerture. Badevandet kommer dog sjældent op over 18 grader, så med mindre du er vinterbader, kan du glæde dig til en frisk dukkert.

Også Coromandel halvøen, øst for Auckland, har et væld af smukke strande. Nogle steder løber varme kilder sågar helt ud til stranden, og har du en skovl ved hånden, kan du hurtigt få gravet din egen hot pool.

Er det en strand- og badeferie du er ude efter, så er det bedste tidspunkt fra december til februar.

Trekking på nordøen: Tongariro Crossing

Trekking er til gengæld noget alle forbinder med New Zealand, og Tongariro Crossing er en af de populæreste dagture på nordøen. Turen er 19 kilometer lang, og tager (plus minus pauser) 7-8 timer at gennemføre. Det er altså en hel dag, du skal sætte af til turen. Har du begrænset med tid, og New Zealands omskiftelige vejr in mente, så er din chance for at gennemføre turen størst i sommermånederne.

I princippet kan turen gennemføres året rundt, men i vintermånederne skal du være en erfaren trekker og sandsynligheden for at ruten er lukket på grund af dårligt vejr er langt større.

Se hvordan du kan opleve Det Bedste af Nordøen på en 14-dages kør-selv ferie her

Vejret på New Zealand: Sydøen

Vejret på sydøen er generelt et par grader koldere end nordøen. Desuden er vestkysten køligere end østkysten på grund af kraftige vinde og mere regn året rundt.

Sommer på sydøen (december til februar) har en gennemsnits-dagtemperatur på 2o grader. Om vinteren (juni til august) er den gennemsnitlige dagtemperatur 11 grader.

Hvalsafari på sydøen: Kaskelothvaler, spækhuggere og blåhvaler ved Kaikoura

Kaikoura er berømt for at været et af de bedste steder i verden at se kaskelothvaler året rundt. Fra december til marts kan du også se spækhuggere, i juni og juli pukkelhvaler og (hvis du er heldig) kan du se blåhvaler fra juni til september.

På en hvalsafari er det heller ikke unormalt at opleve delfiner lege i bølgerne helt tæt på båden.

Gletsjere på sydøen: Franz Josef og Fox Glacier

Gletsjervandring er et af højdepunkterne på New Zealands sydø. Både Franz Josef og Fox Glacier ligger på vestkysten og er (mere eller mindre) naboer.

Franz Josef og Fox Glacier kan besøges året rundt. I vintermånederne fra juni til august får du den reneste is, flere isgrotter- og formationer og de klareste dage. Vejret er mere stabilt end om sommeren med dagtemperature mellem 5-15 grader, og fordi der falder mindre regn på denne tid af året, er isen også mindre glat at vandre på.

Højsæson for besøg på Franz Josef og Fox Glacier er mellem november og marts, hvor turisterne strømmer til. Vejrmæssigt skal du dog forvente mere ustabilt vejr og medbringe tøj til alt slags vejr.

Sejltur og trekking: Fiordland National Park

Udflugter til Fiordland National Park kan varmt anbefales om efteråret (marts til maj). Sommermånederne (december til februar) vil altid være de varmeste, så hvis du foretrækker varmen, så hold fast i sommer.

Uanset om du vil på et flere-dags-trek i nationalparken eller på et endags-sejllads på Milford Sound, så er efteråret ideelt til alle slags udendørsaktiviteter.

Rejser du til sydøen i efteråret, så kan du glæde dig til klare, lange og nogle gange lune dage samt efterårfarvernes tæppe af rød, gule og gyldne nuancer spredt ud over landskabet. Det bliver næsten ikke smukkere.

Se hvordan du kan opleve Det Bedste af Sydøen på en 14-dages kør-selv ferie her