Tilbage til bloggen

Derfor skal du tage på skiferie over nytår

5 gode grunde til at en skiferie over nytår ikke skuffer

Du kender måske det her scenarie:

Nytårsaften står for døren. Du har fået en invitation til ’årets brag af en fest’, hvor champagne, stjernekastere og raketter flyver om ørene. Der er ikke et øje tørt. Det her bliver årets fest. Nytårskjolen eller jakkesættet er købt. Champagneflaskerne er lagt på køl. Og kransekagen er endda bestilt. Det kan ikke gå galt. Og så dog…

Du har måske prøvet at få en bordherre(eller dame), der kun snakker om sig selv, at DJ’en spiller alle de forkerte sange eller at nytårs-torsken er brændt på. Hvis du nikker genkendende til noget af det, er det måske værd at overveje om en oversøisk skiferie over nytår.

Forestil dig en dag på pisterne.. bare for et kort øjeblik

Hvis du har været på skiferie før, så ved du også, at en skidag starter over morgenbordet. Her lægges der en plan for dagen. Måske er det i dag nabobjerget skal udforskes, eller måske har I allerede udset jer to-tre favoritpister, som I vil køre tynde.

Når den sidste morgenkaffetår er drukket og skistøvlerne er spændt, går det mod skilifterne. Den første morgentur er tit den bedste – særligt hvis I er kommet tidligt ud af fjerene og kan sætte nogle af de første spor i sneen.

Frokosten nyder du på bjergtoppen – minestronesuppe smager bare bedre med udsigt til sneklædte bjergtoppe. Skiløbet fortsætter, indtil du ikke orker mere og afterski-baren lokker med kolde øl, hvor I kan skåle på en god skidag. Efter 8 timer på bjerget vil trætheden uden tvivl ramme dig, og vi lover, at du sjældent sover bedre end på en skirejse.

Okay – forestil dig så, at det ovenstående scenarie kombineres med nytåret:

5 gode grunde til at en skiferie (i USA, Canada og Japan) over nytår ikke skuffer

1. Hold nytår i Canada, USA eller Japan (med masser af powder)

Få sne der aldrig iser til i Canada

Som europæer er det især Canadas sne, der imponerer. Den er nemlig både tør og let – hvilket betyder, at den sjældent iser til eller bliver opkørt. I Canada er vejret desuden (næsten altid) godt med sol og blå himmel.

Canadas mange skiområder tilbyder også stemningsfulde skibyer med et væld af restauranter, barer og butikker. Så i Canada bliver din skiferie over nytår hyggelig.

Brede pister og korte køer ved skilifterne i USA

I USA er alt større. Og det gælder ikke kun din øl eller burger. Pisterne er bredere og køen ved lifterne kortere. Så der er masser plads til at svinge ned af pisterne, og du skal ikke bruge lang tid på at komme op på bjergtoppen igen. Desuden har USA skiløb for alle, og uanset om du rejser med dine venner eller familie, får du (nytårs)skiløb, der opfylder både dine og dine rejsefællers behov.

Lad Japans vejrguder forkæle dig med (næsten) dagligt snefald

Japans snemængder er så enorme, at ski-entusiaster fra hele verden hvert år valfarter til de japanske skiområder. I Japan forkæler vejrguderne dig med (næsten) dagligt snefald, og du står ofte på ski i sne til skuldrene. Kort sagt er Japan et sandt paradis, hvis du drømmer om dyb powder-sne.

Japan kan desuden prale af en anderledes kultur og lækre nytårs-måltider – hvorfor ikke spise lækker sushi eller kobebøffer nytårsaften?

Fælles for alle tre lande er, at der er pister for alle, sneen er blød og let, bjergene majestætiske og med fart under skiene får du en flyvende start på det nye år.

skiferie over nytår

2. Få tid til hyggelige snakke i liften, skiløb side om side og brætspil på hotelværelset

På en skiferie over nytår er der tid til hyggelige snakke i liften, skiløb side om side og frokoster på en bjergtop. Og så er det vel heller ikke utænkeligt med et par grin over et sjovt styrt. Om aftenen er der masser af tid til restaurantbesøg, en øl i baren eller måske et brætspil på hotelværelset.

Bonus. Efter en lang dag på pisterne kan du nyde nytårs-desserten med god samvittighed.

skiferie over nytår

3. Snemængderne er i top

Der er ikke noget værre end at have booket en skirejse, pakket kufferten og rejst langt, for så at komme frem til sneforhold der ikke er som forventet. Måske har du oplevet:

  • at flere nedfarter er lukkede grundet manglende sne
  • at du ikke kan køre helt til bunden, fordi den nederste del af bjerget mangler sne
  • at sneen bliver mere og mere iset og opkørt, jo længere hen på dagen du kommer

Og det er virkelig ærgerligt! Heldigvis er sneforholdene på en oversøisk skiferie over nytår til Canada, USA eller Japan perfekte fra december til marts.

Og generelt falder der mere sne i Nordamerika og Japan end der gør i Alperne og Skandinavien. Som eksempel falder der mellem 7 og 8 meter sne på en sæson i Banff (Canada), hvor der til sammenligning kun faldt 2-3 meter sne i Val Thorens og Trysil i år 2017.

 

skiferie over nytår

4. Du behøver ikke løfte en finger (med mindre du gerne vil)

Typisk vil en del af nytårs-dagen blive brugt i køkkenet. Der skal laves en forret. Nytårstorsken skal tilberedes, og så skal du også have lavet en dessert. Det tager tid – tid du i stedet kunne bruge med ski under fødderne.

Uanset om du vælger Canada, USA eller Japan, så behøver du ikke løfte en finger. Du kan bare sætte dig til bords i en af de hyggelige restauranter og få nytårsmiddagen serveret efter en lang dag på bjerget.

Foretrækker du selv at lave nytårs-menuen, er det selvfølgelig muligt at bo i ferielejligheder med eget køkken.

skiferie over nytår

 

5. Fyrværkeri-show i Aspen, aktiviteter for hele familien i Whistler og fakkeloptog i Niseko

De forskellige skiområder i Canada, USA og Japan har hver deres nytårstraditioner og aktiviteter nytårsaften. Men fælles for dem alle er, at der er noget for en hver smag, som fuldender din skiferie over nytår.

Raketter lyser nytårs-himlen op i Aspen

I Aspen (USA) kan du for eksempel glæde dig til to store fyrværkeri-shows klokken 20.00 og 24.00. Nattehimlen lyses op af farverige raketter med Aspen Mountain som kulisse. Aspens natteliv og restauranter inviterer desuden til middag og fest.

Nytårsaften for store og små i Whistler

I Whistler Village (Canada) fejrer de hvert år nytåret for hele familien. Event-pladserne fyldes med børnevenlige aktiviteter som skøjteløb og lege. Og så vil der være en tidlig nytårs-nedtælling for børnene. Rejser du til Whistler uden børn inviterer alle byens barer til nytårsfest.

Skiløbere danner fakkeltoptog i Niseko

I Niseko (Japan) kan du glæde dig til et fakkeloptog. Frivillige skiløbere kører ned af pisten i et optog med fakler – selvfølgelig i mørke. Optoget kører i en opstilling, der ‘danner’ årstallet for det kommende år. Fakkeloptoget er planlagt, så optogets sidste skiløber er i bund ved slaget 24.00. Og så oplyses himlen af et stort fyrværkerishow.

 

skiferie over nytår

 

Vil du hellere fejre nytåret i Sydney eller New York? Så har vi skrevet om 5 steder, hvor du får en nytårsaften, du husker.

Skriv et svar