Tilbage til bloggen

9 udvalgte seværdigheder i Australien

Fra vandreture i Blue Mountains Nationalpark til vingårde i Hunter Valley og sublim dykning ved Great Barrier Reef og mange flere...

Australien er et slaraffenland af oplevelser. Her er 9 seværdigheder, du ikke bør gå glip af.

Australien er en destination, som står på manges rejse-ønskeliste, og det store land har da også det hele. Her oplever du alt fra storby og strand til nationalparker, vilde dyr, gold ørken og regnskov. For at give dig et lille overblik, har vi udvalgt 10 seværdigheder i Australien, som du bør opleve på dit besøg down under.

#1. Sydney: Operahuset og Sydney Harbour Bridge

Sydney er nok den mest berømte by i Australien, og rigtig mange rejsende lægger da også vejen forbi storbyen. Besøger du Sydney er der en række seværdigheder, du ikke må glip af. Ved havneområdet har du udsyn til den ikoniske Sydney Harbour Bridge. Det er også på havnen, du finder Utzons berømte operahus.

Vil du opleve den imponerende bygning indefra, er det muligt at få en guidet rundtur. Guiden fortæller om den turbulente historie, der er forbundet med opførslen af Operahuset, og så ser du de store scener, hvor alverdens kunstnere boltrer sig.

Botanisk have i Sydney

Bag Operahuset ligger den botaniske have. På en rundtur i haven kommer du forbi eukalyptustræer, figentræer, flyvende hunde (en stor flagermus) og kakaduer. Fra haven kan du også nyde  udsigten til havnen.

Havnerundfart i Sydney

Oplev Sydney fra vandsiden, og se byen fra en ny vinkel. På en Sydney Hop on Hop off cruise kommer du på sightseeing til vands. Turen starter fra Jetty 6 Circular Quay eller Pier 26 Darling Harbour, og herefter kan du stå af og på båden, som det passer dig. Se fx attraktioner såsom Darling Harbour, Taronga Zoo, Watsons Bay, Luna Park, Circular Quay og mange flere.

Din billet er gyldig i 24 timer fra første gang, du stiger ombord, så der er masser af tid til at få glæde af din havnerundfart i Sydney.

Vi har også skrevet om, hvordan du bedst bruger 48 timer i Sydney

#2. Blue Mountains – Oplev Australiens “blå” eukalyptus-skove

The Blue Mountains National Park er en af syv nationalparker, der udgør Greater Blue Mountains World Heritage Area. Dette eventyrland af sandstensklipper, dybe slugter og diset blå eukalyptus-skove tilbyder en naturskøn oplevelse og en tur i verdens stejleste svævebane. Nationalparken er en af de seværdigheder i Australien, du ikke vil gå glip af.

Tag på en guidet dagstur i Blue Mountains og bliv klogere på områdets historie samt landskabets flora og fauna.

Tager du turen på egen hånd, bør du opleve de berømte klippeformationer, Three Sisters. Her er det også muligt at besøge Waradahl Aboriginal Centre, hvor du kan høre gamle aborigine myter om de imponerende klipper. I Scenic World, har du mulighed for at hoppe på toget eller svævebanen, hvorfra du oplever områdets stejle kløfter, dybe dale og ikke mindst Three Sisters fra en anden vinkel.

#3. Hunter Valley for både vinkendere- og amatører

Elsker du en god flaske vin? Så er Hunter Valley et paradis. Her ligger charmerende vingårde og hyggelige vinmarkeder, og venter på at blive udforsket af vinelskere. På et besøg hos de forskellige vingårde og vinhandlere kan du også smage lokalt produceret ost, olivenolie, chokolade og øl.

Hunter Valley står for produktionen af noget af Australiens bedste vin, og byder enhver livsnyder og vinelsker velkommen.

#4. Great Barrier Reef

Great Barrier Reef lokker hvert år tusindevis af besøgende fra hele verden til, som sejler ud på det åbne hav for at iføre sig dykkermaske, svømmefødder og snorkel. Under havoverfladen gemmer sig nemlig en verden af koraller, fisk, skildpadder og meget mere, som du ikke finder ret mange andre steder i verden. Revet er enormt (og kan ses fra rummet!), og det er svært at forestille sig, hvor stor Great Barrier Reef egentlig er, førend du svømmer rundt i det.

Great Barrier Reef kan opleves på dagsture fra fx Cairns (til vands og fra luften) eller du kan sejle længere ud på revet, hvor du både kan bo og få ekstra dage til at opleve dette fantastiske naturfænomen.

Glæd dig til en verden af farvestrålende fisk, havskildpadder, hajer og levende koraller.

#5. Fraser Island

Verdens største sandø ligger ud for Australiens østkyst. Og den hedder Fraser Island. Øen er 122 kilometer lang og 25 kilometer bred, og så vokser der (overraskende nok) regnskov mellem øens sandklitter og ferskvandssøer.

Fraser Island opleves bedst i en jeep, så du nemt kan komme rundt til øens berømte (natur)seværdigheder som for eksempel Lake McKenzie, Lake Wabby, Eli Creek, Indian Head, The Pinnacles Coloured Sands, Maheno skibsvraget og champagne pools. Vælger du at overnatte på øen, kan du også glæde dig til at opleve spektakulære solned- og opgange.

 

#6. Uluru også kaldet Ayers Rock – Australiens røde hjerte

Delstaten Northern Territory er (blandt andet) kendt for Ayers Rock, Australiens røde hjerte Uluru, placeret midt i den australske outback omgivet af den karakteristiske rustrøde jord. Alt efter hvordan solens stråler rammer den kæmpemæssige røde sten, ser det næsten ud som om, den gløder, og for de fleste er det en stor oplevelse at se solen gå op eller ned bag stenen, inden himlen pyntes med millioner af stjerner.

En rejse til Northern Territory byder dog også på et møde med kænguruer og andre vilde dyr, masser af aboriginer kunst og historie samt naturfænomener som The Olgas og Kings Canyon. Brug 2-3 dage i området for at opleve det bedste af Australiens røde centrum.

 

#7. Kakadu National Park

Kakadu National Park ved Darwin er på UNESCO’s Verdensarvliste, og den enorme nationalpark lokker med aborigine hulemalerier, saltvands-krokodiller, vandfald og vandreture til smukke udsigtsposter. Derfor er parken også på vores liste over seværdigheder i Australien.

I Kakadu National Park vil du opleve både den australske natur når den er allerbedst, og samtidig få et unikt indblik aboriginernes, Australiens oprindelige folk, spændende kunst og kultur.

I nationalparken er det også muligt for at stige ombord på Yellow Water Billabong Cruise. Fra båden observerer du saltvands-krokodiller og det frodige fugleliv.

#8. Kangaroo Island

Kangaroo Island, 110 km syd for Adelaide i delstaten South Australia, er som navnet antyder, hjemstad for kænguruer. Men det stopper ikke ved det. Kænguruerne lever nemlig også side om side med både søløver, koalabjørne, wallabies, 250 fuglearter og krybdyr. Af samme årsag anses Kangaroo Island for at være et af de bedste steder at opleve (og komme helt tæt på!) det australske dyreliv.

De cirka 4500 mennesker, som bor på Kangaroo Island i dag, tæller alt fra landmænd til vinbønder og kunstnere, så er du interesseret i lokal kunst og gastronomi er du kommet til den rigtige ø.

Når du besøger Kangaroo Island, så snyd ikke dig selv for naturfænomenerne Remarkable Rocks og Admirals Arch, som du finder langs øens kyst.

#9. Great Ocean Road

Great Ocean Road er en af verdens mest dramatiske kyststrækninger, og smyger sig langs delstaten Victorias barske sydkyst, 243 kilometer fra Melbourne til Adelaide.

På strækningen kommer du forbi hvide strande, skjule bugte og stejle klipper, men også hyggelige kystbyer, frodig regnskov og berømte vinområder.

Der er masser af små vandreture langs ruten, og hvis du pakker picnickurven hjemmefra, kan du se frem til masser af måltider med udsigt til noget af Australiens smukkeste natur. De 12 Apostle (som er store klippeformationer midt i havet) er nok den mest kendte seværdighed på Great Ocean Road.

Du kan køre Great Ocean Road i lejebil eller autocamper.

 

Vil du gerne læse mere om seværdigheder i Australien? Så får du her 5 gode grunde til besøge solskinsstaten Queensland i det nordøstlige Australien.

Skriv et svar