Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

Rejser til Tasmanien – 5 grunde til at Tasmanien skal på din bucket list

Rejser til Tasmanien

Rejser til Tasmanien – Derfor skal du opleve den oversete ø syd for Australien

Den tasmanske djævel og Kronprinsesse Mary (uden nogen sammenligning i øvrigt) er noget af det, der ofte forbindes med Tasmanien. Og alligevel er den lille ø syd for Australien en lidt overset perle. Vi giver dig her fem grunde til, at en rejse til Tasmanien bør stå på din bucket list.

Tropiske regskove, høje bjerge, brusende vandfald og hvide strande

Når du rejser rundt på Tasmanien, vil du opleve en yderst varieret natur. Du vil kunne udforske grønne regnskove, tage postkortsmukke billeder af høje bjerge, gå tur langs brusende floder og nyde ferielivet på de hvide sandstrande. Og så lokker øen også med grønne vinmarker med hyggelige vingårde.

Blandt natur-højdepunkterne, på rejser til Tasmanien, kan nævnes øens mest berømte nationalpark, St. Clair. I nationalparken venter et råt og smukt landskab med alt fra imponerende bjerge og dybe kløfter til spejlblanke søer og vilde højmoser.

Hobart – Kronprinsesse Marys hjemby

Hobart er Tasmaniens hovedstad, og byen er den næstældste by i Australien. Kun overgået af Sydney. Desuden er Hobart Kronprinsesse Marys fødested, så på et besøg i byen kan du gå i Kronprinsessen fodspor.

Hobart ligger syd på østkysten i naturskønne omgivelser ved River Derwent, og i byens ‘baghave’ troner det 1270 meter høje Mount Wellington. Det er nemt at færdes rundt i byens centrum, og på en gåtur  i byens gader kommer du forbi mange af bygningerne fra byens storhedstid, som hvalfanger-by i 1830-tallet. Så byens bygninger fortæller byens historie.

Faktisk kan du stadig se bygninger i den gamle bydel, som blev opført af straffefanger i Battery Point.

Port Arthur – Mærk historiens vingesus

Fra Hobart er det oplagt at tage på en lille udflugt til de historiske fængselsbygninger, Port Arthur. Fra 1830 til 1877 husede det lille fængselssamfund fanger, som blev transporteret her til for at afsone deres straf. De arbejdede, sov, gik i kirke og døde her.

Fængslet er idag et spændende museum, hvor du får et indblik i fængslets historie og livet som fange i Port Arthur.

Strahan – Byen der ligger på den barske vestkyst

Strahan er en hyggelig kystby. Og det er den eneste by, der ligger langs den afsides og rå vestkyst, og derfor er det også værd at besøge byen, når du rejser til Tasmanien. Byen har et hyggeligt havnemiljø og ligger med en smuk udsigt til vandet. Du kan også besøge de mere end 30 meter høje sandbanker, Henty Dunes og Ocean Beach.

Kombiner rejsen på Tasmanien med en rejse i Australien

Oplevelserne på Tasmanien kan meget vel kombineres med en kør-selv ferie i Australien. Krydrer Tasmaniens naturoplevelser med storbystemning i Sydney. Eller hvad med at snorkle ved Great Barrier Reef?

Det er faktisk kun fantasien (og pengepungen), der sætter grænserne for dit australsk-tasmanske eventyr.

 

Rigtig god rejse til Tasmanien!

PS. Fik vi sagt, at vi også har skrevet om, hvilke seværdigheder du skal opleve i Australien?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *