Tilbage til bloggen

Bliv en haj til at planlægge din kør-selv ferie

Skal du vælge bil eller motorhome? Og hvad skal du huske at tage højde for når du planlægger din rute.

Sådan planlægger du din kør-selv ferie

En kør-selv ferie forbindes ofte med den ultimative (rejse)frihed, fordi det er dig der bestemmer:

  • Ruten
  • Antal pauser
  • Tempoet
  • Hvad du vil opleve fra dag til dag
  • og (næsten) hvor du overnatter

En kør-selv ferie kan skræddersyes efter dine behov – både hjemmefra og når du er ude at rejse.

For at give dig de bedste forudsætninger for at planlægge en kør-selv ferie, hvor alt klapper, har vi samlet nogle gode råd til dig, om hvordan du bliver en haj til at planlægge kør-selv ferien ude på verdens landeveje.

Kør-selv ferien går til…

Det kommer blandt andet an på, hvornår på året du vil rejse.

Vil du rejse i vinterhalvåret, er der fx sommer i New Zealand og det sydlige Australien. Det nordlige Australien er bedst at rejse til i den danske sommer.

Rejser du i skolernes sommerferie, så overvej Florida i USA, hvor forlystelsesparker og nogle af verdens bedste strande ligger og venter på store og små legebørn. Også USAs vestkyst og Canada er oplagt at besøge i sommerferien.

USAs østkyst er særlig populær i efteråret, hvor kør-selv turer langs kysten, med udsigt til både hav og New Englands efterårsfarver, tiltrækker hobetal af turister hvert år.

Uanset hvor I rejser hen, så husk at tage højde for, at alle på rejsen får opfyldt deres mest basale behov og ønsker, når I vælger jeres destination.

Hvordan vil du komme fra A til B?

Vælger du et motorhome eller en autocamper – kært barn, mange navne – så rejser du med “dit hus på ryggen” og har alt det nødvendige fra bad, toilet, seng til køkken lige ved hånden. Det betyder, at du ikke skal tænke på at finde hotelværelser, og du slipper for at pakke og slæbe din kuffert fra det ene hotelværelse til det andet.

Foretrækker du at lægge hovedet på puden i et hotelværelse og slippe for madlavning? Så er en lejebil det rette valg for dig. Her får du også friheden til selv at bestemme tempoet og ruten uden at gå på kompromis med komfort. Og samtidig kan du nyde godt af hotellets faciliteter, når dagens kilometer på landevejen er tilbagelagt.

Research, research, research

Sæt dig ind i din destination.

  • Hvor lang tid tager det at køre fra A til B?
  • Er alle veje farbare året rundt?
  • Koster det noget at besøge og overnatte i nationalparker?
  • Er der helligdage at tage højde for?
  • Og hvilke seværdigheder, byer og oplevelser vil du absolut ikke gå glip af?

Med det in mente, er det lettere at planlægge din rute.

Der er dog en særlig charme i at lade tilfældighederne og spontaniteten råde på (noget af) ferien. Så hav tid og luft i din rejseplan til at gøre holdt ved noget uventet eller havne et sted, som ikke var planlagt.

Måske møder du nogen på din vej, som anbefaler en seværdighed du ikke havde overvejet, eller måske er du blevet så glad for en bestemt by eller nationalpark, at du gerne vil blive der lidt længere.

Rejser du med børn er det især vigtigt at have luft i programmet, da børns behov og rejsetempo ofte er nogle andre og langsommere end de voksnes.

Overvej også om du vil booke hoteller hjemmefra – især den første nat, så den værste jetlag kan nå at lægge sig inden du sætter dig bag rattet – eller om du vil finde hoteller løbende, mens du er på landevejen.

Søg sparring

Når du planlægger at besøge et nyt land, er det altid en god ide at søge sparring og rådgivning fra én, der selv har været der.

Måske kender han/hun til nogle oversete oplevelser og seværdigheder. Eller måske er der en restaurant, der serverer den lækreste frokost. Det kan også være, at der er nogle aspekter ved din rute, der skal finjusteres, så du får den mest optimale ferie.

Ellers er der ikke andet sige end: spring ud i det!

Rigtig god kør-selv ferie

Skriv et svar