Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

8 højdepunkter du bør besøge i Queensland

Få inspiration til 8 helt oplagte stop, du kan tage på din kør-selv ferie langs Australiens østkyst.

Fra regnskov og koralrev til hyggelige byer og en af verdens smukkeste strande. Spørgsmålet er bare, hvad du skal vælge.

En af de fantastiske ting ved at rejse langs kysten i Queensland er, at du kun skal vælge én retning. Nordpå eller sydpå. Oplevelserne ligger som perler på en snor, og det er svært at fare vild.

Rejser du med autocamper i Australien, kan du stort set stoppe, hvor og hvornår det passer dig for at overnatte. Havet ligger for dine fødder, og du kan tænde op under grillen, og få følelsen af sommeraftner på terrassen, hver aften.

Er du mere til en kør-selv ferie i bil, så kan du se frem til et stort udvalg af hyggelige hoteller i Queenslands mange charmerende kystbyer.

Spørgsmålet er nu, hvad du kan opleve på strækningen? Vi har udvalgt 8 steder til dig her.

1. Brisbane – Queenslands hovedstad

Brisbane ligger i den sydelige del af Queensland, og byen er et godt sted at starte dit eventyr på Australiens østkyst. Du kan fx vælge at flyve direkte til Brisbane og starte rejsen her. Vælger du at starte din Australien rejse i Sydney, er Brisbane et godt stop på vejen til Queenslands nordlige del.

Brisbane har et fint udvalg af butikker, restauranter og oplevelser. Brisbane River snor sig gennem byen, og langs floden ligger grønne områder og restauranter. Byen har desuden et strandområde ved Southbank i byens hjerte.

Det er gratis at besøge stranden, og den den flotte lagune omsluttes af hvidt sand og palmer. Rejser du med børn ligger Aquativity ikke langt fra stranden. Den lille vandpark er et sjovt bekendskab for børnefamilien.

Vi anbefaler, at du bruger 1-2 dage i Brisbane.

Vejret i Brisbane

Brisbane har et subtropisk klima, så vejret er varmt året rundt. Fra december til februar ligger den gennemsnitlige maks-temperatur på 30 grader. Det er også i denne periode, at der falder mest regn, og det er den mest luftfugtige tid på året. Fra juni til august er vejret generelt tørt og mildt med cirka 17 grader.

Queensland

2. Cairns – Kystbyen med mange udflugtsmuligheder

Cairns ligger i det nordlige Queensland, så det er enten her, du starter eller slutter din rejse langs Australiens østkyst – alt afhængig af om du starter i nord eller syd. Vælger du at starte din rejse i Cairns flyver du her til fra Danmark. Starter du modsat i den sydlige del af Queensland eller i Brisbane anbefaler vi, at du kører langs kysten til byen.

I Cairns venter ferielivet ved kysten. Byen emmer af feriestemning med strandpromenade, strandcafeer og butikker, men byen er også et godt udgangspunkt for udflugter til:

  • Great Barrier Reef – verdens største koralrev
  • Cape Tribulation – regnskoven der møder havet
  • Kuranda Scenic Railway – Hop på det historiske veterantog, der kører fra Cairns gennem regnskoven til Kuranda Village. Tag Sky Rail gondolen tilbage til Cairns
  • Palm Cove som er en af de fineste strande i den nordlige del af Queensland
  • Ciarns har også et akvarium, hvor du følger en vanddråbes rejse fra regnskoven og helt ud til Great Barrier Reef. En spændende rejse hvor du bliver klogere på Queenslands økosystemer

Vi anbefaler, at du bruger 3-4 dage i Cairns.

Vejret i Cairns

Cairns er en destination, du kan besøge hele året, for klimaet er altid behageligt. Groft sagt har Cairns kun 2 årstider: regnsæson og tørsæson.

Regnsæsonen ligger fra december til februar, som også er sommermåneder i Queensland. Temperaturene ligger i denne periode mellem 23 og 31 grader, så sommeren er både varm og fugtig. Fra juni til august er der tørsæson med temperaturer mellem 18 og 26 grader. Her er vejret overvejende tørt og mildt.

Queensland

3. Great Barrier Reef – Verdens største koralrev

Great Barrier Reef er og bliver et must at opleve, når du besøger Australiens østkyst. Koralrevet er det største i verden, og det strækker sig over 2.300 kilometer.

Du kan vælge mellem en-dags ture på revet eller et længere ophold på et flydende hotel.

Stig ombord på dit cruise og nyd en dag på revet: Med en bådtur på revet får du, for det første, en dejlig dag på dækket. Der er masser af tid til at nyde solen, havbrisen og udsigten. Undervejs gøres der stop for at snorkle. Og alle kan være med! Ombord får du udleveret snorkeludstyr og våddragt. Våddragten beskytter dig både mod solen og stingers (brandmænd). Under havoverfladen venter en verden af rev-vægge, skildpadder og farvestrålende fisk. Det er svært at beskrive, hvor enorme revene er – de skal opleves.

Bo på et flydende hotel midt på Great Barrier Reef: Bo på det flydende hotel ‘Reefworld’ på det ydre Great Barrier Reef. Du bliver sejlet ud til dit flydende hotel, som er beliggende over det berømte og farverige Hardy Reef. Se frem til snorkling, dykning, massage på dækket og en gourmet grill buffet til aften. Og så ser du solen gå ned og det store rev fra første parket.

Tip: Sørg for at have søsygepiller med. Det kan være en ret gyngende oplevelse at sejle ud på Great Barrier Reef.

4. Daintree Rainforest – Et møde med verdens ældste regnskov

Mossman Gorge er porten til Daintree Rainforest, og regnskoven er verdens ældste med mere end 135 millioner år på bagen. Lidt nord for Port Douglas møder regnskoven desuden  havet ved Cape Tribulation. Det er det eneste sted i verden, hvor en regnskov møder havet.

Ved ankomst i Mossman Gorge bliver du budt velkommen af den traditionelle “Smoking Ceremony,” som er en ældgammel ceremoni inden for aboriginal kultur. Med et lille bål bliver alle regnskovens besøgende renset for dårlige energier- og tanker, og samtidig er bålet en spirituel hyldest til stammens ældste og regnskoven.

På et besøg ved Mossman Gorge bliver du guidet gennem regnskovens stier af en af Kuku Yalanji stammens medlemmer. Stammen lever den dag i dag stadig i symbiose med – og i stor respekt for – regnskovens økosystemer.

Læs mere om en udflugt til verdens ældste regnskov.

5. Fraser Island – Verdens største sandø med regnskov og strand

Fraser Island er verdens største sandø, og det tager cirka 3 kvarter at sejle til øen fra Hervey Bay.

Øen er på mange måder et lille paradis med gyldne strande og krystalklare ferskvandssøer. Store dele af Fraser Island består af frodig regnskov, hvilket er usædvanligt, da øen er skabt af sand.

40 ferskvandssøer ligger drysset ud over øen, og det giver et specielt økosystem med et rigt plante og dyreliv. Det siges, at der findes 350 forskellige fuglearter på Fraser Island, og at dingoerne anses for at være blandt de mest racerene i hele Australien.

Du bør også besøge Maheno Shipwreck, som er et skibsvrag. Skibet strandede på øen under en cyklon i 1935. I dag er båden helt nedrustet.

Vi anbefaler, at du bruger 2-3 dage på Fraser Island, så du har god tid til at opleve øen.

Læs mere om et 2-dages ophold på Fraser Island.

6. Whitsunday Islands – Et af de største ferieområder i Queensland

Whitsunday Islands består af 74 øer – de fleste af dem er ubeboede. Området er for dig der elsker hvide strande, gåture i regnskoven og idylliske feriebyer.

Whitsunday Islands har en af verdens flotteste strande – Whitehaven Beach. Sandet er kridhvidt og af den fineste slags.

Øerne har et tropisk klima med høje temperaturer året rundt, så Fraser Island kan besøges hele året.

Den bedste måde at udforske Whitsundays er til søs. Sejlturen fra ø til ø og livet ombord er en stor del af oplevelsen. Foruden Whitehaven Beach – kåret til en af verdens smukkeske strande – vil du også få mulighed for at snorkle, dykke og besøge hyggelige små strandbyer.

Læs mere om et 3-dages cruise til Whitsundays.

7. Noosa – Kystbyen der emmer af feriestemning

Noosa er bare hyggelig og ligger 2 timer nord for Brisbane ud til kysten.

Selve byen er relativt lille med en afslappet atmosfære, skyggefulde caféer og masser af små butikker. Fra de omkringliggende strande kan du både paddleboarde, lære at surfe eller bare slappe af i vandkanten.

Cirka 30 minutters kørsel fra Noosa, ind i land, bliver du mødt af rullende grønne bakker, vingårde, spa og wellness tilbud og rig mulighed for udforske landskabet på vandre- eller cykelture til flotte udsigtspunkter.

Queensland

8. Gold Coast – Surfers Paradise

I det sydlige Queensland finder du Gold Coast, som også kaldes Surfers Paradise. Kysten lokker nemlig hvert år mange passionerede surfere til. De fleste rejser desuden til Gold Coast for at få sol og strand, men der findes også et bredt udvalg af andre oplevelser:

 • Sea World med alverdens havdyr
 • Dreamworld som er en temapark med rutsjebaner og vandland
 • Currumbin Wildlife Sanctuary, en zoologisk have med blandt andet koalaer, dingoer og kænguruer
 • Naturområdet Lamington National Park hvor naturpaletten varierer med alt fra bøgeskov til subtropisk regnskov og tørre eukalyptustræer

Hvis du drømmer om et besøg i Gold Coast er der mulighed for at flyve fra Danmark til Gold Coast.

Vi anbefaler, at du bruger et par dage i byen.

Gå på opdagelse i vores Australien kør-selv ferier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.