Få et tilbud på din rejse

Rejseforespørgsel Slidein

Rejseforespørgsel Slidein

Tilmeld nyhedsbrev
Tilbage til bloggen

5 aktiviteter i New Zealand, du måske ikke har overvejet (endnu)

Isklatring, kajaktur og et termisk spa er blot nogle af de unikke oplevelser, der venter.

Se bort fra de klassiske aktiviteter og få i stedet vores bud på 5 (til tider) oversete aktiviteter i New Zealand

Aktiviteter i New Zealand er der nok af, men hvilke skal du vælge? Som et af verdens mest naturskønne lande kan du nemlig vælge mellem alt fra vandreture til toppen af sneklædte bjerge, gennem frodig regnskov og langs pittoreske strande.

Nogle af disse aktiviteter er velkendte, andre mindre kendte og det er sidstnævnte, som vi gerne vil inspirere dig til at inkludere i din kør-selv ferie til New Zealand med dette blogindlæg.

God læselyst!

1. Dykning i Bay of Islands 

I det nordligste New Zealand finder du ø-paradiset Bay of Islands – 150 små øer er fordelt i det krystalklare vand.

Det subtropiske klima her er som skabt til udendørs aktiviteter. Vejrforholdene gør det blandt andet muligt at se sæler og delfiner, og så er der rigtig gode fiskeforhold. Det er dog snorkling og dykning som Bay of Islands er mest kendt for.

I hjertet af Bay of Islands finder du den lille by Paihia. Herfra har du adgang til nogle af de bedste dykke- og snorkleområder, som landet har at tilbyde.

Bay of Islands er ligeså smukt og idyllisk under vandoverfladen som på landjorden. Farverige fiskearter og unikke vragdyk gør, at Bay of Islands i sandhed er et mekka for dykker- og snorkleentusiaster.

Få ruteforslag til din kør-selv ferie på New Zealand her

2. New Chum Beach i Coromandel halvøen

En badeferie er det sidste de fleste forbinder med New Zealand. Det er ofte bjergene, hvalsafari og smukke vandreruter, man associerer med det naturskønne land. Men trænger du til at koble af og nyde en lækker sandstrand – så har du også mulighed for det!

New Zealands nordø tæt ved Coromandel og Whangapoua, finder du en perle af en strand. Stranden går under navnet New Chum Beach og er i den grad et besøg værd, når du rejser rundt på nordøen. Godt gemt bag skoven ligger stranden med den kridhvide sandbund.

På trods af New Chum Beachs skjulte beliggenhed er den blevet kåret som en af verdens 10 bedste strande. Her finder du hverken gadesælgere eller turistede restauranter, men derimod helt uspoleret natur.

Når du har badet og slappet af på stranden, kan du tage en vandretur langs stranden. Ruten tager 1 time og kan klares af alle.

Tip! Vær opmærksom på tidevandet.

3.Termisk Spa i Rotoura

Næste skud på stammen over oversete aktiviteter i New Zealand er det termiske spa resort i Rotoura. Her får du igen rig mulighed for at koble helt af. Polynesian Spa danner rammerne for en unik spa oplevelse fordi du bader i termiske/vulkanske kilder, som området er kendt for. Resortet tilbyder flere pakker, hvor du blandt andet kan få din egen private pool med udsigt over Lake Rotorua.

Polysian Spa tilbyder også en lang række massagepakker med alt fra muddermassage til honningmassage. Du finder det eksotiske resort i den østlige del af Rotorua.

Læs mere om Polynesian Spa her:

4. Oplev Abel Tasman Nationalpark i kajak

En tur til New Zealand er ikke fuldendt, før du har besøgt Abel Tasman Nationalpark. Parken er populær, fordi den både inviterer til afslapning på de hvide sandstrande og giver mulighed for at få sved på panden. Flere af New Zealands bedste vandreruter er at finde i området omkring Abel Tasman.

De smukke vandreruter er ikke den eneste aktivitet, der kan give dig sved på panden. Du har også mulighed for at få en kajakoplevelse, du sent vil glemme. Sejl ud for kysten og oplev Abel Tasmans natur fra vandoverfladen.

Der er et stort udvalg af kajakture, hvor du på 1, 2, 3 eller 7 dage kan sejle rundt i det populære område.

Kajakturene tager dig både forbi Falls River, Frenchman’s Bay, stenformationerne Tonga Quarry og meget mere.

Læs mere om udvalget af kajakture i Abel Tasman her

 

5. Isklatring på Fox Glacier

Den sidste aktivitet på listen finder du på New Zealands sydø. De fleste, der rejser til New Zealand, besøger den berømte Fox Glacier, men det er ikke alle der “tør” give sig i kast som ægte isklatrer. Isklatring er en oplevelse, du ikke skal snyde dig selv for.

Isklatring er ikke den eneste action, du får på din tur. Turen op til gletsjeren foregår med helikopter, hvor du får en enestående udsigt over de sneklædte bjerge og Fox Glacier.

På din isklatring kommer du forbi udfordrende passager, der kræver tålmodighed og det rette udstyr. Heldigvis hjælper de kyndige guider med begge dele, så du skal ikke være nervøs. Ruterne varierer alt afhængig af dit niveau. Så selvom du er nybegynder, skal det ikke hindre dig.

Kunne du tænke dig at prøve isklatring på Fox Glacier, kan du booke din tur her

Ps. Har du læst vores indlæg om 5 alternative naturoplevelser i New Zealand?

Skriv et svar