New Zealand Deluxe

Længde: 24 dage / 21 nætter  •  Priser fra kr. 26.555,-

Kør-selv ferie i New Zealand med nationalparker, hyggelige byer og særligt udvalgte hoteller

Denne kør-selv ferie i New Zealand er for dig, der elsker en udendørs aktiviteter i smuk natur.

Bo på håndplukkede lodges og hoteller beliggende i naturskønne og spektakulære omgivelser i f.eks. Abel Tasman National Park og Mount Cook National Park.

Glæd dig til at opleve mange af New Zealands absolutte højdepunkter:

  • Coromandel halvøen med flotte vandreruter og kyststrækninger
  • Boblende mudderpøle, dampende kilder og aktive gejsere i Rotorua
  • Tongariro National Park, som har lagt kulisse til Ringenes Herre filmene
  • Wellingtons hyggelige havnefront
  • Abel Tasman National Park, som er at finde på UNESCOs liste over verdens naturarv
  • Great Coast Road på Sydøen – en af New Zealands smukkeste vejstrækninger
  • Mægtige Mt. Cook og Southern Alps

Læs om mere om rejsen i dag-til-dag beskrivelsen nedenfor.

OBS! Dag-til-dag beskrivelsen kan skræddersyes efter behov samt bruges som ruteforslag til New Zealand i autocamper.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til New Zealand her

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
24 dage / 21 nætter
Start:
Auckland
Højdepunkter:

Coromandel – Rotorua – Tongariro – Abel Tasman – Franz Josef – Queenstown – Mt. Cook

Slut:
Christchurch
Priser fra:
DKK 26.555,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Rejsen mod New Zealand påbegyndes!

Dag 2: Ankomst Auckland

Velkommen til Auckland!

Ved ankomsten til Auckland afhentes bilen i lufthavnen, og du kan herefter køre til hotellet i byen. Stræk benene ovenpå den lange flyrejse og gå en tur i Auckland. Oplev den hyggelige og livlige atmosfære omkring Lorne og Queen Streets eller gå en tur ved Americas Cup Village og havnefronten – at New Zealand er en sejlsportsnation fornægter sig ikke.

Dag 3: Auckland

En hel dag til at opleve og udforske Auckland

Besøg bydelen, Parnell, som byder på gamle trævillaer, caféer og kunstgallerier med et snert af boheme-atmosfære. Fra havnen kan du også tage færgen (ca. 15 min.) til Devonport, som er en hyggelig lille forstad med victorianske huse, små butikker og masser af caféer og spisesteder.

Oplev Auckland fra højderne

Ønsker du at se det hele lidt oppefra – og med et sug i maven – kan det gøres på Auckland Bridge Climb, hvor du kan nyde udsigten over byen 65 meter over havets overflade. Hvis du ønsker mere bekvemmelige omgivelser, kan du lægge vejen forbi Aucklands 328 meter høje vartegn, Sky Tower. Også her kan du nyde en fabelagtig udsigt over Auckland og omegn fra hele 186 meters højde.

Dag 4: Auckland – Coromandel (ca. 170 km.)

Fra storbyen ud i naturen

Fra Auckland går turen nu videre mod Coromandel-halvøen. Turen fører dig gennem meget varierede landskaber, der indbyder til at gøre stop undervejs. Vel fremme på Coromandel-halvøen kan du slappe af ved to af New Zealands flotteste strande, Hot Water Beach og Matarangi Beach.

Dag 5: Coromandel

Flotte omgivelser på Coromandel-halvøen

Her får du en hel dag til at komme lidt tættere på Coromandels flotte natur og charmerede kystbyer. Strandene, kysten og de frodige omgivelser indbyder til både afslapning og vandreture.

Dag 6: Coromandel – Rotorua (ca. 200 km.)

Eventyrlige Hobbiton

På dagens køretur bør der afsættes tid til at gøre et stop i Matamata, som du kommer til efter et par timers kørsel. I de grønne bakkede landskaber udenfor Matamata finder du Hobbiton, som var kulisse i Peter Jacksons ”Ringenes Herre”- og ”Hobbitten”-trilogier. Inspicer hobbithullerne, besøg kroen ”The Green Dragon” og oplev Bilbo Sækkers hjem, ”Sækkerbo”. Det er et besøg værd!

Høj aktivitet i Rotorua

Derefter fortsætter du køreturen mod Rotorua, som er en af Nordøens helt store attraktioner. Der er meget høj termisk aktivitet i Rotoura, så i og omkring byen kan du derfor opleve de forunderlige landskaber, den termiske aktivitet har skabt. Her er boblende mudderpøle, dampende varme kilder og gejsere, der sender søjler af kogende vand flere meter op i luften. Det er fascinerende at opleve jordens kræfter så tæt på, men naturkræfterne bliver også udnyttet på bedste vis, så du flere steder i byen kan nyde godt af spabade og wellness-behandlinger, alle baseret på områdets varme undergrund.

Dag 7: Rotorua

Naturfænomener i Rotorua

Du har hele dagen til at se nærmere på Rotorua og omegn og de naturfænomener, der gør byen så særlig. Besøg evt. Te Puia, hvor du bl.a. finder områdets berømthed, Pohutu-gejseren, som 20 gange i døgnet sender en 30 meter høj søjle af varm vand op i luften. Læg også vejen forbi Maori Arts & Crafts Institute, hvor du finder traditionel og lokal kunst og håndværk.

Kultur og dybe traditioner

Om aftenen vil vi anbefale at deltage i en maori hangi-fest, et kulturelt indslag med sang, dans og underholdning med efterfølgende traditionel maori-middag, hvor maden tilberedes ved hjælp af varme sten og områdets varme undergrund.

Dag 8: Rotorua – Tongariro (ca. 180 km.)

New Zealands største sø og vulkaner

Du lægger nu Rotoura bag dig og kører sydpå forbi Lake Taupo, New Zealands støreste sø og Tongariro National Park. Tongariro National Park, som i dag er at finde på UNESCO’s liste over verdens naturarv, domineres af de tre aktive vulkaner Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro. Nationalparkens rå natur har da også lagt kulisse til flere storslåede scener i ”Ringenes Herre”-filmene.

Dag 9: Tongariro

Udforsk Tongariro National Park

Området Tongariro er også kendt som et af de bedste vandreområder i New Zealand, så er du frisk på at snøre vandreskoene, venter der helt fantastiske udsigter oppe i højderne. Alternativt kan du tage på sightseeing i helikopter, som tager dig over de aktive vulkankratre og de mange blå krater-søer, der er dannet i området.

Dag 10: Tongariro – Wellington (ca. 335 km.)

Hyggelige Wellington

Fra det vulkanske højland sætter du nu kursen mod hovedstaden Wellington på Nordøens sydspids. Wellington, også kendt som verdens sydligste hovedstad, ligger fantastisk smukt omgivet af havnen, grønne bakker og stejle skråninger, bebygget med smukke victorianske huse. Byen er stolt af at være kunst- og kulturcenter, og den byder på et rigt udvalg af restauranter og caféer samt et aktivt natteliv. Selve bymidten er nem at overskue til fods. Kig f.eks. forbi havnefronten, men glem heller ikke Wellingtons absolut største attraktion Te Papa Tongarewa, som er New Zealands nationalmuseum og et ‘must’ for alle besøgende. Museet huses i en højteknologisk bygning, der rummer rigtig meget interessant information om landets natur, kultur og historie.

Dag 11: Wellington – Abel Tasman (sejlads + ca. 200 km.)

Fra nord til syd…

På vejen fra Nelson til Abel Tasman kommer du forbi byen, Nelson, hvor vi anbefaler at gøre et stop. Nelson har længe været et populært tilholdssted for kunstnere og kreative sjæle. Området er rigt på godt ler til keramikere og skulptører, mens kunstmalere kan nyde godt af det fantastiske lys. Byen har derfor et flamboyant kunstnerliv, der er værd at se nærmere på.

Dag 12-13: Abel Tasman

Abel Tasman National Park – UNESCO tager ikke fejl!

Så har du to hele dage til at udforske og opleve den helt utrolig smukke Abel Tasman National Park, som i dag er at finde på UNESCOs liste over verdens naturarv. Her finder du snoede og kuperede vandrestier, som fører gennem frodig vegetation og grønne landskaber. Coastal Track på ca. 50 kilometer går for at være Abel Tasmans smukkeste vandrerute, så inkluder den eller en del af den, hvis der skal vandres. Abel Tasman National Park byder også på mulighed for kajaksejlads i roligt vand langs kysten og de gyldne sandstrande. Er du heldig, kan du få selskab af både delfiner og sæler.

Dag 14: Abel Tasman – Punakaiki (ca. 280 km.)

 

En flot køretur venter for dig i dag, når ruten går gennem bjergrige landskaber til New Zealands tyndt befolkede vestkyst. Dagens allersidste strækning langs kysten mod Punakaiki køres ad Great Coast Road, og her får du en lille forsmag på de helt fantastisk flotte udsigter New Zealands forrevne vestkyst har at byde på. Fremme i Punakaiki er det oplagt, hvis ikke et must, at besøge områdets berømte ’Pancake Rocks’ – ikoniske stenformationer ud for kysten, der til forveksling ligner stabler af pandekager.

Dag 15: Punakaiki – Franz Josef (ca. 220 km.)

Endnu en flot køredag venter forude, så tag dig god tid og gør nogle stop undervejs. Vejen følger den rå kystlinje og modsat kysten og havet, kan udsigten til frodige regnskovsbeklædte bjerge nydes. Gør evt. et formiddagsstop i byen, Greymouth, som er vestkystens største by, inden turen går videre. Lidt længere mod syd venter Hokitika, en tidligere mineby, som i dag kendt for produktion af newzealandsk grøn jade og som desuden afholder flere små-festivaler med forskelligt tema. Syd for Hokitika ligger Lake Mihinapua, som byder på forskellige vandreruter fra helt korte til søen rundt på ca. 2½ time.

På det sidste stykke inden Franz Josef-gletsjeren forlades kysten, og turen går nu gennem fladere landskaber. Høje snedækkede bjergtinder begynder nu at vise sig i horisonten.

Dag 16: Franz Josef

En mindeværdig køretur

Af sydøens mere end 60 gletsjere er Franz Josef Glacier og Fo Glacier i Westland Tai Poutini National Park nogle af de mest imponerende. Området lokker med fantastiske vandreture ved Franz Josef og langs Waiho River. Desuden har du mulighed for en afslappende stund i Franz Josef Hot Pools.

Dag 17: Franz Josef – Queenstown (ca. 350 km.)

Køretur med udsigt til bjerge, vandfald, sletter og himmelblå søer

Dagen byder på en ualmindelig flot køretur over passene til Queenstown. Er det klart vejr, så start dagen tidligt, og oplev hvordan Mount Tasman og Mount Cook spejler sig i Lake Mathesons spejlblanke overflade. Turen fortsætter herefter mod Queenstown gennem Haast Pass og Wanaka, hvor sceneriet konstant ændrer sig fra bjerge med masser af høje vandfald og tætte skove, til åbne sletter, brusende floder og dybe søer.
Sidst på dagen er der ankomst i Queenstown, også kendt som New Zealands action-hovedstad. Så vil du prøve kræfter med bungee jump, river rafting eller noget helt tredje, er du kommet til det helt rette sted.

Dag 18-19: Queenstown

Queenstown er meget mere end action

Så er det tid til at bruge to hele dage på at opleve og udforske Queenstown og omegn. Folk fra hele verden valfarter til Queenstown på jagt efter adrenalin-kick i form af bl.a. elastikspring, river rafting, faldskærmsudspring, jetboating og andre alle mulige andre dristige udfoldelser. Har du ikke selv modet til at tage springet, er det ganske fornøjeligt at se andre kaste sig ud i vildskaben.
Alt i Queenstown foregår dog ikke i højeste gear. Byen er i sig selv hyggelig og uden for bygrænsen venter et fint udbud af smukke halv- og heldags vandreruter.

Skippers Canyon

Lad lejebilen stå for en dag og tag på en helt utrolig flot og naturskøn tur til Skippers Canyon med en lokal guide. Nyd suset, når bilen kører ad Skippers Road, der snor sig på de meget stejle skråninger ned mod Shotover River i bunden af dalen.

Dag 20: Queenstown – Mount Cook (ca. 275 km.)

Mægtige Mount Cook

I dag venter endnu en af turens absolutte højdepunkter forude. Mt. Cook er med sine 3.724 meter New Zealands højeste bjerg. Mount Cook National Park er et yndet udflugtsmål for bjergbestigere, vandrere og naturelskere.

Køreturen fra Queenstown til Mt. Cook er en oplevelse i sig selv og blandt de allerflotteste vejstrækninger i hele New Zealand. Der er meget at se og opleve undervejs, så afsæt god tid til dagens køretur.
Kør dagens første strækning ad The Crown Range Road, som forbinder Queenstown med Wanaka. Ruten bringer dig op i 1.120 meters højde, hvilket gør det til den højest beliggende vej i New Zealand. Start dagen med et stop i den historiske og charmerende guldmineby, Arrowtown. Gør efterfølgende fotostop ved det ikoniske Cardrona Hotel, New Zealands ældste hotel og efter sigende mest fotograferede bygning.
Den lille by Wanaka ved bredden af Lake Wanaka, er endnu et oplagt stop, inden turen fortsætter, bl.a. via den historiske 100 meter lange ensporede bro Red Bridge fra 1915.
Som turen skrider frem, begynder mægtige Mt. Cook med sin snedækkede top og Southern Alps for alvor at vise sig – et flot og imponerende syn, som følger dig resten af dagens køretur.

Dag 21: Mt. Cook National Park

Storslået natur!

Du har en hel dag til at udforske og opleve Mt. Cook National Park og omegn. Der venter bl.a. helt enestående bjerglandskaber og New Zealands højeste bjerge, landets længste gletsjer Tasman Glacier samt søerne Lake Pukaki og Lake Takepo. En dag, hvor kameraerne må forventes at komme på overarbejde!

Dag 22: Mt. Cook – Christchurch (ca. 330 km.)

Turens sidste stop – Christchurch

Turen er så småt ved at være ved vejs ende og den sidste køretur over Canterbury-sletten frem til Christchurch venter forude. Nyd eftermiddagen i Christchurch med shopping, sightseeing eller en tur i en af byens mange parker og grønne oaser.

Dag 23: Afrejse Christchurch

Hjemrejsen påbegyndes

Tid til afsked med New Zealand for denne gang. Bilen afleveres i lufthavnen.

Dag 24: Hjemkomst Danmark

Hjemme igen efter en længere flyrejse

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse*
26.555,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse*
29.270,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
33.075,-
* To værelser kan forekomme
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Auckland/Christchurch t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
20 dages billeje (se detaljer herunder)
21 overnatninger på hotel
Færgebillet fra Wellington til Picton
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Auckland2
Coromandel Peninsula2
Rotorua2
Tongariro National Park2
Wellington 1
Abel Tasman3
Punakaiki1
Franz Josef2
Queenstown3
Mount Cook2
Christchurch1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori midsize SUV (anden bil kan vælges)
v/4 pers: Kategori full size SUV (anden bil kan vælges)
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Janni og se hvor i verden, hun har rejst

Janni Brodersen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Mille og se hvor i verden hun har rejst

Mille Kjeldal Raun

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.