Send rejseforespørgsel

Eastern Highlights & Rocks

Længde: 21 dage / 20 nætter  •  Priser fra kr. 17.385,-

Kør-selv tur på Australiens fantastiske østkyst med en enkelt afstikker til Ayers Rock. Turen byder på den perfekte kombination af charmerende storbyer, storslået natur og mulighed for afslappende badeferie.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
21 dage/20 nætter
Start:
Sydney
Højdepunkter:

Sydney – Blue Mountains – Ayers Rock – Kata Tjuta – Port Douglas – Cairns – Fraser Island – Noosa

Slut:
Brisbane
Priser fra:
DKK 17.385,-
Dag-til-dag
Dag 1: Ankomst til Sydney

Ved ankomsten til Sydney tager du, på egen hånd, ind til dit centralt beliggende hotel for de næste tre nætter. Brug resten af dagen på at slappe af ovenpå flyveturen, eller få de første indtryk af denne vidunderlige og smukt beliggende storby.

Dag 2: Sydney

I dag er første dag til at udforske Sydney på egen hånd. “Captain Cook Cruises Hop On Hop Off” er en nem, sjov og anderledes måde at opleve Sydney på. Du vælger selv, om du vil stå af skibet undervejs og opleve attraktionerne, eller om du vil læne dig tilbage og nyde en 90 minutters havnerundfart. Turen afgår fra enten Jetty 6 Circular Quay eller Pier 26 Darling Harbour. Du kan du stå af, og naturligvis på igen, ved attraktioner som Darling Harbour, Taronga Zoo, Watsons Bay, Luna Park, Circular Quay og mange flere. Billetten er gyldig 24 timer fra første ombordstigning.

Dag 3: Sydney

Endnu en dag i vidunderlige Sydney. Dagens program byder på rundvisning i Operahuset og en anderledes sightseeing på cykel.
Oplev Jørn Utzons verdensberømte Operahus på allernærmeste hold, på en indendørs rundvisning. Turens guide tager dig med på en rejse gennem operahusets dramatiske historie, fra de første linjer på papiret til det færdige varetegn, som stod færdigt i 1973. En fængslede historie om, hvordan den danske arkitekt Jørn Utzon, mod alle odds, fik opført det arkitektoniske mesterværk, der den dag i dag er den mest berømte og anerkendte bygning i Australien.
Eftermiddagen byder på mere sightseeing. Sydneys seværdigheder kan opleves på mange måder og en nem, effektiv og hurtig måde at gøre det på, er på cykel. Tag med på cykeltur rundt i Sydney og se de største highlights. På cykel kommer du rundt og ser det essentielle i denne imponerende storby. En nem cykeltur, hvor du kommer forbi Circular Quay, the piers at Walsh Bay, Darling Harbour og den royale botaniske have.

Dag 4: Dagstur til Blue Mountains

I dag lægger du storbyen bag dig og tager på uforglemmelig udflugt i det grønne. Oplev de spektakulære Blue Mountains og dyrelivet, mens du udforsker Blue Mountains National Park. Denne rå og smukke region er en del af Great Dividing Range, der forbinder det tropiske nord med det tempererede syd og som adskiller kystbyerne fra den enorme Outback.
Ved Echo Point kan du opleve de berømte Three Sisters klippeformationer. Her får du også mulighed for at besøge Waradah Aboriginal Centre og høre de gamle aboriginal myter om de imponerende klipper. Under det efterfølgende besøg i Scenic World, har du mulighed for (for egen regning) at tage med toget eller svævebanen. Den perfekte måde at opleve områdets stejle kløfter, dybe dale og ikke mindst Three Sisters.
Landsbyen Leura er næste stop, og her er der tid på egen hånd til lidt sightseeing og frokost.
Eftermiddagen tilbringes i Featherdale Park, hvor der er mulighed for at blive fotograferet med en nuttet koala, se kænguruer, wombats, dingoer og søde små pingviner.
Turens sidste stop er Homebush Bay, der var centrum for De Olympiske Lege i år 2000. Herfra går turen i flodbåd tilbage mod Sydney på en afslappende sejltur langs Parramatta-floden.

Dag 5: Dag 5: Sydney - Ayers Rock

dag tager du afsked med Sydney og begiver dig på nye eventyr inde i landet, i Northern Territory, hvor du finder Ayers Rock (Uluru).
Ved ankomsten til Ayers Rock lufthavn, bliver du budt velkommen af din guide og efterfølgende kørt til hotellet. Om eftermiddagen går turen til Kata Tjuta, bedre kendt som The Olgas og fortsætter til Walpa Gorge, hvor der er afsat tid til at udforske området og de usædvanlige klippeformationer. Herefter kører I mod Uluru (Ayers Rock), hvor en spektakulær solnedgang venter. Mens du nyder et glas vin og udsigten til Ayers Rock, kan du se dagens sidste solstråler lave flotte farveskift på stenen.
Efter solnedgang er der middag og australsk barbeque i det fri. Kokke serverer en menu bestående af bøf, pølser, kænguru kød, salat, brød og mousserende vin. Hvis vejret tillader det, vil nattehimmel med millioner af lysende stjerner danne en flot kulisse, mens natten falder på.

Dag 6: Ayers Rock og Kata Tjuta

Dagen starter tidligt med udsigt til solopgangen over Ayers Rock. Hør historien om Uluru (Ayres Rock), om dens hellige betydning for urfolket i Australien og hør hvorfor australierne stadig værner om stenen. Alt dette og meget mere, vil guiden fortælle om, mens han guider jer gennem området.Turen fortsætter til Mutitjulu Waterhole, hvor du kan se hulemalerier og høre om områdets flora og fauna. Dagen sluttes af med et besøg på Kata Tjuta Cultural Centre, og naturligvis skal Ayers Rock også opleves helt tæt på.
Aftenen byder på en uforglemmelig oplevelse med Sounds of Silence middag. Endnu engang nydes maden i det fri med en 360 graders udsigt til det omkringliggende landskab. Solnedgangen opleves denne aften med den sagnomspundne Uluri foran dig og Kata Tjutas spektakulære stenformationer bag dig. Menuen består af mousserende vin og kanapeer efterfulgt af en lækker gourmet grill buffet. Som natten falder på rettes opmærksomheden mod stjernerne, som næppe opleves smukkere på den sydlige nattehimmel.

Dag 7: Ayers Rock - Cairns/Port Douglas

Efter morgenmaden bliver du kørt til lufthavnen i Ayers Rock, hvorfra du flyver til Cairns i det nordlige Queensland. Ved ankomsten henter du din bil i lufthavnen og kører mod hotellet i Port Douglas, der ligger ca. 65 km. nord for Cairns.

Dag 8: Dag 8: Port Douglas

En dag på egen hånd i Port Douglas, der er en lille ferieby med en afslappet atmosfære. Brug dagen på at kigge nærmere på byen, hvor du finder mange restauranter og hyggelige caféer. En anden oplagt mulighed er at tage en tur på stranden, i Port Douglas finder du Four Mile Beach, en flot hvid sandstrand der, som navnet antyder, strækker sig over 6-7 km.

Dag 9: Dagsudflugt til Low Isles

Dagen starter i Port Douglas, hvor du sammen med en mindre gruppe, bliver budt velkommen om bord på den smukke og luksuriøse katamaran, som bliver dagens samlingspunkt på turen. Sejlturen ud til Low Isles er en oplevelse i sig selv, og mens du slapper af og nyder livet på dækket, sørger den venlige besætning for at gøre sejlturen bekvemmelig og uforglemmelig. Nyd skumsprøjtet fra det lune hav og hold udkig efter delfiner og skildpadder, mens katamaranen lydløst skyder vej gennem det turkisblå vand. Ved ankomsten til Low Isles, bliver du sejlet ind til øen i en mindre båd og dagens snorkeleventyr kan begynde. Der er god tid til at snorkle, nyde den blå lagune og svømme, inden turen går tilbage til katamaranen, hvor personalet har dækket op til en lækker frokostbuffet. Om eftermiddagen sættes kursen atter mod Port Douglas efter en uforglemmelig dag på havet.

Dag 10: Port Douglas - Cape Tribulation (ca. 85 km)

Turen går i dag til Cape Tribulation, hvor du har en enkelt overnatning. Cape Tribulation er den nordligste by man kan køre til i en almindelig personbil, og køreturen dertil er en oplevelse i sig selv. Du skal passere Daintree Floden, hvilket foregår med en lille kabeltrukket færge og overfarten tager kun få minutter. Herfra fører snoede veje dig igennem regnskoven frem til byen, som du finder efter en køretur på ca. 30 km. I Cape Tribulation kan du opleve det usædvanlige naturfænomen, hvor havet møder regnskoven.

Dag 11: Dag 11: Cape Tribulation - Cairns (ca. 140 km)

Cairns er en charmerende ferieby, hvor The Esplanade ned mod havet byder på mange små hyggelige caféer, butikker, restauranter samt et godt natteliv. Selvom Cairns er en forholdsvis lille by, er den udgangspunkt for et utal af spændende ture og oplevelser.

Dag 12: Cairns - Townsville (ca. 345 km)

Townsville er en hyggelig ferie- og badeby der ikke er større end at du kan opleve den til fods. Vil du opleve byen, kan en gåtur over historiske Victoria Bridge anbefales. Broen strækker sig over ca. 170 meter og er i dag kun åben for gående og cyklister. I området omkring Victoria Bridge findes en del hyggelige restauranter.

Dag 13: Townsville - Arlie Beach (ca. 275 km)

I dag ankommer du til den livlige og populære ferieby, Airlie Beach.

Dag 14 - 15: Airlie Beach

Dagene er til fri disposition, så du kan vælge at blive i Airlie Beach med fast grund under fødderne, eller du kan bruge en dag på en uforglemmelig heldagstur med katamaran ud til Whitsundays. The Whitsundays er med rette berømt for sine 74 billedskønne tropeøer, der ligger spredt ud i det turkisblå hav. I løbet af dagen stopper du ved Hamilton Island, hvor du besøger en af verdens absolutte flotteste strande, Whitehaven Beach.

Dag 16: Airlie Beach - Rockhampton (ca. 480 km)

Turen går nu videre langs kysten til byen Rockhampton, som måske er bedst kendt for kvægdrift, hvilket tydeligt ses på markerne og i landskaberne omkring byen.

Dag 17: Rockhampton - Hervey Bay (ca. 390 km)

I dag kører du til Hervey Bay, men blot for at parkere bilen og sejle derfra ud til Fraser Island, hvor et par dage fyldt med oplevelser venter.

Dag 18: Fraser Island

Fraser Island, som ligger lige ud for Australiens østkyst, er 122 km lang og 25 km bred og dermed verdens største sandø. Her finder du tæt regnskov, der vokser direkte i sandet, brede sandstrande, klitlandskaber og klare ferskvandssøer. Allerede på færgeoverfarten skal du holde øjne og øre åbne, da der ofte kan spottes delfiner i vandene omkring Fraser Island.
På turen til Fraser Island er der inkluderet spændende udflugter og store naturoplevelser såsom Lake McKenzie, Lake Wabby, Eli Creek, Indian Head, The Pinnacles Coloured Sands og Maheno skibsvraget. De guidede udflugter køres i firhjulstrukne biler, som er et must, når du skal rundt på Fraser Islands bløde sandveje.
Du bor på Fraser Islands berømte Eurong Beach Resort på 75-mile Beach.

Dag 19: Fraser Island - Noosa (ca. 180 km)

Turen går nu tilbage til fastlandet, og næste stop på turen er feriebyen Noosa.

Dag 20: Noosa

En enkelt dag på egen hånd til at slappe af og nyde den hyggelige atmosfære i Noosa. Her finder du fantastiske strande, spændende butikker og på hovedgaden Hastings Street, er der et væld af restauranter og caféer at vælge imellem. Noosa er ikke kun kendt som badeby, men også for den smukke natur og de frodige skove, der omgiver byen.

Dag 21: Afrejse fra Brisbane (ca. 140 km)

Tiden er kommet til at tage afsked med Australien for denne gang, og du tager mod lufthavnen i Brisbane, for at flyve hjem til Danmark eller videre, hvis du har valgt at forlænge din rejse.

Priser
Fra priser
DKK
Ved 4 personer - Standard
17.385,-
Ved 2 personer - Standard
22.310,-
Inkluderet i prisen
15 dages billeje i gruppe FCAR inkl. fri kilometer og envejsleje
20 overnatninger
24 timers Sydney Hop On Hop Off
Guided tour Sydney Opera House
Cykelsightseeing i Sydney med guide
Dagstur til Blue Mountains
3 dage/2 nætters tur til Ayers Rock og Kata Tjuta, inkl. måltider, ekskl. park gebyr*
Dagstur til Low Isles, inkl. frokost
2 dage/1 nat tur til Fraser Island
Ikke inkluderet i prisen
Flyrejse fra Danmark til Australien
Indenrigsfly i Australien
*Park gebyr: Voksen AUD 25,-/Barn (5-15 år) AUD 12,50 - betales lokalt
Øvrige måltider
Sygdomsafbestilling samt rejseforsikring
Bemærkninger

Vigtigt:
I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks. 3-5 nætter) på nogle hoteller, samt højere priser grundet messer eller helligdage. Er dette tilfældet, oplyses det ved bekræftelse.

Info om billeje:
* v/2 pers: Kategori Toyota Camry manuel eller lignende (større bil kan tilkøbes)
* v/4 pers: Kategori Kia Carnivale automatic eller lignende (større bil kan tilkøbes)
* Fri kilometer
* Ekstra chauffør
* Alle skatter
* Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part

Overnatningsteder
Antal
Sydney3
Ayers Rock2
Port Douglas3
Cape Tribulation1
Cairns1
Townsville1
Airlie Beach3
Rockhampton2
Fraser Island2
Noosa2
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Iben og se hvor i verden hun har rejst

Iben Thriege

Rejsekonsulent / Partner

Læs mere om Jens og se hvor i verden hun har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud fra en af vores rejsekonsulenter.
Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.