Eastern Highlights & Rocks

Længde: 23 dage / 20 nætter  •  Priser fra kr. 28.870,-

Oplev Australiens østkyst og Ayers Rock

Kør-selv tur på Australiens fantastiske østkyst med en enkelt afstikker til Ayers Rock. Turen byder på den perfekte kombination af charmerende storbyer, storslået natur og mulighed for afslappende badeferie.

Rejsens højdepunkter:

  • Utzons enestående operahus i Sydney
  • Australiens “blå bjerge” i Blue Mountains Nationalpark
  • Ayers Rock, The Olgas og en middag under stjernerne i den rustrøde outback
  • Krystalklart vand, koralrev og farverige fisk (i alle størrelser!) på Great Barrier Reef
  • Regnskov og tropiske strande i Cape Tribulation
  • Udforsk verdens største sandø, Fraser Island, i en 4WD
  • Verdens smukkeste strande i Whitsunday Islands
  • Den hyggelige surf- og badeby Noosa

Vær opmærksom på, at denne rejse på Australiens østkyst også kan foretages i autocamper fra Cairns til Brisbane, og at du kan bruge nedenstående dag-til-dag beskrivelse som ruteforslag.

Kontakt os og få et tilbud på din rejse til Australien her

Få inspiration til hvad du (også) kan opleve i Australien i vores rejseblogindlæg om 9 seværdigheder i Australien her.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
23 dage / 20 nætter
Start:
Sydney
Højdepunkter:

Sydney – Blue Mountains – Ayers Rock – Kata Tjuta – Port Douglas – Cairns – Fraser Island – Noosa

Slut:
Brisbane
Priser fra:
DKK 28.870,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark

Nu går turen mod Australien

Dag 2: Ankomst til Sydney

Velkommen til Sydney!

Ved ankomsten til Sydney tager du, på egen hånd, ind til dit centralt beliggende hotel for de næste tre nætter.

Brug resten af dagen på at slappe af ovenpå flyveturen, eller få de første indtryk af denne vidunderlige og smukt beliggende storby.

 

Dag 3: Sydney

Sightseeing i Sydney på egen hånd

I dag er første dag til at udforske Sydney på egen hånd.

Tag for eksempel på en hop-on-hop-off sejltur

På en sejtur i Sydney får du en bekvem og sjov sightseeing-oplevelse. Stig ombord på en af “Captain Cook Cruises Hop On Hop Off-både“, og se byens mange seværdigheder fra vandsiden. Du vælger selv, om du vil stå af skibet undervejs og opleve attraktionerne helt tæt på, eller om du vil læne dig tilbage og nyde en 90 minutters havnerundfart. Turen afgår fra enten Jetty 6 Circular Quay eller Pier 26 Darling Harbour.

Du kan du stå af, og naturligvis på igen, ved attraktioner som Darling Harbour, Taronga Zoo, Watsons Bay, Luna Park, Circular Quay og mange flere.

Billetten er gyldig 24 timer fra første ombordstigning.

Dag 4: Sydney

Guidet rundtur i Operahuset

Endnu en dag i vidunderlige Sydney. Dagens program byder på rundvisning i Operahuset og en anderledes sightseeing på cykel.

Oplev Jørn Utzons verdensberømte Operahus på allernærmeste hold på en indendørs rundvisning. Turens guide tager dig med på en rejse gennem operahusets dramatiske historie, fra de første linjer på papiret til det færdige varetegn, som stod færdigt i 1973. En fængslede historie om, hvordan den danske arkitekt Jørn Utzon, mod alle odds, fik opført det arkitektoniske mesterværk, der den dag i dag er den mest berømte og anerkendte bygning i Australien.

Oplev byen på to hjul

Eftermiddagen byder på mere sightseeing. Sydneys seværdigheder kan opleves på mange måder og en nem, effektiv og hurtig måde at gøre det på, er på cykel. Tag med på cykeltur rundt i Sydney og se de største highlights. En nem cykeltur, hvor du kommer forbi Circular Quay, the piers at Walsh Bay, Darling Harbour og den royale botaniske have.

Dag 5: Dagstur til Blue Mountains

Velkommen til Blue Mountains

I dag lægger du storbyen bag dig og tager på uforglemmelig udflugt i det grønne. Oplev de spektakulære Blue Mountains og dyrelivet på et besøg i Blue Mountains National Park.

Denne rå og smukke region er en del af Great Dividing Range, der forbinder det tropiske nord med det tempererede syd, og som adskiller kystbyerne fra den enorme Outback.

The Three Sisters og Aboriginal myter

Ved Echo Point kan du opleve de berømte Three Sisters klippeformationer. Her får du også mulighed for at besøge Waradah Aboriginal Centre og høre de gamle aboriginal myter om de imponerende klipper.

Oplev de stejle kløfter fra svævebanen eller med toget

Under det efterfølgende besøg i Scenic World, har du mulighed for (for egen regning) at tage med toget eller svævebanen. Den perfekte måde at opleve områdets stejle kløfter, dybe dale og ikke mindst Three Sisters.

Frokost og dyrepark

Landsbyen Leura er næste stop, og her er der tid på egen hånd til lidt sightseeing og frokost.

Eftermiddagen tilbringes i Featherdale Park, hvor der er mulighed for at blive fotograferet med en nuttet koala, se kænguruer, wombats, dingoer og søde små pingviner.

Homebush Bay og flodbåd-tur

Turens sidste stop er Homebush Bay, der var centrum for De Olympiske Lege i år 2000. Herfra går turen i flodbåd tilbage mod Sydney på en afslappende sejltur langs Parramatta-floden.

Dag 6: Sydney - Ayers Rock

Turen går til Ayers Rock!

I dag tager du afsked med Sydney og begiver dig på nye eventyr inde i landet. Mere præcist i Northern Territory, hvor du finder Ayers Rock (Uluru).

Kata Tjuta – The Olgas

Ved ankomsten til Ayers Rock lufthavn, bliver du budt velkommen af din guide og efterfølgende kørt til hotellet. Om eftermiddagen går turen til Kata Tjuta, bedre kendt som The Olgas og fortsætter til Walpa Gorge, hvor der er afsat tid til at udforske området og de usædvanlige klippeformationer.

Nyd et glas vin og solnedgangen over Ayers Rock

Herefter kører du mod Uluru (Ayers Rock), hvor en spektakulær solnedgang venter. Mens du nyder et glas vin og udsigten til Ayers Rock, kan du se dagens sidste solstråler lave flotte farveskift på stenen.

Australsk barbeque dinner i det fri

Efter solnedgang er der middag og australsk barbeque i det fri. Kokke serverer en menu bestående af bøf, pølser, kænguru kød, salat, brød og mousserende vin. Hvis vejret tillader det, vil nattehimmel med millioner af lysende stjerner danne en flot kulisse, mens natten falder på.

Dag 7: Ayers Rock og Kata Tjuta

Hør historien om Ayers Rock

Dagen starter tidligt med udsigt til solopgangen over Ayers Rock. Hør historien om Uluru (Ayres Rock), om dens hellige betydning for urfolket i Australien og hør hvorfor australierne stadig værner om stenen. Alt dette og meget mere, vil guiden fortælle om, mens han leder jer gennem området.

Hulemalerier i Mutitjulu Waterhole

Turen fortsætter til Mutitjulu Waterhole, hvor du kan se hulemalerier og høre om områdets flora og fauna. Dagen sluttes af med et besøg på Kata Tjuta Cultural Centre, og naturligvis skal Ayers Rock også opleves helt tæt på.

Endnu en middag under stjernehimlen

Aftenen byder på en uforglemmelig oplevelse med Sounds of Silence middag. Endnu engang nydes maden i det fri med en 360 graders udsigt til det omkringliggende landskab.

Solnedgangen opleves denne aften med den sagnomspundne Uluri foran dig og Kata Tjutas spektakulære stenformationer bag dig. Menuen består af mousserende vin og kanapeer efterfulgt af en lækker gourmet grill buffet. Som natten falder på, rettes opmærksomheden mod stjernerne, som næppe opleves smukkere på den sydlige nattehimmel.

Dag 8: Ayers Rock - Cairns/Port Douglas

Velkommen til Cairns!

Efter morgenmaden bliver du kørt til lufthavnen i Ayers Rock, hvorfra du flyver til Cairns i det nordlige Queensland. Ved ankomsten henter du din bil i lufthavnen og kører mod hotellet i Port Douglas, der ligger ca. 65 km. nord for Cairns.

Dag 9: Port Douglas

Restauranter, cafeer og hvide sandstrande

En dag på egen hånd i Port Douglas, der er en lille ferieby med en afslappet atmosfære. Brug dagen på at kigge nærmere på byen, hvor du finder mange restauranter og hyggelige caféer.

En anden oplagt mulighed er at tage en tur på stranden. I Port Douglas finder du Four Mile Beach, en flot hvid sandstrand der, som navnet antyder, strækker sig over seks til syv kilometer.

Dag 10: Dagsudflugt til Low Isles

Velkommen ombord på katamaranen

Dagen starter i Port Douglas, hvor du sammen med en mindre gruppe, bliver budt velkommen om bord på den smukke og luksuriøse katamaran, som bliver dagens samlingspunkt på turen.

Sejlturen ud til Low Isles er en oplevelse i sig selv, og mens du slapper af, og nyder livet på dækket, sørger den venlige besætning for at gøre sejlturen bekvemmelig og uforglemmelig.

Skumsprøjt, bølgebrus og måske en flok delfiner

Nyd skumsprøjtet fra det lune hav og hold udkig efter delfiner og skildpadder, mens katamaranen lydløst skyder vej gennem det turkisblå vand. Ved ankomsten til Low Isles, bliver du sejlet ind til øen i en mindre båd og dagens snorkeleventyr kan begynde.

Snorkling ved den blå lagune

Der er god tid til at snorkle, nyde den blå lagune og svømme, inden turen går tilbage til katamaranen, hvor personalet har dækket op til en lækker frokostbuffet. Om eftermiddagen sættes kursen atter mod Port Douglas efter en uforglemmelig dag på havet.

Dag 11: Port Douglas - Cape Tribulation (ca. 85 km)

Den nordligste by du kan køre til i bil

Turen går i dag til Cape Tribulation, hvor du har en enkelt overnatning. Cape Tribulation er den nordligste by man kan køre til i en almindelig personbil, og køreturen dertil er en oplevelse i sig selv.

Hvor havet møder regnskoven

Du skal passere Daintree Floden, hvilket foregår med en lille kabeltrukket færge, og overfarten tager kun få minutter. Herfra fører snoede veje dig igennem regnskoven frem til byen, som du finder efter en køretur på omkring 30 kilometer.

I Cape Tribulation kan du opleve det usædvanlige naturfænomen, hvor havet møder regnskoven.

Dag 12: Cape Tribulation - Cairns (ca. 140 km)

Feriestemning i Cairns

Cairns er en charmerende ferieby, hvor byens strandpromenade byder på mange små hyggelige caféer, butikker, restauranter samt et godt natteliv. Selvom Cairns er en forholdsvis lille by, er den udgangspunkt for et utal af spændende ture og oplevelser.

Dag 13: Cairns - Townsville (ca. 345 km)

Townsville med Victoria Bridge

Townsville er en hyggelig ferie- og badeby, der ikke er større end, at du kan opleve den til fods. Vil du opleve byen, kan en gåtur over historiske Victoria Bridge anbefales. Broen strækker sig over 170 meter og er i dag kun åben for gående og cyklister.

I området omkring Victoria Bridge findes en del hyggelige restauranter.

Dag 14: Townsville - Arlie Beach (ca. 275 km)

Velkommen til Airlie Beach

I dag ankommer du til den livlige og populære ferieby, Airlie Beach.

Dag 15-16: Airlie Beach

Nyd ferielivet

Dagene er til fri disposition, så du kan vælge at blive i Airlie Beach med fast grund under fødderne, eller du kan bruge en dag på en uforglemmelig heldagstur med katamaran ud til Whitsundays.

Sejltur til Whitsundays

The Whitsundays er med rette berømt for sine 74 billedskønne tropeøer, der ligger spredt ud i det turkisblå hav. I løbet af dagen stopper du ved Hamilton Island, hvor du besøger en af verdens absolutte flotteste strande, Whitehaven Beach.

Dag 17: Airlie Beach - Rockhampton (ca. 480 km)

Rockhampton – Oplev australsk kvægdrift

Turen går nu videre langs kysten til byen Rockhampton, som måske er bedst kendt for kvægdrift, hvilket tydeligt ses på markerne og i landskaberne omkring byen.

Dag 18: Rockhampton - Hervey Bay (ca. 390 km)

Tid til at opleve Fraser Islands paradis

I dag kører du til Hervey Bay, men blot for at parkere bilen og sejle derfra ud til Fraser Island, hvor et par dage fyldt med oplevelser venter.

Dag 19: Fraser Island

Verdens største sandø

Fraser Island, som ligger lige ud for Australiens østkyst, er 122 kilometer lang og 25 kilometer bred og dermed verdens største sandø.

Regnskov, sandstrande, klitlandskaber og ferskvandssøer

Her finder du tæt regnskov, der vokser direkte i sandet, brede sandstrande, klitlandskaber og klare ferskvandssøer. Allerede på færgeoverfarten skal du holde øjne og øre åbne, da der ofte kan spottes delfiner i vandene omkring Fraser Island.

Naturskønne udflugter

På turen til Fraser Island er der inkluderet spændende udflugter og store naturoplevelser såsom Lake McKenzie, Lake Wabby, Eli Creek, Indian Head, The Pinnacles Coloured Sands og Maheno skibsvraget. De guidede udflugter køres i firhjulstrukne biler, som er et must, når du skal rundt på Fraser Islands bløde sandveje.

Du bor på Fraser Islands berømte Eurong Beach Resort på 75-mile Beach.

Dag 20: Fraser Island - Noosa (ca. 180 km)

Velkommen til Noosa!

Turen går nu tilbage til fastlandet, og næste stop på turen er feriebyen Noosa.

Dag 21: Noosa

Noosa – badebyen der er omgivet af frodige skove

En enkelt dag på egen hånd til at slappe af og nyde den hyggelige atmosfære i Noosa. Her finder du fantastiske strande, spændende butikker og på hovedgaden Hastings Street, er der et væld af restauranter og caféer at vælge imellem.

Noosa er ikke kun kendt som badeby, men også for den smukke natur og de frodige skove, der omgiver byen.

Dag 22: Afrejse Brisbane

God hjemrejse!

Tiden er kommet til at tage afsked med Australien for denne gang, og du tager mod lufthavnen i Brisbane (ca. 140 km), for at flyve hjem til Danmark eller videre, hvis du har valgt at forlænge din rejse.

Dag 23: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
28.870,-
Pris pr. pers. ved 4 personer i samme værelse
33.650,-
Pris pr. pers. ved 2 personer i samme værelse
39.330,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Sydney/Brisbane t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Indenrigsflyvninger iht. dag-til-dag beskrivelse
Alle overnatninger på standard turistklassehoteller
15 dages billeje (se detaljer herunder)
24 timers Sydney Hop On Hop Off
Guided tour Sydney Opera House
Cykelsightseeing i Sydney med guide
Dagstur til Blue Mountains
3 dage/2 nætters tur til Ayers Rock og Kata Tjuta, inkl. måltider, ekskl. park gebyr*
Dagstur til Low Isles, inkl. frokost
2 dage/1 nat tur til Fraser Island
Ikke inkluderet i prisen
Afbestillings- og rejseforsikring
Turistvisum til Australien
*Park gebyr: Voksen AUD 25,-/Barn (5-15 år) AUD 12,50 - betales lokalt
Bemærkninger

Vigtigt:
I visse perioder kan der være minimumsophold (f.eks. 3-5 nætter) på nogle hoteller, samt højere priser grundet messer eller helligdage. Er dette tilfældet, oplyses det ved bekræftelse.

Overnatningsteder
Antal
Sydney4
Ayers Rock2
Port Douglas3
Cape Tribulation1
Townsville1
Airlie Beach3
Rockhampton1
Hervey Bay1
Fraser Island2
Noosa2
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota Corolla e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Mitsubishi ASX e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Ekstra chauffør
Alle skatter
Ansvarsforsikring på bil og ansvarsforsikring overfor 3. part
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Frederikke og se hvor i verden, hun har rejst

Frederikke Olesen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Janni og se hvor i verden, hun har rejst

Janni Brodersen

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Kasper og se hvor i verden han har rejst

Kasper Schmidt

Rejsekonsulent - Aarhus

Læs mere om Mille og se hvor i verden hun har rejst

Mille Kjeldal Raun

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.