Great Parks of the West

Længde: 15 dage / 13 nætter   •  Priser fra kr. 12.905,-

Great Parks of the West – storbystemning, naturparker og dyreliv.

I de canadiske Rocky Mountains venter enestående naturscenerier med gnistrende gletsjere, imponerende klippeformationer, brusende vandfald og vilde floder. Nyd også synet af en rovfugl, der svæver gennem luften på udkig efter sin aftensmad, og (hvis heldet er med dig) en bjørn, der fanger laks mellem stenene i floderne.

Glæd dig også til at opleve frodiggrønne dale med både vinmarker og frugtplantager samt ørkenlignende områder strøet med kaktusser – hvilket de færreste nok forbinder med Canada!

Rejsen starter i en af verdens smukkeste storbyer, Vancouver. Byen har, trods sin unge alder, en umiddelbar charme og atmosfære, der gør, at du holder af den fra første færd.

Udvalgte højdepunkter på din kør-selv ferie i Canada

  • Cykeltur langs vandet i Vancouvers smukke Stanley Park
  • Et dyp i Lake Okanagan omgivet af palmer, frugtplantager og vingårde
  • De mindre kendte Revelstoke, Glacier og Yoho National Park
  • Vandreture i berømte Jasper og Banff National Park
  • De mere end 100 gletsjere, vandfald og bjergsøer langs Icefields Parkway
  • Kano- og rideture i og omkring 100 Mile House

Bestil et tilbud på din rejse til Canada her

Find flere kør-selv ruter i Canada her og husk, at din kør-selv ferie kan skræddersyes efter præcis dine ønsker og behov.

Rejsen
Dag-til-dag
Priser
Kort
Din rejsekonsulent
Rejsen
Længde på tur:
15 dage / 13 nætter
Start:
Vancouver
Højdepunkter:

Vancouver – Revelstoke – Jasper National Park – Whistler

Slut:
Vancouver
Priser fra:
DKK 12.885,-
Dag-til-dag
Dag 1: Afrejse Danmark og ankomst Vancouver

Velkommen til Vancouver

Du ankommer til Vancouver, hvor du tager ind til dit hotel på egen hånd. En taxa til centrum koster omkring CA$ 35. Lufthavnsbussen koster CA$ 15. Resten af dagen er fri til oplevelser på egen hånd. Er du nogenlunde frisk efter flyveturen, er en gåtur på Robson Street en mulighed. Her kan du nyde de mange etniske butikker, restauranter og caféer, der indbyder til en afslappet drink eller en kop kaffe.

Dag 2: Vancouver

Sightseeing i Vancouver

Du har hele dagen i byen, der er vidt berømt for sin smukke beliggenhed og de mange udendørs aktiviteter. Et godt sted at starte er Stanley Park, der også er hjemsted for det flotte Vancouver Aquarium, der netop er kåret til British Columbias bedste seværdighed. Prisen inkluderer en billet til ‘hop on hop off trolley’. Bussen kører mellem alle byens attraktioner og bydele såsom Gastown og Chinatown. Det er værd at gøre brug af det store udvalg af etniske restauranter og opleve de mange forskellige etniske kulturer, der forenes i storbyens mylder.

Dag 3: Vancouver - Penticton (kørsel ca. 395 km)

Nyd naturkulissen bag rattet

Efter du har hentet din udlejningsbil, går dagens etape gennem Coastal Mountains og Manning Provincial Park, hvor du kan strække benene på det, der er tilbage af den historiske Dewdney Trail. På nogle tidspunkter af året er dette område fyldt med blomstrende rododendroner. Byen Penticton ligger ved Okanagan-søen omgivet af frodige frugtplantager og vinmarker. Denne del af Canada er kendt for sit varme, tørre klima, der giver optimale betingelser for vinproduktion af høj kvalitet. Okanagan Valley er med sit varme klima et helt unikt område, og dalen er det eneste sted i Canada, hvor der vokser palmer. Derfor er området i høj grad Canadas frugtkurv, og høsten står på, fra kirsebærrene plukkes i juni, til druerne bringes i hus i oktober.

Dag 4: Penticton - Revelstoke (kørsel ca. 260 km)

Køreturen går længere ind Rocky Mountains

På de lokale Salish-indianeres sprog betyder Penticton “stedet man bliver for evigt”. Det er fristende, men i dag går turen alligevel videre ind i Rocky Mountains. Der er dog tid nok til at stifte nærmere bekendtskab med Okanagan Valley, hvor du sagtens kan tilbringe formiddagen, inden kursen sættes mod Revelstoke. Den første del af ruten køres langs Lake Okanagan, og på hele turen kan du nyde synet af sneklædte bjergtinder, brusende vandfald og smukke søer. Så der er ingen undskyldning for ikke at stoppe op undervejs og strække benene.

Dag 5: Revelstoke - Banff/Canmore (kørsel ca. 280 km)

Tre nationalparker på dagens tur

Naturen bliver kun mere og mere storslået, når du i dag kører gennem de tre nationalparker Revelstoke, Glacier og Yoho på vej til Banff. På vejen mod Banff kan du desuden se en snørklet jernbane på afstand ved Kicking Horse Pass. Banff er en lille by med cirka 7.000 indbyggere, der om vinteren tiltrækker 20.000 skisportsentusiaster fra hele verden.

Liv og leben i Banff

Også om sommeren er Banff populær, når næsten lige så mange naturglade mennesker kommer til byen for at nyde de storslåede omgivelser. Banff har alt, hvad du kunne tænke dig af biografer, butikker og aktivitetsudbud. Restauranter er der naturligvis også mange af, og drømmer du om at afprøve det lokale køkken, bør du sætte tænderne i en ægte Alberta Steak eller i en canadisk laks.

Dag 6: Banff National Park

Svævebane, vandrestier og varme kilder

Omkring Banff ligger Canadas ældste nationalpark, der bl.a. byder på Bow Falls og svævebanen til Sulphur Mountain. Bjergtinden kan også nås til fods ad en seks kilometer lang bjergsti, der starter bag det seværdige Banff Springs Hotel. I Upper Hot Springs kan du bagefter hvile benene i det 45 grader varme kildevand og samtidig beundre den eventyrlige udsigt mod bjergene.

Dag 7: Banff - Jasper (kørsel ca. 285 km)

En af verdens smukkeste køreture

Fra den ene store nationalpark til den næste. Du skal i dag køre på Athabasca Highway, der er en af verdens smukkeste vejstrækninger. På den næsten 300 kilometer lange køretur kommer du gennem bl.a. Lake Louise, hvor du kan tage en afstikker til Moraine Lake eller til selve søen Lake Louise. Lake Louise er en af de smukkeste og mest ikoniske seværdigheder i Canada.

Nordamerikas største samling af gletsjere

Nord for Lake Louise fortsætter du ad Icefields Parkway, hvorfra du konstant fristes til at tage mindre afstikkere til søer, bjerge og floder. Et af de rigtig flotte steder er Peyto Lake, der er kendt for sin isblå farve. Omkring 100 kilometer før Jasper kan du opleve Nordamerikas største samling af gletsjere. Dette område er kendt som Columbia Icefields, og her mødes otte forskellige gletsjere, der tilsammen dækker 325 m².

Dag 8: Jasper National Park

Nationalpark på størrelse med en fjerdedel af Danmark

Jasper er blot en lille by – den er endnu mindre end Banff. Men skønheden i den omkransende nationalpark er mindst ligeså smuk som i Banff, og så er byen ikke nær så besøgt. Jasper National Park er næsten 11.000 km² stor, hvilket svarer til omkring en fjerdedel af Danmarks areal. Her er mindst 1.000 kilometers vandreruter at vælge imellem, så der er rig mulighed for at opleve områdets dybe kløfter, brusende floder og fantastiske bjerge.

Et væld af udflugtsmuligheder

Du kan få et overblik over herlighederne ved The Whistlers, der nås med en kort tur i svævebane til 2.500 meters højde. Et andet godt mål for en tur kunne være Maligne Canyon, der er den længste kløft i bjergkæden. Eller hvad med en gåtur langs Maligne Lake, der er dannet af smeltevand fra gletsjere? Mulighederne er mange, men du er naturligvis også velkommen til at bare at nyde byen eller forkæle kroppen i de varme kilder ved Miette Hot Springs.

Dag 9: Jasper - 100 Mile House (kørsel ca. 465 km)

Nyd naturkulisserne bag rattet

Kursen sættes vestpå gennem Yellowhead-passet, hvor du har udsigt til det næsten 4.000 meter høje Mt. Robson, der er det højeste bjerg i Rocky Mountains. Undervejs til dagens mål kan du strække benene i Wells Gray Provincial Park ved Blue River og i Clearwater.

Dag 10: 100 Mile House

Fiskeri, kanosejlads og ridning – eller bare ren afslapning

Denne lille by blev grundlagt, da guldfeberen var på sit højeste. Her kunne lykkejægere få fyldt depoterne op og evt. overnatte. Den omkringliggende natur indbyder til vandreture, fiskeri, kanosejlads og ridning. Er du udmattet efter de sidste dages besøg i de store nationalparker, indbyder hotellets faciliteter til ren afslapning.

Dag 11: 100 Mile House - Whistler (kørsel ca. 300 km)

Velkommen til Whistler – Byen der ligner en europæisk alpeby

Tilbage i bjergene går turen til Whistler. I vintermånederne er Whistler et yndet tilholdssted for skisportsentusiaster, mens byen om sommeren lokker golfspillere og naturelskere til. Det er ikke mere end 30 år siden, at Whistler var ikke-eksisterende.

Det er nu ikke til at se, for byen er bygget til at se ældre ud, end den er. Den ligner nærmest en europæisk alpeby med brede fortove, snørklede gader, afterski-barer og gode butikker. 
Resultatet er en hyggelig og komfortabel base, som de fleste lynhurtigt forelsker sig i.

Dag 12: Whistler

Tag svævebanen til bjergtoppen

Du har en hel dag til at opleve Whistler, som var centrum for Vinter OL i 2010. Den nærliggende Lost Lake er et flot område med mulighed for vandsport, vandreture og observation af vilde dyr. Blandt de mest populære aktiviteter i Whistler er svævebaneturen til en nærliggende bjergtop, markedet i byen, bungee jump og vandring ad områdets mange stier.

Dag 13: Whistler - Vancouver (kørsel ca. 125 km)

Flot køretur til Vancouver

Den cirka to timer lange tur til Vancouver er en flot køretur. Du kører langs kysten og trakteres med fantastiske udsigter over Strait of Georgia og sundets øer. I Vancouver kan du få gjort de sidste indkøb, spise kulinarisk eller kigge nærmere på nattelivet.

Dag 14: Til Vancouver lufthavn

God hjemrejse!

Bilen afleveres, hvorefter du tager i lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Dag 15: Hjemkomst Danmark

Atter dansk grund under fødderne

Priser
Fra priser
DKK
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse
12.905,-
Pris pr. person ved 4 personer i samme værelse
14.310,-
Pris pr. person ved 2 personer i samme værelse
20.570,-
Inkluderet i prisen
Flyrejse Danmark - Vancouver t/r, inkl. gældende skatter og afgifter
Alle overnatninger på turistklassehoteller
14 dages billeje (se detaljer herunder)
Hop-af-hop-på-trolley-tur i Vancouver på dag 2
Program iflg. dag-til-dag-beskrivelse
Ikke inkluderet i prisen
Evt. envejsleje på lejebil
Afbestillings- og rejseforsikring
Eventuelle, lokalt opkrævede "resort fees" på hotellerne
GPS i udlejningsbilen
Overnatningsteder
Antal
Vancouver2
Penticton1
Revelstoke1
Banff 2
Jasper2
100 Mile House 2
Whistler2
Vancouver1
Info om billeje
v/2 pers: Kategori Toyota RAV4 automatic e.lign. (større bil kan tilkøbes)
v/4 pers: Kategori Dodge Grand Caravan automatic e. lign. (større bil kan tilkøbes)
Alle relevante forsikringer
Fri kilometer
Én ekstra chauffører
En tankfuld benzin
Min. alder 25 år (pristillæg for personer i alderen 21-24 år)
Kort
Din rejsekonsulent

Læs mere om Jens og se hvor i verden han har rejst

Jens Lind

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Troels og se hvor i verden han har rejst

Troels Hedelund

Rejsekonsulent - Randers

Læs mere om Rasmus og se hvor i verden han har rejst

Rasmus Nicolaisen

Bureauchef / Partner

Send en forespørgsel på rejsen

Udfyld formularen og få et uforpligtende rejsetilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig med din drømmerejse.