Tilbage til bloggen

Top 5 oplevelser på New Zealands Nordø

En kør-selv ferie på New Zealand er noget du SKAL opleve i dit liv. Imponerende bjerge, hvide strande og regnskove. Landet har al slags natur, og du vil ikke kede dig, når turen går til New Zealand.

I dette blogindlæg giver vi dig vores bud på 5 steder, som du ikke må gå glip af, når du rejser til New Zealands Nordø.

#1. Bay of Islands

3 timers kørsel nord for Auckland finder du Bay of Islands. Området er et af de mest besøgte i New Zealand, og det er med god grund. De 144 øer danner rammer for et fantastisk naturområde og en bugt, der ikke tåler sammenligning.

Som sejler er Bay of Islands er en drøm! Hvis du ikke sejler, så er området stadig et must see, når du rejser på Nordøen. Området er også kendt for dets dyreliv, og du kan være heldig både at se hvaler, delfiner og pingviner.

Hvad skal du opleve?

Der er et utal af muligheder, når du besøger øerne, og en ting er sikkert. Du kommer ikke til at kede dig. Gå på opdagelse på øens mange vandrestier, tag på kajaktur langs bugten ud til Haruru Falls eller prøv de verdensklasse fiskemuligheder af.

Bådture langs kysten giver dig mulighed for at komme tæt på de legesyge delfiner og kan også varmt anbefales.

 

#2. Lake Taupo og Tongariro National Park

Lake Taupo er et must, når du besøger Nordøen. Den billedskønne sø er med sine 616 kvm den største sø i New Zealand. Udover at være den største sø, vil mange også mene, at det er den flotteste sø i New Zealand.

Hvad skal du opleve ved Lake Taupo?

Området omkring Lake Taupo inviterer i den grad til eventyr. Når du skal se søen, er det oplagt at leje kajakker og udforske området. Her vil guidede ture også være en god idé. De garvede guider vil fortælle om historien og kulturen i området.

De vil blandt andet vise dig de 14 meter høje Mine Bay Maori Rock Carvings. De gigantiske klippe udskæringer minder om noget fra en Indiana Jones film, og bliver anset for at være noget af det flotteste maori kunst i New Zealand.

Du skal heller ikke snyde dig selv for The Great Lake Walk. Ruten starter ved Taubor Harbour og slutter i Two Mile Bay. Når du går langs søen og kan du se Tongariro National Park, så giver den 24 timers rejse fra Danmark til New Zealand mening.

Tongariro National Park

Området er på UNESCO’s Verdensarvslise, og det forstår vi godt. Området emmer af kultur og historie. Man kan hurtigt danne sig billeder af maorier, der har fisket i søen og gået på jagt i området. Vulkanerne der rejser sig i landskabet er et mekka for de vandreglade.

Tongariro Alpine Crossing bliver af mange betragtet som en af verdens flotteste vandreruter. De smukke kontraster mellem mørke vulkansten, røde lava kratere og turkis farvede søer et er syn, som du ikke vil glemme.

Området er også kendt for vulkanen Mt. Ngauruhoe. Hvis den virker bekendt, så er det fordi, at vulkanen blev brugt som Mt Doom of Mordor i Ringenes Herre.

#3. Rotorua

Et område med stank af rådne æg og søer med svovl – måske lyder det ikke umiddelbart, som et sted du har lyst til at besøge – men det har du!

Området Wai-O-Tapu Geothermal Wonderland byder nemlig på forunderlige naturfænomener som SKAL opleves, når du rejser på nord-øen. Her vil du opleve spruttende gejsere, farverige søer og boblende mudderpools. Det er en speciel oplevelse at se en gejser skyde til vejrs, og hvorfor tage til Island, når man kan se eksotiske gejsere på New Zealand?

Kemiske processer får søerne til at stinke af rådne æg. Så har du en sart næse, skal du være forberedt. Den ildelugtende stank bliver dog hurtigt glemt, når du ser naturen og dens forunderligheder.

Hvad skal du opleve i Rotorua?

Rafting

Området omkring Rotorua byder også på glimrende white water rafting. Så hvis du ikke har vandskræk og trænger til et adrenalin sus, så er der gode muligheder her. Kaituna River burde være på alle adrenalin junkies bucketlist. Floden er kendt for dens vandfald, og du vil blandt andet  suse ned af verdens højeste white water vandfald Tutea Falls. Et 7 meter fald, der nok skal få dit blod til at pumpe.

Redwoods

Fra verdens højeste whitewater vandfald til verdens højeste træer. I Whakarewarewa Forest vil du komme helt tæt på de mægtige redwood træer. Redwoods treewalk er en god måde at opleve disse naturfænomener. På den prisbelønnede rute på 700 meter vil du blandt andet komme forbi 27 gigantiske redwood træer og en masse hængebroer. Ruten kan klares af folk i alle aldre og er et must, hvis du besøger Whakarewarewa.

Tamaki Māori Village

Skal du opleve den ægte maori kultur, så skal Tamaki Maori Village besøges. Her vil du opleve en gammel velkomstceremoni, powhiri og meget mere. Du får også mulighed for at deltage i de gamle traditioner, haka poi og kriger-træning.

#4. Coromandel Peninsula

Kun et par timer fra Auckland ligger Coromandel Peninsula – også kendt som Coromandel halvøen. Områdets slogan: “Coromandel is good for your soul” fortæller meget godt, hvad området har at tilbyde. Fantastiske strande og en masse udendørsaktiviteter giver dig god mulighed for at få renset sjælen og ladet batterierne op til nye eventyr på din New Zealand tur.

Hvad skal du opleve på Coromandel Peninsula?

Hike Coromandel Walkway

Coromandel Coastal walk er et must, hvis du skal se de bedste udsigter langs kysten.

Der er ingen andre veje, når du ankommer til enden af Coromandel. Den eneste måde at se kysten er derfor at gå den 3 timer lange Coastal Walk fra Fletcher Bay til Stony Island.

Hvis du ikke kan få nok hiking, er der også mulighed for en 7 timers hike.

Wainuiototo Beach

Når du kommer hjem fra Coastal Walk trænger stængerne sikkert til en pause. Et perfekt sted til afslapning og solbadning er Wainuiototo Beach.

Skoven der grænser helt ned til det turkis blå vand og en perfekt sandstrand gør, at Wainuiototo Beach er en af de flotteste og bedste strande i New Zealand. Med sådan en beskrivelse, kunne man tro, at stranden vil være pakket med turister. Det er mystisk nok ikke tilfældet, hvilket også er med til at gøre stranden unik.

Hot Water Beach

Alle strande i området tilbyder hver især noget specielt. Hot Water Beach er dog noget for sig selv. Stranden er placeret over varmegilder, hvilket betyder du kan sidde på stranden og grave kogende vand op. En sjælden og sjov oplevelse.

#5. Wellington

I den sydligste del af New Zealand’s Nordø finder du landets hovedstad. Med sine 400.000 indbyggere er byen noget mindre end landets største by Auckland.

Et smut til Wellington er et godt afbræk fra de mange naturoplevelser New Zealand tilbyder. Byen er hyggelig og har både strande, udkigsposter og fede cafeer.

Hvad skal du opleve i Wellington?

Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa

Te Papa museet er New Zealands nationalmuseum og er bestemt et besøg værd, hvis du besøger Wellington.

Museet er for hele familien og har en lang række udstillinger der tager dig på en rejse ind I New Zealands kultur, dyreliv og maori historie. Museet har også udstillet verdens største blæksprutte der måler over 4 meter.

Mount Victoria Lookout

Bjerget er hævet ca. 200 meter over Wellington. Her vil du få en fantastisk panorama udsigt udover hele byen. Her er rigtig gode muligheder for at få brugt sin selfiestang.

Et godt tidspunkt at besøge bjerget, er lige før solnedgang.

Stedet er ligesom mange andre steder i New Zealand blevet brugt som kullise til Ringenes Herre. Man kan nærmest se scenerne fra filmen, når man står og kigger ud over det bakkede landskab.

Wellingtons historiske sporvogn

Den over 100 år gamle sporvogn er byens varemærke og er New Zealands eneste sporvogn, der stadig kører. Sporvognen tager dig igennem hele byen, og kommer blandt andet forbi botanisk have.

Du har også mulighed for at besøge Cable Car Museum og få meget mere information om den historiske sporvogn.

The Underground Market

Markedet er placeret lige ud til Wellingtons havnefront. Hvis vejret ikke er med dig, er det oplagt at spendere et par timer ved markedet.

Over 90 stande med forskellige håndlavet kunst giver dig god mulighed for at finde souvenirs.

Ps. Læs også vores indlæg om 10 seværdigheder i New Zealand her

Skriv et svar