Tilbage til bloggen

Svært at overbevise familie og venner om, at I skal på skiferie i USA? Vi har skrevet 9 argumenter til dig her.

Få powder under skiene i Rocky Mountains - og en skiferie de færreste har prøvet (endnu)

Vores rejsekonsulenter Jens og Thomas er store powder-entusiaster og har besøgt mange af Colorados skisportsområder. Her får du deres bedste argumenter for, hvorfor din næste skiferie bør gå til USA.

1. Mindre kø ved liftene, mere tid på pisterne

Du har plads og masser af den i Colorados skiområder.

Faktisk kan du vælge imellem næsten 200 pister i nogle af skiområderne! Og så er skiområderne udstyret med moderne og veludviklede liftsystemer, hvilket betyder, at du sjældent behøver at stå i kø, hverken på vej op eller ned af bjerget.

Det betyder også, at du kan bruge din dyrebare tid på pisterne, istedet for i køen på din skiferie i USA.

2. Colorado har 300 solskinsdage om året

…. det behøver jeg vist ikke uddybe. Bare husk at pakke solcreme- og briller!

3. Champagne Powder

På grund af sin høje placering i bjergene kan du stå på ski til langt ind i foråret i Colorado. Mange skiområder ligger nemlig over 3000 meters højde, hvorfor sneen får lov til at ligge lidt længere her.

Der falder helt op til 7 meter sne hvert år, og det er ikke en hvilken som helst slags sne. Her falder den tørre og lette sne – populært også kaldet champagne powder – som giver de mest optimale skiforhold for både nybegyndere og erfarne skiløbere.

Champagne powder bliver aldrig tung og kørt op, og skaber de irriterende bunker på pisterne.

Sneen er både dyb og eftergivende, og hverken smelter eller iser til på samme måde som i Europa. Det betyder, at sneen aldrig bliver tung og kørt op, og skaber de irriterende buler på pisterne.

Det kan være svært at forklare magien ved at køre i powder, hvis du ikke har prøvet det (endnu), men istedet for at køre på sneen, så kører du i den. Off-piste har du for eksempel sne til langt oppe om livet.

Breckenridge USA skiferie

4. Rejsetiden er den samme – uanset om du kører til Østrig eller flyver til USA

Det tager 13 timer at flyve fra København til Denver, Colorado (inkl. mellemlanding). Hertil kommer selvfølgelig check-in tid og transport fra lufthavnen til dit skisportssted (cirka 2 timer).

Til sammenligning tager det (non-stop fra København):

  • 14 timer at køre til St. Anton, Østrig
  • 15 timer at køre til Livigno, Italien
  • 17 timer at køre til Alpe d’Huez, Frankrig

Husk at du også skal afsætte tid til spise- og tissepauser på køreturen, (måske) lidt shopping ved grænsen og ej at forglemme, eventuel slitage på din bil.

Hvad med jetlag?

Ja, det kan du ikke komme udenom på en skiferie i USA (som iøvrigt er 8 timer bagud), men hånden på hjertet, er du ikke også lidt træt i hovedet, når du har koncentreret dig om at køre bil i 14+ timer?

Men.

Til gengæld tager det kun 4 timer at rejse til St. Anton med fly (og bus fra lufthavnen).

Så er din familie eller venner typerne, der hellere vil flyve end tage bilen på skiferie i Europa, så gå straks videre til næste argument.

5. Gratis bagage og transport af medbragte ski/snowboard

Det kommer både an på flyselskabet, men også hvilket rejsebureau du benytter. Her hos DANexplore kan vi tilbyde gratis transport af medbragte ski/snowboard på flyselskaber som for eksempel Icelandair.

Til resten af din bagage må du medbringe 1 styk håndbagage og checke 1 kuffert ind (max. 23 kg.).

I mange år var det prisen, der afholdt danskerne fra at rejse på skiferie til USA, men i dag kan du for eksempel tage en uges skiferie til Breckenridge fra kun 11.795,- kroner pr. person, hvis I rejser 2 voksne og 2 børn (under 11 år) i uge 8 eller 9.

Prisen, eller skipakken, som vi kalder den, er inklusiv flybillet, liftkort, hotel og billeje.

Du kan læse mere om vores skipakker og ski-destinationer i USA her.

6. Kombiner skiferie med badeferie eller storbyferie

Her skal jeg forsøge at fatte mig i korthed, da mulighederne er mange, hvis du gerne vil bruge nogle ekstra dage i USA (eller Island), før eller efter din skiferie.

  1. Rund skiferien af med en badeferie i Florida. Langs Floridas vestkyst finder du nogle af verdens smukkeste strande, hvor du kan dyppe tæerne og slappe af ved Den Mexicanske Golf.
  2. Slå to fluer med ét smæk, og kombiner din skiferie med en storbyferie i New York.
  3. Eller du kan bruge et par dage i Denver, Colorados hovedstad, som bl.a. huser en masse mikro-bryggerier, god shopping og masser kultur.
  4. Hvis du flyver med Icelandair kan du tage et par dage i Reykjavik, en både spændende og hyggelig hovedstad, og samtidig besøge legendariske Blue Lagune med dens helende varme vand.

7. Skiferie med børn i USA

Mange tror fejlagtigt, at USAs skiområder er for de mere erfarne skiløbere.

Foruden skiskoler til de yngste og masser af børnevenlige pister, er der nemlig også (afhængigt af skiområde) alt fra rutsjebaner, ski-cykling, tubing og udflugter på snesko, hvor børnene kan blive klogere på bjergområdernes vilde dyr og natur.

I USA bruger de et lidt andet system til at beskrive pisternes sværhedsgrad. Se hvad ski-symbolerne betyder i USA her.

Nogle skiområder har også en slags afterski for børn, hvor de kan drikke varm kakao og riste skumfiduser rundt om bålet, lytte til historier og danse til live musik.

8. Al slags skiløb samlet på ét sted

Som sagt findes der næsten 200 pister at vælge imellem i nogle af Colorados skiområder. Det betyder, at uanset om du er til ski eller snowboard, om du er nybegynder eller en erfaren skiløber, så har Colorados skiområder noget for dig.

Her findes pister i alle farvekategorier, off-piste, pukkelpister, treeskiing, terrænparker, halfpipes og superpipes.

9. Tag på en skiferie de færreste har prøvet (endnu)

Det lyder banalt, men nogle gange er behovet for at prøve noget nyt, gøre noget andet eller “bare” bryde med traditionerne også et behov som en skiferie til USA kan opfylde.

Danskerne har i de senere år fået øjnene mere og mere op for skiferie i USA, men det er stadig de færreste, der har taget skridtet.

Skal du være den næste?

Skriv et svar