Tilbage til bloggen

Højdepunkter i Kenya

Få inspiration til hvilke nationalparker du skal besøge, hvad du kan opleve i Nairobi og navnet på Kenyas bedste badeby

På en rundrejse i Kenya venter et ægte ferieeventyr med mulighed for safari til lands, til vands og sågar i luften. Her er vilde dyr, uendelige sletter, hvide sandstrande i hyggelige Mombasa og Karen Blixens historiske kaffeplantage.

Her får du et overblik over nogle af de højdepunkter, du vil opleve på en fortryllende rundrejse i Kenya.

Læs mere om safari, badeferie og trekking i Kenya her

5 udvalgte højdepunkter i Kenya

#1. The Big Five

The Big Five er et begreb, der stammer fra de tidlige storvildtjægere. Jægerne anså The Big Five, som de farligste dyr at nedlægge til fods. På en rundrejse i Kenya er det sandsynligt, at du får et glimt af de fem dyr som er: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard.

#2. Nairobi, Kenyas hovedstad

På en rundrejse i Kenya er det oplagt at have et par dage i Kenyas hovedstad, Nairobi. På en tur rundt i omegnen venter spændende oplevelser. Du kan for eksempel besøge forældreløse elefantunger i Sheldrick Elephant Orphanage. I centret får elefantungerne en god start på livet, og det er livsbekræftende, at se de små unger lege eller slubre mælk fra en sutteflaske.

Du kan også komme tæt på langhalsede giraffer i AFEW Giraffe Centre eller hvad med et besøg på Karen Blixens historiske kaffeplantage?

#3. Masai Mara-sletten

Det er aldrig helt til at vide, hvilke dyr du vil komme til at opleve under et besøg på Masai Mara-sletten. Det er et spørgsmål om held, og når man har med vilde dyr at gøre, er det svært at forudsige dagsformen. Men det er også en del af charmen ved en safari og rundrejser i Afrika. Dog er mulighederne for at se The Big Five store.

Derudover er sletten hjemsted for antiloper og andre græsædere. Himlen prydes også af intet mindre end 540 fuglearter, så det er om at holde øjne og ører åbne.

Læs mere om Big Five Safari, som blandt andet inkluderer Masai Mara, her

#4. Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park er nok mest berømt for sine tusindevis af flamingoer, der holder til langs søens bredder. De mange fugle farver området lyserødt, og det er et særligt syn at se de farverige dyr på en rundrejse i Østafrika.

Men parken huser også andre truede dyrearter. Du kan fx være heldig at få et glimt af det sorte- og hvide næsehorn, Rothchild giraffen og den sky leopard. Men det stopper ikke ved det. Bøfler, løver, zebraer, vandbukke, gazeller, impalaer, klippegrævlinger og flodheste holder også til i nationalparken.

#5. Amboseli National Park

Amboseli er blandt de smukkeste nationalparker i Østafrika, og naturen er frodig med et rigt dyreliv. Er du heldig, ser du en løve eller gepard sprinte gennem det åbne landskab.

Men parkens absolutte højdepunkt er udsigten mod Kilimanjaros sneklædte bjergtop, der troner op mod himlen. For foden af Kilimanjaro vandrer flokke af elefanter, og billeder af de store dyr med Kilimanjaro i baggrunden er nok blandt de mest ikoniske billeder fra Afrika.

Kombiner Amboseli og Masai Mara på denne fantastiske safari

 

Find din safari i Kenya her

Skriv et svar