Tilbage til bloggen

Bliv klogere på hvordan du får store naturoplevelser i USA

7 steder i USA hvor du får naturoplever for alle pengene

Naturoplevelser i USA: Grand Canyon, Yosemite National Park og Yellowstone

USA er et af de mest populære rejsemål blandt vores kunder, og det er med god grund. Landet har det hele, og det er mulighedernes land – også når det kommer til rejser. Du oplever alt fra pulserende storby, til palmer, strand og store nationalparker.

USAs mange nationalparker og naturskønne områder gør, at der er rig mulighed for at få ultimative naturoplevelser.

Men hvor skal du hen for at opleve USAs naturkulisser? Det giver vi dig svaret på her.

Grand Canyon – Verdens måske mest berømte nationalpark

Grand Canyon er en ægte mastodont, når det kommer til attraktioner og naturoplevelser i USA. Og uden at sige for meget er den nok en af verdens mest berømte nationalparker. Kløften er 1.800 meter dyb og er skabt af Colorado flodens mægtige kræfter. Det har taget millioner år for floden at slide sig gennem det Grand Canyon, vi kender i dag.

Kløften tager sig smukt ud fra toppen af kraterne. Men for at fornemme kløftens dybde skal du snøre vandrestøvlerne og fylde drikkedunken, og følge vandrestien “Brigt Angel Trail.” Herfra kan du nyde synet af de enormt høje kløfter og klippevægge.

Når du er ved Grand Canyon, er det et must at drikke enten morgen- eller aftenkaffen ved kløfterne. Solop- og nedgangene bader nemlig kløfterne i et helt særligt lys, som skal opleves.

Skal naturoplevelserne ved Grand Canyon fuldendes, bør du overveje at bruge lommepengene på en flyvetur i helikopter. Helikopteren flyver henover de dybe kløfter, og herfra kan du virkelig se Grand Canyons storhed.

Lake Powell – Søen der er omringet af klippevægge

Lake Powell er en opdæmmet del af Colorado-floden, og den ligger smukt placeret omringet af klippeformationer. Og tager du den korte køretur fra Grand Canyon til Lake Powell, ser du den store kløft fra flere sider. Det er også muligt at sejle på søen og se klippeformationerne fra vandsiden.

Monument Valley Tribal Park – Kulisse for flere western-film

Ved grænsen mellem Arizona og Utah ligger en perle af en naturpark, og området er en af de helt store naturoplevelser i USA. Området beskrives ikke som en nationalpark, men som indianerreservat. Området huser Navajo-indianerne, som har fået vidtstragte beføjelser til at bestemme over området. Så den øverste myndighed er et stammeråd, og områdets politi og park-rangere er Navajo-indianere.

Det giver naturligvis området en autentisk stemning. Monument Vally tager sig smukt ud med flade sandstensformationer, og den flotte naturkulisse har lagt scene til flere western-film.

Moab og Arches National Park: mountainbike-kørsel og sandstenbroer

Moab er kendt for sin gode beliggenhed i forhold til Grand Canyon og Monument Valley, og så er området også verdenskendt blandt mountainbikere. Ikke langt fra Moab finder du nemlig de såkaldte ‘slide rocks’ (glat sandsten). Disse sten er særdeles velegnet til mountainbike-kørsel, og flere steder i Moab kan du leje cykler, hvis du vil prøve kræfter med mountainbike-ruterne.

I området er der et væld af vandreture, og 30 minutter fra Moab finder du Arches National Park, som gemmer på smukke naturoplevelser. I parken finder du efter sigende den største samling af naturligt skabte sandstenbroer, hvor den mest berømte er ‘Delicate Arch’.

Bryce Canyon: Smukke naturoplevelser i USA

I det sydvestlige Utah ligger Bryce Canyon, som er en relativt lille, men afsindig smuk nationalpark. Du kan køre i bil mellem de forskellige udsigtspunkter, men det er absolut også anbefalelsesværdigt at tage på kortere- eller længere vandreture nede i bunden af kløften. På den måde får du en god fornemmelse af dybden, og du ser samtidig de gyldne klippeformationer fra en helt anden vinkel. For de fleste er et 5-6 timers besøg i Bryce Canyon tilstrækkeligt.

Yosemite National Park – En af de tre mest besøgte parker i USA

Yosemite National Park er på listen over verdens smukkeste naturområder, og måske derfor er den også en af de mest besøgte i USA. Af samme grund kommer nationlaparken også på vores liste over store naturoplevelser i USA. I dalbunden (Yosemite Valley) er der udsigt til flere af parkens berømte vartegn: El Captian (nok verdens største stykke massive granitklippe på omkring 900 meter), Half Dome (ikonisk halvmåneformet klippe) og Bridevail Falls (et blandt flere vandfald).

Der er rigeligt at tage sig til i dalen, og du bør tage på en vandretur, eksempelvis til et af vandfaldene. Har du tiden til det, og er du i god form, bør du overveje vandreturen til Half Dome – belønningen venter på toppen, hvor udsigten er fantastisk. Turen tager omkring 12 timer frem og tilbage.

Yellowstone – Parken med den vulkanske undergrund

Geologer betegner parken som ‘en tikkende bombe’ på grund af den kraftige, vulkanske aktivitet i undergrunden. Du kan ikke undgå at opleve den livlige aktivitet, for den ses på de mange svovldampende mudderhuller, som ligger rundt om i parken. Parkens ubestridte konge er gejseren Old Faithful. Yellowstone gemmer på 300 gejsere, men Old Faithful er alligevel noget særligt. Den springer nemlig hvert 92. minut, og det sker med 30.000 liter kogende vand. Vandet springer omkring 45 meter op i luften, og udbruddene varer mellem halvandet og fem minutter.

Nationalparkens areal svarer til Fyn og Sjælland – tilsammen. Så det siger næsten sig selv, at landskabet varierer meget. Du oplever varme kilder, gejsere, kløfter og et rigt dyreliv. Parken huser ulve, bisonokser, elge, bjørne, hjorte og mange andre dyr. Lige syd for Yellowstone ligger Grand Teton. Denne park er væsentlig mindre end Yellowstone, men de vilde dyr har mere plads og vejene er ikke nær så befærdet.

 

Har du fået lyst til store naturoplevelser i USA? Så bliv klogere på, hvordan en rejse til USA kan se ud her.

Skriv et svar