Få et tilbud på din rejse

Tilbage til bloggen

5 ting du (måske) ikke vidste om 4th of July

USA's uafhængighedsdag

Den 4. juli hvert år fejrer amerikanerne deres Uafhængighedsdag – også kendt som 4th of July eller Independence Day – og det gør de med stil.

For mange amerikanere er 4th of July den vigtigste helligdag på året.

Dagen bliver fejret med alt fra parader, shows, koncerter til fyrværkeri, og gaderne rundt om i landet er badet i blå, røde og hvide farver.

4th of July er også en officiel helligdag i USA, og mange amerikanske familier har tradition for at samles denne dag til en barbeque i baghaven eller en picnic på stranden eller i skoven.

Det bliver (næsten) ikke mere amerikansk end 4th of July.

Men ved du, hvornår amerikanerne fejrede deres uafhængighed første gang, eller hvor mange millioner dollars USA skyder efter fyrværkeri denne dag?

Vi har samlet en række fun facts til dig her…

#1. Den første fest

Den første Independence Day blev fejret i Philadelphia tilbage i 1776. Folk strømmede til for at høre Uafhængighedserklæringen blive læst op – for første gang. 4th of July markerer, at underskrifterne blev sat på den amerikanske uafhængighedserklæring den 4. juli 1776.

#2. Kalkun eller hvidhovedet havørn

I forbindelse med Uafhængighedserklæringen foreslog Benjamin Franklin, en af lederne af den amerikanske revolution, at kalkunen skulle være USA’s nationalfugl. Benjamin Franklin blev dog overtrumfet af præsidenterne John Adams og Thomas Jefferson, som valgte den hvidhovedet havørn, som vi i dag kender som USA’s nationalfugl.

Den dag i dags sås der dog stadig tvivl om, hvorvidt det er en myte, at Benjamin Franklin ville gøre kalkunen til nationalfugl. Uanset, så er tanken sjov.

#3. Helligdag

Kongressen gjorde Independence Day til en officiel, ulønnet, helligdag i 1870. I 1938 blev dagen ændret til en betalt helligdag. Og den dag i dag er 4th of July den andenstørste helligdag i USA – kun overgået af Thanksgiving.

#4. Fyrværkeri for 227,3 millioner dollars

I dag fejres 4th of July med fest i gaderne. Og amerikanerne er blandt andet glade for at lyse himlen op med fyrværkeri. I 2012 importerede USA fyrværkeri for en værdi af 227,3 millioner dollars.

#5. 150 millioner hot dogs

Ingen fest uden et godt måltid. Det anslås, at amerikanerne spiser 150 millioner hot dogs og 700 millioner pund kylling, når de fejre 4th of July. Så de amerikanske grillmestre er på overarbejde denne dag.

Vi ønsker alle amerikanere: Happy 4th of July!

Ps. Fik jeg sagt, at vi også har skrevet om 11 storbyer i USA?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *